Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax - Aston Villa hoog-risicowedstrijd: ‘Geschiedenis van wanordelijkheden’

Laatste update:

De gemeente Amsterdam heeft het Conference League-duel tussen Ajax en Aston Villa aangemerkt als hoog-risicowedstrijd. Burgemeester Femke Halsema heeft dat laten weten in een brief aan Amsterdamse ondernemers.

De gemeente, politie en openbaar ministerie verwachten zo'n 3500 supporters van Aston Villa in Amsterdam, waar donderdagavond het heenduel in de achtste finale van de Conference League tussen Ajax en Aston Villa op het programma staat. Van een deel van die supporters wordt verwacht dat zij de wedstrijd op de Wallen willen bekijken.

Halsema geeft in haar brief aan de Amsterdamse ondernemers aan dat Britse voetbalsupporters een negatieve reputatie hebben in Amsterdam. "Britse voetbalsupporters kennen een geschiedenis van het veroorzaken van wanordelijkheden op de Wallen. Er is vaak sprake van overmatige inname van verdovende middelen en alcohol."

"Het verkopen van (grote hoeveelheden) alcohol, soms tegen stuntprijzen, door winkeliers faciliteert dit gedrag." Omdat alcohol wordt gezien als een van de veroorzakers van het wangedrag van Britse voetbalsupporters en de aftrap al gepland staat om 18:45 uur, geldt het verbod op alcoholverkoop in de binnenstad vanaf 13:00 uur in plaats van 16:00 uur.

"De Driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) acht het noodzakelijk om deze beperkingen donderdag aanstaande eerder in te laten gaan. Dit omdat de supporters al vanaf het middaguur in de stad verwacht worden."

Naar alle waarschijnlijkheid staat de Mobiele Eenheid (ME) woensdagavond al paraat op de Wallen, waar in het verleden vaker wanordelijkheden hebben plaatsgevonden met Britse voetbalsupporters. ME'ers zijn rond 15:30 uur al verzocht om naar het politiebureau te komen om zich klaar te maken.

Dat het alcoholverbod preventief wordt ingevoerd, heeft dus te maken met de eerdere keren dat het misging in het gebied rond de Wallen en in de binnenstad. Zo werden er in 2012 in de dagen rondom de wedstrijd tussen Ajax en Manchester United 129 fans aangehouden van fans van beide clubs. Ook rond de interland Nederland - Engeland in 2018 ging het mis. Toen werden er in totaal 115 supporters opgepakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal de lokale horeca blij mee zijn. Ipv een dubbele omzet, helemaal geen omzet. Vind het ook wel wat overdreven. Gaan ze lekker aan de coke ipv de Bacardi and coke.

7 maart 2024 om 02:18

Oh, aan alcohol komen ze echt wel hoor, paar haltes met de tram in willekeurige richting en je vindt een Albert Heijn die wel alcohol mag verkopen.

Weet uit eigen ervaring, toen Feyenoord supporters nog wel naar Rome mochten, dat je heel makkelijk via-via aan een adresje komt waar ze wel stiekem alcohol verkopen.

Die Pakistanen deden gouden zaken in hun kleine supermarktjes, een paar straatjes van het plein af.

Alsof die supporters niet alsnog aan alcohol komen. Desnoods bezatten ze zich net buiten de binnenstad. Vooral de lokale ondernemers hebben hier last van.

6 maart 2024 om 17:10

Precies, en dan gaat ze ook nog naar de winkeliers wijzen die alcohol voor zogenaamde stuntprijzen verkopen. Dit soort leuke aanbiedingen zijn nog niet zo lang geleden in de ban gedaan door partijen zoals de hare. Bah!

Wat reageren ze raar en overdreven zeg.
En dan aankomen met berichten uit 2012 en 2018.
En het over een kam scheren van alle Engelse fans…

Uit eigen ervaring weet ik dat er nooit problemen zijn met Engelse fans in Amsterdam. Het probleem is dat men de ME de boel laat schoonvegen indien mensen gewoon gezellig tegenover elkaar zit te zingen en men dit als een reden ziet om de boel schoon te vegen. Deescalatie kent men niet, maar veroorzaken van problemen kent men heel erg goed. Het gegeven voorbeeld van 2012 is ee heel goed voorbeeld hiervan. Waar een leuke middag door de ME werd omgedraaid tot een verschrikkelijke middag.

6 maart 2024 om 18:54

Ajax uit is voor Nederlandse supporters al de meest verschrikkelijke wedstrijd om te bezoeken. Er hoeft maar 1 iemand het woord jood te benoemen en de gehele bus kan terug inclusief boete. Terwijl eigen fans het continu roepen. Daarnaast heeft Halsema een dubbele pet op, voetballiederen ho maar. Maar antisemitische leuzen als from the river to the sea Palestina will be free vind ze maar al te prachtig. Hoe serieus kan je het dan nog nemen. En dan blijft ze ook nog eens komende 6 jaren. ME is in Amsterdam ook heel anders dan in de rest van het land. Erg jammer want Amsterdam hoort juist een voorbeeld stad te zijn, maar het is een en al geouwehoer.

6 maart 2024 om 19:05

Afgelopen zondag moest in Amsterdam iedereen die in het uitvak zat en stond island of cp company aan had op de foto.
Geen geintje, helemaal gek 😂😂

6 maart 2024 om 19:17

En wat gebeurde er als je zou weigeren? Mocht je dan er niet in?

6 maart 2024 om 19:40

Weet ik niet, niks over gehoord.
Zat zelf niet in het uitvak.
Ik woon in Amsterdam 😉

6 maart 2024 om 22:25

Te vaak worden die merken dan ook gedragen door de veroorzakers van alle supportersproblemen.

6 maart 2024 om 19:16

Klopt daar is de ME wel goed in om situaties te laten escaleren, terwijl het prima gaat. Blijven af en toe gewoon opgefockte adrenaline junkies. Een halsema helpt ook niet mee

6 maart 2024 om 19:22

Jazeker, want de ME is er ook om te deescaleren. Man man, voordat de ME optreedt zijn er tig waarschuwingen geweest. De ME wordt als een van de laatste middelen ingezet, wanneer burgers niet luisteren naar het gegeven bevel. Verwachten dat de ME bij supporters gaat praten na X aantal vorderingen om weg te gaan is hetzelfde als verwachten dat een leger in een oorlogsgebied komt om vrede te sluiten.

7 maart 2024 om 07:23

Blijkbaar ben jij nog nooit in Amsterdam geweest of kan jij het niet vergelijken met andere steden. Iedere uitsupporter weet namelijk dat de ME in Amsterdam de meest haatdragende ME is van Nederland. ME staat daar ook bekend om te escaleren en niet te de-escaleren. Zijn overigens ook gewoon voldoende rapporten over terug te vinden. En het is al bizar dat de Ajax supporter letterlijk alles mag, maar de uitsupporter werkelijk niks mag. Ook dit vind je alleen in Amsterdam.

Dus nu gaan de Engelsen Amsterdam slopen omdat er geen alcohol te verkrijgen is ipv dat ze een kwaaie dronk hebben…

Het verbieden van alcohol, in stadions, of in de binnenstad. Heb het altijd een totale faal van het rechtssysteem gevonden. Alcohol is legaal, de meeste mensen kunnen zich ook prima gedragen met een paar biertjes op.

Dat de politie niet in staat is de rotte appels eruit te halen, dàt is de oorzaak van het probleem, dat moet je proberen op te lossen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren