Een goede linksback voor Feyenoord?

Zomer 2007, Giovanni van Bronckhorst keert terug bij zijn jeugdliefde Feyenoord. Het begon er sterk op te lijken dat Feyenoord zich weer ging melden om de strijd om de landstitel. Het seizoen werd sterk begonnen en Giovanni van Bronckhorst werd door de spelersgroep verkozen tot aanvoerder. Opzich geen verkeerde keuze, iemand die jarenlang voor wereldberoemde clubs als Barcelona en als Arsenal had gevoetbald, neemt natuurlijk een flinke dosis ervaring mee.

Giovanni begon sterk aan het eerste seizoen bij Feyenoord en vormde een stevig defensief blok met de talentvolle Nuri Sahin. Aggressief in de omschakeling en uitstekend in de passing, precies het type dat we misten na het vertrek van Paul Bosvelt. Later in het seizoen volgde een terugval van het gehele elftal maar Giovanni bleef vrijwel het gehele seizoen een constante factor. Voor mij was Giovanni een van de sterkhouders en hij was dat seizoen een bovengemiddelde kracht.

/

Het seizoen erop werd het allemaal wat minder , maar dit had ook te maken met de groepsprestatie die totaal in het niet viel. Van Bronckhorst kon zich hier zelf ook nauwelijks aan onttrekken. Hij bleef geposteerd als verdedigende middenvelder. Dit maal stond hij echter vaak alleen als verdedigende middenvelder geposteerd en werd Leroy Fer op '10' gezet.

Nu, seizoen 2009/2010 staat Giovanni geposteerd als linksback. Dit is tot nu toe niet succesvol verlopen. Het is me regelmatig opgevallen dat Giovanni snelheid mist en vaak slechts alleen maar achteruit kan lopen. Doordat Giovanni niet meer in de as van het veld staat heeft hij ook een stuk minder balbezit. Jammer, aangezien opbouwen een van Giovanni's sterke punten is. Ik opper dan ook voor Giovanni terug op het middenveld, omdat hij op deze positie stukken meer kan betekenen voor het team. Maar telkens als deze gedachte in mij opkomt, dan brengt deze automatisch een andere vraag met zich mee.

Deze luidt: Wie wordt dan de linksback? Tim de Cler? In vorm zou hij een meerwaarde kunnen zijn, maar dat is hij niet meer sinds Van Marwijk is vertrokken bij Feyenoord. Er is jammer genoeg niet een echte andere optie, aangezien Wattamaleo aan Excelsior is uitgeleend en aangezien Ignjatovic niet het beoogde niveau heeft om bij Feyenoord in de opstelling te verschijnen. Misschien kan Feyenoord met NEC een deal maken, om El-akchaoui aan te trekken in de winterstop. Er is niet genoeg geld, maar misschien zou een eventuele ruil uitkomst kunnen bieden. 1 ding staat vast, er is een nieuwe linksback nodig in Rotterdam- Zuid. Helemaal wanneer het volgende seizoen begint, het is dan namelijk niet zeker of het contract van Giovanni is verlengd.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 43 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door watta)

Giovanni was tot begin dit seizoen een goede voetballer zowel linkshalf als linksback.
echter bij alle speler s komt ooit het einde der actieve loopbaan in zicht.
helaas is dit klaarblijkelijk nu ook voor Giovanni het geval.
nu achteraf kan en mag je zeggen dat Tiendallie met gemak op die linksback plaats had kunnen spelen.
tja, en wie nu is een optie:
misschien kan Wattamaleo in de winterstop van Exelsior terug worden gehaald.
andere opties zijn niet haalbaar, immers er mag geen geld worden uitgegeven.
of doorgaan met de riemen die men heeft.

Met alle respect maar dit hoort toch niet onder het kopje Clubexpert?
elke ... met een klein beetje verstand van voetbal weet dat je op een bepaald moment te oud wordt om goed te spelen. En dat is straks voor Gio en de Cler het geval.
wel leuk in elkaar geknutseld dat wel.
2 sterren

Ja je hebt wel gelijk, misschien hoef je niet echt een Clubexpert te zijn om dit in te zien=)

het leek me echter wel 'leuk' om dit probleem aan de kaak te stellen omdat ik heel benieuwd was om te zien of er iemand met een goede oplossing zou kunnen komen.
toch bedankt dat je het leuk in elkaar geknutseld vindt.

een hele goede linksback is belhadj speelt momenteel voor porthsmouth en speelt ook voor het nationale team van algerije een back met de intentie naar voren verdedigend redelijk goed een hele goede voorzet en een goede conditie.

9 november 2009 om 14:59

Belhadj is op het moment simpelweg te duur voor Feyenoord en gaat het slaris van Portsmouth niet omruilen voor dat van Feyenoord . Maar ze schijnen bezig te zijn me een noor , genaamd Rooyderon misschien is dat wat? , Het liefst zie ik Stenman komen van FC Groningen is zowel verdedigend een stekre factor maar ook aanvallend.

9 november 2009 om 19:16

waar speelt Rooyderon dan?

Van Bronckhorst moet ene plekje op hetm iddeveld krijgen ik denk ook dat het spel van Fer nog beter wordt en Wijnaldum weer opbloeit. Op de back vind ik El Akchaoui een serieuze optie want de Cler komt echt te kort en wordt ook dronken gespeeld door Duplan en noem het maar op.

slecht stuk, totaal geen vernieuwende informatie.
feyenoord heeft trouwens v.bronckhorst al gevraagd om zijn contract te verlengen

9 november 2009 om 21:31

Ja dat weet ik, maar dat betekent niet dat het contract al verlengd is Hij zal immers moeten tekenen voor salarisinlevering. En je vindt het een slecht stuk omdat er geen vernieuwende informatie is? Het is meer een artikel waarbij een ( naar mijn mening) probleem wordt geconstateerd en uitgewerkt. Ik kan helaasniets met deze kritiek.

Buiten dat dat van Bronckhorst gewoon een hele goede speler voor Feyenoord is, moeten ze wel overwegen of alles wel haalbaar is qua financieen. Natuurlijk zijn er zat alternatieven maar kosten Feyenoord te veel geld die er eigenlijk niet is. Dit feyenoord moet langzaam bouwen en met 1 oudere speler in de achterhoede en voorin is dat best te doen, verders zullen ze creatief moeten zijn met aankopen.

Beetje vreemde logica.
Van Bronckhorst is niet zo snel meer en dus kan hij beter op het middenveld spelen?

Van Bronckhorst wordt minder snel omdat hij ouder wordt.
Dat betekent ook dat hij fysiek minder sterk wordt.
Dan moet je hem dus juist N I E T op het middenveld posteren.
Dat kan hij nooit meer belopen.

In de verdediging komt het spel op hem af en kan hij door zijn ervaring sneller anticiperen op situaties dan een jongere speler.
Zijn gebrek aan snelheid kan hij op die manier compenseren.
Juist in de verdediging moet hij dus nog wel even mee kunnen.

9 november 2009 om 21:33

Oh dus jij hebt liever iemand die fysiek niet sterk is in de verdediging dan op het middenveld..dat is voor mij pas vreemde logica. Als controleur valt het lopen en het nodig hebben van snelheid reuze mee. En zoals ik aangaf vind ik hem opbouwend heel sterk en daar wordt door zijn positie aan de buitenkant van het veld te weinig gebruik van gemaakt.

Toch bedankt voor je reactie

10 november 2009 om 02:36

Sorry jongen, maar jij wekt echt de indruk dat je nog nooit zelf op een veld hebt gestaan.

Dat hij door zijn leeftijd fysiek M I N D E R sterk wordt, betekent niet dat hij fysiek N I E T sterk is.
Niet mijn woorden verdraaien alsjeblieft !

Een middenvelder legt in een wedstrijd veel meer kilometers af dan een verdediger, omdat hij een groter gebied moet bestrijken en omdat hij betrokken is bij zowel aanvallende als verdedigende acties.
Een middenvelder die niet meer de kracht heeft om 90 minuten lang te gaan, wordt daarom volledig overlopen.
Een verdediger kan veel vaker zijn rust pakken en kan, omdat hij het spel op zich af ziet komen, een gebrek aan snelheid veel vaker compenseren door ervaring.
Niet voor niets zakken veel spelers aan het eind van hun carriere terug naar een plaats in de verdediging.

10 november 2009 om 12:32


Een middenvelder die niet meer de kracht heeft om 90 minuten lang te gaan, wordt daarom volledig overlopen


En die conclusie trek jij op welke basis? Dat ie 1 jaar ouder is dan vorig jaar( toen die dat nog wel kon?)

Ik denk dat Giovanni wel die kracht heeft en ik denk dathij op die positie beter tot zijn recht komt omdat Giovanni niet snel genoeg is voor de linksback en ook geen verdediger pur sang is. In balbezit is hij sterker waardoor het middenveld wellicht geschikter zou zijn. De conclusies die jij trekt zijn algemene conclusies voor spelers die ouder worden, maar als je de kwaliteiten van Giovanni bekijkt, dan ben ik het niet met je redeneringen eens.

10 november 2009 om 12:48

Maar van Bronckhorst hoeft het niet aleen te belopen dan zet je Landzaat en Fer naast hem dan hoef Gio minder te lopen, dan krijg je het effect van Ajax met De Zeeuw , Gabri en Enoh.

Ik vind ook dat Van Bronckhorst het beste op linksback kan spelen. Natuurlijk heeft hij soms moeite met buitenspelers, maar dat heeft iedere back toch? Het is op dit moment nog wel een goede aanvoerder voor Feyenoord, en ik denk dat hij nog wel 1 jaar mee kan na dit seizoen.

Sowieso zou ik Van Bronckhorst niet op het middenveld zetten. El Ahmadi is erg wisselvallig, maar toch ooit aangekocht voor 5 miljoen euro (toen een fantastische middenvelder van FC Twente). Leroy Fer staat al helemaal niet ter discussie. Verder zijn er ook nog Babovic, De Guzman (voorlopig), Bruins en Landzaat. De Cler hebben we als back-up op linksback, dat is prima. Voorlopig staat het achterin wel goed zo.

Er is nog een vraag voor mij. Waar komt Fer? Ik vind Fer het uitstekend doen als verdedigende middenvelder en denk niet dat het slim is om weer af te gaan wijken van 4-3-3.

De investeerders van feyenoord, wilde alleen investeren als Gio voortaan alleen nog maar op linksback zou staan, omdat hij niet goed genoeg zou zijn voor op het middenveld.

Bedankt voor alle reacties. Ik ben zelf achteraf niet erg tevreden met het artikel. Het geeft weinig blijk van echte expertise en het onderwerp zou misschien wat uitgebreider uitgewerkt kunnen worden.( vandaar ook de 2,7 ster) De volgende keer dat ik een artikel schrijf beloof ik beterschap!
Nogmaals bedankt,

Gino

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om SergiƱo Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren