Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax is voor mij niet één, maar een paar stappen hoger’

Laatste update:

Benjamin van Leer maakte deze zomer de overstap van Roda JC Kerkrade naar Ajax en moet zich voorlopig tevreden houden met een plek op de bank. Trainer Marcel Keizer geeft de voorkeur aan André Onana, maar dat betekent niet dat de 25-jarige Van Leer zich daarbij heeft neergelegd.

Het jeugdproduct van PSV vertelt in een interview met Het Parool dat hij van tevoren wist dat hij op de bank zou beginnen, maar dat hij vastberaden is om zijn kansen te pakken: “Ik probeer ooit eerste keeper te worden bij Ajax. Bij Roda JC ben ik ook begonnen als tweede keeper achter Bram Verbist.”

Van Leer twijfelde even of hij de stap moest maken omdat hij minder aan spelen zou toekomen, maar kreeg toch ‘het beste gevoel’ bij Ajax: “Het speelt mee dat Ajax een grote club is. Als je ooit bij een topclub onder de lat kunt staan, geeft dat een boost aan je carrière (…) Ajax is niet één stap hoger, maar een paar stappen.”

Van Leer speelde voor de amateurs van Elinkwijk alvorens hij in de zomer van 2007 de overstap maakte naar PSV. Hij tekende in februari 2010 zijn eerste contract en werd in het seizoen 2012/13 uitgeleend aan FC Eindhoven. Hij speelde zeventien wedstrijden voor de club uit de Jupiler League en vertrok vervolgens naar Roda JC. In dienst van Roda kwam Van Leer tot 85 wedstrijden en daarin incasseerde hij 125 treffers.

Denk jij dat Benjamin van Leer dit seizoen (al) de vaste eerste doelman van Ajax wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede keeper en zal zijn kans grijpen. Alleen hopen dat het niet te lang duurt.

9 september 2017 om 09:51

Goede keeper maar zal Onane niet uit de basis spelen, tenzij die een blessure krijgt. Maar als ONane over 1 of 2 jaar weggaat zal hij waarschijnlijk zijn kans krijgen .

9 september 2017 om 11:04

Ik denk dat Onana over twee jaar nog steeds niet goed genoeg is voor een Europese subtop in het buitenland. Hij zal minimaal 4 jaar moeten bewijzen hier voordat hij rijp is voor het echte werk in het buitenland. Want wat ik zag qua keeperswerk was wel om te huilen. Je zag meteen wat voor een impact Sanchez had op het verdedigende werk. Maarja nu kunnen ze nog beter ontwikkelen als hun beste man niet meer speelt. Alleen zo jammer dat ze geen Europa League spelen.

9 september 2017 om 11:42

Onana is gewoon een uitstekende keeper en eigenlijk wel de beste van de eredivisie. Zijn reflexen zijn heel erg sterk, hij kan goed duiken, prima meevoetballen, is atletisch en hij durft uit te komen. Dat hij durft uit te komen is misschien ook wel een beetje zijn zwakte soms omdat hij af en toe ij wedstrijden stom uitkomt. Ik denk dat Onana max 2 jaar nog bij Ajax zit maar verwacht eigenlijk dat die eerder weg is omdat er veel vraag is naar een goede jonge keeper bij clubs.

Ik vond hem bij Roda een hele goede keeper. Hij heeft ook gewoon een goede kop en lijkt zichzelf niet zo snel gek te maken. Dit seizoen zal hij Onana niet vervangen denk ik (tenzij blessure die ik niet hoop), maar als hij volgend jaar weg gaat (kans is groot), dan zie ik in hem een ideale kandidaat!

van Leer keepte vorig jaar fantastisch bij Roda en was in mijn ogen de man die een vertrekkende keeper bij een top 3 elftal op zou kunnen vangen. Dat hij zich schikt in een rol als 2e keeper is voor Ajax alleen maar mooi. Onana mist zn spaanstalige maatje in de as, en dat kan zomaar een negatieve impact op hem hebben. Dan heb je in ieder geval een klasbak waar je op terug kan vallen.

Ik hoopte al het vorige seizoen dat Ajax hem zou halen als 2e keeper en op termijn vervanger van Onana.
Gelukkig is dat ook gebeurd. Ik vind hem na Jones, Onana, Zoet en Vermeer zeker de beste keeper van de Ed.
Ongelofelijk dat AZ hem niet in eerder stadium al heeft gehaald. Is toch veel beter dan die koekenbakkers die AZ steeds onder de lat heeft staan.

9 september 2017 om 10:05

AZ moest zijn traditie voortzetten. Het verbaasde me eerder dat ze Marsman niet gehaald hadden. Maar inderdaad hij en Padt zijn na die 4 die jij opnoemt toch duidelijk de beste keepers van de Eredivisie. Al moet je natuurlijk nog wel zien hoe een keeper van een degradatiekandidaat het gaat doen als hij in een situatie komt waar hij soms hele wedstrijden maar 1x in hoeft te grijpen.

Hele goede aankoop, Onana zal vast wel na dit seizoen verkocht zijn, dan heb je een hele goede achter de hand!

van Leer was vorig jaar erg belangrijk voor Roda en heeft veel gecompenseerd voor onze voorhoede. In het algemeen had Roda het vorig jaar verdedigend best op orde, natuurlijk geen absolute top, maar als je als degradatiekandidaat zo weinig tegendoelpunten krijgt dan is dat zeker niet slecht. Het aantal gemiste kansen was echter veel en veel te hoog wat ook de noodzaak was voor het veranderen in een nog meer defensieve speelstijl en niet leuko om naar te kijken.... maar je moet iets. Ook nu gaat het scoren nog ziet zo heel goed en tegen PEC helaas te veel persoonlijke fouten. Nog even Utrecht uitzitten en dan 3 moeilijk gehad en dan moeten er 5 wedstrijden 7-10 punten gepakt worden en dan tegen Feyenoord weer op adem komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren