Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax en Real Madrid geïnteresseerd in Spaans jeugdinternational Carlos Espí’

Laatste update:

Ajax, Real Madrid en Sporting Portugal hebben Levante-spits Carlos Espí (18) op de radar staan, zo meldt journalist Xavi Jorquera van Esport Base Media, een lokaal medium uit Valencia. Daarbij zou de Koninklijke zelfs al geïnformeerd hebben naar de boomlange aanvalsleider uit Valencia.

Bij Levante, waar hij zich toont als een ware goaltjesdief in de jeugdopleiding, ligt Espí tot medio 2027 vast. Las Granotas hebben zelfs nog de optie om die verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Toch hoopt Real Madrid op korte termijn toe te slaan en Espí naar de Spaanse hoofdstad te halen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De clubleiding van Real Madrid zou al bij Levante hebben aangeklopt om te informeren naar Espí. Van een formeel bod is volgens Jorquera nog geen sprake. Ook is vooralsnog onbekend wat de nummer elf van LaLiga2 vraagt voor zijn diensten. Jorquera zegt binnenkort meer nieuws te hebben over Espí.

Vanuit het buitenland zouden Ajax en Sporting Portugal de situatie van Espí monitoren. De 1,94 m lange spits debuteerde op 18 februari in de hoofdmacht van Levante tijdens het uitduel met Racing Ferrol (0-0). Espí kwam zeven minuten voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen, maar wist de ban niet te breken.

Vervolgens zat Espí nog een aantal keer op de bank, maar tot dusver moet hij het vooral hebben van trainingen met het eerste elftal. Zijn wedstrijden speelt hij voornamelijk in Levante Onder 19, waarbij hij vaak trefzeker is.

Daarmee speelde hij zich ook in de kijker bij José Lana, de bondscoach van Spanje Onder 19. In februari speelde Espí zijn eerste twee interlands namens dat beloftenelftal. De Spanjaard was direct tweemaal trefzeker tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen. Bij Spanje Onder 19 speelt Espí onder meer samen met toptalenten als Héctor Fort (FC Barcelona), Marc Guiu (FC Barcelona) en Assane Diao (Real Betis).

In het verleden had Ajax diverse Spanjaarden onder contract staan. Tot grote successen leidde dat echter nog niet. Onder meer Juanfran, Roger García, Gabri, Ismael Urzaiz, Albert Luque, Oleguer, Isaac Cuenca en Bojan Krkic droegen het shirt van de Amsterdamse recordkampioen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een spits is momenteel precies wat ajax mist, helemaal als mikautatze ook weer terugkomt. ( denk niet dat metz de optie kan lichten, door degradatie). Kun je volgend seizoen mooi met 5 spitsen spelen

18 april 2024 om 09:33

Mikau past niet bij Ajax, prima voetballer, maar die wordt gewoon doorverkocht of door Metz gekocht en doorverkocht.

Akpom zal denk ik ook vertrekken. Dan hou je Brobbey en Rijkhof over.

18 april 2024 om 09:42

En welke club gaat meer betalen dan 15 miljoen voor deze spits? Dat is namelijk de koopoptie voor Metz (incl. bonussen).

18 april 2024 om 09:50

Of je Brobbey overhoudt is ook niet duidelijk. Waarom zou die nog een jaar bij Ajax blijven? Hij is zeker beter dan die Nicolas Jackson van Chelsea.

18 april 2024 om 10:07

Die bonussen zijn nogal irrelevant als ze hem meteen willen doorverkopen.

18 april 2024 om 10:15

Ik dacht van ajacieden op dit forum te hebben gelezen dat ze hem niet meteen mogen doorverkopen, dan gaat een degradatiekandidaat zeker geen 10miljoen+ euro neerleggen

18 april 2024 om 10:56

En hoe ga je dat eigenlijk bepalen als verkopende partij?

18 april 2024 om 11:07

Dat soort dingen worden contractueel opgesteld, denk aan simons naar psg. Lijkt me niet lastig. Zoiets zet je gewoon als eis van de koopoptie

18 april 2024 om 11:25

Wat was de situatie bij Simons?

18 april 2024 om 11:36

Dat psg hem niet mocht verkopen in hetzelfde seizoen als de terugkoopoptie gelicht wordt

18 april 2024 om 11:40

Maar ze lenen hem wel meteen uit? Kan Metz dan toch ook doen op papier. Uitlenen maar dan ook met een koopoptie.

18 april 2024 om 13:37

Bij Simons was het een eis van Simons zelf, PSV had er als verkoopte partij geen enkele invloed op. Enkel op het afgesproken bedrag wat PSG moest betalen (in afstemming met Simons, niet met Psg). Wat Lierse ook zegt, mocht een dergelijke clausule er al instaan (wat ik niet geloof), dan verhuren ze hem wel.

18 april 2024 om 09:37

@kieftenbeld dat is misschien best een goed idee, aangezien we gemiddeld 3 goals per westrijd tegen krijgen, moeten we er al snel 4 maken om te winnen. Stappen we toch een beetje terug naar t gedachtengoed van cruijff.... gewoon 1x vaker scoren dan je tegenstander

precies wat ajax nodig heeft volgend seizoen, een jonge spits die het hele elftal mooi op sleeptouw kan nemen met al zijn rust en ervaring
eerst de basis maar eens op orde maken en versterken, dan kun je daarna gaan kijken naar dit soort spelers, met die jongen die ze net uit duitsland hebben gehaald, hebben ze toch al zo'n soort speler in huis

18 april 2024 om 10:45

Als Rijkhof definitief doorschuift naar het eerste komend seizoen is het toch logisch dat je in Jong wel een extra spits kan gebruiken? Ik ben alleen maar blij dat we naar dit soort buitenkansjes blijven kijken ipv weer 3 Akpoms voor veel te veel geld binnenhalen. We moeten weer gaan bouwen aan de toekomst en dit is de manier. Vooral als blijkt dat er geen speler in de jeugdopleiding zit met dezelfde kwaliteiten/type voetballer.

Ik vind dat Gabri nog wel een goeie speler was voor Ajax, verder weinig lol aan Spanjaarden gehad. Zou wel eens leuk zijn, een Spaanse speler die wel uit de verf komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren