Met twee in de fout maar Sir Alex Ferguson is de baas

Donderdag, 3 december 2009 om 15:23 door 20LEGEND

De afgelopen jaren is Sir Alex Ferguson een aantal keer negatief in het nieuws gekomen naar aanleiding van het vertrek van bepaalde spelers. Heel wat mensen vinden dat Ferguson bij deze transfers verkeerd heeft gehandeld. Hij zou ze hebben buitengewerkt of zelfs weggepest. Die kritiek is volgens mij wel deels terecht, maar uiteindelijk lag de grootste verantwoordelijkheid gewoonlijk wel bij de speler zelf.

/

Jaap Stam werd in de zomer van 2001 verkocht aan Lazio. Niemand had het zien aankomen en tot op heden is de reden voor verkoop nog steeds bron van speculatie. Er werd onder meer geopperd dat zijn autobiografie, waarin hij openlijk kritiek uitte op Ferguson en een aantal teammaats, de reden voor vertrek was. Een tweede verklaring was dat Stam niet meer de oude was na zijn operatie eerder dat jaar en dat Ferguson met deze transfer toch nog een mooie som wou recupereren voor een verdediger op zijn retour. Nog een andere hypothese stelde dat Ferguson kennis zou hebben gehad van Stam’s dopingprobleem, dat het jaar nadien in Italië aan het licht zou komen. Stam zou bij een interne test positief bevonden zijn waarna club zou hebben beslist hem aan Lazio te verkopen voordat een officiële dopingtest het geval aan het licht bracht. Allemaal speculaties in de media die nog extra gevoed werden door het stilzwijgen van de club zelf.

Een aantal jaar na de bewuste transfer heeft Ferguson zelf aangegeven dat hij de Nederlander verkocht heeft vanwege zijn mindere niveau na zijn operatie. Hij vond een bod van £16.5M voor de toen 29-jarige verdediger op dat moment een goeie optie. Of dit de echte en enige reden is kan ik niet met 100% zekerheid beweren, maar ik denk niet dat Ferguson hierover zou liegen. Ook het feit dat hij deze verkoop als zijn grootste fout ooit ziet, gezien het niveau dat de Nederlander in zijn latere carrière nog heeft behaald, toont wat mij betreft aan dat dit wel degelijk de echte reden was, eerder dan enkel maar een ruzie of die dopingperikelen. Hoewel het misschien kan meegespeeld hebben in de beslissing.

/

Het tweede geval is dat van David Beckham. De pers creëerde wilde verhalen waarin Beckham en Ferguson zwaar ruzie zouden hebben gehad. Volgens sommigen wilde Beckham vertrekken vanwege een schoen die naar zijn hoofd is getrapt of omdat zijn vrouw weg wilde uit Manchester. Dit waren echter allemaal geruchten die op weinig waarheid berustten. Dat schoenincident is er wel degelijk geweest, maar Beckham heeft zelf nooit willen vertrekken. Integendeel, zo gaf hij ook na zijn vertrek meermaals aan dat hij zijn carrière wou afronden bij de club waar hij is grootgebracht. De waarheid is dat Ferguson de verkoop gewoon de beste remedie vond voor de club.

Ook bij Roy Keane heeft Ferguson volgens mij niet verkeerd gehandeld. De captain van het team mocht een contractverlenging vergeten nadat hij in de media kritiek uitte op club, staf, spelers en supporters. Keane zorgde hierdoor zelf dat zijn aanblijven op Old Trafford onmogelijk werd. Iets wat hij volgens mij op dat moment ook niet wilde. In het geval van Ruud Van Nistelrooy weten we nog steeds niet wat er allemaal precies is gebeurd en hoe hun relatie zo is verslechterd. Het lijkt alleszins een vrij geleidelijk proces geweest te zijn waar ze allebei schuld aan hadden. Eén factor kan zijn dat Ferguson in Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo de toekomst van de club zag. Om hen volledig tot hun recht te doen komen moest met een ander systeem worden gespeeld waarbij Ruud zich ging moeten aanpassen. Iets wat hij zelf niet zou hebben zien zitten.

/

Mede door het goeie vormpeil van Louis Saha op dat moment had Ferguson er geen problemen mee om hem geregeld op de bank te houden in het seizoen 2006/07, inclusief tijdens die beruchte League Cup-finale in februari. De Nederlander lag niet zo goed meer in de groep en kon het verlies van zijn onmisbare status niet verkroppen. Hij reageerde hierop in een manier die onprofessioneel en zelfs kinderachtig te noemen is. Bij de laatste competitiewedstrijd barstte de bom en verliet hij het stadion een paar uur voor de wedstrijd nadat hij te horen kreeg niet in de selectie te zijn opgenomen. Beide heren konden de ruzie niet bijleggen en net voor het WK diende Van Nistelrooy een transferverzoek in, dat dan ook werd aanvaard.

Ferguson, noch Van Nistelrooy hebben ooit veel woorden vuil gemaakt aan de hele affaire, maar beiden hebben ondertussen wel te kennen gegeven dat er geen kwaad bloed meer is. Op het moment van de transfer zelf was ik als supporter ook kwaad omwille van de hele situatie. Kwaad op Ferguson voor het laten gaan van één van de best scorende spitsen die de club ooit had gekend, in een periode waarin het al heel erg moeilijk ging met de club. Maar uiteindelijk heeft Ferguson het gelijk aan zijn kant gekregen. Het eerste seizoen nadat de Nederlander vertrok speelde Man Utd in het nieuwe systeem weergaloos aanvallend voetbal en werd de eerste van drie opeenvolgende titels behaald.

Ferguson is zeker niet de makkelijkste man om mee te werken, dat kan ik mij gerust voorstellen. Maar volgens mij hebben deze spelers uiteindelijk telkens een minstens even grote verantwoordelijkheid gehad bij hun vertrek als Ferguson zelf. Hij deed gewoon wat nodig was als manager en handelde enkel in het belang van de club. Zelf heeft hij altijd aangegeven dat een club runnen soms harde beslissingen vergt. Vooral het laten gaan van spelers als Beckham, Nicky Butt en Phil Neville heeft hij altijd omschreven als één van de moeilijkste beslissingen uit zijn carrière. Hij moest zijn emoties opzij zetten en handelen in het belang van de club. “Noone is bigger than the club”. Een gezegde dat perfect past in Ferguson’s filosofie en ook van toepassing is op een aantal van deze gevallen. Bij dergelijke conflicten ben je gewoonlijk met twee in fout, maar er is er slechts één de baas.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 13 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door giovinc0)

Ja. Het ligt allemaal aan de spelers en Fergie had er helemaal niks mee te maken..!!

Niemand is groter dan de club in zijn ogen. behalve hijzelf dan.

Het is gewoon een erg moeilijke man om mee te werken. Hij vraagt veel van zijn spelers en hij is vrij verbaal aangelegd. Hij kan niet met grote jongens werken. Moeten we niet moeilijk over doen. Maar we moeten ook niet gaan doen alsof het alleen aan de spelers lag of dat meneer geld wou verdienen. Had wel degelijk ook met het moeilijke karakter van de beste man te maken.

Weinig vernieuwend. Simpele mening. Bijna geen zelfkritiek. Niet bijzondere schrijfstijl. 2 sterren.

3 december 2009 om 16:19

Ah, die kritiek op het stukje zelf is zeker terecht. Maar het was dan ook eerder de bedoeling om mensen te informeren, eerder dan echt mijn mening te geven of 'vernieuwend te zijn'. Lijkt me ook wel iets wat onder 'clubexpert' hoort. Velen blijken namelijk op zijn zachtst gezegd nogal afwijkende verhalen te geloven over een aantal van deze zaken. En in mijn vorige stukje had ik al verwezen naar het feit dat dit stuk ging komen. Ik wist dat het niet zou overeenkomen met wat een aantal verwacht van deze Clubexpert stukjes, maar ik vond het wel nuttig om het toch te brengen.

Wat die zelfkritiek betreft, ik zou eerlijk gezegd niet weten wat je hier verwacht. Ferguson voor die transfers zelf bekritiseren lijkt me eerlijk gezegd een beetje vreemd, gezien het succes dat hij de laatste jaren weer heeft gehad. Zoals ik zei, uiteindelijk heeft hij het gelijk aan zijn kant gekregen, en was hij succesvol met zijn team. Dat is uiteindelijk wat telt als manager.

Dat je verder mijn mening niet deelt is jouw zaak natuurlijk. En het toont wat mij betreft aan waarom dit stukje wel degelijk nuttig was. Ferguson, zoals Elendil zegt, heeft in het verleden al meermaals met vedettes te maken gehad en dat liep gewoonlijk perfect.
En om te zeggen dat hij zichzelf belangrijker of groter inschat dan de club is gewoon onjuist vind ik persoonlijk.

Leuk geschreven alleen vind Ferguson zelf niks.
Verder is je artikel wel oud nieuws, allemaal bekend maar 3 setteren.

Matig artikel, ben zelf ook niet weg van deze man... En een aantal spel- en schrijffouten...

2 ster...

3 december 2009 om 16:21

Over welke schrijffouten heb je het dan? Had het dacht ik genoeg overlezen, maar het kan natuurlijk dat er nog foutjes waren ingeslopen.
Edit: zie er al één staan ('de' vergeten). Beetje jammer inderdaad. Had dat in laatste instantie nog aangepast en blijkbaar niet meer herlezen

Ferguson is een geweldige trainer. Hij maakt spelers beter op zijn eigen manier en geeft jonge talenten een kans.

3 sterren.

Mensen, als we allemaal elke keer gaan klagen dat er in een stukje niets nieuws staat kunnen we net zo goed stoppen met deze clubexperts bij VZ. We doen net alsof we dus allemaal alles al weten, maar het zou goed zijn als men bij een beoordeling niet alleen kijkt naar de nieuwswaarde voor jezelf, maar ook voor anderen. Voor hen is het wellicht wel iets wat nieuw is.

Daarnaast, hoeveel columns zijn er nu werkelijk die iets totaal vernieuwends vermelden. Weinig en dat zijn vaak nog profs ook. Ik kan alleen al de moeite die iemand neemt om ons in zijn of haar vrije tijd iets bij te brengen respecteren. Dat wil niet zeggen dat je dan niet 1 ster kan geven wat mij betreft, want soms staan in een stuk wel heel veel spel -en/of grammaticale fouten, of staat er echt niets nieuws.

Wat mij betreft is aan bovenstaand stuk in ieder geval een hoop tijd gestoken en al is het waarschijnlijk allemaal wel een keer aan de orde gekomen, het geeft toch weer stof tot nadenken en er volgen vaak zeer interessante en leuke discussies uit.

4 sterren van mij.

3 december 2009 om 16:47

Mee eens, alhoewel ik een groot Manchester fan ben en inderdaad het meeste wat hier omschreven een bevestiging van mijn kennis omtrend de gedane zaken zijn, zie ik in de reacties hier louter bevestiging dat andere mensen er niet bekend mee zijn.

Er zijn vrij weinig subjectieve gedeeltes en veel informatieve zinssnedes. Dan zie ik de eerste reactie van Filip, die tegen objectieve gedeeltes in probeert te gaan en bovendien dan meldt dat het niets nieuws is. Wat hij dus eigenlijk zegt is: "dit nieuws ken ik al en is naar mijn mening niet waar". Ik acht het natuurlijk niet geheel onmogelijk dat men alle nieuwsfeiten onthoudt, maar om zelfs nieuwsfeiten te onthouden die je zelf niet als waarheid beschouwt vind ik bijzonder knap..?

En om daarna te lezen dat Ferguson niet met vedettes om kan gaan.. Ik geloof dat de allergrootste hedendaagse vedette vandaag nog in een interview heeft gezegd: "ferguson is mijn vriend". En volgens mij spelen Scholes en Giggs al jaren met Ferguson. Ik kan nog wel even doorgaan met een rijtje vedettes trouwens, Schmeichel ( beste keeper aller tijden volgens velen, geen makkelijke Deen ), Cantona ( gepikeerde Fransman ), Cole, York, Ferdinand ( toch drie sterspelers ), moet ik doorgaan of mag ik stoppen?

Voor de rest heb ik net als Aardbei alleen maar lof voor je stukje gozer, 4 sterren!

3 december 2009 om 17:24

Dat ik deze nieuws feiten weet kan kloppen ja. Hij somt ze op. Geweldig. Volgens mij weten de gemiddelde voetbal liefhebber dit. Daarna geeft hij een invulling van die gebeurtenissen. En met die invulling ben ik het niet eens. Hij vertaalt de nieuwsfeiten naar een invulling waarmee ik het gewoon niet eens ben. Het lijkt alsof de toch vrij vele aanvaringen altijd bij een ander liggen. Terwijl waar ruzie is altijd twee mensen fouten hebben. En dat mis ik hier allemaal niet.

En Fergie kan vaak niet met vedettes omgaan die een eigen mening hebben. En de absolute toppers hebben dat vaak ook. Dit zegt ook iets over die man. En dat stukje mis ik hier.

En de mensen die zichzelf expert noemen mogen toch wel met inzichten komen die iemand die niet fan van die club is niet weet. Vernieuwende inzichten die getuigen van verdieping in het onderwerp (wat je vaak doet als je fan bent). Als de bedoeling is van clubexperts dat mensen groot uitgevallen meningen geven. Dan kan ik ook wel berichten onder nieuws van Man U gaan volgen. Dan hoef ik dit niet te lezen. Kom dan in ieder geval met een originele mening die laat zien dat je een ander insteek hebt dan de gros van de mensen. En dat is hier gewoon absoluut niet aanwezig.

En hij spreekt hier over de zaken waarin het fout gaat. Niet met al die mensen waarmee het goed gaat. En vedettes zijn trouwens de absolute top. Laat me toch niet lachen met York en Cole. Waren goede spelers maar niet de absolute top van de wereld. Dat waren Beckham, Stam en van Nistelrooij op dat moment wel. En ja met Cantona kon hij omgaan. Vooral omdat tot geheel tegen zijn karakter ingaande Fergie nooit commentaar durfde/wou geven op Cantona.

3 december 2009 om 17:49

@ Filip

Natuurlijk hoop je dat clubexperts hier elke keer totaal vernieuwende inzichten geven, maar we heten niet allemaal Iranian Ganster...:-)

We roepen allemaal toch dat Johan Derksen, Wilfred Genee, Sjoerd Mossou (ad), de Groot (telegraaf) voetbalkenners zijn. Toch kan ik ook lang niet altijd de nieuwswaarde in hun columns ontdekken en toch lees ik ze met veel plezier en ben ik het er helemaal niet altijd mee eens. Het geeft in ieder geval vaak weer stof tot nadenken, omdat het net even iets anders wordt gebracht, met een iets andere inslag.

Laat ik het zo zeggen. Dankzij de vele stukjes die de experts schrijven is het voor mij en stuk leuker geworden op VZ. Misschien ook wel omdat niet elk stukje zo geweldig is, maar het roept toch discussie op. Ik zou jou trouwens ook graag een stukje zien schrijven, want persoonlijk ben ik het erg vaak met je eens en kan ik je manier van discussieren en schrijven zeer waarderen (en nee, dit is geen huwelijksaanzoek).

Zelf ben ik volgens mij behoorlijk allround, maar durf ik mezelf geen expert te noemen van een club. Wel zou ik graag expert worden van het Nederlands elftal, maar dat kan helaas niet. Een gemiste kans voor VZ, want ik ben natuurlijk de expert bij uitstek voor het NL elftal

3 december 2009 om 18:03

Ik zie ook graag een vleugje van iemands persoonlijkheid in zijn of haar bericht. Dat je er over na gedacht hebt. Dat iemand iets kan vinden is erg leuk. Ik vind persoonlijk leuker waarom.

Iemand die alles van meerdere kanten bekijkt. Een totaal overzicht krijgt. Als clubexpert nu berichten worden van opsommingen van dingen die gebeurt zijn en de mening van de gemiddelde supporter naar voren gaat komen mist het zijn doel.

Het is niet dat ik deze jongen/meneer niet aardig vind of waardeloos acht. Ik denk juist dat als ik dit zo lees er meer in zit. Dat vraagt echter wel reflectie en een kritische blik op eigen visie.

Zo probeer ik ook structureel mijn eigen visie bij te stellen en mijzelf te bevragen. Ik heb vandaag mijn persoonlijke waarheid. Maar niet de waarheid. Morgen kan mijn persoonlijke waarheid zijn. Door middel van kritisch naar jezelf kijken en jezelf bevragen en iets je eigen maken krijg je mooie nieuwe inzichten.

Ben het met je eens dat IG zijn berichten van exceptionele kwaliteit zijn en van mooie inzichten en verdieping getuigen. Kan je ook vertellen dat ik meer mensen en berichten heb gelezen die ik echt leuk vond om te lezen (wel bloed irritant dat het vaak Arsenal supporters waren) en ik heb bijzonder mooie en inhoudelijke discussies gehad bij die berichten. Het zou echter zonde zijn als er teveel berichten komen en de kwaliteit naar beneden gaat. Ik reageer niet eens op ze allemaal. Alleen op degene waarvan ik denk dat er meer in zit. Omdat je kan zien of lezen dat die mensen talent hebben.

Waarom ik geen clubexpert ben? Omdat ik mij geen expert voel. Ik verdiep mij in Ajax. Alleen daar hebben we al genoeg experts van. Ben fan van Tottenham. Ik zie alleen te weinig wedstrijden van ze om me expert te noemen. Het enige waarin ik misschien mij kan onderscheiden is het mentale gedeelte van voetbal wat mij interesseert. En ik heb vaak wel een uitgesproken mening. Maar dit is allemaal te vaag voor mijn doen. Niet van 1 specifieke club. Wel vergelijkbaar wat jij nu eigenlijk zegt. Bedankt voor je compliment trouwens. Vooral ook omdat jij iemand bent die inhoudelijk er op in gaat en goed bent in discussiëren.

Mooi stukje inderdaad, alsof alles alleen maar nieuw moet zijn. Ik durf te wedden dat niet iedereen dat van Jaap Stam wist. En i.p.v. dat mensen die commentaar geven ook eens verbeterpunten aangeven wordt er meestal alleen maar gezeurd terwijl het gros het niet beter doet..

In het seizoen 2006/2007 was Ruud van Nistelrooy al bij Madrid, dat is een klein slordigheidje. Jouw mening over Ferguson is bekend, de mijne ook. Ik vind de column weinig vernieuwend en te veel op een nieuwsbericht lijken, qua vorm had je iets meer je eigen licht kunnen schijnen, maar al met al een mooi stukje. 4*

3 december 2009 om 18:53

Daar heb je inderdaad gelijk. Van Nistelrooy's laatste seizoen was 05/06 natuurlijk. 06/07 is dat seizoen met 'weergaloos aanvallend voetbal' waarover ik het had

Heb weinig aan het commentaar toe te voegen. Persoonlijk denk ik dat er zoveel incidenten zijn geweest met spelers dat de rol van Ferguson daarin toch groter moet zijn geweest. Misschien zijn op sportieve gronden zijn beslissingen te pruimen omdat de resultaten gehandhaafd bleven (alhoewel je niet weet hoe het was gegaan als bijv. Stam en RvN waren gebleven), maar het feit dat al die spelers met hommeles zijn weggegaan is een teken aan de wand. Wat weer opvallend is, is dat naderhand beide partijen het toch vaak bijleggen. Wellicht zien de spelers dan toch in wat voor vakman het is.

Je stukje is verder aardig. Je doet duidelijk veel moeite en met name het eerste deel over Stam voegt voor mij wat toe. Daarna zwakt het wat af en ik hoopte eigenlijk op nog een prikkelend einde. Blijf echter volhouden, want in jouw geval geldt zeker: waar een wil is, is een weg.

4 december 2009 om 08:55

Ik denk dat het eigenlijk nog wel meevalt wat dat 'hoge aantal aanvaringen' betreft. Naast deze 4 heel bekende voorbeelden heb ik geen weet van andere gevallen. Er was ooit een aanvaring met Paul Ince, maar dat was pas nadat hij tekende voor Liverpool. Ferguson heeft dan wat onnodige commentaren in de media geuit, wat erop deed lijken alsof Ince een paar jaar daarvoor aan Inter verkocht was vanwege onenigheid. Maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.
Ferguson heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en veel bleek er uiteindelijk niet aan.

Ik denk dat een viertal conflicten zoals deze in een carrière van 30 jaar nu niet abnormaal veel is. Karakters kunnen soms wel eens botsen, en in het geval van Ferguson zit je natuurlijk met een uitgesproken, koppige en misschien zelfs een soms eigenzinnig karakter. Dan kan je inderdaad al eens een conflict tegenkomen.

Wat die sportieve consequenties betreft heb je zeker gelijk. We weten niet hoe het zou gegaan zijn mochten ze gebleven zijn. Zeker in het geval van Stam was de verkoop sportief gezien een grote vergissing als je ziet dat net de verdediging het grote probleem was na 2001-2002. Stam was gewoon van wereldklasse. Spelers als Brown, Silvestre (en ook Ferdinand in het begin) konden die leegte niet opvullen. Gelukkig was er de ervaren Laurent Blanc die nog wat ervaring en rust bracht.

In het gevan van Van Nistelrooy zou ik eerder geneigd zijn te zeggen dat dit een sportief goeie zet was. Hoewel de spits zeker niet op zijn retour was (zijn goals/wedstrijd verhouding in de laatste jaren toont dat ook aan), net door dat compleet veranderen van systeem heeft Ferguson volgens mij de successen van de laatste 3 jaar behaald. Veel meer dynamiek, veel meer aanvallend en ook gewoon veel leuker om naar te kijken. Het systeem pastte ook perfect bij de kwaliteiten van iemand als Ronaldo, die de vrijheid kreeg om tussen flank en spits te doen wat hij wou.

4 december 2009 om 12:12

Wat ik jammer vind, is dat je nu geen stuk hebt geschreven over ”het geval Van Nistelrooij”. Je hebt hier duidelijk een mening over die in mijn ogen afwijkend is tov de gemiddelde nederlander.

Ik heb ook vaker gezegd dat het verkopen van Van Nistelrooij een goede zet was, niet omdat hij tem in was, integendeel, hij was een van de sterren, maar omdat er inderdaad op een heel andere manier gespeeld ging worden en omdat Van Nistelrooij misschien wel een beetje de grote ster was die alle aandacht opeiste.

Had je hier een stuk over geschreven, dan zou je denk ik hoge ogen hebben gegooid, want dit verklaar je in het kort heel helder. Bovendien is het een interessant onderwerp voor velen van ons. Je trapt er ook niet zoveel open deuren mee in. Met een uitgebreide analyse vermoed ik dat ik en vele anderen je zeker 4 sterren hadden gegeven.

Hmm... hier had ik meer van verwacht. In je vorige stuk gaf je aan dat je hier aandacht aan ging besteden in een speciaal aan dit onderwerp gewijd stuk. Ik dacht dan ook dat het wat meer diepgang zou krijgen. ik vind het allemaal redelijk globaal. Kan er ook aan liggen dat ik ook Man Utd fan ben en er al het een en ander van wist.

Ik geef je 3 sterren, sta er neutraal tegenover. Niet goed, niet slecht. Leuk om tussendoor te lezen.

Edit: wat ik nog vergat: de titel vind ik slecht. Onduidelijk en hij ”bekt” niet lekker. Een suggestie zou misschien iets zijn als ”niemand is groter dan de club”, refererend naar waarom de spelers (naar verluid) vertrokken.

Wat mij betreft 1 v/d beste trainers ooit, maar ook meteen degene die ongelooflijk veel irritatie veroorzaakt door zen arrogante houding, maar dat is blijkbaar normaal bij uitstekende trainers. Kijk naar José Mourinho, Carlo Ancelotti. Het is jammer, maar het hoort er dus bij blijkbaar. Ik denk dat ie achteraf wel spijt heeft gehad van alle genoemde beslissingen.

However, Alex Ferguson has since described the decision to sell Jaap: "at the time he had just come back from an achilles injury and we thought he had just lost a little bit. We got the offer from Lazio, £16.5m for a centre-back who was 29. It was an offer I couldn't refuse. But in playing terms it was a mistake

Daarnaast mis ik dat Ruud van Nistelrooy vrienden was met Alex en gedwongen werd bij zijn huwelijk tussen hem en Beckham te kiezen.

En Noone is bigger than the club? Ik mis in stuk eigenlijk ook dat praktisch alle transfers naar United via de broer van Ferguson gaan, hij heeft zijn hele famillie op de een of andere manier gelinkt aan de club. Een absolute alleenheerser.

Ik vind dat je de titel erg links laat liggen en te weinig ingaat op waarom hij de baas zou zijn in jouw ogen.

Ik vindt het sneu om je 1 ster te geven, dus ik geef je er 2.

Een beetje open deuren intrappen, zonder daarbij de échte oorzaken aan te stippen.

Ikzelf denk dat Ferguson in alle gevallen goed gehandeld heeft. Een speler moet niet groter worden dan de manager. In het geval van Beckham en Keane begon dit er wel op te lijken. Hoewel ik weet dat Ferguson spelers met kwaliteiten zoals Van Nistelrooy, Beckham, Keane, C. Ronaldo, Stam met pijn in het hart heeft laten gaan, is het achteraf altijd de beste oplossing gebleken.

Wat is dan het verschil tussen Keane, Van Nistelrooy, Beckham en Giggs, Scholes, G. Neville vraag je jezelf al snel af? Laatste 3 genoemde zijn toch ook al een voetballeven lang op Old Trafford en hoewel ook zij de nodige aanvaringen hebben gehad met Ferguson (wat ook niet uit te sluiten valt als je elkaar al zolang kent), zijn zij nooit de laan uitgestuurd.

Je conclusie vind ik wel aardig, zowel de spelers als de manager zijn 'schuldig' aan het vertrek. Ferguson is geen gemakkelijke, maar op zijn manier weet hij toch altijd te presteren. Petje af! (al moeten we wel toegeven dat niemand zoveel kansen heeft gehad als Ferguson bij Manchester United, denk maar eens aan zijn beginperiode waarin niemand hem moest)

een hoop gezeik hier over de informatieve waarden. nou volg ik manchester united niet en heb ik voor mij nieuwe informatie gezien uitgebreid en vanaf verschillende standpunten uitgelicht

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. McTominayMiddenvelder120
FredMiddenvelder111
David de GeaKeeper140
Cristiano RonaldoAanvaller116
J. SanchoAanvaller111
M. GreenwoodAanvaller104
A. MartialAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren