Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax bereikt tegen Sparta Rotterdam nieuw dieptepunt met negatief clubrecord

Laatste update:

Ajax heeft zondag zijn 71ste en 72ste doelpunt van het seizoen geïncasseerd. De Amsterdammers kwamen tegen Sparta Rotterdam op Het Kasteel op een 2-0 achterstand door twee goals van Arno Verschueren, maar wisten de wedstrijd in de tweede helft nog te kantelen: 2-2. Daarmee vestigde Ajax een nieuw negatief clubrecord, want hiervoor stond het record op 71 tegentreffers in alle competities.

Via doelpunten van invallers Steven Bergwijn, die na maanden afwezigheid terugkeerde van een spierblessure, en Chuba Akpom kwam er uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord, maar het record was al uit de boeken geschoten.

Met 72 tegengoals in het huidige seizoen wordt het negatieve record uit 1958/59 aangescherpt. In die voetbaljaargang speelde de club overigens wel slechts 39 wedstrijden. In 1960/1961 kreeg Ajax 70 doelpunten tegen.

Ajax kreeg in de huidige voetbaljaargang al 47 treffers tegen in de Eredivisie, terwijl de Amsterdammers in de Europese competities 22 goals incasseerden. In de TOTO KNVB Beker kreeg de ploeg 3 treffers om de oren.

Het komt zelden voor dat Ajax meer dan 45 goals tegen krijgt in de competitie. Het laatste Eredivisie-seizoen waarin de Amsterdammers door de grens van 45 doelpunten brak was 1999/00, toen er 51 keer gevist moest worden.

De kans is groot de het doelpuntenrecord nog verder wordt aangescherpt in de komende weken. De Amsterdammers wachten namelijk nog enkele zware duels, negen in totaal.

Het team van trainer John van 't Schip treedt op 7 april aan in De Kuip tegen Feyenoord treft een week FC Twente in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bekijk het van de positieve kant: dit record gaat nog zeker bijgesteld worden. Daar ben ik geen seconde bang voor. Pakken we in ieder geval toch nog een record!

17 maart 2024 om 19:24

Dit record gaan we elke week aanscherpen. Let's go!

17 maart 2024 om 20:09

En iedere week weer dezelfde titel. Ajax bereikt weer een nieuw dieptepunt en heeft nu het record te pakken van de meeste dieptepunten op rij.

Nog een negatief record. Je verwacht het niet

Als Feyenoord er een beetje zin in heeft kun je in het restant van het seizoen de 100 misschien nog aantikken, is wel een bonus waard voor de technische staf.

17 maart 2024 om 19:21

Zo goed is Feyenoord nu ook weer niet.

17 maart 2024 om 19:22

Onderschat niet hoe slecht Ajax is.

17 maart 2024 om 19:27

Nou moet ik zeggen dat Ajax inmiddels een beetje meer richting de FdB stijl gaat dan de open huis Steijn stijl van begin dit seizoen. Je hebt redelijk wat controle, veel aan de bal, alleen creeer je helemaal niks voorin en geef je verdedigende linie elke wedstrijd 1 of 2 goals weg op dramatische individuele fouten.

Balbezit vandaag was 30/70, passes 292/695 maar wel veel meer possesion lost door Ajax en de xG nagenoeg gelijk. Ajax heeft gewoon geen idee wat het moet doen met het balbezit in dit systeem.

17 maart 2024 om 19:45

Ga eens potjes van Frank de Boer de eerste seizoenen checken en vervolgens je mond spoelen. Dit spel heeft echt niets te maken met wat Frank de Boer kon met minimaal even slecht materiaal.

17 maart 2024 om 20:00

FdB in zijn laatste seizoenen ontliep dit niveau echt niet veel myvision, dat zijn eerste 2 seizoenen beter waren doet daar niks aan af. Bij potten met heel veel balbezit en nauwelijks kansen moet ik altijd gelijk aan die periode denken.

Ondanks dat het niveau van de spelers toen misschien niet heel veel verschilde van het huidige niveau (kun je ook nog afvragen, maar goed) was er toen trouwens wel nog veel meer sprake van balans en in elk geval spelers die in een Ajax systeem passen.

17 maart 2024 om 20:13

Goede samenvatting, die laatste zin, Jtje
En dat is ook het grote probleem. Daarom krijg je ook die tikkies terug.

17 maart 2024 om 19:22

Ja zou wat zijn als de historische 10-0 ook nog overtroffen wordt. Zou prima in het seizoen van Ajax passen overigens.

17 maart 2024 om 19:33

Gelukkig hebben wij al sinds midden december niet heel veel zin meer.

Met 9 duels is het haast onmogelijk om de grens van 100 tegengoals aan te tikken, maar stel je voor. Niet te filmen dit Ajax momenteel

En nog 8 wedstrijden te gaan inclusief Feyenoord en Twente. Verdediging is drama inderdaad maar de manier van voetballen is ook bizar zwak onder Van t’schip. Maar ja hij is veel te laf en dat zie je aan het opstellen van Taylor en Hlynsson. Durft gewoon niet om is met fatsoenlijke vleugelspelers te spelen.

17 maart 2024 om 19:26

Wat Taylor en Hlynsson de hele tijd samen in het veld doen is me nog steeds niet duidelijk. Stel daar 1 van de 2 op. Ze kunnen hetzelfde wel en niet (meer niet dan wel), en zeker Hlynsson is echt te licht voor dit soort fases van de competitie en Europa. En inderdaad, speel gewoon met vleugelspelers.

17 maart 2024 om 20:15

De dreiging en acties van Godts was een verademing om te zien. En dat was t nog niet eens exceptioneel.

17 maart 2024 om 20:28

Hadden we die Conceicao maar gehouden ff.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren