Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax gaat op Scandinavische tour en toont interesse in Zweedse talenten’

Laatste update:

Ajax heeft belangstelling voor de talenten Williot Swedberg en Hugo Larsson. Dat meldt het Zweedse medium Fotbolldirekt. De achttienjarige Larsson staat momenteel onder contract bij Malmö FF, terwijl Swedberg Zweden in de zomer van 2022 verliet voor een transfer naar Celta de Vigo. De inmiddels negentienjarige middenvelder werd een jaar geleden eveneens in verband gebracht met PSV.

Larsson is op jonge leeftijd al een vaste waarde bij Malmö FF. Hij kwam bij de Zweedse topclub tot nog toe tot 53 officiële duels, waarin hij goed was voor één goal en drie assists. Een overstap naar AFC Bournemouth werd in januari nog door Larsson afgewezen. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano kan de eenvoudig international rekenen op interesse van meerdere Europese topclubs.

Swedberg staat momenteel onder contract bij Celta de Vigo, waar hij in zijn eerste seizoen nauwelijks aan spelen is toegekomen. De jongeling kwam tijdens zes invalbeurten niet verder dan een totaal van 129 speelminuten. Afgelopen zomer maakte hij als grote belofte nog voor 5,5 miljoen euro de overstap van Hammarby IF naar Celta. Swedberg moet naar verluidt vijf tot zes miljoen euro kosten.

De interesse van Ajax in Swedberg is niet nieuw. Het Zweedse SportExpressen meldde in mei vorig jaar dat de middenvelder al geruime tijd op de radar van de Amsterdammers zou staan toen hij nog onder contract stond bij Hammarby. Ook PSV had hem op dat moment in het vizier. Technisch manager Jan Vennegoor of Hesselink zou destijds op de tribune hebben gezeten om het talent van dichtbij aan het werk te zien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

beide zijn grote talenten, waarbij ik wel het idee heb dat swedberg nog een aardig bak centen gaat kosten.

maar dit is wel een beetje wat je verwacht van ajax, scouten in scandinavie en zuid-amerika, daar de jonge spelers vandaan halen en dan hopen dat een aantal het waar maken. aangevuld met eigen jeugd

27 april 2023 om 16:02

Ja, klopt.. en ondertussen wint AZ de UEFA youth league met louter Nederlandse spelers uit Amsterdam en omgeving. Geloof best dat die Swedberg een ongelooflijk talent is, maar je gaat op voorhand al met miljoenen smijten, voor je er weer op kan cashen,

Focus eerst op een integere en fatsoenlijke leidinggevende op opleidingsinstituut voordat je weer naar Scandinavische gelukszoekers op zoek gaat.

Stop nou een keer met die watjes en aardige jongens uit Zweden en Denemarken , die gasten winnen zelden tot nooit wat. Zullen zich ongetwijfeld weer makkelijk aanpassen, maar verder brengen ze helemaal niets. En kom niet aan met Zlatan, want die is zijn gedrag 99,99% Balkan.

27 april 2023 om 11:42

Haaland? Of zijn Noren plots volledig anders dan Denen en Zweden?

27 april 2023 om 12:06

Zijn Belgen anders dan Hollanders
Zijn Hollanders anders dan Duitsers
Zijn Russen anders dan Finnen

Mensen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk
Ik heb niet eens twee nagels die gelijk zijn

27 april 2023 om 12:09

Dat moet je dan tegen hem zeggen aangezien hij Denen en Zweden blijkbaar wel gelijkaardig vindt.

27 april 2023 om 16:04

Haaland presteerde al jaren goed in Noorwegen. Salzburg had toen als enige club zijn kwaliteiten al door. Met alle respect, maar deze jongens moeten het nog maar even bewijzen hè

27 april 2023 om 11:44

Nee je hebt gelijk. Laten we types zoals Ihattaren halen. Veel beter.

27 april 2023 om 11:47

Ze worden in verband gebracht met Ajax hè. Dat wil niet zeggen dat ajax echt met ze bezig is.

27 april 2023 om 12:00

Olsen, Lerby, Arnessen en Molby om er maar een paar te noemen , waarschijnlijk lang voor je tijd .

27 april 2023 om 12:01

Met dat argument kun je evengoed stoppen met Nederlanders. Nogal idioot om voetballers zo over een kam te scheren. Nota bene de beste speler ter wereld op dit moment is een Scandinaviër en er zijn toch legio spelers uit die contreien die ook in de Nederlandse top een aandeel hebben gehad in de successen. vanuit het verleden zijn Kindvall, Nielsen, Arnesen, Lerby en Heintze de eerste namen die opkomen, terwijl je later met Petterson, de gebroeders Laudrup, Henrik Larsson, Eriksen, Schöne, John Guidetti en talloze Heerenveen- en Groningen-spelers die het meer dan uitstekend hebben gedaan niet bepaald koekenbakkers voorbij hebt zien komen in de ED. Zou je het naast elkaar leggen dan is het afbreukrisico van Denen, Zweden en Noren echt niet lager dan bijvoorbeeld de Brazilianen die door de jaren heen zijn aangetrokken.

27 april 2023 om 12:05

Litmanen, Petterson, Schone, Eriksen

27 april 2023 om 16:01

Litmanen is een Fin, hele andere soort mensen.

27 april 2023 om 17:43

Die zijn inderdaad meer te vergelijken met Hongaren, als je het zo bekijkt .

27 april 2023 om 13:14

Oh ja, want spelers als Eriksen, Dolberg en Schöne zijn zulke grote flops gebleken. Hetzelfde geldt voor Zlatan, ook al is zijn gedrag volgens jou "Balkan".

27 april 2023 om 16:03

Opzich wel logisch dat je Zlatan's mentaliteit en gedrag niet kunt vergelijken met de gemiddelde Zweed, aangezien het inderdaad Balkan is. Dat is dan omdat hij zelf 100% Balkan is qua afkomst en cultuur.

27 april 2023 om 18:40

Je hebt ook gewoon gasten uit die landen die wel pit hebben natuurlijk, kijk naar een Haaland uit Noorwegen. Ligt ook aan het karakter van de persoon, zo ken ik ook Nederlanders met verdomd veel 'grinta'.

Ze moeten daar meer op scouten, het mentale aspect.

28 april 2023 om 01:05

Het gaat er toch om hoe goed ze zijn, niet waar ze vandaan komen?
Daar buiten heeft Ajax aardig wat spelers uit zweden - scandinavie gehad in het verleden die een toegevoegde waarde waren....

Larsson vind ik echt een groot talent. Hij is misschien niet de speler die het meest scoort of assists geeft maar ik vind hem wel een goede potentie hebben. Zoals het artikel meldt kon hij afgelopen winter naar Bournemouth gaan een daar en goede zak geld verdienen (zeker vergeleken met z'n loon in de Zweedse competitie), wat hij dus niet gedaan heeft om op een betere kans te wachten. Scandinaviërs hebben het meestal wel goed naar hun zin in Nederland, dus lijkt mij een prima stap voor hem. Denk alleen dat hij beter naar Feyenoord kan gaan, minder concurrentie op de vleugels en als Slot blijft ook een geweldige trainer heeft.

Swedberg is echt een prachtig talent. Vond het echt jammer dat PSV niet concreet werd voor hem vorig jaar.

Ajax wil dit Ajax wil dat. Nee, het is vooral in verband brengen met Ajax wat hier aan de hand is.

27 april 2023 om 12:12

Hoe weet jij dit nou? Ken je iemand binnen de club?

Swedberg ken ik niet echt en in de tekst is ook niet echt duidelijk op welke positie(s) hij speelt (kan spelen). Staat wel bij dat hij op het middenveld speelt, maar hij is een speler die als nummer 10 speelt maar eventueel ook in een vrije rol als linksbuiten kan spelen of als valse diepe spits.

Gisteren las ik op verschillende sites ook dat Ajax schijnbaar wilt gaan onderhandelen over Arda Güler en dat is bijna een zelfde type speler als Swedberg, alleen is Güler (18-jaar) wat technischer en kan hij als nummer 10 en in een vrije rol als rechtsbuiten spelen. Dan hoop ik eerder op Güler, dan Swedberg.

Larsson zie ik wel graag komen. Ook heel jong net als Güler en Larsson is al sinds vorig seizoen een hele goede en belangrijke speler bij Malmö FC. Speelt als defensieve middenvelder en is iemand die het spel heel goed leest, maar voetballend ook heel goed is voor een nummer 6.

Álvarez en Kudus zie ik na dit seizoen beide vertrekken. Álvarez omdat hij naar mijn idee na dit seizoen zal azen op een vertrek en hij afgelopen zomer de kans niet kreeg (terecht) en Kudus heeft dit seizoen pas voor het eerste sinds zijn entree bij Ajax voor langere periode zijn kwaliteiten getoond, maar is nu helaas weer geblesseerd maar ook Kudus zie ik na dit seizoen vertrekken.

Ten eerste omdat er vanuit Ajax weinig tot geen aanstalten gemaakt wordt om te verlengen (contract tot de zomer 2025) en omdat ik denk dat je in de zomer nog een flink bedrag voor Kudus kan krijgen en hij zelf ook wel weg zal willen als er een goede club voor hem komt. Hij heeft zelf aangegeven graag te verlengen, maar ik denk dat Ajax tegelijk nu ook wel wilt cashen op hem (en Álvarez) vanwege de inkomsten vanuit de CL die vrijwel zeker misgelopen zullen worden.

Dan moeten Ajax en Mislintat gewoon weer helemaal opnieuw beginnen. Ajax moet gewoon weer terug naar het halen van jonge en goede spelers en dat hier en daar aanvullen met spelers met wat meer ervaring zoals ze in het verleden hebben gedaan met o.a. Tadic, Blind, Berghuis, Tagliafico, Haller, etc. en dan niet te lang vasthouden aan dit soort spelers maar op tijd doorselecteren (zoals met Haller).

En uiteraard een nieuwe trainer aanstellen. Heitinga is het gewoon niet en Bosz zal ook niet terugkeren heb ik het idee. Ik blijf zelf hopen op Bo Svensson of Ralph Hassenhüttl, beide goede coaches en absoluut haalbaar voor Ajax en Svensson is Deens en actief in Duitsland bij FC Mainz 05, terwijl Hassenhüttl zonder club zit en ik hoop dat Mislintat voor 1 van deze 2 zijn Duitse-contacten aanboort.

Zie opstelling: ik denk dat er voor een nieuwe trainer ook gewoon veel winst zit in het op laat leven van spelers. Een beetje zoals ten Hag bij Manchester United dit seizoen heeft met o.a. Dalot, Varane, Shaw, Rashford, Wan Bissaka, etc. Dit waren voor de komst van ten Hag bij United ook spelers die niet presteerden en gigantische miskopen leken, maar zijn onder ten Hag 'ontploft' in de zin van dat ze zijn gaan presteren met Rashford als absolute hoogtepunt.

Aankopen zoals Bassey, Wijndal, Conceição (zou wel een extra vleugelaanvaller aantrekken), Bergwijn en Brobbey heb ik gewoon absoluut geloof in. Alleen presteren ze niet of krijgen ze weinig kansen, doordat Schreuder en Heitinga dit seizoen visieloos zijn (geweest), er geen pit en idee in het spel en het team zit en je tactisch in vele wedstrijden dit seizoen overklast bent doordat je twee tactische nietsnutten hebt gehad die een team niet goed neer konden zetten en ook vaak van spelers en formatie hebben gewisseld waardoor er geen vastigheid is gecreëerd en geen zelfvertrouwen. En dat is ten koste gegaan van de prestaties van de spelers.

Tadic zou ik niet meer opstellen. Ik sluit niet uit dat hij misschien weggaat, maar als hij blijft moet hij geen onbetwiste basisspeler meer zijn. Ja, hij heeft geweldige statistieken dit seizoen maar buiten zijn statistieken voegt hij ook niks meer toe en meestal haalt hij die statistieken in 1 wedstrijd, om daarna 3 of 4 wedstrijden weer niks te laten zien. Zijn tijd is gewoon voorbij en nu moet je gaan bouwen op Brobbey in de spits en Bergwijn op linksbuiten (en Wijndal als opkomende linksback).

Rulli
Khellven
Timber
Bassey
Wijndal
Larsson
el Khannous
Conceição
Güler
Bergwijn
Brobbey

Zolang het geen betrouwbare journalist het meld moet je het met een korreltje zout nemen. Over de hele wereld schrijven de kranten maar wat.

Gaan spelers weg gok ik en ik denk dan aan een Timber, Alvarez en Kudus.
Van mij mag je daar ook Sanchez, Taylor en Bergwijn bij voegen.
Koop van al dit geld 2 verdedigers ala Nico, Martinez en/of Alvarez.

27 april 2023 om 15:24

Sanchez zou ik er bij houden. Die doet het aanvallend prima, maar moet verdedigend nog even door b.v. Bogarde onder handen worden genomen. Verkoop dan die flierefluiter Rensch maar. Heeft nog niks gepresteerd in Ajax 1.

27 april 2023 om 19:12

Bogarde terug halen ja daar ben ik echt een voorstander van

28 april 2023 om 01:18

Sanchez en Taylor zijn het probleem toch niet in de huidige selectie?
Taylor is 20, om die nu al af te schrijven gaat mij veel te ver, kijk naar Kokcu en waar die 2 jaar geleden was, dan doet Tayor het volgens mij statistisch gezien beter dan Kokcu op die leeftijd?
en ook Sanchez is zeker niet de beste rechtsback, maar als backup op die positie ook niet verkeerd , alleen is is Rensch (overigens ook pas net 20) ook op dit moment geen top.
De zwakke plekken in de huidige selectie zijn vooral links achterin (bassey - wijndal), links voorin (bergwijn) en in de spits (brobbey).
Het middenveld met Taylor, Klaassen, Alvarez, en Berghuis voor 3 posities kan beter, maar is zeker niet dramatisch slecht

Als ik alle geruchten moet geloven heeft Ajax er inmiddels al twee elftallen bij komende zomer. Nu moet ik wel zeggen dat dat ook wel nodig is;-)))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren