Topklasse in amateurvoetbal krijgt groen licht

Zaterdag, 6 juni 2009 om 12:12 • Laatste update: 12:13

De Topklasse heeft groen licht gekregen tijdens de Algemene vergadering amateurvoetbal. Met een ruime meerderheid stemden de afgevaardigden voor de invoering van een nieuwe laag tussen het Betaald- en Amateurvoetbal

Daardoor zal met ingang van het seizoen 2010/11 de Topklasse starten in het voorstel zoals dat reeds werd uitgelicht in de media. Dat wil zeggen middels een zaterdag- en een zondaghoofdklasse van zestien clubs elk. Tevens werd ingestemd met de degradatieregeling uit de Jupiler League naar de Topklasse.

De nummers één strijden om het algehele kampioenschap. De kampioen heeft recht op promotie naar de Jupiler League, maar mag daarvan afzien. In dat geval krijgt de nummer twee recht op promotie.

In het voorstel zitten nog wel enkele discussiepunten, die de komende maanden zullen worden ingevuld. Tijdens de stemming zaterdag in Zeist stemden 52 afgevaardigden voor de invoering van de Topklasse en waren er acht tegenstanders.86 reacties (laatste reactie door EaglesVak7)

Heel erg mooi nieuws dit! Fantastisch voor het Nederlandse voetbal!

6 juni 2009 om 12:25

Dit is super mensen, dit maakt de weg voor amateur voetballers ook open naar het profvoetbal. Mooie ontwikkeling!

6 juni 2009 om 12:28

Ja inderdaad, Hadden ze veel eerder moeten doen, dan had ik ook nog een kans gehad

6 juni 2009 om 18:23

@markovski Het is nooit te laat he!

6 juni 2009 om 12:42

Wat ik mij afvraag: Algehele kampioen mag promoveren. stel dit is een zaterdag club en de te degraderen club (noem fortuna ff voor het gemak) wil niet op zaterdag maar zondag spelen...... Wat is hiervoor de oplossing?!?

6 juni 2009 om 13:17

Ze hebben niets te willen..

6 juni 2009 om 13:33

ja dat is een goede, ik vraag me ook af hoe ze dat willen oplossen. Hoe werkt de promotie/degradatie regeling tussen top- en hoofdklasse dan?? promoveren daar de kampioenen van de zaterdag en zondag afdeling automatisch naar de topklasse, of kun je ook hier vanaf zien?? ik vind het wel een goed initatief, theoretisch zou ik dus over 5 jaar in de erediisie kunnen spelen.

6 juni 2009 om 16:13

Of een zaterdag amateur wordt 1e en moet promoveren naar betaald voetbal en zal dan (dar gebeurt nu nog niet) op zondag moeten gaan spelen, maar ivm geloofsoveruitingen mag dat niet? Wat dan? Ik ben hier voorstander van, alleen met zaken als wat Snauk en dit krijg je dan ook te maken. hoe wordt hierop in gespeeld?

6 juni 2009 om 16:22

Het is wel een beetje kiezen of delen dan. Als je een profclub wil zijn moet je er ook wat voor over hebben. Problemen met voetballen op zondag? Blijf je toch lekker in de hoofdklasse zaterdag...

6 juni 2009 om 16:22

Er staat ook: In het voorstel zitten nog wel enkele discussiepunten, die de komende maanden zullen worden ingevuld. Daar vallen dus zulk soort onderwerpen hoogstwaarschijnlijk ook onder. We krijgen vast gauw genoeg te horen hoe ze de rest in willen vullen.

6 juni 2009 om 17:47

Ik ben ook benieuwd wat de lezers hier van dat soort stellingen vinden. Dat is het mooie van zo'n forum.

8 juni 2009 om 16:58

@ arie13 De Jupiler League is op vrijdag en bij een paar risicowedstrijden zoals Eagles - Zwolle wordt de wedstrijd op zondag gespeeld. Dus mocht een amateurploeg promoveren zullen ze alle wedstrijden op vrijdag spelen of een keer op maandag waar ook nog wel eens een rond wordt gepland.

Mooi systeem, maar eerst zien dan geloven of het werkt.

Eindelijk. Door meer tegenstand wordt het niveau hoger en komt er ook een logische promotie/degradatieregeling. Goede zaak dit.

Eindelijk dan toch! Heel mooi nieuws dit zeker voor de clubs die uit gaan komen op dit niveau!

Dit is denk ik heel goed voor het Nederlandse voetbal. Hierdoor is het ook veel eerlijker want jupiler-clubs kunnen nu gewoon een jaartje rustig aan doen want als ze laatste worden maakt het toch niet uit. En nu zal het amateurvoetbal ook veel meer worden bekeken denk ik.

6 juni 2009 om 16:17

@tomasajax, dat lijkt mij ook en er zal in de Jl meer strijd komen, nu heb je een k***te seizoen als je onder aan eindigd, maar volgend seizoen kan alles weer anders zijn. Met deze instelling red je het niet meer, dan degradeer je. Zal het voetbal alleen maar aantrekkelijker maken.

Top! Maakt het voetbal nog meer aantrekkelijker!

"de kampioen heeft recht op promotie naar de Jupiler League, maar mag daarvan afzien"

Ik vind het een goed idee, maar deze zin vind ik wel vreemd. De clubs krijgen nu een heel jaar om voor te bereiden op eventuele promotie dus moeten ze er ook maar mee leven in plaats van daarvan afzien.

6 juni 2009 om 12:23

Zaterdag amateurs zullen niet altijd de kans willen hebben dat ze op zondag moeten voetballen. Hierbij denk ik in mijn omgeving aan de teams van Spakenburg (spakenburg en ijselmeervogels), die gaan echt nooit op zondag voetballen.

Zo zullen er meer teams zijn, en dat moet gerespecteerd worden.

6 juni 2009 om 12:28

Dat maakt ook niks uit, ze hoeven ook niet op zondag te voetballen aangezien de wedstrijden in de jupiler league altijd op vrijdag zijn.
Mogen ze van mij sowieso ook van afstappen altijd maar die wedstrijden op vrijdagavond. Zaterdag of zondag zijn ook leuke dagen om eens wedstrijden te spelen.

6 juni 2009 om 13:06

Ik vind het helemaal niet vreemd dat je als amateurclub mag afzien van promotie naar het betaalde voetbal. Misschien is dat op sportief gebied wel een verbetering, maar ik weet zeker dag 75% van de amateurclubs zijn hoofd niet boven water zou kunnen houden in het betaald voetbal. En daar doel ik op de financiën.

Het is dus ook een beetje zelfkennis: kunnen wij ons op sportief gebied handhaven? Hebben we voldoende financiële middelen om als Bvo gehandhaafd te blijven?
Als die laatste vraag met 'nee' beantwoord wordt, moet je als club gewoon zelf zeggen: wij zien af van promotie. Als die eerste met nee wordt beantwoord, en de tweede met ja kun je het altijd proberen; je wordt er niet slechter van. Helemaal feest is het natuurlijk pas als je ze beide met ja kunt beantwoorden; en er zijn maar weinig clubs die dat kunnen.

6 juni 2009 om 17:44

Het klopt wat je zegt, maar de gemiddelde amateurvereniging (die in aanmerking komen voor de topklasse) heeft meer te besteden dan de clubs onderin de Jupiler league. Dit komt uiteraard ook doordat je als Bvo nog veel meer eisen hebt, die je als amateurvereniging nog niet hebt.

Een ander puntje is de trainers. Als je kampioen wordt en mag promoveren dan mag de trainer niet mee, omdat hij geen Cbv heeft. Dat lijkt me ook een beetj lullig..

7 juni 2009 om 00:00

Je geeft een enorme argumentatie voor een punt dat eigenlijk gewoon erg duidelijk is. Natuurlijk zal niet iedere club willen promoveren en natuurlijk is het daarom alleen een optie en geen verplichting.

Ontopic, een erg goede stap dit voor het Nederlandse voetbal. Zo zal een club zich met goed beleid op kunnen werken naar het betaalde voetbal. Wat ik ook een positief punt vind, is dat de eerste divisie clubs nu eindelijk eens ook op de korte termijn moeten gaan presteren. In het huidige systeem is het nog mogelijk gewoon te gaan bouwen, zonder te hoeven presteren. Stel een vijfjarenplan op, zet allemaal jeugd er in, en op den duur gaat dat wel eens zijn vruchten afwerpen. Maar dat is natuurlijk niet acceptabel, en is nu dan ook verleden tijd.

6 juni 2009 om 12:43

In de Jupiler heb je alleen niet de mogelijkheid om te weigeren als je promoveert naar de Eredivisie. Dan speel je wel op zondag.

7 juni 2009 om 12:45

haha ik woon ook in de omgeving maar spakenburg heeft laats al op zondag gespeeld in een vriendschappelijk toernooi.. dus die zullen het wel doen..

En ook ijsselmeervogels heeft de statuten gewijzigd waarin stond dat ze niet op zondag mogen spelen.. dat is nu dus veranderd.. ik denk dat als het erop aankomt dat ze echt wel voor profvoetbal en zondag spelen gaan!

Heel mooi dat dit nu eindelijk gaat gebeuren... In elk Europees land kan je degraderen uit het Betaalde Voetbal behalve in ons land.

Ik ben alleen wel bang dat er niet zo gauw een amateurclub wil promoveren naar de 1e divisie. Vaak zijn de wedstrijden in de Hoofdklasse interessanter dan die in de 1e Divisie...

Quick Boys - Katwijk trekt vele malen meer toeschouwers dan Haarlem - Telstar.

6 juni 2009 om 12:26

En dat is hem nu juist, dit is de grootste valkuil van allemaal. Er wordt te makkelijk gedacht over even in de Jupiler league, ik hoor ook veel supporters van Hark.boys van: "wij trekken meer publiek dan telstar, wij hebben betere sfeer" Maar vergeet niet wanneer je verliest geen vrienden hebt, als je verliest komen er telkens minder mensen. Tuurlijk komen er nu veel mensen bij H.boys te kijken tegen ijsselmeervogels voor algeheel kampioensschap. Maar dat zijn vooral voetballiefhebbers, nieuwsgierigen. (ben ook aantal x geweest nooit echt een boeiende pot gezien) Het zou maar 1 jaar of 2 jaar minder gaan dan komen er minder mensen, en zon grote achterban hebben de hoofdklassers nog niet echt om zoiets op te vangen.

Dus vergeet niet dat het echt een grote stap is voor de clubjes.

6 juni 2009 om 13:21

Je heb gelijk, als je bij telstar of haarlem komt, kom je bij de kelder van het betaald voetbal. Als je bij topploegen in de hoofdklasse komt, kom je bij de top van het amateur voetbal. Daar komt ook nog eens bij dat Jl op vrijdagavond is en dat amateur voetbal in het weekend als iedereen vrij is.

Toch ben ik bang dat als er een amateur club promoveert, die toch wel flink wat grote nederlagen gaan leiden in de Jl, en het jaar daarop weer degraderen.

Fantastisch nieuws! Nu zullen we eindelijk zien hoe het betaalde voetbal en het amateurvoetbal met elkaar in verhouding staan. Vooral voor een ambitieuze amateurclub kan dit heel goed nieuws zijn en een kans om zich te mengen in het betaalde voetbal. Verder zal hierdoor concurrentie flink toenemen in de gronden van het betaalde voetbal, wat het niveau weer zal verhogen. Alleen wel jammer dat er maar een promovendus is, ik zou er liever twee willen.

Erg mooi dit!zo gaat het niveau van de Jl zeker omhoog!

Harkemase Boys naar de top! Leuk deze toevoeging.

Toch wel een goede zet. Nu hoeft de ploeg die laatste wordt zich helemaal geen zorgen te maken, maar daar gaat verandering in komen. Ik zie het al voor me Bvv Barendrecht in de Jupiler League.

Als Fortuna geen licentie krijgt, komen die dan ook in deze klasse? Dan zouden ze misschien(zelfs als ze geen licentie krijgen) volgend jaar al weer terug zijn.

6 juni 2009 om 13:06

fortuna kon dacht ik pas in de eerste klasse instromen, zoiets heb ik iniedergeval een keer geleze

Heel goed nieuws dit. Hoop dat de Jl zo een stuk aantrekkelijker word. want het is echt niet om aan te zien. Een paar uitzonderingen daargelaten.

6 juni 2009 om 14:54

Nee dan Feyenoord met een begroting die 30 x zo hoog ligt. Die spelen pas mooi voetbal....not. Het hele nederlandse voetbal is achteruit gegaan dus ook de Jupiler league. Maar zal dat door de komst van amateurclubs beter gaan dan??

Ik lees hier steeds mooie verhalen over toeschouwersaantallen bij amateurclubs. Maar vergeten wordt is dat deze clubs op prime time in het weekend spelen in een regionale competitie. Eerst maar eens zien of ze ook op Vrijdagavond tegen clubs die 250 km verderop liggen hetzelfde presteren. Of er dan nog steeds bussen vol supporters meegaan. Of dat die mensen er dan ook achter komen dat het door je werk niet mogelijk is om al om 17.00 in een bus te stappen en ook pas rond middernacht weer terug te komen.

En waarom is promotie niet verplicht?? Wat gebeurt er als en de nummer 1 en de nummer 2 niet willen promoveren? Krijgen we dan de nummer 3, 4 etc ? Dat zal het niveau lekker omhoog krikken.

En gelden voor clubs die promoveren niet dezelfde veiligheidseisen als voor de Jupiler teams? Minimale sterkte voor lichtinstallatie. Voldoende zit/staanplaatsen. Dus niet meer gezellig langs het veld achter de boarding. Het klinkt allemaal zo mooi, maar het blijft appels met peren vergelijken.

nou volgens mij zijn de meerderheid van de clubs tegen deze door de knvb door de strot geduwde topklasse... onderlinge duels in bv de bollenstreek zijn veel interesanter(lees financieel\toeschouwers) dan bv rijnsb boys hhc harderwijk..

bij Gemert zitten er minimaal 1000 toeschouwers, bij slechte resultaten wel te verstaan.
wanneer Gemert om de bovenste plaatsen meestrijdt zitten er gewoon een dikke 2500
Gemert zal waarschijnlijk wel in de topklasse terecht gaan komen.

6 juni 2009 om 13:31

Bij Gemert zitten er maar 400 a 500 toeschouwers als ze bovenin meedraainen, Vvsb of Westlandia zijn de enigste zondag ploegen die rond de 1000 per wedstrijd zitten.
bij de zaterdag is Quick Boys het grootst met 2500 gemiddel tegen tea,ms als Capelle in een minder jaar, (dus geen derby's) dan komen de Vogels, Spakenburg, Excelsior 31, Rijnsburg, Lisse en Katwijk, maar die moeten dan wel een goed jaar draaien anders komen ze ook op slechts 700 a 800.

Of je moet bedoelen bij Kampioenschaps wedstrijden, maar die kan lijkt me nihil.

7 juni 2009 om 05:24

Ga eens op de site van Voetbal op Zaterdag kijken. Bij Rijnsburgse Boys zijn de toeschouweraantallen de afgelopen 4 a 5 jaar gestegen van gemiddeld 1200 naar gemiddeld 1600 per wedstrijd...

en ik weet nog wel een laatste wedstrijd van vorig seizoen bij Qb, dat er tegen excelsior maassluis wel 500 supporters kwamen kijken en spelers uit kwamen zwaaien! Met alle respect, maar ook bij Quick Boys komen er, in deze voor hun slechte seizoenen, gemiddeld geen 2500 kijken! Dit seizoen rond de 1900 gemiddeld...

Het was toch te gek voor woorden dat er in een competitie met 20 teams maar 1 iemand direct promoveert en niemand degradeert. In elke voetbal competitie werk je met promotie/degradatie, dus ook in de Jupiler League.

Ik denk dat dit het niveau alleen maar ten goede komt. De spanning zal stijgen onderin de Eerste Divisie, en spelers zullen harder hun best moeten doen. Ik zie clubs als de Treffers en de Ijsselmeervogels nog wel hoge ogen gaan gooien in een Eerste Divisie eens ze daarin terechtkomen.

Ik ben benieuwd. Aan de ene andere kant; wat gaat er met de clubs gebeuren die uit de eerste divisie degraderen. Die gaan dan waarschijnlijk failliet. En hoe gaat dat met de accomodatie. Sommige hoofdklassers hebben zelf niet één tribune. Maar op zich maakt het zowel de 1e divisie als de amateurcompetitie spannender.

6 juni 2009 om 13:21

Geen club hoeft failliet te gaan bij degradatie, mits er een goed beleid gevoerd wordt. Ook moeten in mijn ogen de stadion-eisen in de 1e divisie omlaag. Een afgescheiden uitvak en het voldoen aan de veiligheidsregels is in mijn ogen genoeg.

6 juni 2009 om 15:01

De stadioneisen omlaag? Wat een onzin. Dus als er nu een amateurclub promoveert mag je opeens wel langs het veld gaan staan met alleen een hekje ertussen? Volgens mij zijn er algehele Uefa regels die dan in werking treden qua veiligheid. Volgens mij hebben de meeste amateurclubs niet eens een lichtinstallatie die aan de eisen voldoet. Dus kunnen ze niet eens op vrijdag spelen.

goed voor het nederlands voetbal
is er ook een goede beloning voor de kampioenen van de amateurs
dit is al1 maar goed

Dit gaat leuk worden. Hopelijk over een paar jaar Harkemase Boys in de Eerste Divisie. Kan alleen maar leuker worden met clubs als Ijsselmeervogels, Quick Boys, Spakenburg, etc.

beste Gijsch,
Nogmaals....bij Gemert zitten er gewoon altijd 1000, punt!
En ook bij uitwedstrijden gaan er veel supporters mee.
Ik neem aan dat andere clubs in de hoofdklasse B dit kunnen bevestigen.
Gemert staat bekent om zijn grote supportersschare!

6 juni 2009 om 13:48

Beste nibbit69 ik zie dat je Gemert supporter ben, maar kijk aub niet door een bril!!!!

Dan weet ik het beter als jij 1000 jaja laat me niet lachen.

ik denk dat het wel goed is..denk dat het voetbalniveau niet echt veel hoger is,dat zie je al in de beker neem bijv. rkc-achilles 29..maar stel dat bijv. een fc oss degradeert denk ik dat ze inderdaad failliet gaan..dat zou zonde zijn..we zullen zien.ben benieuwd

Jaa doen ze goed hoor met deze Topklasse.. goed voor het Nederlandse voetbal..

het gaat mij helemaal niet om het gelijk, maar het is echt waar... en natuurlijk zijn wij daar trots op!
mss dat anderen dit kunnen bevestigen.
Bij de laatste wedstrijden van het seizoen tegen baronie en venray zaten er ruim 3000

Leuk voor het Nederlands voetbal. Maar waar ik nog niemand over heb gehoord is de veranderingen in de stad qua aanhang. Want stel je voor dat Baronie en Nac over 8 jaar in dezelfde divisie spelen, voor wie moet je dan zijn? Want nu staat heel Breda achter Nac, maar misschien krijg je dan een splitsing. Want nu zijn Nac en Baronie gewoon ''vrienden'' maar als Baronie zijn promoveren dan zijn er misschien wel een stuk mensen die voor Baronie zijn. Ik kan het me haast niet voorstellen, maar ik ken bijna geen clubs uit 1 stad waar geen (al is het maar een lichte) rivaliteit tussen de aanhang is.

Innovatie in het voetbal is prima, maar toch ben ik er niet blij mee.
De derby's zullen aan de top (voor een groot deel) verdwijnen en ik denk dat het qua regionale binding (sponsors e.d.) de hoofdklasse zullen verkiezen boven de onderste helft van de topklasse. Harkemase Boys - Hoek zie ik ook niet zo zitten. Ook de promotieregeling naar de eerste divisie vind ik zwaar. Alleen 1 nummer 1 heeft het recht om te promoveren. Waarom niet beide? Waarom spelen de nummers 2 en 3 van elke klasse niet om 1 p/d plek met de nummer 3 van onder eerste divisie?
Voor mijn club Sdc Putten is de nieuwe hoofdklasse wellicht een uitkomst, wij zullen nu wellicht een structurele ploeg zijn die linker rijtje speelt, al is de top van de eerste klasse ook niet zomaar verslagen, zie aan Berkum 2x 4e afgelopen seizoen en dat in resp. hoofd- en 1e klasse. Maar voor (evt.) nieuwe topklassers als Sparta Nijkerk, Bennekom, Gvvv die gaan geen top 5 halen in de topklasse.
Wat gaat er gebeuren met Ajax (am), Sc Feyenoord, Psv (am). Gaan die hun amateurteam het tweede maken?
Wel ben ik blij met het feit dat de onderkant van de eerste divisie ook geen slapende reuzen blijven. Spanning heeft Cambuur tot dit jaar ook niet gehad.
Wat gaat de Knvb trouwens doen met 2e amateur elftallen, kunnen ze ook promoveren naar de eerste divisie?

vind het een mooi en goed idee!!! denk wel dat dit de competities een nieuw leven zal in blazen!!! althans de jupiler league

eindelijk word de kracht van het nederlands voetbal opgeschroeft met deze beslissing, nu weet je waar je voor knokt als je onderin staat goede beslissing

De Topklasse is idd een heel goed idee. Ik heb het altijd al heel vreemd gevonden dat degraderen uit de Toto Divisie, Gouden Gidsdvisie, Jupiler League of hoe die competitie ook heette niet mogelijk was.

Nu moeten de clubs die onderin meedraaien in de Jupiler League beter hun best gaan doen om niet te degraderen en dat is een goede opsteker voor het niveau van het Nederlandse voetbal.

Ik zie al helemaal voor me dat over een X aantal jaar een (nu nog) amateurploeg via de Topklasse en Jupiler League naar de Eredivisie doorstroomt!
Feyenoord - Rijnsburgse Boys lijkt me wel een leuke wedstrijd in de Eredivisie

6 juni 2009 om 16:00

Nou, nou, nu niet direct gaan overdrijven hoor. Zo snel zal het niet gebeuren dat een amateurclub opstoomt naar de eredivisie.

6 juni 2009 om 17:31

Rijnsburg heeft grote sponsors, de bloemenveiligen namelijk o.a. de Flora!

of v.v. Storica tegen ajax!

eindelijk de kogel door de kerk!

eindelijk. maar er degradeert er maar 3 vanuit de jupiler league? en er promoveert er maar 1? dat vind ik wel een beetje weining als je een competitie van 20 teams hebt maarja.

dit is goed nieuws. Vooral voro Gemert. Een prachtige club met jonge talenten en natuurlijk flink veel supporters. Hierin moet ik Nibbit69 gelijk geven!

Ook goed noeuws voor Fortuna. Als ze nu alsnog terug moeten kunnen ze weer promoveren.

hee misschien speel ik dan over een paar jaar ook wel jupiler league
egt lol en een goede regel. Nu wordt de jupiler league ook leuk om naar te kijken.

Blijf het maar een drama vinden, grote kans dat de derby's uit de bollenstreek niet meer te bewonderen zijn. Vooral de wedstrijden tussen de Katwijkse clubs, Vv Katwijk, Quick Boys, Rijnsburg, en in mindere maten Noordwijk, Ter Leede en Fc Lisse. In plaats daarvan speel je straks een uitwedstrijd met een busrit van anderhalf uur.
Het zegt wel genoeg dat alleen District West 2 tegen de topklasse was.
Nou wat een winst voor het nederlandse voetbal.

6 juni 2009 om 16:16

Nederland is groter dan alleen District West 2. Als je door wilt groeien als voetballand, zul je onderaan - dus bij de amateurs - moeten beginnen met de competitie sterker maken. Natuurlijk is het jammer dat zulke derby's verloren gaan, maar de Knvb wil natuurlijk dat Nederland net zo'n voetballand wordt als Engeland of Duitsland.

In die landen is de doorstroom vanaf de amateurs naar de profs ook zonder barrière. En natuurlijk gaat er wel eens een derby verloren dan, maar er komen er óók weer derby's bij.

Eén van de vele voorbeelden is in Duitsland de ex-topclub (jaren '50) Preußen Münster; afgelopen seizoen van de amateurs naar de semi-profs gegaan. Bij de amateurs zaten ze bij één van de grootste rivalen, Eintracht Rheine, in de competitie. Nu, op het semi-prof niveau, spelen ze niet meer tegen Rheine; maar daarvoor is een andere aartsrivaal, Rot-weiß Essen, in de plaats gekomen.

Het is geven en nemen. Nu moet je als District West 2 een beetje geven, om straks méér dan wat je gegeven hebt te nemen.

7 juni 2009 om 11:36

Het betekent alleen niet per sé dat je door alle eerste 4 a 5 clubs van elke Hoofdklasse naar de Topklasse te laten gaan het niveau verbetert. De nummer 6 uit de zaterdaghoofdklasse A is denk ik sterker dan de nummer 3 of 4 uit de zaterdaghoofdklasse C... En aangezien het grootste deel uit de Hoofdklasse A in de Bollenstreek en dus in West Ii zit gaan er heel veel derby's verloren zoals misschien Quick Boys - Katwijk of Fc Lisse - Ter Leede.

6 juni 2009 om 16:27

Als je ambities hebt als club, moet je juist voor de topklasse kiezen. En tja, als je hogerop komt, speel je verderweg, maar ik zou als amateurclub liever tegen clubs als de Graafschap en Volendam spelen dan aanmodderen tegen Ter Leede. Natuurlijk is het mooi dat de derby's zo leven in de bollenstreek, maar Jupiler League is toch veel mooier?

Goed nieuws, wordt het ook eens spannend onderin de Jupiler league. Ik denk dat Spakenburg of Ijsselmeervogels al meer betalen aan haar spelers dan sommige Jupiler-clubs.

6 juni 2009 om 17:51

@dvd09 Je weet dat verhaal nog van een speler van Spakenburg die getest werd door Fc Utrecht... Hij kon naar diverse Jl clubs, maar dat was voor hem geloof ik een financiele aderlating. Vele voetballen bij een Spakenburg ed, hebben vaak nog een fulltime baan, en verdienen zo erg lekker. Moet je dat dan opgeven voor een Jl avontuur? Vooral als je op een soms bijna een gelijk niveau speelt.. Ik heb het idee dat er onder clubs als Spakenburg, Ijsselmeervogels meer beleving is (daar bedoel ik supporters,. zaken om het voetbal heen), dan bij verschillende Jl clubs.

Dit is werkelijk waar geweldig nieuws voor het Nederlands voetbal!! Dit hadden ze veel eerder moeten doen..

dit is geweldig voor het amateur voetbal, woon zelf in een plaats waar ook word gestreden voor kampioenschap in de hoofdklasse.

De begrotingen van de Amateurclubs zijn toch nog een stuk lager dan die van de Jupilerleague. Bijvoorbeeld ijsselmeervogels heeft een begroting van 1.2 miljoen en terlstar (de laagste van de Jupiler league) 1.6 miljoen.
Scheelt toch nog 4 ton.

Eindelijk. Maar over een jaar of 2/3 moet het vrijblijvende eraf. Als je dan kampioen wordt, moet je promoveren. Dat is toch overal zo, als er dan te veel eisen aan de accommodatie gesteld worden, moet je hier ook eerder mee beginnen. Dan moeten er ook accommodatie-eisen aan de hoofd en topklasse team worden gesteld. Zo gaat het in Duitsland ook.

6 juni 2009 om 19:30

Is dat overal zo? In Engeland bijvoorbeeld, een land wat hier vaak geprezen wordt vanwege de voetbalopzet, kan je in iedere mogelijke klasse promotie weigeren! Promotie naar de Premier League mag dus ook geweigerd worden (wat uiteraard nooit gebeurt). Het weigeren van promotie komt heel vaak voor tussen niveau 9 (regionaal amateur) en niveau 8 (semi-prof, veel grotere regio's).

Beter, komt Harkemase boys er waarschijnlijk ook in

Mooi dit voor het Nederlandse voetbal lijkt mij wel mooi om een amateur club te zien spelen in de Jupiler leque! En dan wordt het ook is vechten tegen degradatie daar want als je eerst laatste werd dan maakte dan niet zo veel uit want je degradeerde toch niet en nu! Hopen op meer strijd!

Nu maken de kleine clubs die hoger willen ook een kans!
Echt geweldig.
Voor de jupiler ook de lagere teams blijven niet heletijd nu komen nieuwe teams die een kans maken.

Nu wordt het onderin de eerste divisie dus ook een keer spannend.
De gene die nu laatste wordt degradeert naar die topklasse en zal dus een soort van amateurclub worden zo lijkt het? en de kampioen of de nummer 2 van de topklasse komt dan in de eerste divisie? Het zou wel een maffe sensatie wezen, maar het zou wel een goed idee zijn voor het Nederlandse voetbal..dan hebben de ploegen in de kelder van de eerste divisie ook nog iets om voor te strijden.

Wat een hosanna allemaal. In theorie is het leuk dat er een topklasse komt, zeker in combinatie met een promotieregeling naar de jupiler league. Het zal zeker in eerste instantie echter een saneringsoplossing voor het betaalde voetbal zijn. Want degradatie van de jupiler league naar de topklasse is er zeker, promotie is er misschien. Niet alleen zullen er zware regels vanuit de Knvb zijn voor eventuele promovendi, volgens mij zijn verder de amateurclubs die de stap willen maken op een hand te tellen. Er worden hier clubs genoemd als De Treffers en Ijsselmeervogels. Inderdaad zijn dat al decennia topclubs, echter hebben ze ook al decennia lang aangegeven (ook recentelijk nog) niets te voelen voor een promotie. En met hen 99% van de andere amateurclubs. Alleen Elinkwijk heeft duidelijk aangegeven dat zij dit willen.

Ik denk dat het een goed idee is. Volgens mij zijn we ook een van de weinige landen die (nog) een echt afgebakende profcircuit hebben, maar ik weet het eigenlijk alleen van England. Ik denk dat het goed is ook omdat nu ploegen de laag in de Jupiler League staan moeten blijven voetballen tot het eind wat de competitie alleen maar leuker maakt. De verliezer van de amateurfinale zou eigenlijk ook moeten promoveren vind ik of in ieder geval een kans krijgen door een play-off. En misschien zelfs de nummers 2 van de zaterdag en zondag competitie ook, al moeten die dan wel eerst een play-off tegen elkaar spelen. Zo blijft het voor meer clubs langer spannend en zullen ieder jaar echt de beste 38 teams in de profcompetities spelen.

alleen vraag ik me af wat er gaat gebeuren als het volgende het geval is. het zal niet zo snel gebeuren maar toch

Wat gebeurt er als een club de 1ste periode heel toevallig pakt maar de rest van het seizoen slecht presteert en uiteindelijk toch laatste wordt. dan zouden ze degraderen maar ze hebben een periode op zak en mogen play-offs gaan spelen ben benieuwd wat ze dan gaan doen

7 juni 2009 om 15:50

Dan zal het denk ik hetzelfde gaan als hoe het nu in het amateurvoetbal gaat: Als je een periode pakt, maar je speelt p/d of je degradeert direct, vervalt je periodetitel! Die gaat dan naar de nummer 2 op de ranglijst in die periode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren