Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-middenvelder Jordan Henderson lijkt zich te mogen verheugen op prachtnieuws

Laatste update:

Kobbie Mainoo moet zijn debuut voor het A-team van Engeland voorlopig uitstellen, zo lijkt het. Sky Sports meldt woensdagavond dat het 'onwaarschijnlijk' is dat bondscoach Gareth Southgate de middenvelder van Manchester United gaat opnemen in zijn selectie voor de aankomende oefeninterlands. Dat lijkt, een dag voordat Southgate zijn 23-koppige selectie bekendmaakt, uitstekend nieuws voor Ajacied Jordan Henderson.

"Het is onwaarschijnlijk dat Kobbie Mainoo deze week zijn eerste oproep krijgt van bondscoach Gareth Southgate", zo klinkt het. "Maar er zijn wel plannen om hem voor de eerste keer op te nemen in het Onder 21-team van Engeland, daar de FA wel plannen heeft om hem versneld in het A-team te krijgen."

De achttienjarige Mainoo beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Manchester United. De centrale middenvelder is de laatste tijd verzekerd van een basisplaats onder manager Erik ten Hag en bewees zijn waarde ook in aanvallend opzicht, toen hij op 1 februari op schitterende wijze voor de winnende 3-4 tekende in de blessuretijd van het duel met Wolverhampton Wanderers. Mainoo speelde tot op heden 22 keer voor de hoofdmacht van Manchester United.

Mainoo vertegenwoordigde Engeland vooralsnog in meerdere jeugdteams. Hij kwam in actie voor zowel de Onder 17, Onder 18 als Onder 19 van Engeland. Die jeugdteams lijkt de middenvelder definitief achter zich te hebben gelaten, nu zijn debuut bij de Onder 21 aanstaande is en een oproep voor de hoofdmacht van Engeland ook niet al te ver weg lijkt.

Helemaal zeker is het overigens niet dat Mainoo ooit voor de hoofdmacht van the Three Lions uitkomt, daar Ghana, het geboorteland van zijn ouders, hem wil overtuigen van een interlandloopbaan bij the Black Stars. Toch is het de verwachting dat Mainoo uiteindelijk zal kiezen voor een interlandloopbaan bij Engeland.

Dinsdag meldde journalist Richard Jolly van The Independent nog dat Ajacied Henderson moet vrezen voor een plek bij de selectie van Engeland, waarvoor hij al 81 keer uitkwam. Die onzekerheid had alles te maken met de stormachtige ontwikkeling van Mainoo, terwijl ook Kalvin Phillips (West Ham United) een concurrent van Henderson is.

Nu het er alle schijn van heeft dat Mainoo gepasseerd gaat worden voor de oefeninterlands tegen Brazilië (23 maart) en België (26 maart), lijkt de kans een stuk groter te zijn geworden dat Henderson bij de selectie zal zitten. Southgate kwam begin februari nog op bezoek in de Johan Cruijff ArenA om Henderson en Ajax in actie te zien tegen PSV (1-1).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks ik in tegendeel tot de meeste wel blij ben met Henderson, moet Engeland dit niet doen. Gewoon door selecteren.

13 maart 2024 om 19:25

Quillinho ik zie zijn meerwaarde ook, zolang ik het maar zie vind ik het best eerlijk gezegd. Zeker ook met Mannsverk ze zijn vrij complementair aan het worden.

13 maart 2024 om 19:45

Mainoo is er kwalitatief wel klaar voor maar Southgate doet er alles aan om hem niet te hoeven selecteren. Echt een dramatische coach die een hele goede generatie om zeep helpt. Elk nadeel heb zijn voordeel en zo kan Kobe rustig bijkomen van zijn stormachtige maanden.

Henderson heeft weinig te zoeken in Engeland. Over de top. Voegt bij Ajax al weinig toe met zijn risicoloze spel, laat staan bij Engeland waar het niveau een stuk hoger is.

Denk niet dat dit de juiste stap is voor Engeland. Ze hebben geweldige jonge talenten voor op het middenveld. Engeland plukt nu de vruchten van de opkomst van de Premier League als sterkste competitie van Europa. Het niveau ligt daar zo hoog en ze spelen er bijna allemaal. Het enige dat Engeland mist is een goede keeper en een linksback van wereldklasse. Verder hebben ze overal een ruime keuze uit wereldtoppers. Ze zijn Frankrijk al voorbij denk ik wat dat betreft.

13 maart 2024 om 19:55

Luke Shaw vindt ik een prima links back. Een top doelman mag er nog wel bij.

13 maart 2024 om 21:11

Vind ramsdale wel een goede keeper. Shaw ben ik niet zo’n fan van.

13 maart 2024 om 23:51

Ze zijn Frankrijk voorbij betreft wereldtoppers zegt ie 😂😂😂

14 maart 2024 om 17:40

Leg eens uit waarom niet dan?

Tuurlijk zitten Henderson en hoogstwaarschijnlijk Phillips erbij. Want ja die zijn natuurlijk onmisbaar voor Southgate

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren