Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Adriaanse blikt terug: ‘Toen dacht ik: in deze poppenkast heb ik geen zin meer’

Laatste update:

Co Adriaanse werd in januari 2012 ontslagen bij FC Twente en sindsdien heeft de 67-jarige coach niet meer gewerkt als hoofdtrainer. Tegenwoordig is hij actief als adviseur van FC Utrecht. Adriaanse snapt nog altijd niet waarom hij destijds moest vertrekken bij FC Twente, zo geeft hij te kennen aan de Volkskrant. Hij noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat hij werd ontslagen.

/

Adriaanse wijst op de winst van de Johan Cruijff Schaal en de goede prestaties in Europa. In Nederland stond FC Twente met aantrekkelijk spel derde in de rangschikking, ondanks het vertrek van Bryan Ruiz en een blessure bij Nacer Chadli. “Toen dacht ik: in deze poppenkast heb ik geen zin meer”, aldus Adriaanse.

“Ik had met niemand problemen, met niemand een conflict. Dan voel je je in je rug gestoken. Daar had ik echt genoeg van. Wie? Ik heb mijn vermoedens, maar geen bewijs. Als ze van achteren steken, kun je nooit zien wie het heeft gedaan.” De Amsterdammer noemt Joop Munsterman ‘de dader’. “Hij heeft de definitieve zet gegeven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het ontslag van Adriaanse vond ik destijds ook verrassend. Misschien paste hij volgens Munsterman niet bij de club?

Het gerucht ging dat zijn aanpak/visie niet paste bij de clubcultuur van Twente.

21 februari 2015 om 13:56

Als dat zo zou zijn is dat toch onbegrijpelijk? Je zoekt als Twente zijnde een trainer en je nodigt wat kandidaten uit op gesprek. Ik neem aan dat ze in dat gesprek vragen hoe diegene het zou aanpakken en wat zijn visie is. Als dat dan niet overeenkomt met de visie of clubcultuur van de club neem je die trainer toch niet aan? Of ben ik nou gek?

Ik ga niet beweren dat Adriaanse geen verstand van het spelletje heeft want dat heeft hij in mijn ogen juist wel. Maar je bent wel eeg naief als je denkt dat een club je er zonder reden uitgooit die je een tijd daarvoor goed overwogen hebben aangenomen. Ik weet ook niet wat er precies allemaal werkelijk is gebeurd maar het werkte samen schijnbaar niet.

Vond zijn ontslag toen ook raar.de prestatie s waren zeker niet slecht. Maar ook raar dat Adriaanse daar nu nog over begint. Ik bedoel we praten over 3 jaar geleden
Dat seniel geloof ik niet zo in Dan had zich dat nu doorgezet en had Utrecht hem nu niet aangenomen.ik denk dat er een verschil van mening was tussen Adriaanse en iemand van t bestuur van Twente.(wie dat is weet ik niet en daar ga ik ook geen speculatie s over doen) Ik weet dat b.v.adriaanse geen voorstander van t aantrekken van Fer was (dat had hij wel goed gezien dus zo gek was hij dus ook niet)

21 februari 2015 om 13:30

Blijkbaar kan hij het ook niet meer aanzien hoe Munsterman tegenwoordig wel het geduld blijft opbrengen onlangs de zeer slechte resultaten van Twente tegenwoordig in vergelijking met zijn tijden.

21 februari 2015 om 13:54

het is denk ik ook niet zo dat het aan adriaanse ligt, maar aan de veranderingen wie hij heeft/wou doorvoeren. In 2010 waren we kampioen, in 2011 deden we mee tot de laatste speeldag, toen der tijd stond er een degelijke geraamte, waar hij leiding aan moest geven. Ik denk dat bepaalde mensen binnen de club het beleid van de voorgaande jaren wilde handhaven, waar hij toch meer de boel naar zijn idee wilde inrichten. Dan kan het wel is botsen. Ik denk dan ook dat hij meer problemen had met assistenttrainers had, dan met mensen uit het bestuur. Adriaanse is niet de spreekpop waarvan men had gedacht dat ze binnen haalden, hij had een eigen mening, en die viel niet in goede aarde met de ideeën van de technische staf.

Toen der tijd viel van het beleid natuurlijk weinig te zeggen, maar wat snak ik nu naar de speelwijze wie ploegen onder adriaanse spelen.

Zegt genoeg over de visie van Munsterman als hij Schreuder boven Adriaanse ziet

21 februari 2015 om 13:40

Zo'n goedkope en simpele reactie als je niet weet wat er gebeurd is. Als ze geen vertrouwen hadden in Co hadden ze hem nooit aangenomen. De samenwerking ging schijnbaar gewoon niet goed. Ik weet er ook het fijne niet van

Die Munsterman is een hele enge man, onbegrijpelijk hoe Adriaanse er daar uitgeknikkerd was, Twente speelde leuk voetbal toen. Gelukkig is Twente er voetballend een stuk op vooruit gegaan en financieel loopt het lekker. Goed werk van Joop.

21 februari 2015 om 13:40

Nou Adriaanse is er bij Ajax een keer uitgeknikkert toen hij met Ajax op de eerste plaats stond. Dus het zal niet alleen aan Twente liggen Waar er 2 ruzie en hebben er vaak 2 schuld

21 februari 2015 om 13:42

Alle Nederlandse prijzen, begroting meer dan het dubbele, stadion een keer zo groot. Inderdaad zo slecht heeft Joop het niet gedaan.

21 februari 2015 om 14:10

Ik denk dat je daar de gemeente Enschede dankbaar voor mag zijn. Zonder de gemeente had Twente niet meer bestaan en hadden ze na de doorstart geen groter stadion gehad. Die begroting heeft vooral Van Halst een groot aandeel ingehad. Wat betreft die prijzen, die heeft bijvoorbeeld FC Eindhoven ook allemaal in de prijzenkast staan.

21 februari 2015 om 14:57

Steef, Ik ben erg benieuwd wat Jan van Halst met de begroting heeft gedaan en wat zijn aandeel was. Kun jij mij dat vertellen?

21 februari 2015 om 15:29

Tja, wat heeft een commercieel manager met de begroting van doen? Ga daar maar eens over nadenken. Later nog algemeen manager geweest, maar in die functie zal hij ook niks met de begroting te maken hebben gehad denk ik. Ik denk dat als ik jou dit moet gaan vertellen, dat je Twente de afgelopen decennia niet echt gevolgd hebt.

21 februari 2015 om 16:18

Heb weinig zin om v Halst af te branden, want hij zal zeker zijn waarde hebben gehad, maar heel veel extra's heeft hij niet opgeleverd, het is nu niet alsof de sponsoren in de rij stonden omdat v Hals er zat.
Heeft niet zo heel veel sponsoren binnen gehaald, wel was hij nuttig in het begeleiden van de al aanwezige sponsoren.

Prima kerel en zal zeker zijn nut hebben gehad, ook een prima boegbeeld en een goede gastheer in de lounges, maar daar bleef het helaas wel bij.

21 februari 2015 om 19:16

Ja en door de gemeente Enschede zijn we ook kampioen geworden? Een aandeel is wat anders dan hier gaan lopen vertellen dat alles aan de gemeente te danken is.

Co is een goede trainer maar met een gebruiksaanwijzing. Met onderdanige jonge spelers gaat dat prima. Bij oudere spelers met een mening die geen paas eieren gaan zoeken in de bosjes of achter de spelers bus aanlopen als er een slechte wedstrijd is gespeeld wordt het moeilijker voor Co om de boel op de rails te houden.

Adriaanse altijd n prima trainer gevonden, met n goeie spelopvatting. Munsterman daarentegen vind ik n curieus type. Nu ook de reden dat ie opstapt bij twente, "alles is klaar" is apart. Bij n voetbalclub is het nooit klaar. Daar moet een andere grondslag zijn om weg te gaan.

21 februari 2015 om 13:55

Ja, misschien z'n pensioensleeftijd.

21 februari 2015 om 15:21

Nou dan gaat hij met de VUT want een pensioengerechtigde leeftijd heeft hij nog niet, volgens mij is hij 62 of 63

Maar kan zijn opstappen wel begrijpen, heeft alles gewonnen met de club wat er te winnen valt, beker, JC schaal en kampioenschap, heeft de club vanaf 0 opgebouwd.

Nu Twente (weer) in zwaar weer zit kan ik mij voorstellen dat hij denkt, nu mag een ander het gaan doen

Ik vind het nog altijd jammer dat hij weg is!! Ondanks de in mijn ogen beetje opgeblazen tumult wat namen door mekaar heen halen etc... Had hij het wel aan t draaien en deden overal nog aan mee met redelijk tot leuk aantrekkelijk voetbal!! Denk dat het grootste probleem was of is dat hij geen ja knikker was en dat is schreuder bijv wel en dan mag je blijven zitten

kan me alleen nog herinneren dat men toen op het algemeen wel heeel aanvallend speelde, misschien wel iets te voor sommigen

21 februari 2015 om 15:03

Co laat zijn teams altijd super aanvallend spelen... persoonlijk is dat toch juist leuk? Misschien niet als je kampioen wilt worden maar als subtopper als Twente en AZ (2003-2006) was het zeer vermakelijk.

Je won dan vaak 3-2 of verloor 3-4.. veel beter dan het angsthazen voetbal wat sommige trainers in de Eredivisie doen.. zoals Schreuder... soms gewoon spelen met Engelaar/mokotjo en Ebecellio.. dan lijkt het net of je niet wilt winnen.... Of met andere verdedigende spelers spelen.

Adriaanse was bij AZ geweldig.... Sektioui, Nelisse, Van Galen, Perez en Kromkamp en De Cler allemaal super aanvallend... en Landzaat, Lindenbergh, Mathijsen en Jaliens en Timmer achterin... wat een vermaak was dat! En halve finale Europa Cup (05-05-2005 )

Het spel van Twente is nu om in slaap van te vallen......bij Co was het zeer aanvallend.. misschien wel te... maar het was ten minste vermakelijk in Enschede! Met Berghuis (heel kort maar) en Ola John etc speelde Twente fris en fruitig.

Misschien iets te aanvallend maar dat hoort vaak bij de Hollandse school.

21 februari 2015 om 15:31

Het was heel erg opportunistisch wat Twente toen liet zien, de middenvelders hadden ze niet op hoeven stellen, die werden toch niet betrokken in de opbouw, het goede spel waarmee Rutten was begonnen en onder Preud'homme het beste was, werd in een half jaar tijd te grabbel gegooid, voetballend gezien leek het echt nergens op.
Maar het klopt, het was in ieder geval effectiever als wat Schreuder nu laat zien.

Een kruising tussen het voetbal van Adriaanse en het voetbal van Schreuder zou het beste zijn, dus zo'n beetje zoals Preud'homme Twente liet spelen, wel met goed positiespel, maar wel naar voren gericht.
Bij de trainingen van Preud'homme moest de bal in 4 aanrakingen in de 16 van de tegenstander zijn, dus was het positiespel een middel om daar te komen, niet zoals het bij Schreuder, daar lijkt een doel op zich.

21 februari 2015 om 18:33

Wandering, de speel-stijl waar jij op doelt.. die mix van Adriaanse en Schreuder... dat is een beetje de speel-stijl die Louis van Gaal bij AZ in 2008/2009 hanteerde......tussen 2004-2006 met Adriaanse en 2007-2008 met Van Gaal was het erg aanvallend....

Maar in 2008/2009 speelde AZ 4-2-2-2... Met 4 verdedigers en daarvoor een blok van Mendes da Silva en Schaars........en dan op rechtshalf Demy de Zeeuw en op links Maarten Martens.....en dan voorin Dembele en Hamdaoui.........

Een perfecte mix van structuur/rol verdeling en achterin stond het als een huis waardoor de voorste 3/4 (martens/hamdaoui en Dembele) hun gang konden gaan want in lastige wedstrijden was De Zeeuw meer een box-to-box middenvelder.

Wat dat betreft begrijp ik niet waarom Twente niet speelt zoals in mijn opstelling....wanneer Gutierrez terug is dan......

Nu ik dit schrijf...de selectie van Twente is best wel uit balans........er is geen fatsoenlijke echte rechtsback en geen echte linksback.........en Ebecillio/mokotjo/gutierrez/engelaar zijn best allemaal hetzelfde type speler...

En de vleugels zijn met Mohktar/kusk/miyaichi niet zo sterk.........corona en Ould Chik zijn dan weer wel goed.

Stevens
Martina
Bengtsson
Bjelland
Schil/Kopper
Gutierrez
Mokotjo
Mohktar
Ziyech
Ould-Chikh
Castaignos

De meest ongeïnteresseerde trainer die Twent ooit gehad heeft. Kende de namen niet, wist dus ook niet wat ze konden, echt een aanfluiting voor wat voor team ook.. Met fantasie opstellingen een serieus voetbal bedrijf proberen te runnen.
Een Haags bakkie qua kunde heeft hij laten zien.

Misschien dat Riche de Twente kenner bij uitstek hier zijn licht nog een keer op wil laten schijnen ?

Co Adriaanse was mede verantwoordelijk voor de wereldtitel van Ajax in 1995.

ik vind hem een top trainer.

21 februari 2015 om 16:50

Dat is 20 jaar geleden , man , prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren