Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax sorteert voor op vertrek Rulli en toont interesse in Eredivisie-doelman’

Laatste update:

Ajax houdt serieus rekening met een vertrek van doelman Gerónimo Rulli. Om daarop voor te sorteren, hebben de Amsterdammers geïnformeerd naar RKC Waalwijk-keeper Etienne Vaessen. Dat meldt journalist Mounir Boualin van FCUpdate. Naast Ajax zouden ook PSV en 'een Turkse grootmacht' interesse hebben in Vaessen.

Woensdag meldde het gerenommeerde TyC Sports uit Argentinië dat de Argentijnse club Estudiantes de La Plata graag wil stunten met de terugkeer van Rulli. De Argentijnse middenmoter is al met Ajax in gesprek over een transfer van de doelman.

De club uit La Plata wil Rulli, die zijn basisplek in Amsterdam is kwijtgeraakt, voor één seizoen huren van Ajax. Het seizoen loopt in Argentinië van februari tot aan november. Het is dus de bedoeling dat Rulli het gehele volgende Argentijnse seizoen onder de lat komt te staan bij Estudiantes.

Bij een tijdelijk vertrek van Rulli wil Ajax zich dus mogelijk gaan versterken met Vaessen, al gaat het volgens Boualin wel om 'voorzichtige interesse'. De 28-jarige RKC-goalie beschikt over een aflopend contract, waardoor de huidige transferperiode voor de Brabantse club de laatste mogelijkheid lijkt om iets aan hem te verdienen.

Zelf maakt Vaessen, die al sinds 2015 actief is bij RKC, er geen geheim van dat hij graag een stap omhoog zou zetten. Mogelijk kan hij dat dus doen in de Johan Cruijff ArenA, maar ook een overstap naar PSV en een niet nader genoemde Turkse topclub is dus volgens Boualin niet uitgesloten.

Eind september liep Vaessen in de Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax nog een hoofdblessure op na een botsing met Brian Brobbey. Half november maakte hij, met een helm op, zijn rentree.

Behalve Rulli staan er momenteel nog vier andere keepers onder contract bij Ajax: Diant Ramaj, Jay Gorter, Remko Pasveer en Charlie Setford. Gorter en Pasveer zijn echter wel geblesseerd.

Zou Etienne Vaessen een goede versterking voor Ajax zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Naar zijn beste vriend Brobbey!

11 januari 2024 om 17:47

Dat worden zonder twijfel grote maatjes : ) 1 tegen 1 op de training.

11 januari 2024 om 18:39

Haal dan gewoon Olij. En anders houdt je Gorter op de bank en komt Pasveer ook terug. Mocht Ramaj geblesseerd raken voor Pasveer & Gorter terugkeren laat je Setford maar debuteren. Die kans is heel klein. Dan bespaar je ook nog eens het hele salaris van Rulli, ipv een deel weer in te leveren voor een onnodig alternatief.

12 januari 2024 om 08:47

En volgens mij was hij ook anti Ajax, nou lekker dan die aggresieveling.

wanneer je denkt dat het niet erger kan trekken ze toch iets uit de hoge hoed.

11 januari 2024 om 17:50

Reserve keeper is toch wel anders

11 januari 2024 om 19:53

Ajax heeft alleen maar reservekeepers als je Rulli laat gaan en Vaessen aantrekt

11 januari 2024 om 20:19

@Eindtovenaar10 Ik ben anders best tevreden met Ramaj hoor. Misschien wel de enige positie die ik niet minder vertegenwoordigd vind dan bij jullie team.

11 januari 2024 om 17:50

Want Vaessen is een slechte doelman? Is een reservedoelman; Gorter en Pasveer staan ook nog onder contract.

11 januari 2024 om 18:24

Tja ik vind het toch wel een flinke achteruitgang. Omdat ik Ramaj niet zo goed vind als dat ik soms mensen hoor zeggen, Pasveer is 40 en Gorter voldoet niet. Van reservekeeper naar Rulli / Ramaj naar Vaessen.. Je gaat er op het salaris na dik op achteruit hoor als Ajax zijnde

11 januari 2024 om 18:38

Vind dat flink overdreven, Vaessen is gewoon een prima keeper die in de afgelopen twee seizoenen al meerdere punten voor RKC heeft gered en amper te betrappen is op blunders.

Ramaj heeft er meer gemaakt dit seizoen.

11 januari 2024 om 19:04

Volledig mee eens. Snap de kritiek op Rulli ook niet. Ze zeuren over ervaring maar zetten een totaal onervaren doelman op doel, terwijl Rulli internationaal veel meer ervaring heeft.

11 januari 2024 om 19:16

Nou, ik vind Rulli geen koekenbakker, maar hij is al 31 en er zit dus weinig rek meer in, ook al kunnen keepers meestal wat langer mee, is het een ervaringsvak, etc. etc.
Maar ik vind bijvoorbeeld de meevoetballende kwaliteit van Ramaj echt een enorm pluspunt en de overige kwaliteiten kan hij nog verder doorontwikkelen, gelet op zijn leeftijd. Dus ik snap de keuze van Ramaj boven Rulli op zich wel.

Wat ik niet snap ik dat Gorter kennelijk niet voldoet (op zich terecht denk ik) maar dat ook Setford kennelijk ook niet goed genoeg bevonden wordt. Of brengt Vaessen zoveel meer ervaring en wordt hij dan 2e en Setford 3e keeper (nu naar verwachting Pasveer wel zal gaan afzwaaien)?

11 januari 2024 om 20:00

@Feliix

In mijn ogen is Vaessen geen slechte keeper, alleen dan wel ter vervanging van Gorter en Pasveer. Niet ter vervanging van Rulli.

Rulli is in mijn ogen nog de nummer 1 qua keepen, alleen is zijn nadeel het gebrek aan Engels en daarmee coaching. Iets wat het huidige team wel nodig heeft en daarom Ramaj misschien beter geschikt is op het moment.

Ik hoopte op olij, zie ik de naam vaessen ....

11 januari 2024 om 17:48

Die gaat niet op de bank zitten..

11 januari 2024 om 18:31

Nee ik weet het helaas maar was toch mooi geweest

11 januari 2024 om 19:24

Hoeft ook niet op de bank. Olij is 2 klassen beter dan Ramaj

11 januari 2024 om 17:50

Olij was wel grappig geweest. Om vervolgens Ziyech, de Vrij en Isco te halen 😜

11 januari 2024 om 17:52

Jij dacht dat Olij lekker op de bank gaat zitten hier. Dat gaat nooit gebeuren.

11 januari 2024 om 18:23

Olij keept die Duitser er wel uit hoor. Echt een goede keeper.

11 januari 2024 om 19:38

Die Duitser heeft meer potentie en is sws nu al beter

11 januari 2024 om 20:00

Ik hoop al langere tijd dat PSV voor Olij gaat, vind hem de beste Nederlandse keeper op dit moment.

Hoop niet dat dit waar is 😂

Wat is ajax aan het zinken zeg, setford gewoon doorschuiven als 3e keeper is toch niks mis mee

11 januari 2024 om 17:51

Dit is onzin Ajax heeft van grim tot vonk tot Gentenaar tot zelfs die jongen van Volendam altijd een ervaren 2e of 3e keeper gehad met veel eredivisie ervaring.

11 januari 2024 om 17:56

Pasveer voldoet toch aan die criteria?

11 januari 2024 om 18:06

Die is geblesseerd.

11 januari 2024 om 18:47

En Pasveer is niet zomaar ervaren, die is bejaard.

Ik zou toch alleen meewerken aan een verkoop van Rulli. Zo’n verhuur schiet je niets mee op.

Maar met Ramaj en Gorter is Ajax toch prima voorzien met keepers, lijk mij ook niet dat Vaessen als 2e of 3e doelman wil fungeren.

Beetje overbodige aankoop als je mij vraagt, zeker daar de andere posities prioriteit hebben

11 januari 2024 om 19:39

Verhuur enkel voor salaris zou ik ook waardeloos vinden, het heeft enkel zin als volledig salaris en afschrijving worden betaald, en dat denk ik richting de 5m voor een jaartje. Daar kunnen ze beter een keeper voor kopen lijkt mij.

Rulli is namelijk vrij dure jongen qua afschrijving ook doordat hij vrij kort contract heeft. Ik zou die verkopen dit window, een miljoen of 6 moet je wel kunnen vangen voor hem, en dan creeer ook weer flink budgetruimte.

Er hoeft helemaal niemand te komen deze winter. Ramaj, Gorter, Pasveer en Setford is voldoende. Zeker voor het komende halfjaar.

11 januari 2024 om 17:55

Dan hopelijk wel Pasveer als 2e doelman. Gorter wil ik echt niet meer zien

11 januari 2024 om 18:37

Daar maak ik me eerlijk gezegd niet zo heel erg druk over, ik hoop gewoon dat Ramaj keept en fit blijft en zich de tweede seizoenshelft verder ontwikkelt.

Vaessen lijkt me overbodig, of de blessureaard van Gorter en Pasveer moet zo zijn dat ze de komende 3 maanden nog in de lappenmand zitten. Maar goed, dan kun je ook overwegen Rulli gewoon te houden (aangezien ik lees dat het over verhuur gaat).

Misschien dat de huidige geblesseerden begin volgend seizoen kunnen aansluiten. Dat zou ik een huzarenstukje van de huidige medische staf van Ajax vinden! Heb je er zo maar een half elftal bij!

Vaessen zou voor Ajax een meer dan uitstekende doelman zijn, maar dat moet ie niet willen want ze halen hem vast niet als eerste doelman. Die man moet lekker ergens eerste keeper blijven

12 januari 2024 om 08:10

Vaessen is toch niet het niveau wat Ajax na zou moeten streven. Prima keeper voor een club als RKC, laat af en toe echt goede dingen zien, maar heeft toch ook regelmatig mindere momenten. Als 3e keeper misschien, maar idd, Vaessen moet gewoon lekker bij een club zitten waar hij elke wedstrijd speelt en gewaardeerd wordt.

Koop dan Nick Olij. Dan kunnen we tenminste nog lachen om de artikelen die er vervolgens vanuit het management van Maurice Steijn volgen, lol.

On topic: dit is natuurlijk een belachelijke vervanger :’) met Pasveer die ook z’n beste tijd gehad hebt, en Gorter die ook gewoon door de mand is gevallen moet je gewoon twee volwaardige keepers hebben.

11 januari 2024 om 18:56

Je moet dit seizoen gewoon Ramaj vertrouwen geven. Vaessen voor een half jaar is prima. En dan volgend jaar gorter verkopen en een waardige 2e halen. Vaessen wordt dan je ervaren 3e.

11 januari 2024 om 18:56

Vaessen is toch prima bank materiaal voor Ajax. Keeper met veel ervaring in de eredivisie, niet goed genoeg voor het eerste maar echt genoeg kwaliteit om een sterke tweede keeper bij Ajax te zijn.

11 januari 2024 om 20:20

Ik ben er ook voorstander van om een ervaren keeper als reserve doelman te nemen. Een jeugdige keeper heeft misschien een hogere top, maar als reserve zie ik liever een ervaren keeper die gewoon stabiel is. In dit rijtje vind ik Vaessen een prima optie.

Het leek mij wel hilarisch om nu Olij te halen. Maar Vaessen lijkt mij een goede reservedoelman. Groot talent in de basis, eredivisiewaardige reserve, zeer ervaren doelman als derde man en dan een jong talentje om het trainingskwartet te complementeren.

Lijkt mij overbodig. Als Rulli vertrekt heb je alsnog Gorter, Pasveer en Setford over. Dat zou gewoon genoeg moeten zijn. Je kan beter gewoon vermijden om geld uit te geven als Ajax zijnde. Je kan het met die keepers ook wel voor een half jaar redden.

Zou goed zijn voor Rulli om de overstap naar een andere club te maken. Zonde om hem te laten banken. Maar Ramaj doet het al maanden prima dus is terecht de #1. Vaessen is een prima 3e keeper achter Ramaj en Pasveer. Gorter mag wat mij betreft ook een andere club zoeken. Oogt erg onzeker en lijkt zich niet prettig te voelen tijdens het meevoetballen achterin. Zal ongetwijfeld een prima lijnkeeper zijn maar bij Ajax komt het er niet uit.

12 januari 2024 om 03:09

Maar die club uit Argentinië wil hem huren ipv kopen .. daar schiet je toch helemaal niks mee op als Ajax zijnde. Kan je hem net zo goed hier houden

Waarom niet proberen bij de gea, volgens mij heeft die nog geen nieuwe club gevonden

12 januari 2024 om 03:11

Verdiende meer dan 4 ton per week bij united. Betis probeerde hem al te halen maar liep stuk op salaris .. denk niet dat hij aan het werk wil voor een salaris wat hier in Nederland word geboden.

Bijzonder dat zoveel mensen denken dat als Rulli vertrekt dat je dan niet een vervanger moet halen. Terwijl Gorter en Pasveer ook nog geblesseerd zijn en je ook voldoende keepers moet hebben voor jong Ajax.

Maar goed of Vaessen nou de juist man is? Kan me voor stellen dat het voor hem een leuke stap is en dat hij in eerste instantie geen moeite heeft om voor zijn plek als tweede doelman te gaan.

Van Rulli naar Vaessen is toch wel een serieuze downgrade.

Vanwaar lijken mensen in hun reacties te denken dat hij als eerste doelman gehaald zou worden?

11 januari 2024 om 20:43

Dat maakt hem niet ineens beter toch?

Gewoon Olij, al is ie dan wat aan de kleine kant, of anders Bakker van Almere.

Ik begin, het klinkt gek, terug te verlangen naar Mislintat

En wat nou als Ramaj geblesseerd raakt? In plaats van dat je dan terug kan vallen op Rulli,een goede lijnkeeper met internationale ervaring, moet je dan spelers als Gorter (is volledig door de mand gevallen) of Setford (veel te jong en onervaren) of Pasveer (veel te oud en heel erg lang geblesseerd geweest,dus moet je maar afwachten hoe goed hij nog is). Ik snap dat Olij veel beter is als Vaessen,maar die gaat geen 2e keeper willen zijn. Dus dan vind ik Vaessen nog wel beter als degene die we nu (als Rulli dus wegvalt) achter de hand hebben.

Dit moet een grap zijn toch... kom op man.... dan haal je toch altijd nog unnerstall eerder?! Die is veel beter man...

Toch jammer dat deze man het nooit heeft waargemaakt. Grote naam, Argentijns A international, op voorhand zou je niet verwachten dat zo iemand door de achterdeur zou vertrekken uit de Eredivisie.

Ajax gaat lekker door met transfers dje voorheen alleen Feyenoord zou maken haha.

Die Ramaj hoort je 2e keeper te zijn met Olij als 1e keeper.

Nee nu ga je Vaessen als 2e keeper halen haha.

Dan liever de Sparta keeper Oley

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren