ADO maakt in één klap nieuwe technisch én algemeen directeur bekend

Donderdag, 25 mei 2023 om 10:24Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:09

Joris Mathijsen is de nieuwe technisch directeur van ADO Den Haag, zo meldt de club via de officiële kanalen. De aanstelling van de oud-verdediger zat er na eerdere berichtgeving van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad al even aan te komen. Mathijsen was de laatst overgebleven kandidaat, waardoor zijn aanstelling een kwestie van tijd was. Daarnaast maakt ADO bekend dat Natascha van Grinsven de nieuwe algemeen directeur wordt.

Mathijsen treedt in de voetsporen van Daryl Janmaat. Laatstgenoemde werd in de zomer van 2022 aangesteld als technisch manager, maar vertrok alweer na vijf maanden bij de club uit de Hofstad. Janmaat was het niet eens met de beslissingen die binnen de club werden genomen. Hij onthulde in medio november 2022 tegenover Voetbal International dat hij na een gesprek met de directie besloot op te stappen. Wat de precieze aanleiding voor zijn beslissing was, vertelde hij niet. De namen van Henk van Stee en John de Jong vielen bij ADO als diens opvolger, maar de keuze is dus gevallen op Mathijsen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Nadat hij zijn spelerscarrière in 2015 beëindigde bij Feyenoord, werd Mathijsen door zijn ex-club Willem II benaderd om over een technische functie na te denken. Aanvankelijk ging de 84-voudig Oranje-international daar niet op in, maar later liet hij zich toch overhalen. Nadat hij in 2016 aan de slag ging als technisch manager, werd hij een jaar later de technisch directeur van de Tilburgers. In die functie werkte hij samen met Martin van Geel, de toenmalig algemeen directeur van de Tricolores.

Reactie Mathijsen
''Ik ben de uitdaging aangegaan om ADO Den Haag terug te brengen naar waar het thuishoort", laat Mathijsen weten in een eerste reactie op de clubsite. "Ik wil vooral vooruitkijken op het komend seizoen. Het zal veel werk en toewijding vergen om mee te kunnen strijden voor promotie. Op de achtergrond werken we al hard aan het samenstellen van een evenwichtige selectie en staf. Ik kijk daarnaast uit naar de samenwerking met de jeugdopleiding en de vrouwen, aangezien zij ook deel gaan uitmaken van de organisatie. ”

Mathijsen was tot eind maart 2022 in dienst bij Willem II. De bestuurder werd destijds ontslagen, omdat hij zich solidair toonde met toenmalig trainer Fred Grim, die drie weken daarvoor zijn congé kreeg. Mathijsen kreeg van de Raad van Commissarissen de opdracht om Grim te ontslaan, maar weigerde dat te doen. Daarop werd de oud-voetballer op non-actief gesteld. Het ontslag van Grim kwam nadat hij de Tilburgers naar Europees voetbal had geleid. In het door corona afgebroken seizoen eindigde Willem II als vijfde in de Eredivisie.

Natascha van Grinsven
Van Grinsven wordt bij ADO de opvolger van de vertrekkende algemeen directeur Edwin Reijntjes. Van Grinsven is momenteel nog de commercieel directeur van Telstar, maar gaat per 1 juli 2023 aan de slag in Den Haag. Marcus Keane leek lange tijd de nieuwe algemeen directeur van de club te worden, maar gesprekken met de Amerikaan leverden uiteindelijk niets op. Van Grinsven was eerder actief bij de KNVB en voerde namens PSV en Feyenoord marketingwerkzaamheden uit. In 2018 trok zij naar Telstar, waar ze aan de slag ging als commercieel manager. Later werd zij in Velsen-Zuid de eerste commercieel directeur ooit van een Nederlandse profclub.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door adoberend)

Dan is MVV kort de enige club in Nederland geweest met een vrouwelijke Algemeen Directeur (directrice?) . Mathijsen heeft het bij Willem II toch een periode prima gedaan, dus dat is geen verkeerde aanstelling. Over de werkzaamheden van van Grinsven kan ik verder weinig zeggen. In ieder geval goed dat ADO nu tenminste een bestuur heeft. Hoop echt dat die club de komende jaren een beetje beleid kan gaan voeren want ik vind het echt zonde dat ze nu in de KKD actief zijn.

25 mei 2023 om 10:48

Mathijssen werd er bij Willem II toch uitgegooid omdat ze een dramatische selectie hadden die uiteindelijk ook degradeerde?

25 mei 2023 om 11:45

Deels correct. Hij is in maart 2022 ontslagen nadat trainer Fred Grim ontslagen was omdat hij achter trainer Fred Grim bleef staan (natuurlijk ook zijn eigen aanstelling). De door hem samengestelde selectie is uiteindelijk gedegradeerd. Maar vergeet niet dat hij daar is aangesteld in 2016. Dat betekent dus ook dat hij mede-verantwoordelijk is geweest voor het samenstellen van een selectie die drie keer op rij zich (makkelijk) heeft gehandhaafd, en die in 2019-2020 5e (!) is geworden in de Eredivisie, waardoor Willem II voor het eerst in jaren weer eens in Europa actief was. Vervolgens nog een seizoen Eredivisie gespeeld en daarna is het pas echt misgegaan. Dus hij heeft zeker ook veel goede dingen gedaan daar.

25 mei 2023 om 11:02

Bij Joris Mathijsen moet ik atlijd denken aan een kop in een nieuwsitem van Trouw, tijdens het EK 2012:
"blessure Mathijsen valt in het niet bij gruwelen Auschwitz".

Google even naar deze titel en lees het artikel.. je lacht je rot hoe een krant uberhaupt zo'n vergelijking zou kunnen maken.

Zo Mathijssen bijna vergeten.

Deed in het begin erg goed bij Willem 2. Haalde paar leuke spelers vooral uit Duitsland.
Daarna gelijk ingezakt seizoen erop en weg magie.

Leek erop dat hij een aanstormend talent was voor de TD. Gingen toen ook geruchten over een vervolgstap (dacht naar Feyenoord).

Nu weer nieuwe kans bij Ado (na meer gesprekken met kandidaten).

25 mei 2023 om 14:57

Sinds Van Heel kwam is het daar bergafwaarts gegaan en lijkt hij er gewoon uitgewerkt te zijn.

Onder Pieter de Waard en Natascha van Grinsven is Telstar, in positieve zin, een echte cultclub geworden. ADO Den Haag heeft ook die potentie, en meer zelfs. Ik vind het een interessante aanstelling. Zeker in combinatie met Joris Mathijsen, die ook zeker goed werk heeft geleverd bij Willem II.

In ieder geval geen beunhazen met de uitstraling van een tweedehandsautoverkoper.

Positief dat er in mei al beleid wordt gemaakt door de belangrijke poppetjes al aan te stellen. ADO heeft het jaren zonder TD moeten doen dus sowieso al top dat daar nu iemand voor is aangesteld. Benieuwd naar de koers die gevaren gaat worden de komende tijd op het gebied van transfers en jeugdopleiding!!

25 mei 2023 om 11:15

Hangt ook erg af van de eigenaren toch? Als die er een beetje serieus werk van maken kan het wel wat worden. Als ze in een ver buitenland de zaak denken te runnen en de hand op de knip houden wordt het moeilijk.

25 mei 2023 om 14:13

Yes inderdaad. In elk geval positief dat de eigenaren een akkoord hebben gegeven voor het aanstellen van een TD en AD in deze fase van het seizoen. Hoe het beleid er verder uit gaat zien en hoeveel budget ze beschikbaar gaan stellen is inderdaad nog de vraag.

Geweldig nieuws. Of het nou wat wordt of niet. Er was vernieuwing nodig. Reijntjes weg en nieuwe mensen de kans geven.

Ook erg blij dat ze er op tijd mee zijn zodat ze volledig kunnen focussen op het nieuwe seizoen, wat nooit slechter kan gaan dan afgelopen seizoen.

Goed nieuws. Hopelijk zorgt het voor wat rust binnen de club en selectie. Benieuwd naar de trainer!

25 mei 2023 om 14:02

Heb jij nog voorkeur voor een bepaalde trainer? Ondanks de kritiek in de media over zijn gedrag, zie ik persoonlijk heel graag Franken terugkeren!

25 mei 2023 om 14:34

Hoop op Alfons Groenendijk. Was laatst op TV West dat hij gaat stoppen in Turkije en dus eventueel beschikbaar is voor ADO

25 mei 2023 om 19:42

Ik zou ook Franken aankunnen, bracht er genoeg energie in en is wel wat gek, maar ik hou daar wel van. Ik heb persoonlijk wel een zwak voor Buijs. Groenendijk vind ik ook een goed idee! Niet eens over nagedacht

Goede combi denk ik. Vond het ook wel sjiek dat hij grim weigerde te ontslaan . Hij had hem natuurlijk ook zelf gehaald. Nu ADO ook een trainer nodig heeft. Grim ? Geen verkeerde naam ..
Hopelijk hebben ze iig een beter seizoen dan vorig jaar en komen ze snel terug

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Jong AZ512
13.Jong Ajax46-3
14.Jong PSV45-4
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
X. SeverinaAanvaller356
T. VerheydtAanvaller3414
A. ĆatićAanvaller321
J. ZwartsAanvaller326
T. ThomasMiddenvelder242
G. BreinburgMiddenvelder230
M. BilateAanvaller222
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Donderdag 1 juni
Vangelis Pavlidis op het lijstje van Roger Schmidt Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren