Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax kampt met lek: ‘Wij hoorden bij AZ een dag eerder al over hun plan’

Laatste update:

Ajax brak zondag met de clubtraditie door met vijf verdedigers aan de wedstrijd tegen AZ beginnen. Jordy Clasie, de aanvoerder van AZ, onthult na afloop opvallend genoeg dat dat plan in Alkmaar al lang en breed bekend was. "We hadden het al gehoord", zegt Clasie voor de camera van ESPN.

John van 't Schip legde wekenlang uit dat een nieuw systeem de oplossing niet zou zijn bij Ajax. De verrassing was voor de buitenwereld dan ook groot toen de opstelling van de Amsterdammers zondagmiddag bekend werd, maar dus niet voor AZ.

"We wisten gisteren eigenlijk al een beetje dat zij niet meer in hun vertrouwde opstelling zouden spelen", onthult Clasie. "Je hebt altijd mensen die via-via communiceren. Zo werkt dat nou eenmaal in de voetballerij."

"Dat was al bij ons terechtgekomen. We hadden al een vermoeden dat ze met vijf achterop zouden spelen en een vierkant op het middenveld probeerden te maken." AZ stelde zich daar uitstekend op in en maakte al in de achtste minuut het openingsdoelpunt via Ruben van Bommel.

"In de eerste twintig minuten speelden we sterk en hadden we het goed onder controle. Daarna gaven we het een beetje weg. Ze vonden op het middenveld een aantal keer de vrije man, dan ga je toch een beetje twijfelen. Vijf, zes ballen speelden we zomaar over de zijlijn. Dat was raar, want we begonnen wel goed aan de wedstrijd. Ik denk niet dat zij iets veranderden, het lag aan onszelf."

AZ nam in de winterstop Kristijan Belic over van Partizan Belgrado. Clasie wordt gevraagd naar hoe de samenwerking op het middenveld met de 22-jarige Serviër bevalt. "AZ koopt vaak spelers in de winter om ze een half jaar te laten wennen. Deze jongen speelt gelijk en moet er meteen staan. Natuurlijk zal hij zijn mindere momenten hebben, maar deze jongen gaat groeien bij ons. Hij onderschept veel ballen, ook vandaag. Het kan een goede speler voor ons worden."

AZ kreeg dankzij de overwinning plek vier stevig handen. Ajax staat nu zes punten achter. Clasie spreekt dan ook van een 'lekkere overwinning'. "Dat is duidelijk. Vooraf was het al een mooie wedstrijd, met name door de strijd om plek vier. En in de fase waarin we lange tijd hebben gezeten, is dit heel fijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer kwalijk natuurlijk, maar dit Ajax had in geen enkele formatie vandaag resultaat gehaald. Wel past het precies in de giftige cocktail die Ajax nu al bijna 2 jaar is. Onrust, onkunde, chaos en onbetrouwbare lui die hun eigen agenda boven club belang plaatsen.

25 februari 2024 om 22:08

Je kan niet echt zeggen of Ajax in geen geval resultaat had gehaald gezien het na "de wissel" toch wel een stukje beter ging. Het Brobbey-eiland had door de coaches wel tactisch wat beter uitgeplozen kunnen worden. Ik blijf er bij dat je gewoon tegen zo'n matig AZ je systeem niet hoeft aan te passen en eventueel gewoon Sosa linksbuiten zet.

25 februari 2024 om 22:33

In balbezit heb je Sosa op linksvoor en verdedigend kan je dan met 5 man achterin spelen als hato wat centraler staat zodat sosa op links achter komt. Heb je alsnog je extra man achterin met een stuk minder wisselingen in je opstelling.. Maar goed, ik denk dat van t schip OurVision niet deelt

26 februari 2024 om 09:05

Iemand die ontslagen is en daar nog vriendjes heeft
Ontslag blijkt wel terecht want er staat amper een speler klaar om door te stromen die van enige waarde is

Ik denk dat iedereen van tevoren wel wist hoe Ajax zou gaan spelen: hemeltergend slecht. Je kan met 433 spelen of met 541. Het enige verschil is dat je bij de ene vier slechte verdedigers opstelt en bij de andere vijf slechte verdedigers. Daar wordt de verdediging dus eerder slechter dan beter van.

Tja, eigenlijk alleen maar extra schandalig hoe weinig AZ voor elkaar kreeg want los van die twee goals (individuele klasse en vooral dramatisch verdedigd) en misschien nog twee grote kansen speel je eigenlijk ook helemaal niks klaar. Het is dat Ajax nog slechter was aan de bal maar wat AZ liet zien was ook niet om aan te gluren. Je geeft zelf notabene nog 2 grote kansen weg in de eerste helft ook. Uiteindelijk was de xG en het balbezit ook voor Ajax over de gehele wedstrijd. En dan allemaal 'helemaal niets in Amsterdam' zingen terwijl je zelf al voor alle prijzen bent uitgeschakeld.

Maar dan over een weekje weer puntverlies in Rotterdam en het is allemaal weer kommer en kwel. AZ tegen Ajax is nu gewoon de lamme tegen de blinde😂

25 februari 2024 om 22:15

AZ is sowieso een kleurloos elftal. Echter, ze kunnen in tegenstelling tot Ajax wel terugvallen op strijd en routine. Er zit veel meer energie in en de wil om te winnen is er, hoe schandalig ook.. veel meer aanwezig.

25 februari 2024 om 22:36

"er zit veel meer energie in en de wil om te winnen is er, hoe schandalig ook.. veel meer aanwezig."

Ik vond dat vandaag dus nog wel meevallen eigenlijk maar misschien dat mijn beeld wat vertekend is door de irritatie over het spel van Ajax. Voor mijn gevoel kwam AZ nauwelijks meer in het spel voor in de tweede helft behalve die ene goal en dat mogelijke penalty moment. Verder was het gezapig van beide kanten. Als Ajax gewoon met Bergwijn en Berghuis had gestaan had je het in de tweede helft denk ik zelfs nog wel rechtgetrokken. Maarja, dat is koffiedik kijken. Ik vond AZ helemaal niet zo geweldig of strijdlustig. Ajax al helemaal niet, maar het zijn wat mij betreft twee ploegen die het even niet zo hebben en dat zag je vandaag ook wel terug op het veld.

26 februari 2024 om 04:34

Tja, verwacht je dan van een ploeg die 2-0 voor staat in een wedstrijd dat ze volle bak gaan om nog een extra doelpunt te scoren? Ik vind het juist wel logisch dat ze wat minder creëerden daarna. Voor de 1-0 en de 10 minuten daarna kon je heel prima zien war er gebeurde als AZ wel aanzette. Toen kwamen de backs er namelijk enorm vaak doorheen en ontstonden er ook kansen. Verder werd de bal vooral naar de goede kleur gespeeld en als de druk dan te hoog werd geen risico's nemen en gewoon naar voren peren. Je kan beter Ajax van achteruit een aanval proberen op te laten zetten, dat gaat namelijk ook geheid mis.

26 februari 2024 om 10:20

Volle bak hoeft uiteraard niet maar ik vond AZ in de tweede helft vrij slecht aan de bal. Clasie zegt zelf ook dat ze het kwijt raakten en de controle wat verloren. Je hebt nog mazzel dat de Ajax spelers werkelijk geen idee hadden waar ze moesten lopen in dit tactische gedrocht van de staf en dat ze het niet gewoon terug zette naar 433 om te kunnen aanvallen want voor mijn gevoel zakte AZ qua niveau wel heel ver weg in de tweede helft. Ajax deed er alleen wel te weinig mee. Ajax kwam er zelfs nog een paar keer best gevaarlijk doorheen in de laatste 20 minuten.

Gefeliciteerd met de overwinning en de broodnodige Alkmaarse puntjes maar ik ga niet mee in de waan van de dag dat AZ opeens weer de weg omhoog heeft ingeslagen. Je hebt een fijne buffer en Ajax is zo aan het zoeken dat die ongetwijfeld ook nog punten gaan verspelen maar ik denk dat plek 4 nog steeds geen uitgemaakte zaak is met het spel en de coach van AZ. We gaan het zien. Eerst allebei een lastige pot tegen Utrecht en Sparta.

26 februari 2024 om 13:48

Tja, het gebeurt wel vaker dat een ploeg minder gaat spelen als ze al voor staan en ze van de tegenstander eigenlijk ook weinig hoeven te vrezen. Kampioen zullen we niet worden in Alkmaar, maar dat er eindelijk weer gewonnen wordt is al iets waar we heel blij mee zijn.

26 februari 2024 om 15:51

En dat laatste is ook niet meer dan logisch Spursfan. Gefeliciteerd met de overwinning. Maar ik kan je als inmiddels ervaringsdeskundige op dat gebied wel meegeven: een zwaluw maakt nog geen zomer.

Toch uiteraard niet meer dan logisch dat je blij bent met de overwinning want dat zou ik ook zijn.

25 februari 2024 om 23:09

Nou ja AZ is natuurlijk al tijdenlang verschrikkelijk uit vorm. Als je dan deze wedstrijd ziet (en ik ben echt geen AZ fan) winnen ze hem eigenlijk heel simpel. Minimale inspanning en een prima resultaat

25 februari 2024 om 23:18

Je schrijft een reactie van een half a4'tje over hoe 'schandalig slecht' een team heeft gespeeld dat zojuist redelijk eenvoudig met 2-0 heeft gewonnen. Vrij gek toch? Zeker nooit gesport.

26 februari 2024 om 00:11

En jij schrijft een hele reactie gebaseerd op een punt waarin je mij notabene verkeerd citeert... Ik zeg helemaal niet dat AZ 'schandalig slecht' speelde.

Ik zeg dat het redelijk schandalig is hoe weinig ze tegenover het nieuwe systeem van Ajax konden zetten, ondanks dat ze het vooraf al wisten. Want los van drie bevliegingen van van Bommel (alle drie ingeleid door individuele fouten van Ajacieden), wat heeft AZ nou eigenlijk gecreeerd? Ik durf nog wel te stellen dat van alle potten die Ajax dit jaar heeft gespeeld AZ het minste gevaar kon stichten. Vond het een redelijk slechte pot van beide kanten. Mag gewoon gezegd worden toch? Of moeten we nu allemaal gaan klappen voor AZ omdat van Bommel twee keer een bal kon inschieten zonder enige druk. Is Ajax wat scherper voor de goal dan eindigt dit gewoon in een gelijkspel, zie ook de cijfers. Ajax had meer schoten, meer balbezit en een hogere xG. AZ won zo ongeveer elk duel op het middenveld maar deed er vervolgens helemaal niks mee.

Redelijk eenvoudig met 2-0 winnen lijkt me dan ook wat overdreven. Een gelijkspel had m.i. vandaag over de gehele wedstrijd gezien niet misstaan.

26 februari 2024 om 08:50

Hoezo schandalig? AZ is een subtopper die meerdere maatjes kleiner is dan Ajax. Als ze op momenten voor prijzen spelen, is dat sowieso knap. Een beetje kleinzerig gefrustreerd, deze reactie.

26 februari 2024 om 10:32

Wat is er kleinzerig aan mijn reactie? Misschien is de laatste zin wat flauw maar ik zie zowel AZ als Ajax gewoon weer punten verspelen volgende week. Ik vind het opvallend hoe weinig AZ voor elkaar kreeg tegen Ajax gisteren. We mogen overal benoemen dat Ajax schandalig speelt maar 1 reactie over dat AZ er nou ook niet heel veel tegenover zette (en de cijfers van de wedstrijd ondersteunen gewoon dat een gelijkspel terecht was geweest) en iedereen schiet gelijk in de verdediging. Ze wisten notabene hoe Ajax ging spelen.

Daarnaast, als je als AZ zijnde graag met de grote jongens meedoet en je (hartstikke knap) al tijden in de subtop hangt maar eigenlijk nooit echt consequent in de top 3 terecht komt dan vind ik ‘helemaal niets’ roepen in een direct duel met je concurrent om plek 4 gewoon treurig. En met mij vele andere fans want ik lees het overal terug. AZ zit zelf ook in een diep dal dan snap ik dat je blij bent. Moedig dan je eigen ploeg aan in plaats van dit misplaatste leedvermaak terwijl je zelf pas twee potten wint dit kalenderjaar. Ajax kan nog veel beter spelen met Bergwijn, Berghuis en Henderson erbij. Dit is gewoon de basis van AZ geloof ik. Plek 4 is nog lang niet bepaald, maar John moet wel echt even gaan kappen met die bizarre systeemwisselingen.

26 februari 2024 om 13:02

Je hebt helemaal gelijk.. AZ is nog steeds veel terug spelen en weinig lef naar voren.
Was inderdaad de lamme tegen de blinde gister..

Als ik zo naar Ajax kijk, denk ik echt, ze doen maar wat. Of je het 4-3-3 of 5-3-2 of 4-2-3-1 noemt, wat ze ook doen er klopt niets van en iedereen doet maar wat.
Dan zetten Brobbey en Berghuis druk en zie je Taylor en Hlynsson niks doen (heerenveen). Dat vind ik ongelofelijk. Je maakt toch afspraken zou je denken?
Er is geen passie, geen strijd, geen interesse en geen tactiek.
Als je ook ziet dat Ajax drie keer ver in blessure tijd de voorsprong al heeft weggegeven dan zegt dat alles dat over dat iedereen maar wat doet. Het is gewoon een speeltuin (niet alleen op het veld en op de bank, maar ook bij de leiding)

25 februari 2024 om 23:41

Goed gezien, die gaten en meters die dicht gelopen moeten worden bij het drukzetten is gewoon schrikbarend.(elke wedstrijd)
Gewoon een kwestie van coaching,scannen en bereidheid.
Zijn allemaal gewoon niet goed genoeg of te onervaren.

‘.. vijf ACHTEROP ..’, ik wordt zo moe van al dat gepapegaai.. Iedereen blaat elkaar maar na. Achterop.., het is gewoon achterin. Bij de AD podcast was er godzijdank ooit iemand die z’n collega’s die allemaal napapegaaien er op aansprak. Man, wat simpel ook allemaal.. Sorry, not sorry maar ik vind dat kuddegedrag zo triest. On: Schandalig dat er gelekt is. Onderste steen boven en met pek en veren publiekelijk de Amsterdam ArenA uitzetten. Dan komt die mol (voorlopig) nergens meer terecht. Los van om welke club het gaat, dit kan gewoon niet. Nee, ben niet naïef en weet dat het heus vaker gebeurd maar waar is je eergevoel, trots en dergelijke dan? Vind het maar zielig.

Ajax kan beter 334 of 244 lekker spelen met de lange bal want achterin kunnen ze 3 keer niet eens kaatsen naar elkaar.

Een lek is dus de oorzaak dat ‘t Schip zinkend is.. 😂

Ik denk dat Van 't Schip deze variant alvast wilde oefenen met het oog op Aston Villa. Maar tegen AZ was dit de verkeerde tactiek. Daar heeft John "professioneel" de aandacht van af weten te leiden door Gaaei al in de eerste helft te wisselen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren