Salzburg niet door met Adriaanse

Dinsdag, 7 april 2009 om

Red Bull Salzburg neemt na dit seizoen afscheid van Co Adriaanse. Het aflopende contract van de oefenmeester wordt niet verlengd, zo meldt de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Het is nog niet bekend wie n...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door LaHaya)

Logisch, bestuur wil zaken op tijd geregeld hebben en Adriaanse wil eerst kijken of er mooiere clubs voorbijkomen voordat hij zekerheid geeft.

7 april 2009 om 16:00

Maar Adriaanse heeft toch aangegeven "te houden van zijn werk hier"? Lijkt mij, dat je dan genoeg vertrouwen geeft naar het bestuur toe. Maar zoals Ali hieronder zich ook al afvraagt, wat is dan de precieze oorzaak? Die wordt ook niet genoemd...vreemd.

Ik denk niet dat wat jij zegt (ewoud) de reden is voor het niet verlengen van zijn contract. Want de club is eigenlijk al vrij laat met het regelen van zaken, zoals Adriaanse ook al zegt: "de planning voor volgend seizoen zou eigenlijk al klaar moeten zijn".

7 april 2009 om 16:40

Precies ja. Houden van je werk. Een typische voetbaluitspraak want je kan er alle kanten mee op; het hoeft natuurlijk nog niet te zeggen dat je niet weg wilt als er iets mooiers voorbij komt.

Waarom hij weg gaat? Ik denk dat dit gewoon intern is en dat we er misschien pas over een half jaartje achter zullen komen, zoals dat vaak met dit soort dingen gaat..

7 april 2009 om 17:06

In de voetballerij telt alleen een handtekening en zelfs die niet altijd. Ik snap wel dat het bestuur liever voor zekerheid gaat, en het lijkt me ook wel tijd voor Co om een mooie stap te maken.

7 april 2009 om 19:18

Idd ja houden van je werk.
Als je de tekst nou eens goed leest en ziet dat hij zegt "ik houd van mijn werk hier" kun je dus opmaken dat hier,daar in Oostenrijk betekent.dus je kunt er niet alle kanten mee op.ja,alle kanten in Oostenrijk maar ik zie niet in welke andere club hij daar nog heen zou willen.
Dus gewoon iets interns we komen er waarschijnlijk pas veel later achter.

7 april 2009 om 20:07

Bondscoach kan ook nog

ik snap het niet, hij doet het tog goed mer red bull, wrm willen ze zijn contract verlengen.

kan iemand mij vertelle wat de achterliggende oorzaak is

7 april 2009 om 15:59

Misschien heeft ie bonje met het bestuur. Misschien heeft ie aangegeven weg te willen (en wordt het op deze manier gebracht). Hopelijk kan hij bij een club met naam in Europa terecht.

Psv, kom op. Jullie kunnen (hopelijk) kiezen uit Rutten en Adriaanse.

7 april 2009 om 16:50

mensen die psv niet respecteren hoeven wat mij betreft niet te komen. ik zie ook niet in waarom ook maar 1 psv supporter adriaanse zou willen na zijn uitspraken over de club en harrie van raaij...

7 april 2009 om 19:20

Wat wil je dan?
Iemand die lekker gaat lopen slijmen bij Reker en de supportersvereniging?
Maakt dat wat uit!als hij naar Psv zou gaan en hij wordt kampioen en ze gaan lekker weer de Cl in dan hoor je geen 1 Psv'er zeggen dat Adriaanse moet oprotten want zo zitten die Psv'ers in elkaar: succes-supporters noem ik ze ook wel.

7 april 2009 om 15:59

Het probleem is niet dat Red Bull zijn contract niet wilt verlengen, Adriaanse zelf wil eerst kijken of er mooiere clubs zijn, dus het probleem ligt bij hem. Hij presteert prima en volgens mij kan hij gerust nog een seizoen blijven, maar hij wil weer hogerop Red Bull wil nu vast een trainer vast leggen voor het volgende seizoen

7 april 2009 om 16:03

Volgens technisch directeur Heinz Hochhauser lag de beslissing om de wegen na één seizoen al te laten scheiden voor de hand. "er waren duidelijke redenen om het contract niet te verlengen. De club doet verder geen mededelingen."

Het blijft voor de rest gewoon gissen, maar de club wil niet verder met Adriaanse. Zelf vind ik het raar, want Adriaanse wilde wel langer blijven. Maar aan de andere kant heeft de club ook zekerheid nodig, en geen twijfelende trainer die misschien aan het eind alsnog vertrekt.

7 april 2009 om 16:08

niet helemaal waar.
makkelijk praten voor co als de club het vertrouwen op zegt
maar hij wou zelf zijn nieuwe contract niet tekenen!!
logische wijs dat de club verder gaat zoeken.

7 april 2009 om 16:01

Zoals gezegd, Co Adriaanse wacht op Psv of een andere mooie club en daarom wou hij zijn contract niet verlengen, nu Salzburg weet dat ze bij Co op een 2de plek komen willen ze niet doorgaan met hem, voelen zich te goed om 2de keus te zijn

Logisch, in Salzburg weten ze ook dat Co wacht op Psv, als Co meteen ja had gezegd tegen een contractverlenging had hij daar gewoon nog gezeten hoor. Aan de ene kant zeg ik dat Co kampioen moet worden en zijn cv er beter van wordt maar dat andere stoute gevoel zegt dat hij na dit gewoon lekker Rapid Wien voorbij moet laten en 2de of 3de worden, ligt ook gevoelig, Salzburg voelt zich nu stoer.

Toch wel vreemd, hij doet het goed met Salzburg maar toch wordt zijn contract niet verlengt.
Dit zal wel komen doordat hij in de media heeft geroepen wel graag naar Psv te willen.

Niet zo handig!! Adriaanse is een van de beste trainers, die aan een club kan bouwen. Dan moet je hem niet naar één jaar laten vertrekken.

7 april 2009 om 18:08

hestar kun jij mij een club opnoemen waar adriaanse niet met bonje is vertrokken?

(nog een reden dat ik hem bij psv niet hoef te zien)

Dit ontslag is typisch iets voor adriaanse, zet ie bij een club een goede structuur neer, plukt ie zelf niet de vruchten ervan. Weer een gemiste kans voor adriaanse.

7 april 2009 om 16:36

Waarom zou dit typisch Adriaanse zijn? De meeste clubvoorziters kunnen helaas niet met zijn directe karakter overweg, en dat vind ik persoonlijk toch best jammer aangezien ik er nog steeds heilig van
overtuigd ben dat hij succes had kunnen boeken met zowel Ajax als Porto...

Een echte topcoach!

7 april 2009 om 16:50

@ Luke: lees nog een keer goed!, er staat duidelijk dat Adriaanse door wil en dat hij het naar zijn zin heeft. Daarentegen is de leiding degene die hem geen nieuw contract wil geven, kortom hij krijgt de kans er niet toe (en daar zullen vast wel goede redenen voor zijn die niet genoemd worden). En nog iets: een aflopend contract dat niet verlengd wordt is niet hetzelfde als een ontslag!

7 april 2009 om 16:20

Ik denk dat Ewoud ook gelijk heeft. Verder is Adriaanse een type trainer, die succes kan boeken, maar waar je na een poosje ook genoeg van hebt. Dat beaamt hij zelf ook. Wellicht ligt de oorzaak in die richting?

7 april 2009 om 16:38

Naar zijn eigen zeggen is de max. houdbaarheidsdatum voor een coach 3 jaar. Hij heeft hier pas 1 (succesvol) seizoen achter de rug.

7 april 2009 om 19:23

Ja heeft Adriaanse helemaal gelijk in want trainers zoals Ferguson presteren niets bij Man Utd.

Weer een nieuwe kandidaat voor psv, al denk ik toch dat het daar Rutten zal worden. Er zullen toch wel veel geschikte clubs voor Co te vinden zijn, Schalke bijvoorbeeld.

Hij gaat wel vaak met bonje weg! Niet goed voor zijn imago!

Geen redenen om te verlengen? Hij doet het toch supergoed daar?

Best verassend, met name omdat ze het niet bepaald slecht doen in de competitie! Ik zou zeggen, Co kijk lekker uit naar een club groter dan Rbs, je hebt vrijwel overal wel succes gekend! Er zullen nog wel genoeg clubs loeren op je handtekening.

Dit was een beetje te verwachten!
hij wil natuurlijk ook een andere club en het bestuur kan nu al zoek naar een nieuwe coach!

Ik vind het verrassend nieuws!
Ben benieuwd wat de consequenties zijn voor Nelisse en Opdam. Toch aankopen van Co.

Dit is dus het einde van een ongelukkig huwelijk ! Co heeft de club geschoffeerd met zijn open sollicitatie aan het adres van Psv. Dat is hem duidelijk niet in dank afgenomen. De club zoekt naar een nieuwe trainer die zich wel hoffelijk naar de club gedraagt.
Dat is tenminste wat ik er van denk. Co is gewend zijn eigen carriere te plannen en te gaan en staan waar en wanneer hij dat wil.
Hier in Nederland vinden wij dat authentiek, in het buitenland onbeschoft

Psvpsvpsvpsv. veel beter dan Rutten denk ik... al dacht ik dat stevens het ook wel goed zou doen... maar dat is dus ook niet zo geworden maar Co is denk ik socialer dan stevens. ik denk dat het goed voor beide zou zijn

Kom op Psv Sla je slag!!
Deze trainer is veel beter voor Psv dan een Rutten...

7 april 2009 om 17:16

Hij maakt overal ruzie die man. Hij zorgt voor veel onrust, dat psv niet kan gebruiken!

Ongeloofelijk dat Sallzburg hem laat gaan, kapitaal vernietiging maar psv zou nu toe kunnen slaan.

7 april 2009 om 19:07

Hij wordt wel kampioen met red bull sallzburg!

Helemaal niet erg als hij naar Psv zou komen. Ik vind Rutten een prima trainer, maar het argument voor hem dat hij 'de cultuur kent' vind ik de laatste jaren overschat. Stevens zou die ook kennen en we weten allemaal hoe dat is gegaan, terwijl je van ex-speler Jan Wouters en 'gemoedelijke' Limburger Sef Vergoossen ook mocht verwachten dat ze dicht bij de club zouden staan. Hun aanwezigheid als interim-trainer was bagger!

Ik denk dat Co Adriaanse met verregaande zeggenschap een absolute meerwaarde voor het huidige Psv is. In het verleden bewees de Amsterdammer niet alleen een uitstekend coach met aanvallend, goed voetbal te zijn, maar ook organisatorisch weet Co de zaak positief naar zijn hand te zetten, terwijl hij met Zlatan, Maxwell, Mido en Trabelsi bewees uitstekend aankopen te kunnen doen. Verder schroomt Adriaanse niet om de jeugd een kans te geven en weet hij overal waar hij werkt een kloppend, hecht team te smeden. Ik vind hem niet meer of minder geschikt dan Rutten - ze zijn gewoon anders - maar als Co zijn gang naar de Herdgang maakt zit ik niet te treuren.

7 april 2009 om 17:18

Hij is met bonje weggegaan bij Porto, Al Saad, Metallurg, Salzburg en Ajax. Ik ben ook voor Psv maar helemaal niet voor Adriaanse bij Psv. Ik denk dat Psv ook rutten gaat kiezen, en dat lijkt me een zeer verstandige keus!

7 april 2009 om 18:39

Sorry hoor, ik vind Co ook een toptrainer, maar die transfers die
jij opnoemt komen echt op het conto van Beenhakker...

7 april 2009 om 19:09

hij is inderdaad een goede trainer maar beter als rutten?

Jammer voor Nelisse

ik vind hem een prima coach

ik vind het onterecht hij is een goede trainer dus ik vind dat ze hem moeten houden je hoeft het niet met me eens te zijn maar dit vind ik.

wel Belgische voetbalbond, waar wachten jullie op? Nu bellen !

Co zou ideaal zijn voor de Belgische nationale ploeg, hij zou ons aanvallend talent eindelijk volledig benutten!

Weg met die conservatieve Belgische trainers, haal een nederlander zoals Co

De liefde moet van twee kanten komen, zowel van de club als de trainer en als dat er niet is dan zal het niet lang stand houden, zo ook hierbij. Maar ik denk wel dat Adriaanse genoeg capaciteiten heeft om ergens anders makkelijk aan de slag te kunnen gaan.

Adriaanse komt wel ergens terecht dat is het probleem niet ik denk dat Salzburg met een groter probleem zit omdat Adriaanse echt een goede trainer is die niet zomaar vervangbaar is

Dit is Co´s eigen schuld. Hij gaat publiekelijk lopen flirten met Psv (en eerder ook met Utrecht). Als hij ziet dat het niet gaat lukken, zegt hij snel weer dat hij met Salzburg verder wil. Kzou dat ook niet pikken. En er zal - Co een beetje kennende - wel meer gebeurd zijn.

Het zegt mij persoonlijk helemaal niets hoe iemand ergens weg gaat.
co heeft bij elke club waar hij in het recente verleden gewerkt heeft succes gehaald en een goede organisatie achter gelaten. Zelfs bij ajax op het moment dat hij vertrok stond hij 2e met nog de mogelijkheid op meer. Koeman nam het over en haalde met dat elftal nog de kwartfinale van de championsleague!

ik verkies Co boven Fred. En ging Hiddink/rutte zo sjiek weg bij psv: nee! en toch zien we die wel graag terug komen. Dus hoe iemand weg gaat bij een club zegd niks. En de strijd tussen Adriaanse / van Gaal / van Basten/been lijkt mij een beleving opzich die ik graag wil mee maken!!

ook heeft hij bewezen dat hij een team op kan bouwen en de snel een goede organisatie neer kan zetten. De raad van bestuur zou hem verkiezen boven Rutte.

rutte die is misschien pas v.a. 2010 beschikbaar, anders kan hij naar zijn afkoopsom van Schalke fluiten. zo luiden de laatste berichten in sportweek.

daarom moeten zo Co nu snel vast leggen dan kunnen de supporters er een paar maand aan wennen, en laat ze dan vooral het voetbal wat Az toen speelde in gedachte houden, dat zou in ons eindhoven een verademing zijn!

Wat ik persoonlijk opvallend vindt aan de vele reacties hierboven is dat niemand op het idee komt dat Adriaanse wellicht weer in Den Haag bij Ado aan de slag gaat. Co een beetje kennende (uiteraard niet persoonlijk, maar uit de media) houdt hij wel van een uitdaging en de kans om iets op te bouwen. Hoewel het nog niet zeker is dat Ado er in blijft is de kans wel reeel te noemen. Als dat zo is en er kunnen wat versterkingen worden aangetrokken zou dit voor Co een perfecte uitdaging zijn. Ideaal voor Ado is dan dat Wetzel zich meer kan focussen op andere zaken in plaats van de dubbel functie die hij nu bekleed.

Ado sla je slag zo ik zo zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Red Bull Salzburg

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Andreas UlmerVerdediger341
Valon BerishaMiddenvelder335
Aanvaller3210
Duje Caleta-CarVerdediger312
Jonathan DoinVerdediger302
Naby Deco KeïtaMiddenvelder2912
Voor de complete selectie: Clubpagina Red Bull Salzburg.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren