Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aan Ajax gelinkte Veldman wordt geen scout, maar voor het eerst hoofdcoach

Laatste update:

Robin Veldman gaat toch niet aan de slag bij Ajax. De Nederlandse oefenmeester werd vorige maand in verband gebracht met een terugkeer naar de Amsterdammers, die hij in de zomer van 2021 verliet voor een avontuur bij Anderlecht. Bij de Belgische topclub moet hij vertrekken en Voetbal International schrijft dat Veldman kiest voor een vervolgstap bij Queen's Park, dat uitkomt op het tweede niveau van Schotland. Bij Ajax stond Veldman in de belangstelling als scout, maar met zijn keuze voor Queen's Park komt hij voor het eerst op eigen benen te staan.

Veldman was tussen 2017 en 2021 actief in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in zijn laatste seizoen de Onder 16 trainde. Twee jaar geleden koos Veldman voor een avontuur bij Anderlecht, waar hij in zijn eerste seizoen trainer was van de Onder 23. In zijn tweede seizoen promoveerde de Marknesser naar het eerste van de Belgische recordkampioen, waar hij assistent van trainer Felice Mazzu werd. Na het ontslag van laatstgenoemde in oktober 2022 werd Veldman interim-trainer van het eerste. Na de aanstelling van Brian Riemer als hoofdtrainer in december 2022 werd Veldman weer assistent.

Zaterdag werd bekend dat Veldman moet vertrekken bij Anderlecht. "De club is sinds januari een nieuwe weg ingeslagen", lichte technisch directeur Jesper Fredberg toe. "Bij zo’n proces horen soms ook moeilijke beslissingen. Na enkele gesprekken met Robin aan het einde van dit seizoen, hebben we besloten om de samenwerking niet voort te zetten. Dat neemt niet weg dat we Robin’s inzet altijd gewaardeerd hebben, we wensen hem dan ook het allerbeste voor de toekomst.” Die toekomst leek in Amsterdam te liggen, daar Het Laatste Nieuws medio mei wist te melden dat Ajax interesse had in zijn terugkeer naar de club.

Veldman keert dus echter niet terug bij Ajax, maar gaat voor een avontuur in Schotland. Bij Queen's Park wordt hij de opvolger van Owen Coyle, die de ploeg afgelopen seizoen naar de derde plaats op het tweede niveau leidde. Queen's Park was het seizoen daarvoor pas naar het tweede niveau gepromoveerd, maar kwam net tekort om in één keer door te stoten naar de Premiership. Beide play-offduels om promotie tegen Patrick Thistle gingen verloren (4-3, 0-3). Veldman kwam in beeld bij de Schotten, doordat Nederlander Marijn Beuker de technisch directeur van de club is en daar eerder fungeerde als interim-trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties
11 juni 2023 om 19:25

Vreemde stap... Zou hij door hebben dat QP niet dezelfde club is als QPR? Ik zou altijd voor die functie bij Ajax hebben gekozen..

11 juni 2023 om 19:32

Als het zijn droom is om trainer te worden, dan heeft ie op dit moment niets bij Ajax te zoeken. Maar weer een bijzondere titel boven het bericht.

vreemd stond deze jongen niet te boek als een groot trainertalent?

11 juni 2023 om 19:33

Talenten hebben vaak de neiging door de verkeerde keuzes te maken.😊😉

11 juni 2023 om 19:36

hahaha klopt maar heb ik het mis? Las ooit dat hij men in hem in groot trainertalent in ziet. In Belgie dacht ik.

Toch samen met Hibernian het 5e succesvolste team van Schotland,alhoewel het meer dan 100 jaar geleden is dat ze voor het laatst de titel op het hoogste nivo wonnen

11 juni 2023 om 21:21

En gewoon spelen in Hamden Park ..fantastisch stadion

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren