Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-duo ‘niet okselfris’: ‘Je zag hem na afloop al een beetje strompelen’

Laatste update:

Matthijs de Ligt en Daley Blind kampen met fysieke ongemakken. Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, stelt in de podcast van de krant dat het centrale verdedigingsduo niet 'okselfris' is. De twee stoppers zullen echter geen twijfelgeval zijn voor het duel met Vitesse, dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA.

Afgelopen zaterdag speelde Ajax tegen FC Groningen (0-1 winst) en na dat uitduel klaagden meerdere spelers over pijntjes. "De Ligt is niet ongeschonden uit de strijd in Groningen gekomen. Hij heeft een tik op zijn bovenbeen gehad, maar heeft toch de wedstrijd kunnen volmaken. Je zag hem na afloop wel al een beetje strompelen", zegt Verweij.

"Hij zal worden getest voor de wedstrijd tegen Vitesse", vervolgt de journalist over de toestand van de negentienjarige aanvoerder. "Het is de verwachting dat hij wel kan spelen. Hij heeft maandag het grootste deel van de training gewoon meegedaan. Blind is ook niet okselfris. Hij heeft last van zijn hak. Ook daar is de verwachting dat hij kan aantreden."

Ajax gaat momenteel aan kop in de Eredivisie en heeft evenveel punten als nummer twee PSV. De Amsterdammers hebben echter een veel beter doelsaldo (+11 doelpunten), waardoor de verwachting is dat drie nipte zeges voor Ajax ook wel voldoende zullen zijn voor de landstitel. De Amsterdamse club is daarnaast nog actief in de TOTO KNVB Beker en de Champions League.

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we hopen dat Vitesse vanavond als een kaartenhuis in elkaar zakt en het bij rust al 3-0 of 4-0 staat, zodat Ten Hag die twee van het veld kan halen en ze de rust kan geven die ze nodig hebben. Het zou enorm jammer zijn als ze met de wedstrijd tegen Vitesse hun blessures verergeren en daardoor de Champions League partijen moeten mislopen.

23 april 2019 om 14:10

Dat hoop ik helemaal niet. Ik hoop dat Vitesse er bovenop klapt. Nog een tandje meer dan dat fc Groningen dat deed. En dan bedoel ik niet dat ze de spelers verrot moeten schoppen, maar ik hoop nog steeds op een andere kampioen dan Ajax. De Champions League mogen ze van mij winnen, maar de landstitel niet.

23 april 2019 om 14:14

Kan Vitesse dan ook anti voetbal spelen?

23 april 2019 om 14:16

Hoe willen ze er boven op klappen als ik in de wandelgangen hoor dat ze waarschijnlijk met 5 verdedigers gaan spelen

23 april 2019 om 14:24

En ze missen achterin nog 2 belangrijke spelers

23 april 2019 om 14:24

Nee joh. Die hebben geen ate Wierik, Chabot en Mimisevic rondlopen. Als ze het Ajax moeilijk maken zal het door Serero en Odegaard komen op voetbaltechnisch gebied. Vooral ook Linssen niet teveel ruimte geven.

23 april 2019 om 14:33

5-4-1, die hangen dus ouderwets in 16 en komen voor een punt.

23 april 2019 om 14:33

Precies, uitstekend. Netzo als ik hoop dat Willem 2 donderdag de stunt van vorig jaar herhaald. En wel dusdanig dat PSV als aangeschoten wild richting Alkmaar vertrekt en het daar dunnetjes over wordt gedaan, waarna Heracles ze de eerste nederlaag van het seizoen in eigen huis serveert.

Is ook niets mee om dat te hopen. Puntenverlies van de concurrent mag je altijd op hopen. Voor Ajax zou het extra lekker zijn, omdat spelers dan rust kunnen krijgen tegen de Graafschap (waarbij ik hoop dat die het voor elkaar te krijgen om over emmen heen te wippen, toch weer een grasveld behouden voor de eredivisie) en in eigen huis het kampioenschap binnen halen. Was tegen Twente een prachtig tafereel, zal nu niet minder zijn.

23 april 2019 om 14:50

Heeft dat te maken met clubvoorkeur, of wellicht de arbitrale dwalingen in het voordeel van Ajax?
Dat laatste wordt nogal veel uitgesproken de laatste tijd, terecht want er zijn discutabele beslissingen gemaakt in het voordeel van Ajax. Maar men denkt dan wel voor het gemak alle voordelen die PSV heeft gehad weg (en tig andere clubs uiteraard ook). Ik geloof in de objectiviteit van de arbitrages en dat iedere club evenveel nadeel als voordeel ondervindt gedurende het seizoen.

23 april 2019 om 18:39

Anti-voetbal?? Wat wil je dan dat een club met veel minder kwaliteit en veel minder kapitaal vol gaat aanvallen en de punten aan Ajax cadeau geeft? Dat jij dat dan anti-voetbal vind. Is Onana dan ook anti-voetbal met zn zielige tijdrekken als Ajax voorstaat? Volgens mij was ook nog steeds de grootste kans voor Doan en waren er wat twijfelachtige gevallen qua arbitrage. Daarnaast speelde Ajax zelf ook dramatisch en creëerde ze amper iets dus wat beschouw je dan als anti-voetbal. In Engeland wordt altijd zo gevoetbald. Er werd niet bijzonder vies gespeeld vond ik, de smerigste overtreding kwam van Huntelaar namelijk.

Als we voor rust 2-0 voor staan Dr afhalen. Geen risico nemen wat mij betreft.

23 april 2019 om 16:41

Tja, dat zie ik alleen niet gebeuren. In mijn ogen is Vitesse de laatste hoge horde die Ajax moet nemen richting het kampioenschap. Utrecht en De Graafschap zie ik niks klaarspelen. Maar Linssen, Matavz en Odegaard kunnen je altijd pijn doen, dus zelfs al sta je met 2-0 voor met rust, dan is het misschien nog niet slim om je sterren eraf te halen voor een half uurtje meer rust.

Ik kan me niet voorstellen dat ze beide niet gaan spelen. De competitie is nu wel belangrijker de de CL. Al hoewel ze met 3x winnen in de CL volgend jaar ook in de CL spelen. Toch verwacht ik meer moeite met 2x spurs en 1x Barca dan Vitesse, Utrecht en de Graafschap.

23 april 2019 om 14:18

Zoals in de tekst staat; De twee stoppers zullen echter geen twijfelgeval zijn voor het duel met Vitesse, dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena.

23 april 2019 om 14:23

Je kan het ook zo zien dat dit wel echt de kans van de eeuw gaat zijn voor Ajax

23 april 2019 om 14:28

Ze treffen een Engelse semi topclub die ook nog eens gehavend is en een finale is altijd een wedstrijd op zich. Net een beetje geluk treffen ze dan Liverpool, aangezien Nederlandse clubs altijd beter presteren tegen Engelse clubs. Naar mijn inziens is dit seizoen alles mogelijk in de champions league en zou ik als ik ajax was daar prioriteit van maken. En sterker nog, volgens mij als ajax de champions league wint dan plaatsen zij zich direct. Bij een kampioenschap spelen zij nog voorrondes, aangezien de kampioen van 2020/2021 zich pas direct plaatst voor de champions league.

23 april 2019 om 14:33

Ajax heeft zeker een grote kans tegen spurs. Maar Liverpool word wel erg moeilijk. Dus ik vind het te makkelijk om te zeggen dat je van geluk mag spreken als je Liverpool tegenkomt in de finale. Vergeet ook niet dat spurs met geblesseerden city heeft uitgeschakeld. En dat is echt knap werk hoor.

23 april 2019 om 14:39

Spurs is geen semi topclub, maar gewoon een Engelse topclub.

23 april 2019 om 14:52

Je bent geen topclub als je al decennia geen prijs hebt gewonnen en 20 punten achterstaat op de nr 1.

23 april 2019 om 15:32

Zijn er regels voor om een topclub te zijn dan? In Engeland zijn ze gewoon een topclub. De 1 vind dat je alleen een topclub bent als je de CL gewonnen hebt en de ander als je geen prijzen wint. In Engeland zijn er gewoon 6 topclubs.

23 april 2019 om 15:57

@lucas Andersen En als je al 4 jaar geen kampioen bent geworden en in 2015 en 2018 op een fors aantal punten geen kampioen bent geworden?

23 april 2019 om 15:35

Competitie belangrijker Dan champions league?? Ben jij niet goed ofzo? We kunnen gewoon naar de finale van de champions league! Besef je dat wel?
Op zijn minst even belangrijk als de competitie en voor mij persoonlijk belangrijker, aangezien die titel veel makkelijker te winnen is en niemand in het buitenland erom geeft.

23 april 2019 om 15:49

De finaleplaats is geen tastbare prijs, het kampioenschap wel. De kans dat ze de finale halen is in mijn ogen 50/50. Dat ze hem winnen geef ik ze niet meer dan 5% kans.

23 april 2019 om 16:00

Die 5% is wel heel laag hoor. Ajax is imo nog net de underdog tegen Spurs en al helemaal tegen Liverpool of Barca als ze de finale halen. Maar als je nog maar 4 gegadigden voor de winst hebt (gemiddeld 25% kans per team als iedere wedstrijd 50/50 is) is 5% wel erg laag. Volgens jouw berekening zou Ajax dan 10% kans hebben tegen Liverpool of Barcelona als ze de finale halen. Dat vind ik te laag.

Ik schat in dat Ajax zo'n 15% kans maakt. 45% kans tegen de Spurs en dan nog eens 33% tegen Barca/liverpool als ze de finale halen. Dus ik schat ze echt wel als underdog in voor beide wedstrijden. Maar iets minder extreem dan jij.

23 april 2019 om 17:06

ook jou berekening raakt kant noch wal,
als er 2 ploegen tegenover elkaar staan is de kans ten alle tijden 50%,geen uitzonderingen.
de bal is rond.

24 april 2019 om 09:48

Ajax_87, dat is wel erg makkelijk denken. Als dat zo was dan moet je bij de Toto altijd inzetten op een partij met een hogere quote dan 2. Slaat natuurlijk nergens op dat Ajax tegen Barcelona evenveel kans heeft op de winst.

24 april 2019 om 15:40

hebben we inderdaad kunnen zien tegen zowel Real Madrid en Juventus,
in beide gevallen werd er ver van te voren al geroepen dat ze 0% kans hadden en compleet van de mat getik zouden worden.,

en toch hebben we ze beide gewonnen,
dus 50/50 is gewoon reëel, en dus ook tegen een ploeg als Barcelona.

nogmaals, balletje is rond en kan raar rollen..

23 april 2019 om 18:48

Ik hoop dat Liverpool de PL titel pakt en Barça de CL, maar jij gaat er wel heel makkelijk vanuit dat Liverpool verliest van Barça. Ik zeg ook dat Barça favoriet is, maar dat komt alleen door die glibberige Argentijn die vanuit de hemel gestuurd is.

Zij gaan allebei natuurlijk gewoon spelen. Hierna hebben ze bijna een week rust. En als de stand het toe laat, kunnen ze vandaag ook al wat rust pakken.

23 april 2019 om 14:42

Ik denk dat die week ontzettend veel goeds zal doen bij Ajax.

Kan iemand vertellen hoe er op dit moment wordt getraind door Ajax? Ik neem aan dat ze niet al te fysiek zwaar meer trainen? Maar puur op tactiek enkel en alleen trainen?

23 april 2019 om 18:49

Ten Hag heeft vorige week aangegeven dat het allemaal wat minder zwaar is en dat het belangrijk is dat iedereen fit blijft. Ik kan me echter niet voorstellen dat ze in de komende week geen inspanningen hoeven te verrichten. Misschien 2 3 dagen wat harder werken en dan richting Londen wat tactischer.

Ik ben een Ajacied in hart en nieren, maar ze moeten die wedstrijd tegen Vitesse eerst maar eens zien te winnen. Tegen VVV en Excelsior was het, ondanks de uitslag, zo nu en dan billen knijpen en ik schat Vitesse een stuk hoger in.

23 april 2019 om 18:50

Excelsior viel wel mee toch? Groningen was verschrikkelijk, ik kan me niet voorstellen dat dit Ajax dat nog een keer doet, zeker niet in eigen huis. Aan de andere kant is het wel des Ajax om nu te gaan kloten.

Wat gebeurt als ajax kampioen wordt en de champions league wint gaat psv dan 3e voorronde in en feyenoord 2e ronde of wordt die ticket doorgeschoven naar een andere land

23 april 2019 om 14:43

PSV 2e voorronde CL, Feyenoord 2e voorronde EL, Oostenrijkse kampioen niet rechtstreeks. RB Salzburg hoopt dus op bijv Barcelona

23 april 2019 om 14:44

Het winnen van de CL geeft het land recht op één extra ticket! Dus zoals jij omschrijft zal de situatie zijn!

Alleen ben bang dat Feyenoord geen schijn van kans maakt in de CL en ze beter in de EL kunnen spelen voor de punten!

23 april 2019 om 14:53

Nee dat is alleen als Ajax buiten de top 2 eindigt

Kunt wel merken dat hij graag nieuws wil brengen. Ze zijn niet onzeker is maar lijken wel te kunnen spelen meld dan niks . Nog een wedstrijdje en dan hebben ze een week rust.

Mensen kalm aan. Vitesse gaat dit gewoon dik verliezen. Daar hoeven we ons niet voor te schamen. Ook al zou de ligt niet meedoen dan nog verliezen we. Dus allemaal relaxed en op naar volgende week

23 april 2019 om 18:52

Jij hebt er vertrouwen in.. Vitesse heeft de laatste jaren prima resultaten geboekt tegen Ajax en liet afgelopen weekend ook zien gevaarlijk te kunnen zijn. Vitesse is al de underdog, maar jij maakt het nog erger.

23 april 2019 om 19:48

Nee maar dit is de realiteit. Thuis hadden we totaal niks te vertellen en vitesse is heeel wisselvallig.

Dit zijn toch geen blessures.
De Ligt had een ijsbeentje tegen Groningen. Dat is geen blessure maar een irritatie als de echte pijn na 5 minuten weg is.
Daar kan je gewoon mee voetballen.

Hierna kunnen ze een week uitrusten. Hopen dat Ten Hag ze ook daadwerkelijk laat uitrusten en dus vakantie geeft en niet iedere dag zo'n zinloze training organiseert.

En als de stand het toelaat, 3 wissels toepassen. En niet wachten tot de 80e minuut waar Ten Hag nog wel eens een handje in heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren