Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AA Gent rondt deal met ‘Nigeriaanse Ronaldo’ af en troeft Heerenveen af

Laatste update:

AA Gent heeft zich definitief verzekerd van de komst van Moses Daddy-Ajala Simon. De negentienjarige aanvaller wordt overgenomen van AS Trencín, dat een akkoord heeft bereikt met de Belgische club. Ook sc Heerenveen had het voorzien op de Nigeriaans jeugdinternational.

/

De Friezen hebben naar verluidt twee keer een bod uitgebracht op Simon, die wordt vergeleken met Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo, maar hadden blijkbaar niet genoeg voor de aanvaller over. Gent heeft dat wel gedaan en na de medische keuring heeft Simon een contract tot medio 2018 getekend, melden de Belgen op hun officiële website. Een jaar geleden ging de veelbelovende Nigeriaan in Slowakije voetballen.

Simon was in het verleden eveneens in beeld bij Ajax. Via voormalig Ajacied Tscheu La Ling, sinds 2007 eigenaar van Trencín, kwam de aanvaller vorig seizoen in Amsterdam terecht voor een trainingsstage. Heerenveen deed nu een nieuwe poging om Simon naar de Eredivisie te halen, maar zonder succes. Het is niet bekendgemaakt hoeveel Gent uiteindelijk betaald heeft voor de Nigeriaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 januari 2015 om 16:07

Ik denk dat hij beter naar de Nederlandse competitie had kunnen gaan, in België hebben ze toch vaker de neiging om wat verdedigender te werk te gaan en daar zou deze aanvaller het wat moeilijk mee hebben. Anderzijds kan hij zich daardoor natuurlijk wel extra verbeteren en onderscheiden. De nederlandse competitie is een aanvallersparadijs, of dat goed of slecht is laat ik in het midden.

AA Gent is zeker geen slechte keuze, spelen vaak Europees voetbal dus daar zal hij ook in groeien.

7 januari 2015 om 17:03

Zlatanibrah,

Daar vergist u zich schromelijk in. De pakken friet en porties mayonaise zijn beduidend groter en hebben ook nog eens een betere smaak.

Meer serieus: ik ben het met je eens dat in België weinig valt te rapen. Het is in Nederland al niet veel beter.

Hij was misschien beter naar Frankrijk getrokken. Maar bon, het is Gent geworden.

Domme vraag : maar kan iemand mij vertellen wat vedette betekent?

7 januari 2015 om 15:47

Ze bedoelen daarmee dat hij een ster is, de man waar het allemaal om draait.

7 januari 2015 om 15:48

Vedette:
Een vooraanstaand of bekend persoon. Een vedette heeft meestal een grote status verworven. In de voetbalwereld wordt het vaak gebruikt bij een speler die al successen heeft geboekt en meermaals heeft bewezen een van de of de dragende speler van het team te zijn.

7 januari 2015 om 15:48

populaire figuur, b.v. in de sport

De Zimbabwaanse Rivaldo, de Peruaanse Zidane, de Bulgaarse Messi, de Finse Cruijf en ga zo maar verder. Heb alles al gehoord maar je hoort weinig van deze wereldsterren in wording

7 januari 2015 om 15:58

Hier dacht ik dus ook gelijk aan. Alle spelers die het redelijk doen zijn gelijk legendarische wereldtoppers in wording..

7 januari 2015 om 16:02

En in praktijk zijn het de Zimbabwaanse Michel Breuer, de Argentijnse Kees Luijckx, de Oegandese Manolev en de Hongaarse Daan Bovenberg.

7 januari 2015 om 16:47

Speelt die nog bij Benfica?

7 januari 2015 om 16:52

De Cruijff van de Balkan was Modric toch? Voor de rest zou ik niets kunnen noemen.:

7 januari 2015 om 17:08

Modric was cruijf van de balkan vgm

7 januari 2015 om 18:09

De Cruijff van de Balkan was Filip Djuricic van Heerenveen.

Ook ondergesneeuwd daar

7 januari 2015 om 21:43

Maar Djuricic liet wel grote indruk achter in Heerenveen. Zeker goed genoeg voor een Nederlandse topclub. Speelt nu bij Mainz in Duitsland.

7 januari 2015 om 22:33

Bij Heerenveen zeker wel maar ik bedoel bij Benfica.

Erg jammer. Ik had deze jongen graag naar Ajax zien komen. Ik snap best dat Afrikaanse spelers een flink salaris moeten krijgen, maar hij was mijn inziens wel de gok waard. In verschillende compilaties zie je dat hij echt talent heeft. Een typische rechtsbuiten die mijn inziens alles heeft. Alleen denk ik dat ze bij Ajax niet willen dat hij andere talenten in de weg loopt. Want met El Ghazi, Fischer, Muric, Cerny, Schone, Menig en Becker zijn er genoeg alternatieven.

7 januari 2015 om 15:57

Als hij ook maar een beetje op Ronaldo zou lijken, had Ajax hem binnenboord gehouden. We hebben 'm gewogen en te licht bevonden. Deze jongen is niet beter dan Kishna, Fischer of de andere buitenspelers in de selectie.

Ben is benieuwd of hij zo goed is als er beweerd wordt, ken hem totaal niet als speler maar op zich konden we nog wel een offensief creatieve speler gebruiken, aangezien Yaya constant geblesseerd is en daardoor Raman de enige offensieve speler was bij Gent die snelheid in het spel kon brengen. Dit geeft Vanhaezebrouck ook echt wel veel aanvallende opties, naar Belgische begrippen.

7 januari 2015 om 16:00

Nee, hij is niet zo goed als wordt beweerd. Ajax heeft hem al een tijdje terug gewogen en op dat moment veel te licht bevonden. Zeker niet opgewassen om de concurrentie met Fischer, El Ghazi en Kishna aan te gaan als linkerspits. Ajax had volgens mij wel voor de zekerheid een clausule opgenomen voor ze hem richting de satellietclub Trencín stuurde.

7 januari 2015 om 16:17

Op die leeftijd kan een speler natuurlijk snel evolueren, ondertussen is dat alweer een tijdje geleden dat hij bij Ajax stage heeft gelopen.

Maar ik maak me ook niet de illusie dat hij een wereldtalent is anders zaten clubs als Ajax, Anderlecht, Psv,... wel achter hem aan. Dus kan me goed voorstellen dat iemand als El Ghazi meer talent heeft. Toch weet je maar nooit, Ruiz en Boussoufa zijn ook bij Gent doorgebroken.

7 januari 2015 om 16:28

Absoluut. Ik denk ook dat hij het zeker niet slecht gaat doen in België, maar verwacht niet dat die jongen onmiddellijk meespeelt voor voetballer van het jaar o.i.d. Snap ook niet waarom Heerenveen niet een stapje verder voor hem durfde te gaan.

7 januari 2015 om 16:39

Fcexclusief,

Waar staat eigenlijk dat Ajax hem te licht bevond? Ik kan dat nergens terugvinden.

Zou het ook niet kunnen dat ie gewoon te duur was voor Ajax? Bij Ajax moet ie gewoon zoals de wet voorziet een stevig minimumloon krijgen, terwijl hij in België minder mag verdienen.

Kosten/baten was ie misschien voor Ajax geen optie.

7 januari 2015 om 17:54

Van Ajaxlife:
De Nigeriaan Moses Daddy Simon is er niet in geslaagd een contract af te dwingen bij Ajax zo meldt Ajaxlife. De fansite kwam in bezit van de officiële lijst voor Jong Ajax spelers en daarop ontbrak de naam van de rechtsbuiten. Bij navraag bleek het talent te zijn afgetest door de Amsterdammers en inmiddels alweer op weg naar huis.

Simon maakte aanvankelijk een goede indruk door al na drie minuten te scoren in de oefenwedstrijd van het eerste elftal tegen De Graafschap. Ook in testwedstrijden voor Jong Ajax maakte hij enkele doelpunten. Het was echter niet genoeg om het technisch hart te overtuigen van zijn komst.
Het ziet er naar uit dat dus niet Moses Daddy Simon maar Anwar El Ghazi de vaste rechtsbuiten van Jong Ajax wordt.

7 januari 2015 om 19:08

Ajax bracht toendertijd naar buiten dat hij wel degelijk kwaliteiten had, maar dat op dat moment Lesley de Sa ook veel potentie toonde. Ze kozen er voor om in te zetten op eigen jeugd, en dus voor de Sa.

8 januari 2015 om 19:49

Fcexclusief,

Kan best dat ie niet goed genoeg is voor Ajax eh, bij ons ligt het niveau toch nog iets lager. Een middelmatige voor Ajax, is een goede voor ons.

Ze zijn op stage in Oliva, Spanje, en hij heeft zijn eerste training gehad.

Hij zou razend snel zijn. Uit de testen blijkt dat ie sneller is dan Raman en Soumahoro. Geloof me, dan ben je héél snel. Echt heel snel. lol

Ook op volle snelheid van richting veranderen kan ie heel goed. Afwerken was wat minder, maar goed hij is er net.

We hebben van dezelfde club ook zonet Haris Hajradinovic aangetrokken. Dat zal beide hun integratie wat vereenvoudigen. Die kerel heeft creativiteit en een goede pass in de benen.

De verwachting is dat we nog plezier van die 2 knapen gaan hebben.

Ik ben eens benieuwd zie.

Jammer dat hij naar België gaat, maar dat zeg ik puur uit eigen belang. Ik vond hem tegen RKC wel een leuke wedstrijd spelen met Ajax. Zou hij voor Heerenveen gaan spelen dan zou ik hem wat beter in de gaten kunnen houden. Ben niet zo'n grote volger van de Belgische competitie. Kijk alleen af en toe naar Anderlecht en Luik.

Voor die jongen mooi dat hij de stap weet te maken naar een West-Europese competitie. Mocht hij zijn belofte waarmaken dan zal dit niet zijn eindstation zijn. Wie weet wil Ajax hem oppikken als hij het daar goed doet. Een echte buitenspeler kun je altijd wel in je selectie gebruiken.

7 januari 2015 om 16:01

Niet zo slim om dit seizoen naar Standard te kijken, ze zijn dit seizoen ontzettend zwak.

Club Brugge speelt op dit moment het mooiste voetbal van Belgie, ik raad je dan ook aan om eens een match mee te pikken!

7 januari 2015 om 18:14

Club Brugge speelt vooral het beste voetbal vind ik. Het mooiste voetbal heb ik gezien van AA Gent en Kortrijk, althans in hun beste wedstrijden.

7 januari 2015 om 18:28

Ik vind het spel van AA Gent niet zo denderend mooi hoor. Ze spelen vooral heel fysiek voetbal met spelers die goed tussen de lijnen lopen, dat is het. En dat komt nu in hun eigen gezicht terug, want ze zijn niet meer zo fysiek sterk om alles te belopen. Daarmee dat ze in een serieuze dip zitten. Club speelt het beste en het mooiste, vorige jaren was het alleen maar het mooiste en niet het beste. Onder Adrie Koster werd het mooiste voetbal gespeeld in de laatste 10 jaar in Belgie denk ik.

7 januari 2015 om 18:56

Niet meer zo fysiek sterk om alles te belopen? We hebben de laatste weken/maanden ons beste voetbal gespeeld in de laatste 3 jaar en spelen veel beter dan toen we wel punten pakten op het begin van dit seizoen, maar we zijn alleen ongelooflijk inefficiënt dit seizoen. Daarbij is ons voetbal ook echt niet zo fysiek, zeker niet sinds Lepoint uit de basis is gevallen en nu Depoitre nog de enige is die zich fysiek echt laat gelden vooraan.

Ik kan ook wel genieten van het voetbal onder Preud'homme, die weet altijd wel een goed aanvallend systeem neer te zetten. Maar Gent kan onder Vanhaezebrouck dit seizoen de tegenstander wegspelen als geen ander met heel mooi combinatie voetbal, op dat vlak vind ik het zelfs nog beter dan bij Club. Alleen hebben we teveel kansen nodig om te scoren en laat onze verdediging het soms afweten. Dat gezegd zijnde, als Club zo blijft verder spelen zie ik ze wel kampioen worden.

7 januari 2015 om 20:16

@maxkerel: zoals Buffalo aanhaalt, het spel van Gent is net veel meer op combinaties geënt dan op fysiek. Qua positiespel is Gent de beste ploeg van België, en Vanhaezebrouck simpelweg de beste coach. Je ziet ook bijvoorbeeld aan het spel van Kortrijk, dat Vanderhaeghe enorm veel heeft opgestoken van Vanhaezebrouck. Een pluim voor Vanderhaeghe is wel dat hij toch ook zijn eigen accenten legt.

Maar Gent speelt wat mij betreft het mooiste voetbal. En dat is al helemaal een prestatie, omdat ze in mijn ogen niet eens zo'n goeie spelerskern hebben. De verdediging is matig op Sels en Gershon na, middenveld in de breedte sterk maar niemand met dat vleugje genialiteit, en in de spits vooral harde wroeters en geen échte doelpuntenmaker (al maakt Depoitre wel zijn goals). Ik vind puur individueel de spelers van Standard bijvoorbeeld beter. Maar dat toont nog maar eens dat een ploeg veel meer is dan zomaar individuele kwaliteiten samengeteld.

7 januari 2015 om 20:20

maxkerel,

Het was de laatste paar wedstrijden wat moeizamer, maar niet abnormaal, 12 vaste waardes in de ziekenboeg. En ze klagen niet. Ik ken een ploeg uit Manchester die ook 352 speelt en dat een pak minder goed uitvoert en wel klaagt en zaagt.

Neen, het is wel meer dan fysiek voetbal. Er zit enorm veel variatie in, al eens een lange bal, cross, korte combinatie, bal aan de voet, dribbel. Extreem veel balbezit. Met die opkomende verdedigers weet de tegenstander niet wat aanvangen.

Tegen Genk, paar weken geleden, heb ik de beste wedstrijd in 5 jaar gezien.

Wat er aan schort is vooral een tikkel creativiteit, iemand die vanaf de flanken wat zuiverder een assist geeft. Raman mag zijn vizier ook wat scherper stellen, maar die jongen is zo verdienstelijk. Wat u niet ziet in samenvattingen, maar dat joenk zet voortdurend druk en blijft pressen. Waar andere spitsen dat af en toe eens doen, doet hij het af en toe eens niet. En hij zit niet dood na de wedstrijd. Dat gastje traint dan ook extra bij op conditie.

Wat hij fysiek doet, dat zie ik alleen in top competities. Jammer dat ie zoveel kansen nodig heeft om een goal te maken. De gemakkelijkste lukken niet, de moeilijke wel. Maar bon, als ie op dat vlak ook goed was, dan zat ie niet bij Gent. Maar hij is nog jong en kan progressie maken.

Brugge brengt het mooiste voetbal, maar dan is het echt wel aan Gent.

Er staat terug iets bij Gent. Na 2 jaar vagevuur ben ik best blij met het vertoonde spel. Nu nog wat efficiënter worden.

7 januari 2015 om 20:43

antwerpfan,

Ik denk dat er vooral geen 'namen' zijn. Het zijn quasi allemaal jongens die er nog één moeten maken.

Depoitre, damn, voor het seizoen dacht ik 'allez, het mocht weer niks kosten, weer één om de hoop op te vullen'. Wat heb ik me vergist. Beest gewoon, die zijn truitje is kleddernat na de wedstrijd. En echt wel mooie stats: 22 wedstrijden, 10 goals, 6 assists. In de helft van de goals is hij altijd betrokken. Is het soort spits dat ze graag zien op den Bosuil.

Miličević is ook een goeike. Genua heeft goesting in hem. Dat zegt wel iets.

En Sels, zalige keeper, schat zo'n beetje in dat ie op dit moment de 3de beste is in de competitie. En dat ventje heeft nu 2 jaar ervaring, waarvan 1 bij Gent. Moet wel werken aan zijn uitkomen, is hij onzeker in. Maar op zijn lijn, reflexen en qua meevoetballen: sehr goed.

Standard heeft individueel op zich wel meer kwaliteit, maar er staat geen ploeg eh. Maar dat gaat wel komen, vrees ik.

Ook van Genk heb ik schrik. Ah zo slecht spelen en toch zoveel punten halen. Wat gaat dat geven wanneer die wél goed beginnen ballen?

Kortrijk vind ik ook een zalige ploeg. Ook Charleroi kan mij enorm bekoren, gevaarlijke ploeg, als die in hun dagje zijn...

Anderlecht is enorm wisselvallig. Wisselen topmatchen met gepruts af. Pakken wel punten eh.

Club brengt het mooiste voetbal, vind ik. Maar ze moeten wel opletten dat ze niet te vroeg aan 't pieken zijn. Als ze in PO1 spelen zoals de afgelopen weken: titel is binnen. Maar de PO is nog even weg. Het kan zomaar stil vallen wanneer die begint. Zie ook Standard vorig seizoen.

Het gaat volgens mij een rare competitie worden, met een verrassende winnaar. Ik dicht nu ook wel Club en daarna Anderlecht de meeste kansen toe, maar ze moeten niet op hun 2 oren slapen, het is geen formaliteit.

7 januari 2015 om 23:18

Over die match tegen Genk geef ik je gelijk, wat was me dat voor een match seg! En ik vind toch dat Gent zeer fysiek speelt, kijk maar eens Extra Time, daar delen veel die mening. Maar dit camoufleren ze met idd geweldig positiespel. 3-5-2 voeren ze idd geweldig uit, maar ja dat moet ook wel met een trainer die maar één opstelling kent. Zoals je zelf zegt Depoitre en Raman lopen en werken zich kapot, als ze eens wat minder zouden werken dan gaat hun efficiente vanzelf de hoogte in. En iemand hierboven zei, of jij, dat ze geen speler met geniale ingevingen hebben, maar wat is Milicevic dan?

Verder ben ik meer van Charleroi gecharmeerd dan van Kortrijk, Charleroi heeft toch een smallere, minder kwalitatieve kern.

Genk heb ik geen schrik van, die blijven slecht spelen onder die coach.

En van dat op tijd pieken, dat is nu iedereen die dat zegt, maar dat is de grootste onzin he. Je vergeet dat Preud'homme coach is en we zowat de breedste kern hebben en de beste conditie.

8 januari 2015 om 07:22

maxkerel,

Het is een trainer die van 352 houdt, maar hij kent wel meer dan dat. In het begin van het seizoen liep de 352 trein nog niet zo goed, hij is zonder moeite even overgeschakeld op 433.

Het fysieke is belangrijk bij Gent, maar het is echt wel meer dan dat. Ik vind dat ze vrij compleet en gevarieerd spelen.

Maar neen, Depoitre en Raman moeten niet minder lopen, die gasten kunnen dat aan. Ik weet dat o.a. Marc Degryse ook denkt dat ze frisser zouden zitten, wanneer ze minder zouden lopen. Maar die 2 hebben dat gewoon nodig, dat zichzelf afbeulen, die kunnen dat aan.

Milli is zeker een creatieve speler, maar da's er maar één eh. We moeten een speler van zijn gehalte, of beter, op de flanken hebben. Daar ligt de achillespees van Gent. Die mannen doen wel hun best, maar te veel voorzetten vanop de flanken zijn niet zuiver. Ook vertrekt te weinig een geniale impuls vanaf daar. Degene die het wel kan, Soumahoro, die is nogal veel geblesseerd.

Zou wat zijn mocht Bryan Ruiz komen, dat type ontbreekt. Hij wil zelf ook komen, maar Fulham wil terecht boter bij de vis.

Mja, Brugge, MPH en pieken. Ook Michel kan zijn ploeg niet een heel seizoen laten pieken. Dat kan geen enkele trainer. Elke ploeg heeft zijn piek en dalletjes in een seizoen. Zonder PO zou het bijna een zekerheid zijn dat Brugge kampioen zou worden. Maar met die Mickey Mouse formule is daar totaal geen zekerheid op.

Als PO nu zou beginnen, dan heeft de nummer 6, Standard, maar 6 punten achterstand. Als die hun eerste wedstrijd winnen in PO en Brugge niet, dat staat heel het veld op 3 punten van elkaar. Wees maar gerust dat het psychologisch een mokerslag zou zijn.

We zullen ook even zien hoe Brugge de komende weken zal acteren, want Ryan is er even niet bij en dat scheelt toch wel wat. Wat een keeper zeg.

Jammer. Maar je moet ook niet al je geld uitgeven aan zo'n speler. Dat kunnen wij ons in ieder geval niet veroorloven. Dan maar verder zoeken. We hebben we nog 1 of 2 vleugelspelers nodig.

In ieder geval al serieus wat verwachtingen om bij een nieuwe club binnen te komen. Sowieso lijkt het me wel een voordeel dat die jongen al enige tijd in Europa speelt, want rechtstreeks vanuit Afrika komen vraagt vaak een lange aanpassingsperiode. Hopelijk kan hij Gent net dat tikkeltje genialiteit bijbrengen, ze zullen het nodig hebben. Er zullen wel wat jongens moeten vertrekken bij Gent lijkt me, want ze krijgen nu wel een heel ruime kern.

Je ziet wel dat dat nieuwe stadion van Gent nu al financieel begint te renderen. Vijf jaar geleden zouden ze een club als Heerenveen nooit kunnen aftroeven hebben, nu zijn ze in staat meer geld op tafel te leggen. Al ken ik natuurlijk verre van de details van deze transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren