Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan-spits Rafael Leão moet 16,5 miljoen betalen aan oude club

Laatste update:

Rafael Leão moet een bedrag van 16,5 miljoen euro terugbetalen aan Sporting Portugal, zo schrijft A Bola. De twintigjarige spits, tegenwoordig in dienst van AC Milan, liet in de zomer van 2018 eenzijdig zijn contract ontbinden, nadat het trainingscomplex van Sporting was aangevallen door hooligans. Leão maakte transfervrij de overstap naar Lille OSC, maar de Portugese topclub heeft het er niet bij laten zitten en uiteindelijk via het Tribunal Arbitral do Desporto (TAD) gedeeltelijk zijn gelijk gehaald.

Leão doorliep de jeugdopleiding van Sporting en speelde uiteindelijk vijf wedstrijden in de hoofdmacht, tot hij de Portugese topclub bijna twee jaar geleden achter zich liet. Hooligans van Sporting vielen in mei 2018 het trainingscomplex binnen, waarbij verschillende spelers werden aangevallen en gewond raakten. Os Leões kregen vervolgens te maken met een leegloop, omdat de nodige spelers door de aanval recht meenden te hebben op contractontbinding. Leão was een van hen en maakte uiteindelijk transfervrij de overstap naar Lille OSC, zonder dat de Franse club een overeenstemming had met Sporting.

In dienst van Lille OSC was Leão goed voor 8 doelpunten en 2 assists in 26 officiële wedstrijden, waarmee hij een transfer naar AC Milan verdiende. I Rossoneri maakten een bedrag van 35 miljoen euro over naar Frankrijk voor de Portugese spits. Ondertussen was Sporting al bezig om een compensatie los te krijgen en daarvoor wendde men zich tot de FIFA, maar de wereldvoetbalbond achtte zichzelf in deze zaak niet ‘competent’ genoeg om een oordeel te vellen. Het geschil moest door een Portugese instantie worden opgelost, waardoor Lille OSC in ieder geval vrijuit gaat.

Het TAD moest uiteindelijk een uitspraak doen in het geschil tussen Leão en Sporting. De club verlangde een bedrag van 45 miljoen, terwijl de spits op zijn beurt 100.000 euro wilde zien voor ‘morele intimidatie’. Het TAD heeft nu uiteindelijk besloten dat Sporting een compensatie van 16,5 miljoen, de transferwaarde van Leão op het moment van zijn vertrek, moet krijgen. Tegelijkertijd is ook Leão gedeeltelijk in het gelijkgesteld, want hij kan een bedrag van 40.000 euro tegemoet zien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat Lille dit dan moeten betalen? Die hebben anders wel heel lekker kunnen profiteren van deze situatie.

19 maart 2020 om 09:47

Zoals vermeld gaat Lille vrijuit. Het geschil is tussen speler en club waardoor dit toegekende bedrag op zijn naam word geschreven.

16,5 miljoen euro? Jezus. Die gast zit waarschijnlijk zijn hele leven in de schulden dan. Ik ga er namelijk vanuit dat Lille dit niet even gaat betalen...

19 maart 2020 om 09:39

Ik weet niet waar jij dat gelezen hebt maar er klopt helemaal niks van. Er staat in de tekst dat sporting, zijn oude club, 16,5 miljoen wil zien aan transfergeld. Hijzelf krijgt een bedrag van 40.000 euro.

19 maart 2020 om 09:41

Ja, maar ik zie het eerder op hem verhaald worden dan op Lille. Aangezien hij zelfs zn contract eenzijdig heeft ontbonden. Hoop voor hem dat de boete naar Lille gaat

19 maart 2020 om 09:41

Er staat in de tekst dat Lille buiten schot blijft

19 maart 2020 om 09:42

Hij krijgt 40.000 euro intimidatiegeld, dat staat ook ver weg van de maatschappij. Ik denk wel dat die 16,5 miljoen op hem verhaald gaat worden, hij heeft immers zelf zn contract ontbonden.

19 maart 2020 om 09:44

Was de zaak van Gelson Martins niet precies hetzelfde? Waar Atletico nog een x bedrag aan Sporting achteraf moest overmaken. Zou niet begrijpen waarom het hier anders is

19 maart 2020 om 09:46

@arsenal1980 Ik weet wel waar hij het gelezen heeft, namelijk in de kop bovenaan het bericht. Of dat feitelijk klopt is natuurlijk een tweede. Maar waar hij het gelezen heeft is niet zo heel moeilijk te achterhalen. Ik ben benieuwd wie die 16,5 miljoen volgens jou wel moet betalen. In het bericht heeft men het immers over een geschil tussen Leao en Sporting en dat Lille vrij uit gaat.

19 maart 2020 om 09:48

Dankjewel. Toch hoop ik voor hem dat het anders uitpakt, want zelfs voor een voetballer is dit een absurd bedrag.

19 maart 2020 om 10:00

Mijn excuses, verkeerd gelezen!

Hoe zit het met andere spelers van Sporting dan die zijn weggegaan vanwege die rel? Of was Leao de enige die zijn contract liet ontbinden? Lijkt me niet dat hij dit kan en gaat ophoesten. Zal vast nog wel een vervolg krijgen. Wel fijn, bedreigd worden door je eigen supporters, daardoor weggaan bij de club en je moet 16.5 miljoen euro betalen.

19 maart 2020 om 09:57

Volgens mij heeft Wolverhampton ook nog een bedrag aan Sporting betaald nadat Patricio transfervrij was vertrokken. Ook Atletico had voor Martins een bedrag van 30 miljoen betaald nadat ze toch schrik hadden dat ze in een rechtzaak uiteindelijk de clausule van rond de 100 miljoen die Martins destijds had zouden moeten betalen. Ik heb diep in mijn geheugen moeten graven, dus het kan zijn dat de bedragen niet helemaal kloppen. Wat wel vaststaat is dat geen enkele speler met zijn transfervrije status is kunnen wegkomen door eenzijdig het contarct te ontbinden.

19 maart 2020 om 10:57

Ah oke, thanks voor de info. Verschil is daar wel dat clubs het bedrag betalen, hier wordt aangegeven dat de speler zelf dit moet doen. Milan heeft Leao van Lille overgenomen, dus mocht dit een vervolg krijgen dan lijkt me dat Lille nog wel eens een forse boete kan ontvangen.

19 maart 2020 om 11:14

Sowieso lijkt het me juridisch verstandiger dat je de club aansprakelijk stelt aangezien die over voldoende kapitaal bezit om je schade te verhalen. De kans dat de speler dat bedrag kan betalen lijkt me zeer klein en dan schiet je als eisende partij financieel ook niks op.

19 maart 2020 om 13:02

Je vergeet alleen dat dit een civiele procedure is van club op speler (tad). doordat de Fifa dit doorverwezen heeft. De speler zal uiteindelijk dit bedrag moeten betalen, die heeft namelijk contractbreuk gepleegd. Hierdoor zal Lille niet hoeven te betalen (nog AC Milaan).

19 maart 2020 om 13:32

Sporting zou zeker Lille aansprakelijk kunnen stellen en Lille kan dat op zijn/ haar beurt dat weer op de speler verhalen. Dat was ook de reden waarom veel clubs destijds een Franse speler van Lokomotif Moskou niet durfden te contracteren omdat hij ook onrechtmatig bij die club was vertrokken. Volgens mij was het Diarra.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren