Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax sluit in 2015 vertrokken verdediger voor even weer in de armen

Laatste update:

Fabian Sporkslede is voor even terug bij Ajax. Op videobeelden die door de Amsterdamse club op Twitter zijn geplaatst is te zien dat de 26-jarige vleugelverdediger meetraint met Jong Ajax. Dergelijke beelden zijn tevens zichtbaar in de Instagram Stories van de voormalig Ajacied. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de rechtsback in aanmerking komt voor een contract in de Johan Cruijff ArenA, daar hij gezien zijn leeftijd te oud is om met het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie te spelen. Sporkslede is transfervrij op te pikken door clubs na zijn recente vertrek bij RKC Waalwijk.

De clubloze Sporkslede houdt voorlopig zijn conditie op peil bij zijn voormalige werkgever. De flankspeler heeft een verleden bij Ajax, dat hem in 2007 opnam in de jeugdopleiding. Hij kwam uiteindelijk tot vier optredens in de hoofdmacht, inclusief een duel met Real Madrid in de groepsfase van de Champions League in 2012. Sporkslede schopte het tot veertig wedstrijden in het shirt van Jong Ajax. In 2015 kwam een einde aan de samenwerking tussen club en speler. Daarna volgden nog avonturen bij Chievo Verona, NAC Breda en laatstelijk dus RKC.

Sporkslede is tegenwoordig ook actief als ondernemer. Samen met een compagnon runt hij Amplify Sport Equipment, een bedrijf dat producten levert waardoor voetballers sneller herstellen. De klantenkring van de verdediger is indrukwekkend te noemen. Matthijs de Ligt, David Neres, Lisandro Martínez, Philippe Coutinho en Junior Firpo kochten bij het bedrijf van Sporkslede al de NormaTec, een herstelsysteem van ongeveer vijf kilogram dat afvalstoffen verwijdert uit de benen en daarmee na wedstrijden en zware trainingen bijdraagt aan het herstel van spelers.

Wereldsterren kopen bij Fabian Sporkslede: ‘De Ligt stuurde ook een berichtje’

Fabian Sporkslede timmert aan de weg als zakenman. De verdediger doet onder meer zaken met Matthijs de Ligt.Lees artikel

Zou Fabian Sporkslede nog van waarde kunnen zijn voor (Jong) Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor Helmond sport maar natuurlijk niet voor ajax. Mooi dat ajax hem wel de kans geeft om mee te trainen!

Zou volgens mij prima een jaartje bij Volendam en Wim jonk passen

24 juli 2020 om 16:39

Ook bij NAC, kunnen nog wel een rechtsback gebruiken, helemaal omdat Verschueren daar ook wel is speelde

Heel goed dat je hier als club meewerkt. Je helpt die jongen hier mee en je toont toch aan dat je toch niet zo’n kille club bent. In deze periode kan dit overigens ook goed.

24 juli 2020 om 22:48

Deden ze bij Anita en De Sa ook volgens mij. Helaas hoor je daar nooit iemand over.

24 juli 2020 om 23:29

Vurnon Anita heeft nog een paar maandjes bij Cska Sofia gespeeld en sinds vorige maand transfervrij, en Lesley de Sa speelt nu op het 2e niveau in Zweden bij AFC Eskilstuna

In de Eredivisie nooit enige indruk kunnen maken. Misschien dat een club uit de KKD het aandurft met hem.

24 juli 2020 om 15:51

Denk dat hij voor een Twente ook gewoon bruikbaar kan zijn zeker voor in de breedte. Transfervrij, ervaring op het hoogste niveau (in Nederland.) En nog maar 26 jaar dus hij zal ook nog waarde vertegenwoordigen. Mocht het toch niet bevallen. Kan je hem na een jaar verkopen en heb je alsnog wat verdient.

24 juli 2020 om 16:33

Die jongen wist geen basisplaats te bemachtigen bij Rkc. Het lijkt me dus heel erg sterk dat FC Twente op Sporkslede zit te wachten. Spelers die het al moeilijk hebben in het rechter rijtje, leveren maar heel zelden iets op. Je betaalt meer aan salaris dan dat hij oplevert. Niet de moeite waard dus.

Netjes van Ajax dat ze Sporkslede mee laten trainen. Maar hij voegt natuurlijk niets toe, ook niet aan Jong Ajax. Moet zich richten op de KKD, of een leuke buitenlandse club. Ajax op je CV is voor sommige clubs al soms genoeg je een kans te geven, al kun je er geen pepernoot meer van.

In welk opzicht komt deze speler in aanmerking voor 'jong' Ajax? Het nijgt al snel naar competitie vervalsing zo als de jong-teams van eredivisieclubs nu ook al spelers in selecties opnemen die helemaal niet meer als 'jong' te bestempelen zijn. Mag hopen dat dit alleen bij een paar trainingen blijft

24 juli 2020 om 16:44

Lees het artikel nog eens rustig door. Iets met te oud en niet in aanmerking komen. Echt waar je kan het.

24 juli 2020 om 16:49

Ik mag hopen dat je de volgende keer beter inleest. Fabian traint alleen mee om zichzelf fit te houden tot er nieuwe club voor hem langs komt.

Leuke gozer, maar ongeschikt voor Ajax 1. Dacht dat ie in de eerste divisie wel mee kon komen.

24 juli 2020 om 17:18

Leuk nieuws, heel veel mensen zijn Fabian vergeten. Goed om te horen dat hij nog in training is en met een heel interessante onderneming (ook in de voetbalwereld) bezig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren