Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Adil Auassar verlaat Sparta en wordt assistent bij andere club in de Eredivisie

Laatste update:

Adil Auassar gaat na dit seizoen aan de slag als assistent van Henk Fraser bij RKC Waalwijk. Dat weet het Brabants Dagblad donderdagavond te melden. De 36-jarige verdediger maakt het seizoen af als speler van Sparta Rotterdam, zal dan zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen en gaat dus in Waalwijk aan het trainersvak proeven. Fraser en Auassar werkten eerder samen bij Sparta.

Fraser was eerder als trainer werkzaam op Het Kasteel en bouwde daar een goede band op met Auassar. De verdediger was aanvoerder onder Fraser en heeft een vergelijkbaar karakter. Nu zullen de twee dus opnieuw samen gaan werken bij RKC, dat de invulling van de technische staf nu bijna rond heeft. Door het vertrek van hoofdtrainer Joseph Oosting en assistenten Sander Duits en Peter Uneken moesten er drie plekken opgevuld worden. Twee van de drie nieuwe namen zijn nu bekend.

Auassar doorliep de jeugdopleiding van Sparta, om vervolgens bij FC Dordrecht door te breken in het betaald voetbal. Daarna volgden avonturen bij achtereenvolgens VVV-Venlo, Feyenoord, RKC Waalwijk, De Graafschap, Excelsior en Roda JC Kerkrade. De doorgewinterde centrale verdediger keerde in 2018 terug bij Sparta en hoopt zijn actieve loopbaan af te kunnen sluiten met het winnen van een Europees ticket.

Onlangs maakte de linkspoot bekend dat dit seizoen zijn laatste als profvoetballer zal zijn. Hij is wel zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Mike Eerdhuijzen en moet in de laatste competitiewedstrijd en de daaropvolgende play-offs om Europees voetbal dus hopen op speelminuten als invaller. Aan het begin van het seizoen was Auassar wel nog basisspeler en mede daardoor komt hij over de hele voetbaljaargang alsnog tot ruim 1900 speelminuten in de Eredivisie, verdeeld over 28 wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijzondere stap wel. Ik had toch verwacht dat hij een traject zou doorlopen binnen Sparta Rotterdam, maar blijkbaar kan hij direct aan de slag als assistent van Fraser. Mooie stap, maar vraag me dan af of hij eerst jeugd moeten trainen voordat hij zou kunnen beginnen aan hoofdtrainerschap op profniveau? Of zit dit anders?

25 mei 2023 om 23:11

Nou begin is gemaakt voor het nieuwe seizoen, ze kunnen meteen aan de bak om een nieuw team samen te stellen

25 mei 2023 om 23:20

Het middenveld mag wel versterkingen gebruiken ja.

Ik vind dit eigenlijk ook wel een type om in de toekomst coach te worden. Verder is dit ook niet zo gek. Fraser was lovend over zijn leiderseigenschappen toen hij coach van Sparta was.

Kwam als aanvoerder van Sparta altijd verbaal sterk en rustig over. Wel het type waarvan je zo’n stap zou verwachten.

Voor Auassar moet het toch een cadeautje zijn om af te kunnen sluiten bij dit sparta. Hij is op latere leeftijd knap meegegroeid en heeft bij kunnen dragen aan het succes van sparta. Hij kwam er ooit naartoe om ze weer naar de eredivisie te helpen en sluit af na een paar seizoenen op rij meedoen om het linkerrijtje.

Zou mooi zijn als hij nog verder komt in het trainersvak. Sympathieke gast en iemand met uitstraling.

25 mei 2023 om 22:16

Helemaal eens. Hele sympathieke uitstraling en één van de leiders van dit Sparta. Stap is hem gegund en ook mooi dat die weer met fraser herenigd word.

Kan in de verre toekomst zomaar een prima trainer worden. Is bij meerdere ploegen aanvoerder geweest en heeft voldoende zelfreflectie. Weet wat er nodig is om strijd te leveren en een wedstrijd te winnen. Ben benieuwd.

Lijkt in alles een absolute voorbeeldprof. Hartstikke welbespraakt en een echte leider, hopelijk is het trainersvak wat voor hem. Zou een erg mooi beeld geven; een trainer in de Eredivisie van Marokkaanse komaf; hopelijk dat dit de toon zet voor een nieuwe generatie trainers!

26 mei 2023 om 13:22

Hoezo voorbeeldprof? Ik heb hem een aantal keer een domme rode kaart zien pakken (1 voor natrappen, als aanvoerder…) en zijn team daarmee in de steek zien laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren