Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft beet en maakt ook akkoord met Benfica wereldkundig

Laatste update:

Ajax en Benfica hebben overeenstemming bereikt over verlenging van de huurovereenkomst van Bruno Varela, zo meldt de Amsterdamse club maandagavond. De doelman, die nog onder contract staat bij de Portugese club, zal ook het komende seizoen op huurbasis in Amsterdam verblijven, inclusief een optie tot koop. Hij meldt zich deze week in De Lutte om zich met de selectie van Erik ten Hag voor te bereiden op het komende seizoen.

Varela, 24 jaar, werd in de winterse transferperiode gehuurd om het keepersgilde van Ajax te versterken en als back-up te fungeren voor André Onana. De Portugees behoorde in de laatste achttien officiële wedstrijden steevast tot de wedstrijdselectie van Ten Hag, maar de coach zag geen reden om hem te laten debuteren. Ajax is echter wel tevreden over Varela, ook over zijn rol in de kleedkamer, en wilde dan ook graag verder met de sluitpost.

Ajax had een optie tot koop van vijf miljoen euro, maar de Amsterdammers vonden dit bedrag aan de hoge kant. Ajax wilde de keeper graag voor een lager bedrag overnemen, maar hier ging Benfica niet in mee. De topclub uit Portugal gaat echter wel akkoord met een huur van een jaar, daar de doelman niet in de plannen voorkomt van hoofdtrainer Bruno Lage.

Varela liet eerder al weten het naar zijn zin te hebben bij de kampioen van Nederland. “Altijd nieuwe oefeningen, met dynamiek en kwaliteit. Wij werken heel hard”, aldus Varela in maart. De werkwijze bij Ajax is anders dan Varela gewend is bij Benfica. “Bij Ajax willen ze altijd voetballen, hier worden geen ballen blind naar voren geschoten. Wij moeten altijd kort passen. De trainingen hier zijn niet lang, maar wel intensief."

Naast Onana en Varela behoren ook Kjell Scherpen, Benjamin van Leer, Dominik Kotarski en Issam El Maach tot het keepersgilde van Ajax. Daar tegenover staat het transfervrije vertrek van Kostas Lamprou; zijn contract loopt aan het eind van deze maand af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha ik tuinde erin. Dacht dat de huur al rond was..

On: Mooi dat hij nog een jaartje blijft, ligt erg goed in de groep.

Ajax is wel flink bezig op de transfermarkt vandaag. Ben benieuwd wanneer het bij PSV begint los te gaan. Moeten er toch al snel staan.

24 juni 2019 om 22:44

PSV mag inderdaad wel op gaan schieten, als over 3(?) weken alweer champions league gespeeld moet gaan worden. Natuurlijk zijn Lozano en Bergwijn er nu nog, dat zal wel schelen, maar de kans is er natuurlijk dat die over drie weken allebei weg zijn. Ajax was enkele jaren geleden steevast te laat met de selectie klaar krijgen voor het nieuwe seizoen, maar die lijken er sinds de transfer van Ziyech van geleerd te hebben. Lijkt er vooralsnog niet op dat PSV hier ook een voorbeeld aan neemt, waar ik wel op had gehoopt. De kans dat ze de groepsfase halen acht ik niet heel groot, maar Basel moet je gewoon kunnen pakken. Alleen moet je dan wel de selectie redelijk op orde hebben....

24 juni 2019 om 23:13

Als je bulkt van het geld is het makkelijker om 15 miljoen uit te geven dan wanneer je nog steeds niet al teveel miskopen kunt hebben. En vooralsnog moet er vooral voor Schwaab iemand aangetrokken worden, zolang de rest niet verkocht is hoef je daar niet te haasten.

24 juni 2019 om 23:13

Weet iemand of Een speler nog voor een andere club in de CL mag uitkomen als hij al in de voorronde voor een club heeft gespeeld? Zo zomaar wel eens van invloed kunnen zijn op het evt opstellen van Lozano en Bergwijn maar ook voor De Ligt, Neres en Ziyech.

24 juni 2019 om 23:22

Waarom denk jij dat Ajax steevast te laat was al die jaren? Misschien wilde ze geen financieel onverantwoorde risico's nemen. Dat wil PSV nu dus waarschijnlijk ook niet doen. Jij kijkt niet echt verder dan je neus lang is. Als PSV die spelers die nu in beeld zijn echt willen kopen dan hadden ze dat wel gedaan als er genoeg geld was. Omdat er niet zo veel geld is als bij Ajax zullen ze moeten onderhandelen en kunnen ze niet even een miljoentje of 2 3 salaris geven. Want dan was het nu dus allang geregeld.

25 juni 2019 om 11:12

Kohaki, dat was ook jarenlang de instelling bij Ajax. Dat van: zo lang er nog niemand weg is komt het allemaal wel. En opeens vertrok er een Milik, Cillessen etc. waardoor ze achter de feiten aan liepen met de champions league.

Wat je vervolgens krijgt, is dat Lozano ineens weg is en er nog geen vervanger is, dat pereiro weg is en je niemand met creativiteit op het middenveld kan zetten als dat nodig is. Dat luc de jong ineens naar mexico gaat en je het met lammers moet doen op die plek. Daarnaast zijn alle goede opties al gekocht door concurrenten en de rest wordt steeds duurder gemaakt aangezien het eind van de transfermarkt in zicht komt. Dan loop je dus achter de feiten aan.

Wat ik hier op dit forum lees van PSV fans, is dat PSV ook aardig wat vermogen heeft opgebouwd laatste jaren. Hoeveel dit precies is geen idee, maar dan kan je toch alvast je selectie versterken? Lozano gaat 100% zeker weg, haal vast een vervanger. De kans is zeer groot dat ook bergwijn en pereiro weg gaan, haal daar ook een vervanger voor op. Luc de Jong zou je opzich kunnen opvangen met lammers, maar daarmee ga je niet doorkomen in de CL. Nu denk ik dat de kans minder groot is dat Luc weg gaat, dus daar kan je mee wachten om iemand te zoeken. Maar die andere drie is toch zo goed als zeker.

Overigens vergeet ik angelino nog bedenk ik me, daar had nu toch al iemand voor gehaald moeten zijn, of niet?

25 juni 2019 om 11:19

memphisdepay, Ajax was steevast te laat, punt. Ze grepen overal naast. Als je zag waar ze allemaal mee bezig waren en hoe slecht de selectie op orde was, dan zou je dat beamen. Wie kijkt er hier verder dan zijn neus lang is? Wat is het risico van een speler kopen als vervanger voor Lozano en pereiro? Die gaan absoluut vertrekken. Angelino en Schwaab zijn zelfs al weg, waar zijn hun vervangers? Met de verdediging van PSV in huidige staat gaat Basel er dwars doorheen lopen.

Nee er is niet zo veel geld bij PSV als bij Ajax, maar wat ik begrijp van je medefans is dat er afgelopen jaren genoeg vermogen is opgebouwd. Lijkt mij zelf ook logisch met 3x champions league in de afgelopen 4 jaar. Nee je zal niet net als Ajax 15 miljoen voor Promes neer kunnen leggen terwijl ziyech en neres nog gewoon onder contract staan. Maar een linksback en cv had je toch al moeten hebben? Lozano kan je ook vast gaan vervangen, want die gaat psv echt niet behouden. Dat je geen speler voor luc de jong haalt, begrijpelijk, maar verder moet je gewoon door gaan selecteren. Je bent niet binnen een paar dagen redelijk op elkaar ingespeeld.

Prima. Als Onana nu onverhoopt geblesseerd raakt, zit je nu in ieder geval niet opeens met een Lamprou opgescheept.

25 juni 2019 om 06:34

Zou de derde keeper van Benfica echt zoveel beter zijn dan Lamprou?

Een ding staat vast. De beste 'aankoop' van Ajax de afgelopen jaren is Marc Overmars geweest haha.
Perfecte oplossing lijkt me!

Fantastisch dat hij de selectie (net zoals vorig jaar) zo snel op orde probeert te krijgen!

Hopelijk komt het geld van de Ligt snel binnen. Kan daar eventueel een vervanger voor worden gehaald.
Denk dat Magallan op dit moment nog te kort komt voor een basisplek.

24 juni 2019 om 21:30

Hopelijk blijft De Ligt nog een jaartje langer. ;-)

24 juni 2019 om 21:51

Haha dat zou inderdaad sportief helemaal fantastisch zijn.
Financieel zou deze zomer het beste zijn, denk ik. Het momentum van de CL halve finale drijf je de prijs mee op en zijn contract loopt deze zomer uiteraard nog langer.

Hij mag nu ook wel weg. Word een beetje gek van alle berichten dat hij inmiddels al bij 6 clubs heeft getekend. Snap dat sommige gasten op VZ daar ook gek van worden maar er zijn twee personen (met name één) die daarvan de oorzaak zijn: de Ligt & Raiola.
De nieuwssites schrijven alleen wat ze horen. Die weten eigenlijk ook niet precies wat er speelt. Daarnaast kunnen ze het zich niet veroorloven om de primeur te missen. Snap in die zin dus wel dat VZ alles op de site zet.

24 juni 2019 om 22:27

Helemaal mee eens. Hoewel ik al die geruchten veel vind, begrijp ik dat VZ alles plaatst. Ik klik er ook elke keer op om te kijken of er iets nieuws in staat. Maar wat mij betreft mag de knoop worden doorgehakt. Laat De Ligt (of Raiola) een club kiezen en het rond maken. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.

Prima, als 2de doelman! Druk dagje zo.. op welke spelers hopen de Ajacieden nog op (realistisch blijven)?

24 juni 2019 om 21:15

Propper

24 juni 2019 om 21:34

Propper lijkt me wel welkom inderdaad om Lasse te vervangen. Dan heb je Propper, Marin en Donny op het middenveld. Of eventueel Blind op 6 en dan Martinez links centraal achterin.

Als Ziyech vertrekt zou ik enorm graag Vargas verwelkomen in Amsterdam. Maar ik weet niet of hij wel haalbaar is. Die clausule van 18 miljoen zal deze zomer wel gelicht gaan worden door een aantal mooie clubs.

Dan heb je met Promes op links, Neres op rechts en Tadic in de spits een aanval om van te smullen met een geweldig talent (vargas) achter de hand.

24 juni 2019 om 21:53

Ik hoop dat Neres blijft 🤞 dan heb je idd een fantastische aanval

24 juni 2019 om 23:00

Ik heb toch echt liever een echte spits zoals dolberg ipv tadic in de spits. Was een leuke tijdelijke oplossing, maar wat mij betreft niet voor een langere periode.

24 juni 2019 om 23:59

Die zelfde gedachte heb ik juist bij Dolberg. Die staat helemaal stil in zijn ontwikkeling en is alleen nog maar bezig met uitglijden en makkelijk naar de grond gaan. Mist ook nog eens kansen die er onder Bosz wel ingingen en het moet een keertje genoeg zijn met zijn kansen.

24 juni 2019 om 21:17

Robben of vargas/pavon (liever een van die drie dan Bergwijn)
En een top aankoop voor VC

24 juni 2019 om 21:19

Op de Nederlandse tour, Propper en Robben?

24 juni 2019 om 21:18

Alderweireld

24 juni 2019 om 21:20

Dat zou wel de ideale vervanger van de Ligt zijn!

24 juni 2019 om 21:18

Alderweireld

24 juni 2019 om 21:22

De Roon

24 juni 2019 om 21:52

Als je moet kiezen tussen de Roon en Propper?

25 juni 2019 om 10:17

Lastig, de Roon is wel een type wat nog ontbreekt. Van mij mogen ze overigens beide komen.

24 juni 2019 om 21:36

Edson Alvarez als de Ligt weg gaat. En voorin, ligt er aan wie er nog weg gaat. Bergwijn hoef je van mij geen 40 miljoen voor te betalen, dan zie ik liever een Antony of Vargas komen.

24 juni 2019 om 21:52

Nee, veel te veel geld voor Berwijn. Laat maar in Eindhoven. Beter een aantal spelers halen voor dat bedrag

Op huurbasis is echt prima weer! Ik had 5 miljoen ook wel veel gevonden voor een reservedoelman die zich nog niet bewezen had in Amsterdam, maar blijkbaar lag hij heel goed in de groep en zijn niveau zal ook wel oké zijn dan. Dus ik ben blij dat hij er nog een jaartje bij is op huurbasis en daarna zien we wel weer.

Begrijp ik niet he-le-maal. Je haalt Scherpen (God mag weten waarom), van Leer (is wel een kutkeeper) is terug en wil Onana behouden. Ook al zou laatstgenoemde een transfer maken; zie ik Varela niet als vervanger. Die andere twee ook niet natuurlijk. En waar gaat Lamprou naar toe? Intratuin?

24 juni 2019 om 21:26

Lamprou is natuurlijk een uitstekende keeper. Alleen niet goed genoeg voor Ajax. Heeft lengte ook niet mee.
Voor midden en onderin Eredivisie meer dan uitstekend. Tweede keeper psv of feyenoord wellicht ook nog wel, tweede keeper AZ/ Utrecht in elk geval goed genoeg voor. Dus Lamprou komt. Og wel bij een leuke club. Plus: komt uit de jeugd van Ajax, dus dan mag wat credit ook wel vanuit de mede Ajacieden.

24 juni 2019 om 21:36

“Natuurlijk een uitstekende keeper” is Lamprou niet. Je hebt als tweede keeper van Ajax één taak, je ploeg geen punten kosten wanneer je MOET spelen. Boer en zelf Verhoeven snapten dat. Lamprou heeft Ajax dit seizoen punten gekost; hij kwam/is gewoon te kort. Ik kan me niet indenken dat de subtop in Nederland staat te springen om Lamprou als nr1. onder de lat te hebben, hoe lang hij ook bij Ajax heeft mogen spelen. Credits verdien je.

24 juni 2019 om 21:30

Lamprou vertrekt transfervrij, Van Leer zie ik ook weer vertrekken en Scherpen is voor Jong Ajax. Daarbij zeg je zelf dat het niveau van alle reserve doelmannen niet voldoende is, dus moet er wat bij en blijkbaar heeft Varela genoeg indruk gemaakt om minimaal nog 1 jaar te blijven als reserve. Prima dan toch?

24 juni 2019 om 21:44

Mijn fout over Lamprou. En thank-God! Ik bedacht me ook dat ik te weinig weet van de kunsten van Varela om dit een gekke (tijdelijke) transfer te vinden en dat hij inderdaad naar alle waarschijnlijkheid een betere tweede keeper is als wat Ajax nu heeft. Het blijft wel een kleine middelvinger naar van Leer en ook Scherpen, die toch ook wel hoopt(e) op speelminuten in 1?

24 juni 2019 om 21:31

Voor zover ik weet heeft Lamprou een aflopend contract, dus hij blijft niet bij Ajax.

24 juni 2019 om 23:07

Scherpen begrijp ik ook niet. Heeft tot heden geen goede indruk op mij gemaakt, maar misschien verrast hij mij. Van Leer heeft ajax niet teruggehaald. Zijn verhuur periode liep gewoon af. Viel trouwens afgelopen seizoen wel een beetje tegen. Lamprou heeft het bij ajax niet goed gedaan, maar pakte bij zijn oude club wel heel punten. Ik verwacht dus dat hij gemakkelijk een andere club kan krijgen. Zal vermoedelijk gewoon transfervrij vertrekken.

Geweldige transfer! Heeft echt zeer goed gespeeld in de minuten die hij heeft gekregen heeft van Ten Hag afgelopen half jaar. Slim dat ze hem nog een keer gaan huren. Ajax heeft goud in handen!

24 juni 2019 om 21:19

Is hij weleens ingevallen eigenlijk?

24 juni 2019 om 21:29

Nee maar dat is ook overduidelijk sarcasme.
Beter keeper is er niet, geen een minuut en toch 2 prijzen dan ben je echt efficient bezig haha.

24 juni 2019 om 21:47

Hahaha ja en het mooie is dat hij wel altijd vol op meedeelde in de feest vreugde. Hij had het echt ook naar zijn zin

Ik heb al medelijden met de tegenstanders van Ajax in de voorronde CL. Die zijn toch compleet kansloos. Zeker als er niet teveel mutaties meer plaatsvinden bij Ajax.

Wat zijn we lekker bezig.
Varela als tweede doelman is imo een ongekende luxe, deed het goed bij Benfica maar Vlachodimos is nog beter en met Svilar heb je een ongekend groot talent daar.
Gewoon een asbolute top keeper bij elke club in de Eredivisie en omdat wij baas Andre er hebben staan is hij de tweede keeper. Ook slim want nu zit je niet zeker aan hem vast als de andere jongere doelmannen een enorme ontwikelling door gaan en echt in aanmerking komen voor plaats 1 na het volgende seizoen

24 juni 2019 om 21:59

Heb het idee dat die svilar de mentaliteit ontbreekt om ooit de top te halen. Hij vindt zichzelf net iets te goed

24 juni 2019 om 22:03

Dat zou zeker kunnen, is ook gek om als 16-jarige keeper opeens in de Europa league etc te spelen. Je moet het nog maar zien met die jongens he, ze halen het indd niet altijd

Mooi nieuws! Is volgens mij gewoon een prima tweede doelman. Daarnaast is hij zoals ook al is benoemd iemand die goed in de groep en in de kleedkamer ligt. Dan hebben Kotarski en/of Scherpen nog een jaar de tijd om zich te ontwikkelen en misschien is 1 van deze 2 volgend jaar wel geschikt als tweede keeper.

Varela is in ieder geval een stuk beter dan Lamprou of Van Leer, dus prima gehandeld.

We hebben hem nog niet zien keepen en ik ga dus niet te enthousiast worden. Er is een reden dat hij bij Benfica zijn basisplaats verloor. Ik vraag me af of het echt al die moeite waard is en hij zoveel beter is dan een Van Leer, of een Ruiter die gratis op te halen is.

Onana zijn we voorloppig kwijt dus denk dat we met Varela een hele goeie stand-in hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren