De Graafschap evenaart record met zege op MVV

Vrijdag, 23 oktober 2009 om 23:07

De Graafschap heeft vrijdagavond een oeroud record geëvenaard. Een overwinning op MVV (2-1) betekende namelijk alweer de zevende driepunter op rij van De Superboeren voor eigen publiek. In het seizoen 1957/58 wist de markante vereniging uit Doetinchem voor het laatst een dergelijke reeks neer te zetten.

De Graafschap speelde in de Jupiler League tot op heden dit lopende seizoen zeven thuisduels en won deze allemaal. Achtereenvolgens FC Eindhoven (3-0), FC Oss (4-0), FC Omniworld (4-0), Telstar (2-1), Fortuna Sittard (2-0), FC Dordrecht (2-0) en vrijdagavond dus MVV werden op De Vijverberg geklopt.

De Graafschap handhaaft zich door de laatste zege in de top van de Jupiler League. De ploeg van trainer Darije Kalezic speelde 28 punten bij elkaar in dertien duels en staat op een tweede plaats, slechts één punt achter lijstaanvoerder SC Cambuur-Leeuwarden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door naccertje1)

beetje niets zeggend, uit hebben ze wel verloren... het is pas mooi las je 7 op rij wint

24 oktober 2009 om 03:18

Een evenaring is een prima prestatie, ook omdat het ruim 50 jaar geleden is.

Ze hebben dan welliswaar het record geëvenaard, maar doe mij maar leuk voetbal in plaats van zo'n 'mooi' record. Vind het echt niets meer aan om nu naar mijn ploeg te kijken. Marjaa het einde van Meijer is mogelijk in zicht en dan krijgen we Peter Jungschlager, die kan tenminste voetballen en dan is het hopelijk weer voorbij met het geklungel bij De Graafschap. En de tweede noodzakelijke ingreep is dat Broekhof nu nog fit moet worden en Wormgoor gaat vervangen.

23 oktober 2009 om 23:22

kan het niet beter verwoorden.

23 oktober 2009 om 23:32

Elke superboer wil Wormgoor eruit, maar helaas, dat kan niet. In zijn huur contract staat dat hij elke wedstrijd(of bijna elke wedstrijd) moet spelen
Ik zie trouwens liever zo'n record, dan mooi voetbal. Ik vind de punten belangrijker. Ik vraag mezelf alleen af, wat voor een nut heeft het om een seizoenskaart van de Graafschap te hebben, als de helft van de wedstrijden op Tv word uitgezonden.

Ik vond Soufian El Hassnaoui trouwens heel goed spelen! Hopelijk is hij wel wat slimmer dan L. de Jong, en blijft hij nog een jaartje of 2. Want hier heeft de Graafschap goud in handen!

23 oktober 2009 om 23:35

Inderdaad mowe, Souf speelde een aardige wedstrijd, loopt en strijd er tenminste voor, iets wat Luuk de Jong ontbeerde. Wat bij Souf nog wel verbeterd moet worden is zijn kracht, hij komt vaak net een stapje te kort om die bal onder controle te houden om vervolgens gevaarlijk af te ronden.

23 oktober 2009 om 23:35

Wormgoor speelt gewoon slecht, kan die er echt niet uit ?
jonge jonge.. bij Sahar snap ik het maar bij Wormgoor net of dat zon fantastische speler is liever eigen jeugd erin die naar de naam Broekhof luistert.

23 oktober 2009 om 23:47

Luuk de Jong wou best wel knokken voor zijn punten, alleen nadat bekend werd dat hij naar Twente ging raakte hij amper nog een goede bal. El Hassnaoui moet vooral het vertrouwen blijven krijgen, voor een basisdebuut deed hij het prima vandaag, maar hij heeft nog meer tijd nodig om echt een meerwaarde te zijn.

Wat betreft Wormgoor; ik vraag me af of ze dat contractueel hebben vastgelegd. Bij Sahar was dat wel zo, maar daar ging het natuurlijk om een ander kaliber speler. Volgens mij heeft op het Graafschap forum ooit iemand eens geopperd dat dat wel eens zou zou kunnen zijn, en praat nu iedereen daarom elkaar na. Kalezic is nogal behoudend, maar zou inderdaad nu gewoon Wormgoor er uit moeten halen.

Verder vind ik dat niet Meijer, maar Vd Ouweland plaats zou moeten maken voor Jungschlager. Meijer is opbouwend niet sterk, maar verdedigend uiterst nuttig. Vd Ouweland brengt zowel aanvallend als verdedigend veel te weinig.

24 oktober 2009 om 18:15

Meijer uiterst nuttig verdedigend? Hij geeft een assist op de tegendoelpunt en paar minuten later flikt hij het weer om zo'n fout te maken. Dat jong brengt niets anders als onrustig in het veld en zet met al dat balverlies zijn eigen verdediging onder druk.
of hij wilt balverlies goed maken en komt zo onbesuisd in dat het hem weer een kaart kost.
bah, zelfs bij een plaatselijke club zou hij niet aan de bak komen.
van den Ouweland is in normale staat gewoon een basisspeler.
al heb ik toch liever Terschegget.

24 oktober 2009 om 18:31

joep eruit is het stomste wat je kunt doen, probleem van joep is dat hij nooit opvalt maar hij heeft altijd oog voor een steekpass en werkt altijd knetterhard en nniet ongeheel belangrijk bezit meer creativiteit dan een meijert of jüngschlägert, zoals vorige week in veendam gaf hij ook weer een assist

24 oktober 2009 om 18:39

Joep is toch vaak te wisselvallig. Gister vond ik hem niet goed, slechte passes. Ik ben dus wel een voorstander om Terschegget een kans te geven. Naast of i.p.v. Joep maakt mij niet uit, zoal Meijer dan maar in de tribune zit, of nog mooier, bij een andere club.
terschegget werkt zich wekelijks de naad uit en is vaak ook een van de beste op het veld bij Jong de Graafschap. Dus hij verdient het.

leuke en varrassende uitslagen vandaag.
Emmen ook weer een gewonnen.
Word leuk onderin met de degradatie.
Dat is toch sinds dit seizien?

Wat was Meijer slecht

23 oktober 2009 om 23:41

Dat dat je überhaupt nog verbaasd? Ooit een goede Meijer gezien, nee die kerel heeft nog niets bewezen, Kalezic wil hem er denk ik vast wel uithalen, maar dat zal hem zijn baan kosten en dus moet deze, nooit-wat-gepresteerde schoffelaar week in week uit spelen. Dat is pas een speler die heel Doetinchem niet wil zien.

23 oktober 2009 om 23:43

Klopt, maar Meijer staat er ook niet in om zijn kwaliteit, maar om zijn arbeid. Jungschlager is een betere voetballer dan Meijer, maar toont minder arbeid. En daarom staat meijer erin I.p.v. Jungslager.

23 oktober 2009 om 23:46

Die arbeid van Meijer levert alleen maar problemen op, en kijk nog eens naar de wedstrijd van vanavond, Jungschlager valt in en werkte er gewoon keihard voor, zat er constant bovenop en die pakt tenminste geen domme gele kaarten. Dus dat Meijer er in moet staan vanwege arbeid, dat is wel 1 van de hoofdzakelijke redenen, vind ik gewoon dom, want iedereen kan dat werk opknappen en meestal gewoon beter dan hem.

23 oktober 2009 om 23:57

Ik ben het met je eens dat jungschlager ook arbeid vericht, maar minder. En trouwens, welke trainer word er nu eens slim genoeg om frankel om Lm te zetten, bij elke counter-aanval is hij telaat bij zijn man, waardoor Wormgoor en Buijs in de problemen raken, en dan krijgen zij op de kop.

Iedeale opstelling: (helaas zijn Meerdink en volmer nog gebleseerd, dus Wing I.p.v volmer, en powel I.p.v Meerdink en Jhonny in de spits)

Terol
Muslu
wormgoor
Volmer
Buijs
Jungslager
frankel
Meerdink
Rose
Bargas
Powel
24 oktober 2009 om 00:06

ahah waardeloze opstelling

Volmer alsjeblieft zegt veel te houterig geen snelheid, veel overtredingen.. Muslu en Fränkel gewoon als backs en dan in het centrum Buijs en Wing of Broekhof eventueel nog Wormgoor.

Jungschläger erin ben ik ook voorstander van maar die verdediging van jou is tien keer niks.

24 oktober 2009 om 00:21

Ik zou het ook anders neerzetten. Marjaa ieder zn mening, ik denk ik zet er maar even opstelling neer om niet zeikerig over te komen en zelf ook mn mening geef. Deze opstelling is zoals ik denk dat het ongeveer moet zijn wanneer hele selectie fit zou zijn.

Terol
Muslu
Broekhof
Buijs
Fränkel
Meerdink
Jüngschlager
Vd Ouwenland
Rose
Bargas
Powel
24 oktober 2009 om 00:33

agree

24 oktober 2009 om 18:19

Mooie opstelling, misschien ook een idee om Terschegget erbij te zetten i.p.v. Joep. Van Beukering is in normale doen ook basisspeler. Maar dan is het kijken naar de vorm van de dag voorin. Want zowel Powel, Rose, Bargas, De Ridder, Van Beukering en El Hassnoui vind ik goede voetballers.

Nou na vandaag liever Jungslager die heeft teminste ook een schot in de poten.

Ach de 3 punten zijn binnen voor de graafschap

off: wat voor speler is broekhof?

23 oktober 2009 om 23:57

Wat Broekhof voor type speler is, ik zou hem typeren als een hardwerkende, kopsterke verdediger met een goed spelinzicht, echt een groot talent en hij gaat er zeker wel komen!
Alleen was de eerste basisplaats helaas te zwaar voor hem en is hij nu nog even geblesseerd.

Powel vind ik echt weer op zijn oude niveau komen. Dus die hoort er ook zeker in. Bargas vind ik voetballend tegenvallen maar scoort gewoon goed. En Wormgoor valt mij ook tegen, ik had wel meer verwacht van z'on talentje van Ajax. En als iedereen fit is is dit mijn opstelling.

Terol
Nalbantoglu
Buijs
Broekhoef
Fränkel
Jüngslager
v.d. Ouwelan
Meerdink
Rose
Powel
Bargas
28 oktober 2009 om 18:16

en van beukering? vind hem zkr basis waardig!?

Zonder Bargas speelt de Graafschap volgend seizoen in de Topklasse..
bargas heeft een groot aandeel hierin.

24 oktober 2009 om 18:21

Bargas was gister waardeloos. Hij is lang niet onze beste speler. Misschien is hij niet eens basisspeler als iedereen fit en in vorm is.
dit is dus grote onzin. Daarnaast doe je dan Buijs erg tekort, die gewoon goed genoeg is voor subtopper in de Eredivisie.

24 oktober 2009 om 19:58

Dan heb jij gister niet naar het duel gekeken denk ik, Bargas verzorgde elke actie met zijn prachtige passes. Zonder hem loopt de Graafschap gewoon niet meer. Danny Buijs is een aardige speler maar zou de schoenen niet eens kunnen poetsen van Hugo.

24 oktober 2009 om 20:02

Ik zat gister gewoon in het stadion en niemand, behalve Terol, haalde een voldoende.
bargas had een mooie vrije trap, maar daarna was het niks meer.
over een ding ben ik het wel met je eens, en dat is dat Danny niet de schoenen van Hugo mag poetsen, al heeft hij zojuist wel een redelijk doelpunt gemaakt tegen Sparta. Echter, mag Jordy dit, spreekwoordelijk gezegd, wel.

24 oktober 2009 om 20:24

Maar over het algemeen is Hugo Bargas toch wel de speler die de Graafschap op sleeptouw neemt, kan makkelijk mee in de middenmoot van de Eredivisie.

24 oktober 2009 om 21:26

Bargas de speler die De Graafschap op sleeptouw neemt? Je moet iets meer wedstrijden gezien hebben om dat te kunnen zeggen. Hij scoort de laatste tijd alleen uit vrije trappen en verder is hij niet (veel) beter dan de rest van het team. Terol neemt het team op sleeptouw, want die keept gewoon fantastisch de laatste weken.

ewaa,
leuk voor fc de graafschat maar ik had ook niet anders verwacht.
met johny van de beurgerking in het team en powel en die klaprose in het team.
ik hoop voor fc de graafschat dat ze kampionen worden. Het is wel een grappig clubke.
maar nac dat overtreft niemand.

gr de grootste nac fan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior3519
3.FC Emmen3314
4.Jong Ajax3212
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder180
H. AcheffayAanvaller180
J. KoningsAanvaller176
H. JurjusKeeper180
G. KorteAanvaller173
D. HaenAanvaller133
D. GravenberchAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren