Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied telt de dagen al af: 'Ik zie licht aan het eind van de tunnel'

Laatste update:

Nog ruim twee maanden en dan zijn Ajax en Nicolai Boilesen van elkaar verlost. De linksback weigerde in de zomer om zijn tot 2016 doorlopende contract te verlengen, waardoor hij op een zijspoor belandde. Frank de Boer had hem niet meer nodig en Boilesen mocht ook niet met Jong Ajax meedoen. Hij eet zelfs niet meer mee op de club en bezoekt ook geen wedstrijden meer.

/

De Deen is alleen maar bezig met trainen, zodat hij volgend seizoen fit bij een nieuwe club kan beginnen. Naar eigen zeggen is hij nooit in een betere conditie geweest. “Maar ik zou liegen als ik zeg dat het fantastisch met me gaat”, zegt Boilesen tegen BK. “Er zijn veel dagen waarop ik de situatie vervloekt heb, maar diep van binnen heb ik nooit getwijfeld of ik nog wel terug kan komen. Je leert jezelf ook goed kennen in zo'n periode.”

“Ik maak me niet meer druk over dingen waar ik geen controle over heb en concentreer me alleen maar op mezelf”, zegt Boilesen, die op 17 mei 2015 zijn laatste officiële wedstrijd speelde. Inmiddels hebben de eerste clubs zich al gemeld bij zijn zaakwaarnemer. “Ik zie licht aan het eind van de tunnel. Het is nu aan mij om dit hoofdstuk af te sluiten en dan aan iets nieuws te beginnen.”

Het is oneerlijk hoe er met Nicolai Boilesen is omgegaan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oneerlijk ? Men wilde zijn contract ondanks zijn zeer matige vorm en langdurige blessureleed toch verlengen. Hij kon max salaris verdienen en werd zelfs aanvoerder. Ajax was te mild voor hem. Gelukkig had deze jongen zelf niet verlengd zeg.

16 april 2016 om 09:59

Moisander was het zelfde en die speelde elke week.

16 april 2016 om 10:03

Moisander behaalde nog wel een redelijk niveau in tegenstelling tot boilesen.

16 april 2016 om 10:43

Het was ook de bedoeling dat Moisander zou banken, maar omdat er geen vervanger was voor hem op die positie, bleef hij staan. Denswil had niet het niveau dat ze van hem verwachten (vertrok ook) en achter moisander stonden alleen maar talenten van een jaar of 18, die geen vol seizoen konden spelen

16 april 2016 om 12:42

Moisander was al duidelijk dat die weg zou gaan en is een normale jongen. Boilessen ging opeens een salaris eisen die nergens op slaat. Amper gespeeld en als die mee deed heel zwak

Ajax zal het ook als een verlossing zien....

Weer een jaar weg gegooid door Boilesen. En hij had al heel wat verloren tijd meegemaakt vanwege allerlei slepende blessures. Benieuwd waar hij nu terecht komt en wat hij dan gaat presteren....

Hij had ook gewoon bij kunnen tekenen met de belofte dat hij na een jaar voor een leuk bedrag weg had gemogen.
Dat soort eisen zijn echt niet ongewoon.
Had hij een jaar gespeeld (als aanvoerder), dan was hij gewoon veel verder geweest.

Maar gelukkig is Dijks veel beter gebleken.

16 april 2016 om 10:49

Zijn eisen waren buitenproportioneel en ondankbaar, aangezien hij Ajax slechts punten heeft gekost. Waardeloze voetballer die lijdt aan zelfoverschatting.

Ik denk dat zijn carrière niet meer gaat worden wat hij er zelf van had verwacht. De vele blessures zijn hem opgebroken, maar ook zijn zelfoverschatting. Welke club wil er nu een speler die het niet waar gemaakt heeft bij Ajax en een seizoen heeft stilgestaan?! Dit is natuurlijk niet zijn eerste seizoen dat hij zich niet heeft ontwikkeld. Zijn transfervrije status zal hem wel aan een club helpen, maar het zal geen heel grote club worden.

De laatste tijd hadden we het hier vaak over dat Ajax/de Boer niet zou kunnen omgaan met Marokkanen. Ik vraag me nu af of de zelfde lui die dat beweren nu ook kunnen toegeven dat het puur om de speler zelf gaat. Boilesen, nota bene een Deen, een 'ideale schoonzoon', heeft het zichzelf wel heel moeilijk gemaakt. Zijn trots oftewel zijn te grote ego, hebben zijn carrière alleen maar slecht gedaan. Na zoveel blessureleed was het ook logisch om een meer realistische kijk te krijgen. Ajax had heus bij een eventuele contractverlenging hem tegemoet gekomen. Helaas heeft de Boer een gigantische fout gemaakt om deze jongen captain te maken, iets wat de speler compleet niet heeft kunnen waarderen. Al met al is eigenlijk alleen Boilesen zelf door heel dit gedoe geschaad. Dijks heeft zijn kans gepakt en Ajax wordt nu hopelijk weer kampioen. Jammer voor Nicolai.

Ik heb nooit iets in Boilesen gezien. Begreep nooit wat Ajax en zo velen hier in hem zagen.
Het is in principe raar dat als je nog een contract hebt dat je nog bij moet tekenen. Maar snap in deze vooral Boilesen niet waarom hij dit niet gedaan heeft. Hij kon het max salaris krijgen. Ik vraag me af of hij dat nog ooit ergens zal krijgen. Als hij een beetje niveau had, was er ook al vast een club geweest die hem had opgeraapt.

16 april 2016 om 12:13

Dan had jij je bril niet op in 2011, want de ooo zo befaamde Bryan Ruiz zat bij de toen volgens mij pas net 18 jarige Boilesen in zijn zak. Ook speelde hij het slot van dat seizoen goede partijen en was het een verademing om Boilesen te zien spelen ten opzichte van de destijds dramatische Blind.

Echter is dat daarna alleen maar minder geworden. Maar op dat moment was Boilesen wel degelijk een groot talent.

16 april 2016 om 15:54

Ruiz had vast een slechte dag.
Het leek inderdaad een groot talent en vooral vanwege zijn opkomen aan de linker kant. Maar verdedigend was hij gewoon altijd te zwak, maar iedereen hoopte dat het wel zou verbeteren. Helaas....
Ook van begin af was duidelijk dat deze jongen niet medogenloos genoeg was voor een verdediger.

16 april 2016 om 18:56

Niet meedogenloos, dat was Dijks in zijn 1e wedstrijden bij Ajax 1 ook niet toch?
Maar je hebt wel gelijk, verdedigend moest het beter maar dat werd het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren