Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvoerder Jong Portugal tekent huurcontract mét koopoptie in de Eredivisie

Laatste update:

AZ heeft zich versterkt met Tiago Dantas, zo meldt de club zaterdagavond via de officiële kanalen. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Benfica en speelt zeker tot eind komend seizoen in Alkmaar. Bovendien zijn de Alkmaarders erin geslaagd een optie tot koop te bedingen. Welk bedrag de Alkmaarders komend seizoen moeten neerleggen om de Portugees definitief over te nemen van Benfica is niet bekend.

Dantas vertelt over zijn eerste indruk van AZ: “Het voelt als een privilege om hier te zijn. Ik kijk er enorm naar uit om hier te starten. AZ is een heel goede club voor de ontwikkeling van jonge spelers.” Ook kwam het oefenduel van AZ met PAOK Saloniki ter sprake: “Ik herinner mij die wedstrijd nog. AZ was sterk en de positieve spelopvatting viel mij erg op. Dat heeft geholpen bij mijn keuze om naar AZ te gaan. AZ wil graag de bal hebben, domineren en het initiatief in handen hebben.”

AZ zag met Tijjani Reijnders onlangs een gewaardeerde kracht vertrekken naar AC Milan. De middenvelder speelde in het afgelopen seizoen 54 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 12 assists. Omdat de selectie van AZ niet over een directe vervanger beschikte, hebben de Alkmaarders snel geschakeld en Dantas, die met rugnummer 6 zal gaan spelen, overtuigd van een overstap.

De middenvelder speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor PAOK Thessaloniki, waar hij in 39 officiële wedstrijden goed was voor 5 doelpunten en 2 assists. De rechtspoot genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Benfica, waar hij echter nooit wist door te breken in de hoofdmacht. De teller staat momenteel op slechts één duel voor o Glorioso. Dantas kwam zelfs vaker in actie voor Bayern München dan voor Benfica. In het seizoen 2020/21 speelde hij op huurbasis twee duels voor der Rekordmeister. De Duitsers besloten de optie tot koop in het huurcontract van Dantas uiteindelijk niet te lichten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet AZ toch weer goed! Knappe deal, vooral het feit dat er ook een koopoptie in staat!

Benieuwd of die kan opbloeien bij AZ,

Heb hem zien spelen tegen Engeland u21 en die wedstrijd was die dramatisch, kwam fysiek zwaar tekort en amper een goede bal gegeven. Engeland was ook wel heer en meester die wedstrijd. Benieuwd hoe die het gaat doen bij AZ.

22 juli 2023 om 19:27

Scheelt dat Nederland minder fysiek benodigd is, dat zie je bijvoorbeeld bij Klaassen ook wel. Ik ben benieuwd naar deze jongen.

Ik ken deze jongen eerlijk gezegd niet, maar je mag verwachten dat een aanvoerder van een land als Portugal (u21) er wel iets van kan?

22 juli 2023 om 19:40

Jaa is toch een prima selectie van Portugal. Als hij toch wel tegen valt, laat je hem rustig terug gaan. Weinig risico. Echt goed beleid bij az hoor. Erg jaloers op Als Heerenveen fan.

22 juli 2023 om 20:28

Ja, dat zou je ook van een aanvoerder van jong oranje zeggen. Maar die speelt al bij AZ en die is nou niet werelds. (Dani de Wit)

22 juli 2023 om 23:34

Maar wel ozo belangrijk voor Az dus wat wil je nu eigenlijk zeggen?

Niet gered bij Benfica, daar breken toch de nodige jeugdspelers door. Misschien dat ie in de Eredivisie een beetje kan opbloeien.

Huur met optie tot koop, voor de club waar de speler heen gaat, DE IDEALE, constructie, top deal van AZ

23 juli 2023 om 09:43

Lees dat de optie tot koop 15 miljoen is. En een speler 22 jaar die dit kalenderjaar nog speler van jong is en niet van het grote Portugal. Tja, ik hoop dat die de pannen van het dak gaat spelen natuurlijk, want AZ is een prachtige club.
Ik zet het op 30% dat hij een succes wordt

Waarschijnlijk twee nieuwe Portugese spelers bij AZ. Deze jongen en een centrale verdediger. Ken beide niet maar ze passen binnen het plaatje. Jong en talentvol.

Az heeft WEL direct altijd vervangers op t oog

Zullen we dan in Alkmaar blijven roeptoeteren dat we structureel de top 2 willen aanvallen, en 1 keer in de 5 jaar voor het kampioenschap moeten gaan. Want jaar in jaar uit je toppers zien vertrekken is het ene (en logisch) maar aanvullen aan de onderkant met louter talent is niet het transferbeleid aanpassen op het beleid. Kortom of doelstelling veranderen of beleid veranderen.

On topic: Talentvol en lijkt veel in zn mars te hebben, maar als AZ vervolgens een koopoptie van 15 miljoen heeft onderhandeld (lees Van Heusden 12 miljoen) dan zou hij er elke wedstrijd 1 in moeten schieten en 2 x zoveel asissts en ook nog lekker kunnen koken om deze optie te lichten voor AZ begrippen!

22 juli 2023 om 21:05

1x in de vijf jaar kampioen? Structureel top 2 aanvallen? AZ is in potentie een club als Heerenveen of Vitesse. Maar dankzij het geweldige beleid eindigen we structureel in de top 5, met zelfs uitschieters naar de derde plek. Geweldig beleid toch? Ik hoor helemaal niemand in Alkmaar dat we om het kampioenschap moeten strijden. Maar AZ als kleine club met ambitie is altijd een makkelijke prooi voor de fans van de traditionele top 3.

22 juli 2023 om 23:40

Is bijna zielig en sneu te noemen inderdaad die reacties.
Men moet toch echt inzien dat Az het organisatorisch weinig onder doet met de top 3, wellicht beter.
Behaalde resultaten in het verleden.....blah blah, we leven nu.

Kijk nou toch wat een ukkie. Ziet er uit alsof hij 16 jaar is. Ik gok dat het niets wordt.

22 juli 2023 om 23:43

Kan zijn, Az heeft ooit de aanvoerder van kampioen Jong Ajax (Berghuis) binnen gehaald.
1 van de grootste miskleunen ooit.
Ik gok dat dit niet nog zo'n misser word.
Zet jij in op zwart? Zet ik in op rood....

Met optie tot koop, helemaal prima.
Nu als een gek achter een CV aan die er direct staat en we kunnen beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren