Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-middenvelder Jordan Henderson heeft spijt: ‘Ik heb een fout gemaakt’

Laatste update:

Ajax neemt het donderdagavond in Engeland op tegen Aston Villa en voor Jordan Henderson betekent dat een terugkeer in zijn thuisland. De middenvelder gaat in gesprek met Het Parool in op de tegenstander in de Conference League en spreekt tevens over zijn vertrek uit Engeland. Henderson geeft aan spijt te hebben van zijn transfer naar Saudi-Arabië.

Binnen de gehele selectie van Ajax zal de geroutinineerde Brit het meest een idee hebben wat te verwachten van Aston Villa en diens thuisgrond, Villa Park. Als speler van Liverpool kwam Henderson er de nodige keren in actie.

"Het is een geweldige club, met een fantastische achterban", omschrijft de controleur de tegenstander van donderdag. "En ze hebben een heel goed team." Villa staat momenteel op een verdienstelijke vierde plek in de Premier League.

Henderson geeft aan een agressiever Villa dan in de heenwedstrijd te verwachten. In de Johan Cruijff ArenA kwamen the Villans weinig overtuigend voor de dag en wist Ajax verrassend makkelijk stand te houden. Het duel eindigde in 0-0 en als er een ploeg recht had op meer, dan was het de nummer vijf van de Eredivisie.

Saudi-Arabië


Voor zijn overstap naar Ajax was Henderson een half seizoen actief in de Saudi Pro League. Al-Ettifaq nam de 81-voudig international van Engeland afgelopen zomer voor een kleine vijftien miljoen euro over van Liverpool.

Henderson kijkt met weinig warme gevoelens terug op zijn tijd in Saudi-Arabië. "Voetbal is iets dat in mijn bloed zit, weet ik nu. En de competitie in Saoedi-Arabië is in ontwikkeling en zal groter worden, maar past op dit moment niet bij mij."

Zijn transfer naar het Midden-Oosten kwam Henderson zoals bekend op veel kritiek te staan.
"Ik heb een fout gemaakt, maar ik ben happy bij het project Ajax", gaat de middenvelder in op de bezwaren aan zijn adres. Met de kritiek kan hij leven. "Ik ben wel wat gewend. Maar mensen kennen niet het hele verhaal. Dat ken alleen ik."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 maart 2024 om 08:24

ach, niemand neemt toch zijn teksten serieus? Het is standaard gewauwel.

14 maart 2024 om 12:03

Henderson alleen kent het hele verhaal dat kennelijk begrip moet opwekken waarom hij voor Saudi-Arabië heeft gekozen. Maar dat verhaal wil hij dan weer niet vertellen.

Ik mag hopen dat het ultieme medicijn tegen alle ziektes nooit in zijn handen komt:

"mensen kennen niet het medicijn tegen alle ziektes. Dat ken alleen ik. En nu ga ik een broodje halen. Doei!.

14 maart 2024 om 08:32

Dat is echt een doodnormale zin. Wat ben jij nou enorm aan het anti-Ajax zaniken? Blegh

14 maart 2024 om 09:53

Logisch toch? Henderson draait al wat langer mee en het achterste van je tong laten zien brengt vaak weinig goeds. Helemaal met media van tegenwoordig. Plus dat de Nederlandse cultuur totaal anders is dan de Engelse cultuur.

14 maart 2024 om 11:11

@domineedirksen

Ik vind het ook enorm irritant, begrijp me niet verkeerd. Maar hoe vond jij het destijds om te luisteren naar interviews van Dirk Kuijt als speler dan?

Het doet me daar namelijk heel erg aan denken, dat irritante ideale schoonzoon gedoe

14 maart 2024 om 08:44

God kent zijn verhaal beter dan Jordan het zelf kent.

14 maart 2024 om 09:26

Wie?

14 maart 2024 om 08:50

Potverdorie wat een gladde praat... mijn hemel...

14 maart 2024 om 09:55

Prettig toch? Alsof je alleen “echt” bent als je loopt te schofferen. Hij is gewoon professioneel.

14 maart 2024 om 08:57

Je hoeft je maar ergens druk om te maken. Henderson is, net als zoveel voetballers, door en door kapot geïnstrueerd om nietszeggende antwoorden te geven. Maar over de meester van de gladde praatjes, mr Kuyt, heb ik je nooit iets horen zeggen. Zal toch wel iets met de club te maken hebben.

Zijn transfer naar het Midden-Oosten kwam Henderson zoals bekend op veel kritiek te staan.
"ik heb een fout gemaakt, maar ik ben happy bij het project Ajax", gaat de middenvelder in op de bezwaren aan zijn adres. Met de kritiek kan hij leven. "ik ben wel wat gewend. Maar mensen kennen niet het hele verhaal. Dat ken alleen ik."

Het is verhaal is toch gewoon dat hij koos voor het geld? Op zich nog begrijpelijk want ze betalen ginds ridicule lonen maar zeg het dan gewoon ook zo en kom niet met een dooddoener als 'alleen ik ken het hele verhaal'.

14 maart 2024 om 08:23

Wel nee joh! Natuurlijk niet! Henderson ging voor de sportieve uitdaging, de persoonlijke ontwikkeling en een kans om een achtergebleven gebied er weer bovenop te helpen door heel matig tegen een balletje te schoppen!

Henderson is een demagoog van de bovenste plank, een mannetje wat altijd geroepen heeft waar hij het meest lof voor kreeg. Dat wordt gewaardeerd in Liverpool. Nu hij voor het geld koos en al zijn "idealen" waar hij altijd zo voor "gestreden" heeft overboord heeft gegooid vindt hij het gewoon lastig dat er kritiek op zijn persoontje is..

14 maart 2024 om 08:33

Al die simpelen die hem nu veroordelen hebben de mogelijkheid nooit gehad die hij kreeg. Een veelvoud van die mensen had ook gewoon het geld boven hun idealen gepakt, het percentage dat daadwerkelijk voor de idealen was gaan staan is in werkelijkheid niet zo groot. Maar het schreeuwt lekker makkelijk vanaf de zijlijn wanneer jezelf nooit in die positie bent geweest, dat dan weer wel natuurlijk.

14 maart 2024 om 08:48

Kom daar dan ook gewoon voor uit en kom niet met pseudo-mystieke uitspraken aanzetten zou ik denken.

14 maart 2024 om 08:52

Alleen hij kon wel verwachten, als voetballer die op het hoogste niveau heeft gespeeld, dat hij weleens in de verleiding zou komen om voor grof geld te kiezen. Is helemaal niet erg, maar niet handig om dan te doen alsof jij wel waarde hecht aan dat soort dingen, als je dat zelf ook niet kan waar maken. Dan kan je wel reactie verwachten natuurlijk.

14 maart 2024 om 08:54

Ik vind het vooral vreemd dat het voor mensen zo moeilijk voor te stellen is dat geld niet de belangrijkste drijfveer is. Ik zou in Dubai een veelvoud kunnen verdienen dan wat ik nu doe. Ik spring nog liever van een brug.

Daarnaast, Jordan Henderson is al schathemeltje rijk. Dus lekker boeiend. Hij wilde graag nog meer geld, kreeg spijt, ging weg. Zeg gewoon eerlijk.

14 maart 2024 om 09:07

Dan hoor jij bij die selecte club die zijn idealen wel daadwerkelijk belangrijk vindt, iets om trots op te zijn toch?

Die groep schreeuwers daalt qua aantallen vanzelf wanneer ze zelf zo een aanbod krijgen. Ikzelf zou ook wel een aanbod pakken wanneer het ervoor zorgt dat ik in een korte tijd mijzelf financieel onafhankelijk kan maken. Maar goed, ik ben dan ook niet echt van de idealen. Dus ik heb makkelijk praten.

14 maart 2024 om 09:13

Voor veel mensen is geld een drijfveer omdat ze simpelweg dat nodig hebben om te kunnen leven. Vanaf €65K maakt meer geld schijnbaar niet uit. Voor voetballers ligt dat volgens mij wel anders. Die spelers worden vanaf jongs af aan totaal verpest, op een voetstuk geplaatst, niet reëel opgevoed en dan rond je 32e besef je dat die enorme geldstroom eindig is. Volgens mij is het vrij logisch om dan nog even flink te cashen. Wil je vanaf je 35e tot je 80e royaal blijven leven dan heb je aardig wat geld nodig. Ja je kunt het redden met 1 miljoen per jaar, maar als je gewend bent om er 3-4 per jaar door heen te jagen dan voelt dat toch als een achteruitgang. Zelf zou ik ook wel moeite hebben om minder te gaan verdienen per maand, ondanks dat ik dan nog steeds prima zou kunnen rondkomen (met wat aanpassingen)

14 maart 2024 om 09:47

Ja ik ben wel ook een soort communist, dat werkt in mn voordeel. En ja eens Rochus, voetballers worden er ook mee om hun oren geslagen van jongs af aan. Status, geld, vrouwen, alles.Alleen lijkt Henderson me best een verstandige kerel die zn centjes wel investeert. Al kan dat ook door het accent komen. Engelse klinken vaak verstandig.

14 maart 2024 om 11:42

Maar Migi, loopt de kamelenhandel überhaupt wel hier in Nederland dan?

On: natuurlijk geeft hij brave antwoorden omdat hij de schade wil beperken, de media is hier al niet te doen laat staan aan de andere kant van de Noordzee..

Hij ging voor het geld, wellicht had hij daar een goede reden voor. Levert het hem nu kritiek op? Jup. Leverde het hem geen kritiek op wanneer hij zegt dat hij voor het geld ging? Waarschijnlijk ook.

14 maart 2024 om 09:16

Ik verdedig de persoon Henderson zeker niet maar de waarheid mag wel primeren. Henderson was niet zeker of zijn gezin zou kunnen aarden daar in de zandbak. Daarom had hij een proefperiode ingesteld tot het nieuwe jaar! Indien zijn gezin besliste dat het niet ging lukken daar dan zou hij met de januari transferperiode terug vertrekken! Hij ontving in die periode ook geen salaris en wanneer hij in januari besliste om te blijven, zou zijn salaris van die periode ' wel ' , vertraagd Weliswaar, betaald worden. Nu het gezin Henderson besliste om terug te vertrekken en heeft in die periode geen € of $ of £ ontvangen..... Voor mij is Henderson niet echt een sympathiek man, maar de waarheid mag gezegd worden....

14 maart 2024 om 11:21

Volledig eens met je argumentatie maar met de kanttekening dat dat niet wegneemt dat hij in eerste instantie gewoon voor het geld koos. Zoals ik hierboven aangeef, daar is op zich niets mis mee (zeg maar eens nee tegen 500K per week) maar wees er dan ook eerlijk over.

De Henderson van Ajax is niet de Henderson die ik ken van zijn Liverpool tijd. Heeft naar mjn inziens iets veel van de gladde praatjes en zegt in elk interview eigenlijk helemaal niets in een vrij extreme vorm en komt alleen maar met dooddoeners en open deuren.

"het is een geweldige club, met een fantastische achterban", omschrijft de controleur de tegenstander van donderdag. "en ze hebben een heel goed team." Villa staat momenteel op een verdienstelijke vierde plek in de Premier League.

Wat een prachtige eigenzinnige, bijna cryptische, teksten weer van de geniale gek, het op handen gedragen enfant terrible Jordan P. Henderson. Wat een persoon.

14 maart 2024 om 09:58

Joh wat loop jij nou raar te doen? Wat moet hij dan zeggen? Het is een waardeloze ploeg met een nog groter kut publiek? Ik snap eigenlijk ook niet wat ik hier doe? Nee hij blijft gewoon beleeft en geeft antwoord op de vragen die worden gesteld. Dat valt alleen maar te prijzen. Wat heeft Henderson eraan om op dit moment zijn echte mening te ventileren?

het verbaast mij dat er mensen verbaast zijn over een henderson interview.
zo is deze kerel altijd al geweest, zegt gewoon wat de mensen willen horen en doet geen ruige uitspraken.
had geen zicht meer op basisplek bij liverpool, gerard aan het roer bij el-ettifaq die wat engelsen daarheen wilde halen en henderson was wel te porren voor een grote zak geld. Na half jaar kom je er dan achter dat SA buiten het geld niet veel voorstelt en je wil terug naar europa...
is allemaal niet zo moeilijk om te bedenken, en of het 100% de waarheid is weet ik niet, maar je gaat dit niet als henderson zijnde zo in een interview naar voren brengen, het is niet slim om zo publiekelijk over je vorige werkgever te praten... misschien na zijn carriere.

14 maart 2024 om 10:45

Hij zegt niet zo veel naars over zijn vorige werkgever. Meer een beschouwing over de hedendaagse staat van het voetbal in Saoedi-Arabië. En dat hij zich daar niet in thuis voelde. Waarschijnlijk zal ook de leefomgeving hem en zijn familie niet zijn bevallen. Achteraf erkent hij zijn fout; een paar jaar makkelijk groot geld verdienen in een land waar je niet veel mee hebt. Terwijl je zelf waarschijnlijk al multi miljonair bent, waardoor je zorgeloos de rest van je leven kan gaan rentenieren. En voor je pensioen had je ook direct bij Ajax kunnen tekenen;-))). By the Way: ik zou voor geen geld naar een land in het Midden-Oosten gaan om een tijdlang te wonen. Maar dat is puur persoonlijk….

Prima toch dat Henderson zich uiteindelijk toch niet thuis voelde daar. En geeft ook nog is een respectvol antwoord naar de Saudi League. Iedereen weet dat hij door Gerrard en een zak geld naar Saudi ging. Maar ja hij heeft het leven buiten voetbal onderschat en dat geeft die toe. En bij Ajax heeft die aardig wat ingeleverd vergeleken met zijn salaris in Saudi. Dus hij had er wel veel geld voor over om terug te keren naar Europa.

Jordan Henderson zullen we niet snel op spraakmakende uitspraken betrappen, de mediatraining heeft zijn werk gedaan. Zijn uitspraak over zijn voetbalperiode in Saudi-Arabië is "the hottest news around" van zijn kant sinds jaren. Misschien laat hij zich ooit nog ontvallen dat hij thuis na een zware wedstrijd wel eens een verfrissend biertje opentrekt of dat hij een Louis Vuitton tasje heeft gekocht voor zijn vrouw, God sta me bij.

Zegt geloof ik niet zo heel veel geks, beetje politiek correct en voorspelbaar, maar al met al wel begrijpelijk. Denk dat weinige zó veel geld zouden afwijzen. Snap de verontwaardiging daarom niet helemaal, afgezien van z'n lghbt activisme

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren