Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO Den Haag gaat mee in wens en ziet Zhang per direct vertrekken

Laatste update:

ADO Den Haag en Yuning Zhang gaan per direct uit elkaar. De Eredivisie-club laat via de officiële kanalen weten dat de huurovereenkomst van de 22-jarige spits per direct is ontbonden. Zhang kwam afgelopen zomer op huurbasis over van West Bromwich Albion, maar een groot succes werd zijn periode in Den Haag allerminst. De Chinese aanvaller kwam dit seizoen in de Eredivisie niet verder dan 117 speelminuten, waarin hij niet wist te scoren.

ADO laat weten dat het Zhang graag aan zijn contract had gehouden. Echter, de speler zelf stond open voor een nieuwe uitdaging door een gebrek aan speeltijd. “We hadden en hebben namelijk nog steeds veel vertrouwen in Yuning", reageert manager voetbalzaken Jeffrey van As. “Door omstandigheden heeft zijn periode bij ADO Den Haag echter niet opgeleverd wat de speler en de club op voorhand gehoopt hadden."

Mede door blessureleed kwam Zhang amper in actie voor ADO. "Het begon ook ongelukkig, met de fikse blessure die hij overhield aan de trip naar de Asian Games. Na zijn lange revalidatieperiode hadden we hem nog graag topfit en vol vertrouwen aan het werk gezien. Het is erg jammer dat dit niet echt gebeurd is.”

Zhang kwam eerder uit voor Vitesse, dat hem voor circa zeven miljoen euro aan West Bromwich Albion verkocht. Bij de club uit de Championship kwam hij niet aan de bak. Hij werd vorig seizoen nog verhuurd aan Werder Bremen. Volgens diverse Chinese media gaat Zhang aan de slag in zijn geboorteland. Beijing Guoan zal hem tot aan het einde van het seizoen huren van West Bromwich.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat ie geblesseerd terug kwam van de Asian games. Hij heeft daardoor nooit een echte kans gehad

Nog steeds ongelooflijk, heeft Vitesse echt ruim 7 miljoen euro ontvangen voor deze gast?

22 februari 2019 om 13:15

Niet zo lastig, commercieel levert een Chinese voetballer gewoon enorm veel op en dat zie je terug in de prijs die je moet betalen.

22 februari 2019 om 13:21

Niet mee eens. Zhang had nog bijna niets laten zien wat een dergelijk bedrag ook maar in de verste verte rechtvaardigt. Commerciele waarde is er ook alleen als je de speler kunt opstellen en exposure kunt bieden, maar Zhang heeft die kwaliteit helemaal niet.

Even ter illustratie. Die speler Wu die naar Espanyol is gegaan heeft 63 interlands voor China achter zijn naam, 172 wedstrijden voor Shanghai Sipg waarin 102 goals en 57 assists. Hij transfereerde voor 2 miljoen euro.

22 februari 2019 om 13:27

Zhang is een grote naam in China, dat geld voor Wu niet, Zhang heeft daarnaast ook de uitstraling die nodig is om hem commercieel goed te kunnen gebruiken.

Wu waar jij het over hebt spreekt minder tot de verbeelding als Zhang, Zhang staat wel model voor de moderne Chinees, zelfverzekerd, uitgesproken en ietwat flamboyant, dat verkoopt dermate beter als Wu.

22 februari 2019 om 13:50

Maar als deze Zhang nergens een wedstrijd weet te spelen, wat is dan zijn waarde? Je kunt hem onder contract hebben staan voor een transfersom van 7 miljoen salaris maar als ie de kwaliteiten ontbeert om wedstrijden te spelen dan is de lol er ook snel af toch? Of verkoopt men dan alsnog voor miljoenen aan commerciele waarde en shirtjes (en hoe dan?)

Begrijp me niet verkeerd, ik snap de hele omvang van de Chinese markt heel goed en ook de overweging om een Chinese speler te halen (met commerciele potentie) maar je moet het commercieel weten te verzilveren doordat zo'n speler ook iets kan brengen. Anders kan iedere club wel een mooie Chinese gast halen die tegen een bal kan trappen maar dat zal geen gigantische commerciele waarde hebben.

22 februari 2019 om 14:06

Zhang was de enige Chinees in het buitenland, op het moment dat hij tekent dan is dat groots en zal je dat inderdaad in de shirtverkoop terug zien, ookal speelt hij amper.

Verder levert het naamsbekendheid op en dat kan er voor zorgen dat je nog veel meer inkomsten binnenharkt ook nadat Zhang is vertrokken.

Zhang kan wel degelijk tegen een bal trappen, hij is normaliter de spits van het nationale elftal, dus zo makkelijk is dat ook weer niet om zomaar een Chinees te zoeken.
Het heeft te maken met dat iemand tot de verbeelding moet spreken en dat doet Zhang, dat is niet alleen door zijn looks maar ook hoe hij zich presenteert en uitstraling, dat kan je niet bij iedereen vinden.

Ot : De Ado supporters hebben vannacht Amsterdam beklad met verf en grafitti. Voorlopig nog geen uitsupporters vrees ik.

22 februari 2019 om 12:58

Ik denk dat VZ dit helemaal niet wil weten en vooral geen bericht wil plaatsen. Dat zou namelijk nog wel eens ongezellige reacties op kunnen leveren.

22 februari 2019 om 12:58

Supporters.... nee hoor gewoon stoere puberende puistenkoppies die zichzelf vooral ontzettend stoer vinden. Die gasten zijn zo gepakt als er camera beelden zijn en zeker als ze weten in wat voor auto ze rijden. De telefoons die vrijwel iedereen bij zich heeft kunnen ze zo uitlezen als ze zouden willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren