Handelen of afwachten bij AC Milan?

Dinsdag, 15 december 2009 om 20:39 door AC_Milann

AC Milan heeft zonder blessures een prima basiselftal. Maar nu is ‘blessureloos’ een onbekend begrip in Milaan, in het hele Serie A wat dat betreft. Belangrijke spelers mogen regelmatig weken, of zeg maar gerust maanden, in het ziekenboeg plaatsnemen. Natuurlijk, dit hoort bij het voetbal. Maar wat heeft Milan dan nog achter de hand?

Weinig, zo blijkt. Alessandro Nesta en Thiago Silva vormen een geweldige muur in het centrale verdediging. Daar waar Nesta de ervaring heeft, heeft Silva de snelheid. Het is te vergelijken met gewapend beton, ze vullen elkaar in perfectie aan. Het doet zelfs denken aan de ‘Costacurta-Maldini’ tijdperk. Maar nu komt het hierboven omschreven probleem: wat als er één van de twee uitvalt?

Het is al een feit, Silva mag maanden niet meer spelen vanwege een spierblessure. Nu lijkt Kakha Kaladze de enige optie. Daniele Bonera en Oguchi Onyewu vallen weg met langdurige blessures en als we nog breder gaan kijken komen we Giuseppe Favalli tegen. Waarom de 39-jarige nog steeds onder contract staat is mij sowieso een vraag, maar dat terzijde. Iedereen die begrijpt wat een verdediger moet kunnen, hoeft niet eens een goed voetbalinzicht te hebben om te weten dat de beschikbare vervangers op alle fronten te kort komen. Dan kunnen de hoog ingeschatte kenners binnen de club dit toch ook bedenken? Gaat er dan bij Adriano Galliani een lichtje branden met de gedachten, “we moet onze slag slaan in januari!”? Of gaat het fantasierijke gedachte van de beste man opeens werken en verwacht hij dat Kaladze een transformatie ondergaat en opeens goed kan verdedigen?

Het verdedigende situatie is zelfs zo erg, dat wanneer Massimo Oddo geblesseerd is, een middenvelder de gat moet opvullen. Ik beweer nu niet dat Ignazio Abate het slecht doet, maar het zegt weer veel over het beleid van Milan dat niks wilt weten van een versterking in de breedte. Galliani belooft veel. Zo werd er vlak na de transferperiode geroepen dat er een echte vervanger van Kaká gaat komen in de winter. Bedoeld hij hier David Beckham mee? Wilde hij überhaupt wel een vervanger kopen, of was het vooral bedoeld om de fans gerust te stellen tot de tijd daar is? De transferperiode ligt alweer om de hoek, maar ik heb nog totaal niks vernomen van een vervanger van de spelmaker.

Terugkomend op het probleem. Milan kent grote problemen wanneer iemand langdurig uitvalt. Nu vraag ik me telkens af: krijgt Milan nu eindelijk door dat er zonder versterkingen de doelstellingen bijna onmogelijk zijn? Gaat Galliani eindelijk eens de wensen van de fans in vervulling brengen? Gaat het dan eindelijk verjongen? Of blijven de bestuursleden aan hun standpunt vasthouden: dat we met dit selectie grote prijzen binnen gaan slepen? Het is zoals gewoonlijk afwachten.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door TonyMonty)

Er is net een officieel bericht gekomen vanuit de Milan site. Thiago Silva wordt veel eerder fit verwacht dan dat ik hierboven vermeld heb. Maakt mogelijk al komende week zijn rentree, maar is er zeker bij na de winterstop. Goed nieuws dus!

En mensen, ik hou van kritiek waar ik iets mee kan. Ga dus niet roepen: "wat is dit een slecht stuk." en vervolgens 1 ster geven. Onderbouw het aub zodat ik hier de volgende keer rekening mee kan houden.

16 december 2009 om 12:20

Ik zal het onderbouwen bro dus maak je geen zorgen

Het is een AC Milan stuk dus natuurlijk krijg je minimaal 4 sterren, dat is 1.
Het gaat over het belachelijk transfer beleid, dat is nog een pluspunt.
Maarrrr (er is altijd een Maarrrr) Hoe durf jij Oddo te noemen als een gemis
bij het team van AC Milan?!

Hoofd van Oddo lijkt al op een ghotic en hij presteert gewoon 20x niks. Waarom denk je dat Bayern
hem niet meer wou hebben? Heb 20x Abate en hij is maar een talent en een middenvelder. Dus zo zie je dat daar al meteen een nieuwe vervanger moet komen.

Dan hebben we het over spelmaker. De enige spelmaker op dit moment is Seedorf en R80. Seedorf doet het meeste. Eerste bleek het stroef te zijn de samenwerking maar dat als je kijkt naar de wedstrijden die zij tot nu toe hebben gespeeld gaat het steeds beter en beter. Wat het probleem is, Ja de blessures hoe je het hierboven ook noemt. Wat als S10 of R80 geblesseerd raakt. We hebben geen enkel aanvallend middenvelder of Flank speler die Borrielo of Pato kunnen bedienen.

En dan hebben we nog keeper. Ik wil daar neit eens over beginnen. Dida is totaal geen zekerheid achterin. Soms speelt hij geweldig maar vaak heb ik het gevoel dat mijn nichtje van 4 beter kan keepen.

Wat ik hiermee wil zeggen is, het is een goed stuk maar ik mis informatie want het gaat slechts alleen over het verdediging, terwijl wij gewoon bijna overal een vervanger nodig hebben behalve bij de spitsen rubriek.

Je krijgt 5 sterren want heb het gevoel da mensen spontaan 1 zullen geven terwijl ze het
niet gewoon simpelweg onderbouwen. Terwijl ik vind dat dit gewoon een 4 sterren Column is

Greetz

BC

16 december 2009 om 13:50

Bedankt voor je onderbouwing, alleen ben ik het niet overal mee eens wat betreft je argumenten. Ik heb Oddo nooit een gemis genoemd, heb hem ook nooit de hemel in geprezen. Ben het helemaal met jou eens wat dat betreft. Oddo is een bedroevende factor binnen het elftal. Maar dat is mijn punt ook niet. Wanneer een middenvelder een back moet vervanger, omdat er simpelweg geen andere degelijke rechtsback op de bank zit, mag je dat het beleid van Milan aanrekenen. Dat is het hele bedoeling erachter.
Nu heeft Antonini wel bewezen het aardig te kunnen doen, maar het blijft een beleid van niks.

Bedankt voor je 5 sterren

16 december 2009 om 15:43

Haha boubkerc, je vergelijkingen zijn wel leuk om te lezen.
Jammer dat je de schrijver 5 sterren geeft, omdat je verwacht dat er mensen zijn die 1 sterr geven. Als je als lezer daar al rekening mee moet houden.

Ik denk dat de schrijver wel rekening moet houden met de financiele status van AC, AC heeft Kaka niet verkocht omdat ze het leuk vonden, maar omdat ze anders de begroting niet konden sluiten. Dat is ook moeilijk, want AC werkt met contracten uit 2006/2007. Toen werd de CL gewonnen en hadden ze meer te besteden. Wanneer er 3 jaar geen landskampioenschap wordt gewonnen en geen finaleplaats in de CL, tsja dan moet je ook met een lager budget werken.
Ik denk dat AC al heel goed heeft gedaan door spelers als Thiago en Pato te halen. Dit zijn de toekomstige toppers. Meer spelers kunnen ze ook niet halen vanwege de langdurige contracten met spelers die allemaal 34+ zijn.

Ben wel eens met de schrijver wat een speler als Favalli daar nog doet. Ik geloof zelfs dat een hoofdklasser beter is dan Favalli.
3 sterren, omdat je schrijft als een supporter en minder denkt aan het AC belang.

17 december 2009 om 11:07

Kx22

Mijn vergelijkingen zijn altijd een lust om te lezen

Het is mijn team, kan moeilijk zeggen dat ze slecht zijn al besef ik dat als je kijkt naar mijn kritiek op het team.

Klopt AC draait ook steeds slechter, We hebben een investering nodig en daar is die voorzitter toch voor? Of is hij slechts alleen zijn imperium aan het vergroten? tjah hij heeft hele media in zijn zak en nu ook nog 1 van de beste voetbalclubs maar toch.

Ze kunnen ook gerust met kleine budget werken. Haal Van der wiel bijvoorbeeld! 4 a 5 miljoen is best een goed investering en zoals je ziet word hij ook steeds beter. Dit zijn kleine dingen die ze makkelijk kunnen doen maar dat willen ze niet! onvoorstelbaar in mijn ogen. Daarom ben ik het ook eens met de Columschrijver, Beleid van niks. Daarom gaf ik hem ook 5 sterren
en laat mijn sterren beleid met rust ja

Leuk stuk om te lezen. Er zitten een paar spelfouten in, maar ach, dat is menselijk. Wel zou je wat mij betreft enkele spelers die Milan volgens jou zou moeten halen mogen noemen, maar voor de rest is het een goed stuk. 3,5 ster kan niet, dus daar maak ik dan maar 4 sterren van.

Leuk stuk om te lezen. Niet al te moeilijk taalgebruik en het is vrij makkelijk te lezen, en dan bedoel ik dat er geen lange onduidelijke zinnen in zitten waardoor je de draad kwijt raakt op een gegeven moment. Maar inhoudelijk komt het toch nog wat tekort voor een hele hoge beoordeling denk ik. Je mening is duidelijk gegeven, maar ik mis toch wat. Zo had je bijvoorbeeld kunnen aangeven wie volgens jou goede nieuwe aankopen zouden kunnen zijn, of had je het probleem dat er nu is nog iets verder kunnen uitwerken (denk dan bijvoorbeeld aan het analyseren van de huidige spelers). Dit is overigens bedoeld als opbouwende kritiek, want verder valt er niet veel op aan te merken

Zitten een aantal 'de' en 'het' fouten in, kan ik hier uit afleiden dat je buitenlandse roots hebt?

Vind het verhaal over het algemeen met leuk om te lezen. Ik vind 3,5 de ideale beoordeling voor dit stuk, dus geef ik je 3 *.

15 december 2009 om 21:15

Jah 'de' en 'het' zijn inderdaad het verre van mijn sterkste punt. Heb het artikel nog juist in Word geschreven om die fouten eruit te halen. Tevergeefs blijkbaar :P

Voor een clubexpert stel je teveel vragen in je artikel ipv antwoorden. Doordat je zoveel vragen stelt, verwacht ik enigszins antwoorden, maar die krijg ik niet in je artikel. Vragen vragen vragen, maar geen oplossingen. Heel jammer!! Verder vind ik de inhoud ook niet boeiend. Weinig toegevoegde waarde en je verteld weinig nieuwe weetjes.

Je schrijfstijl is oké, maar er is nog wel ruimte voor verbetering. Misschien een stukje humor erin of een spreekwoordelijke gezegde.

Succes met je volgende artikel, indien je deze gaat schrijven

Redelijk goed artikel en ik kan mij erin vinden. Je kan een goed elftal hebben, maar je moet natuurlijk ook geluk hebben. Net zoals Juventus heeft Milan enorm veel langdurige blessures waardoor ze niet vaak op volle sterkte kunnen presteren.

Ik zeg, actie ondernemen. De vraag is echter: Kan Milan het zich permiteren om spelers voor grotere bedragen te kopen? Ik dacht dat ze een beetje met een financiele crisis zaten in Milan.

Het artikel opzich is goed, vier sterren

Ik vind het een leuk stuk om te lezen, ook makkelijk om te lezen.
Artikel over Milan is altijd leuk natuurlijk..
Maar qua vraag en antwoord heeft het fenomeen wel gelijk vind ik..
Onyewu heb ik uberhaupt ook nog weinig van gezien?
Van mij mogen ze pastore wel halen van Palermo, dat word nog wel wat denk ik!

Echt, zullen we het minder hebben over de opbouw en dergelijke van een artikel? Daar praat je maar op een ander moment over! Vind het bijzonder weinig toevoegen, al die tips etcetera. Mensen die gewoon over voetbal willen praten bestaan ook nog. Ik kan zelf best leuk schrijven. Dat geldt vast niet voor iedereen, maar dat is totaal niet relevant. Het gaat hier over voetbal. Af en toe wat kritiek zou wel oke zijn. Maar ik stel voor om daar een apart forum van te maken, zodat mensen die daar in zijn geinteresseerd, niet hoeven te gaan zoeken naar antwoorden die wel over voetbal gaan!

Duded.

Niet echt een stuk geschreven door een club-expert als je het mij vraagt. Ikzelf ben dat ook niet in hart en nieren, maar ik vind je stuk toch zwaar overdreven.
Ten eerste is CB de enigste positie waar we tekort komen que vervangingen.
Ten tweede is Favalli mischien wel oud, maar hij speelt wel nog altijd zijn matchen, en is nauwelijks op een fout te betrappen waneer je hem nodig hebt.
Ten derde is Abate evenveel rechtsback als rechter middenvelder, dus een vervanger voor Oddo hebben we wel degelijk.
Ten vierde hebben we Antonini als talentvolle LB en komen we dus ook op die positie niet veel tekort.
En als laatste punt, op alle andere fronten hebben we sterspelers en waaridge vervangers, dus ik snap ook de reden niet waarom je hierover begint. En Onyewu, hij is gebleseerd uitgevallen NA de transferperiode, dus je moet het ebstuur ook wel de mogelijkheid geven zich te vesterken. En, waneer Bonera en Onyewu fit zouden zijn, zat je waarschijnlijk nu een stuk te schrijven over het luxeprobleem centraal achterin.

16 december 2009 om 13:58

Als al je onderbouwingen klopten, was het zeker 2 sterren waar geweest, maar dat zijn ze dus niet.

Abate is een rechtshalf. Hoe kom je erbij dat hij net zoveel rechtsback als rechtshalf is? Hij is geforceerd om op die positie te spelen door Leonardo omdat Oddo een keer uitviel tijdens een wedstrijd. Dat hij het goed doet, is mooi, maar zeg ook niet dat hij het slecht doet.

Favali is inderdaad niet op een foutje te betrappen, maar geen fouten maakt je nog geen goede verdediger. Hij is veelste traag, en naast Nesta moet je gewoon iemand neerzetten die de snelheid kan opvangen. Daarnaast heeft hij weinig kop-/springkracht. Was tegen Palermo duidelijk te zien.

Mijn vragen zijn gericht op de komende transferperiode, niet die van de afgelopen zomer. Ze weten nu dat Bonera, Jankulovski en Onyewu er een tijdje uitliggen, vraag me dus af of ze vervangers gaan zoeken.

Een luxe probleem zal er nooit ontstaan. Thiago Silva en Nesta zijn de onbetwiste nummers 1 en 2.

goed stuk. ook ik zit met al deze vragen, maar had echter wel graag een aantal suggesties van je gezien. bijv spelers die volgens jou prima (en natuurlijk ook haalbare) vervangers zouden kunnen zijn voor de geblesseerden en overbodigen. wat Lau07 volgens mij bedoeld is dat uit het stuk niet echt duidelijk wordt of je je meer verdiept hebt in de club dan de algemene berichtgeving. al met al is het verder wel een leuk stuk om te lezen... 4 sterren

Ik vind het niet echt vernieuwend, meer iets wat al het hele jaar wordt geroepen. En je brengt verder ook geen informatie aan het daglicht, je stelt ons alleen de vragen. Verder staan er ook veel spelfouten in..
2 sterren

AC Milan mag zeker gaan investeren in de elke linie. Verdediging moet worden opgevuld aan de flanken. Leonardo mag van mij ook meer jonge talenten laten meespelen. Laatste wedstrijd stond abate op de plek van pato, waarom speeld di gennero daar niet? Laat dit soort talenten vaker spelen.
Milan moet zeker een extra creatieve aanvaller kopen.
Pirlo speelt ook niet zo scherp en goed, dus laat flamini dan spelen. Leonardo houdt teveel vast aan 11 spelers. Gebruik de rest ook!!

Mooi stuk om te lezen.
Alleen heb jij het vooral over de verdediging,terwijlerop elke linie eigenlijk verserkt moet worden.
onlangs dat 5*

Ik ben het volleidg met je eens Oneywu en Kaladze komen tek ort en Favalli is te oud ,ik vind Bonera wel een goed alternatief voor als Nesta of Thiago Silva uitvalt.

Aardig column. Helaas niet heel veel nieuws. Dit misschien als tip voor de volgende keer. Jammer ook van de spelfouten.

Voor de rest ben ik het eigenlijk wel met je eens, maar had zoals gezegd graag meer dingen gezien die ik nog niet wist. 3 sterren.

Haha, je wil kritiek maar spreekt gewoon elke kritiek tegen

17 december 2009 om 09:50

Is dat zo?
Kritiek waar ik me in kan vinden ben ik zeker blij mee, maar mag ik dan geen voetbaldiscussie aangaan?

Ben het in grote lijnen wel met je eens, maar je grammaticale fouten zijn in mijn ogen echt irritant, daar moet je wat aan doen. Met name je gebruik van 'de' en 'het' is bijna systematisch verkeerd.

Het is gewoon zo dat Milan een aantal extreem blessuregevoelige spelers in de selectie heeft. Hier moet veel beter op ingespeeld worden. Van te voren kan je nooit indenken dat binnen 1 maand 2 keepers, 3 backs en 2 centrale verdedigers geblesseerd raken, daar valt gewoon niet op in te spelen. Alleen als je een aantal jeugdspelers klaar hebt staan.

Wat ik wil zeggen, als de backups van je backups geblesseerd raken dan is het niet gek dat iemand als Abate (die het prima doet) rechtsback gaat spelen..

Favallig heeft het vorig seizoen uitstekend gedaan op het moment dat Bonera, Nesta en Kaladze allemaal geblesseerd raakten in combinatie met Maldini. Het is helemaal niet onverstandig dat hij er ook dit jaar (voor een totaal niet hoog salaris) bij zit.

Daarnaast heeft Galliani enkele weken geleden al het nieuwe transferbeleid van Milan aangekondigt door voornamelijk jonge spelers aan te gaan trekken en de contracten van de oudere spelers worden alleen met een forse loonsverlaging verlengt. Dus ja, er is zeker een nieuw beleid van jongere spelers halen.

Vind dat je eigenlijk weinig informatiefs verteld, je toont in mijn ogen niet echt veel kennis van zaken helaas. Ook had ik graag wel wat oplossingen/alternatieven van je gezien want het probleem constateren is niet heel erg moeilijk

Geen slecht stuk, alleen vind ik het meer een inleiding tot ... in ieder geval is het iets dat een discussie kan opstarten wat natuurlijk ook iets goeds is.

Persoonlijk denk ik dat Milan te lang geteerd heeft op een topelftal en daardoor verjonging veel te lang heeft uitgesteld. Als je ziet dat ze een jongen als Gourcuff gewoon laten lopen... Met een naam als AC Milan zou je er eigenlijk moeten in slagen om grote talenten op 17-18 jarige leeftijd bij hun club weg te halen, nog voor ze zijn doorgebroken en te duur worden. Hadden ze dit enkele jaren geleden gepland dan hadden ze volgens mij voor iedere linie al een waardige vervanger kunnen hebben.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AC Milan

1685 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli2416
2.AC Milan2211
4.AS Roma157
5.Lazio145
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. TomoriVerdediger80
I. BennacerMiddenvelder80
A. SaelemaekersMiddenvelder80
S. TonaliMiddenvelder82
Rafael LeãoAanvaller83
A. RebićAanvaller81
Brahim DíazAanvaller73
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren