Preses Sparta: 'Vloet wilde De Zeeuw niet hebben'

Maandag, 30 maart 2009 om

Demy de Zeeuw speelt inmiddels alweer vier jaar voor AZ en werkte zich in Alkmaar op tot international, maar het had niet veel gescheeld of de middenvelder maakte eerder in zijn loopbaan de stap van Go Ahead Eagles naar Sparta. Voorzitter Hans van Heelsbergen liet in een openhartig interview weten dat zijn club De Zeeuw voor 100.000 euro kon oppikken, maar dat toenmalig trainer Wiljan Vloet de transfer tegenhield.

Van Heelsbergen, die binnenkort zijn taken bij Sparta zal neerleggen (‘ik ben gewoon geen goede voorzitter’), haalt in een gesprek met Voetbal International opvallend hard uit naar enkele (ex-)werknemers van de club. De meest opmerkelijke uitspraak ging over Vloet, die in het verleden twee jaar werkzaam was in Rotterdam. De coach dwarsboomde de komst van De Zeeuw, omdat hij hem niet goed genoeg achtte. “Heb je er dan verstand van?”, deelde Van Heelsbergen een sneer uit naar Vloet.

AZ zag het uiteindelijk wel zitten in De Zeeuw en haalde de middenvelder op uit Deventer. De middenvelder maakte een uitstekende ontwikkeling door in de kaasstad en werd al snel een onmisbare pion in het elftal. Onder Marco van Basten mocht De Zeeuw zelfs debuteren in het Nederlands elftal en maakte hij het EK in Zwitserland en Oostenrijk mee. De international heeft nu twintig caps achter zijn naam staan.

Van Heelsbergen haalde niet alleen uit naar Vloet, maar ook huidig trainer Foeke Booy moest het ontgelden. “Ik ben nooit een fan van hem geweest”, zei de preses. “Wat me nu vooral aan hem tegenstaat is dat hij het slachtoffer van de ontstane situatie speelt, terwijl hij alles voor het zeggen had. Na het vertrek van Danny Blind schreeuwde hij moord en brand dat Danny de club in de steek liet, maar een jaar later doet hij hetzelfde (Booy gaat in de zomer naar FC Utrecht, red.). Adrie van Tiggelen had hoofdtrainer moeten worden, maar die wilde dat niet omdat hij ook bij Ger Lagendijk zit.”

De belangenbehartiger is een volgend persoon die kritiek moet slikken. “Zijn invloed binnen de club werd te groot”, merkte de voorzitter op. “Op een gegeven moment leek het wel alsof we Sparta Lagendijk waren in plaats van Sparta Rotterdam. De invloed van deze man binnen de club gaan we dan ook aanpakken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door TheOracle)

Tja wat wil deze man hier nu mee zeggen. Als Psv Huntelaar gehouden had en Ajax Van der Vaart en Feyenoord Van Persie... ach ja ik kan zo uren doorgaan. als als als!!!

30 maart 2009 om 22:14

Inderdaad. Ik vind dit zo'n onzin verhalen. Wat maakt het uit dat hij bij sparta had kunnen spelen? Hij speelt nu bij Az en dat is het enige wat telt. Ze moeten geen oude koeien uit de sloot halen.

30 maart 2009 om 22:26

Van de geschiedenis moeten we leren! Deden we dat maar eens...

30 maart 2009 om 22:25

Deze man wil hiermee kritiek uiten aan het adres van Wiljan Vloet. Ik denk dat hij zelf vrij veel kritiek over zich heen heeft gekregen en zich zo wil verdedigen. De aanval is de beste verdediging.

Buiten dat verdedig je jezelf zo niet, maar graaf je eigenlijk je eigen graf: als voorzitter of wat ie dan ook was, had hij zijn wil moeten doorzetten en op het moment dat deze genoemde fouten werden gemaakt, in moeten grijpen, niet achteraf. Zwak, maar hij noemt zichzelf dus ook al zwak. Geinige vent wel, dat ie dat dan zegt.

30 maart 2009 om 23:22

Ik roep het al een tijdje en ik doe het nu weer: "wiljan Vloet is een kwakzalver." Echt, die man heb ik nog nooit op een zinnig woord kunnen betrappen. Co Adriaanse zegt weleens: "een goed paard, maakt nog geen goede ruiter", nou Vloet is noch een goed paard, noch een goede ruiter. Vloet vind ik dus echt helemaal niks. Daarvoor is dit een goed voorbeeld. Zelfs een blinde ziet dat De Zeeuw kwaliteiten heeft, maar Wiljan zat weer te slapen hoor...

30 maart 2009 om 23:39

Jou gebazel getuigt niet van goede argumenten. Als iedereen kon zien dat De Zeeuw kwaliteiten had, had toch de halve eredivisie hem al willen hebben? Maar alleen Sparta had toen belangstelling, later kwam Az pas. Dat je wat tegen Wiljan Vloet hebt is jou zaak, maar gebruik dit dan niet als argument, want dat is niet terecht!

30 maart 2009 om 23:47

Tsja het lijkt mij idd wat naief om te denken dat Demy de Zeeuw bij Sparta de zelfde speler zou zijn geworden als wie hij nu is...

31 maart 2009 om 10:17

Mee eens, niemand had aanzien komen dat de Zeeuw zo snel zou groeien. Az was een ploeg in opbouw, en kregen een trainer die vooral spelers laat voetballen. De Zeeuw past in dit plaatje, misschien had hij bij Sparta wel een carriere door gemaakt in de onderste regionen van de eredivisie. Tuurlijk is talent belangrijk, maar er moeten ook trainers zijn die het uit je kunnen halen.

gelukkig zit vloet nu in eindhoven zijn zakken te vullen met al zijn kennis??????!!!!!!!

Ach ja. Bij telstar zagen ze Jerrel Hasselbaink niet zitten. Als een speler niet in je plaatje past kan het verkeren. Vindt het veel ergens als een club dure spelers haald die het niet brengen. Of als een club geen schuld wil inzien als een door hun betaalde speler een schandelige overtreding maakt.

Alsof Vloet het toen al had moeten zien. Demy de Zeeuw speelde echt niet vanaf het begin de sterren van de hemel, dat kwam later pas. Zijn uitlatingen typeert meer de voorzitter zelf dan de personen waarover hij uithaalt. Maargoed, gelukkig vind hij zichzelf ook een slechte voorzitter.

Als De Zeeuw naar Sparta was gegaan had hij zich misschien niet zo goed ontwikkeld als nu bij Az.

Dus domme fout van Sparta, of te wel Vloet destijds. Maar ja zulke berichten horen we zo vaak.
''het had niet veel gescheeld of Ronaldinho vertrok naar Fc Knudde''
''als ik de nodige geld had destijds, dan had ik Messi bij Fc Toulouse''
...altijd weer die achterafverhalen, vraag me af of zij er zelf niet moe van worden

31 maart 2009 om 10:19

Juist en Fred was eigendom van Feyenoord, maar vertrok naar Lyon, waar het in eerste instantie heel goed ging!!

Zo kun je echt wel 30 verhalen erbij pakken, hij schopt nog geen deuk in een pakje boter deze voorzitter!!

Makkelijk praten achteraf. Niemand weet van tevoren of een speler zal slagen of niet, wanneer De Zeeuw naar Sparta was gegaan had hij zich mischien lang niet zo goed ontwikkeld. Met al deze uitspraken toont hij alleen maar aan inderdaad geen goede voorzitter te zijn. Punt.

Waarom komen dit soort 'als' berichten altijd maanden/jaren nadat het gebeurd is?
Zo zouden Robinho en Messi ook naar Psv gaan, maar dit ging op het laatste moment niet door...
Maarja, stel dat dit allemaal wel was gebeurd? Dan zou de nederlandse competitie er heel wat leuker uitzien!

Volgens mij is Sparta gewoon gebaat bij rust op dit moment om zo de strijd tegen degradatie succesvol voort te zetten. Uitlatingen van de voorzitter in een openhartig interview in de Vi zijn dan niet bepaald bevorderlijk. Had deze beste man niet gewoon nog 3 maanden zijn mond kunnen houden.
Laat hem zijn laatste energie stoppen in het vastleggen van een goede trainer voor Sparta.
Het is sowieso achteraf makkelijk praten over transfer rondom De Zeeuw. Dergelijke voorbeelden kan iedere voorzitter, technisch directeur en trainer na een paar jaar opnoemen.
Wat betreft Booy heeft hij dan wel enigzins gelijk dat die een jaar geleden moord en brand riep toen Blind vertrok naar Ajax en nu ongeveer hetzelfde doet. Maar goed, ik heb er wel vertrouwen in dat Booy absoluut niet wil degraderen met Sparta en als de relatie met spelersgroep nog goed is dan dient hij het seizoen gewoon af te maken.

lekker makkelijk achteraf gezien... zielig natrappen heet dit.

Beetje mosterd na de maaltijd. Meneertje wil zeker weer even in de aandacht, zelfkennis komt bij hem ook na de maaltijd door nu te roepen dat hij geen goede voorzitter is. Hij stelt die trainers of td's toch ook mede aan...? En dan een trainer van Haarlem 2 jaar volgen, aan psychologische tests onderwerpen, hem vervolgens aanstellen voor de lange termijn, en wanneer ze de eerste 6 wedstrijden niet optimaal presteren, hem de laan uitsturen...

Kan me nog een Willem v Hanegem herinneren die graag een onbekende Argentijn op proef had bij A Z, hem graag wilde hebben (kostte een prikkie) A Z wilde niet en een half jaar later speelde die Gugilminpietro bij A C Milan en in het Argentijnse elftal....

Toch zag van Gaal het wel,was dus niet een als als als verhaal,vloet heeft er dus geen verstand van dit is wel duidelijk bij deze...

30 maart 2009 om 23:00

Het kan ook geluk zijn, dat van Gaal het in hem zag zitten.

is al zo oud nieuws dat weten we als Sparta Supporters al heel lang ,dat Sparta geen goede organistatie had.

de Zeeuw komt niet Door vloet
mendes da Silva voor 50.000 naar Nac.
Nu met keepers probleem .


Dit is niet van dit jaar maar dit is al 6 jaar het slechte handels merk van Sparta.

Van Heelsbergen zegt zelf dat hij geen goede voorzitter is. Dat punt heeft-ie in dat interview wel heel stevig benadrukt. Wat een mafketel om zulke uitspraken te doen.

Ja maar goed, een speler kan je nooit een garantie geven dat hij daadwerkelijk datgene zal brengen wat er van hem verwacht wordt. Eljiro Elia is een mooie voorbeeld, kon bij Ajax weggaan uit de jeugd, maar heeft zich bewezen bij Ado en Twente. Het zal altijd een risico blijven om een speler aan te trekken. Maar wat ik mij altijd afvraag is, waarom komen deze dingen altijd boven water, wanneer het absoluut niet meer nodig is. Ik noem het meer opzoeken van publiciteit...!

Dit laat zien hoe groot het spartahart van Hans is. Het is voor mij onbegrijpelijk dat er commentaar komt op hem. We moeten ons afvragen of sparta niet ter ziele was gegaan zonder de redder Hans.

Tuurlijk is dit niet slim geweest maar misschien hadden ze gewoon bij Az de visie die Sparta niet had...big deal..johan derksen was gewoon even Vloet zwart aan het maken......

Off: Die Kraaij is echt een idioot zeg!!altijd net als wat Derksen zei bij alles wat hij zegt heel dramatisch doen...echt verschrikkelijk irritant...met z'n Lienden....

Hahahaha ik wil niet lullig doen tegen de Psv-ers, maar die Vloet zit nu bij jullie en dan wel als jeugdhoofdopleidingen! Met andere woorden, hij stuurt nu alle goede talenten weg. Maar De Zeeuw moet die Vloet wel bedanken, als hij door Sparta was aangetrokken had hij daar te lang rond gehangen in Rotterdam en was hij geen international geweest denk ik. Zie Meeuwis, die is ook een beetje te laat doorgebroken.

Zo als de man al zegt ik ben geen goede voorzitter.
Dat blijkt nu wel overduidelijk, om zo over mensen te spreken, waar hij nog dagelijks mee werkt.
Sparta dient de man zo snel mogelijk op het matje te roepen.
Snap ook niet goed wat de man hier mee denkt te bereiken.
Zeer on Spartaans ook trouwens.

Het is altijd zo makkelijk om een lijstje te maken van spelers die ooit zijn afgekeurd door een scout/trainer en later wel de (wereld)top behalen. Hiermee geeft die voorzitter gelijk aan waarom hij weggaat, duidelijk ongeschikt.

De Zeeuw mag van geluk spreken dat Vloet het niet in hem zag zitten want zonder van Gaal had hij het Nl elftal nooit gehaald.

Jammer dat een voorzitter zo praat denk dat Demy zelf geen zin had ,want er waren wel meer clubs die hem wouden hebben
Gelukkig kreeg hij advies van Mark Overmars die tijdens een oefenwedstrijd van de Go Ahead Eagles tegen van Gaal wees op Demy en gelukkig heeft hij verstand van voetbal ,en gelijk na de wedstrijd is de zaak geregeld
Maar ja hij kwam bij een club vandaan die wel meer goede spelers heeft geleverd die in het Nederlands elftal hebben gespeeld

Lekker natrappen, heel stijlvol! "ik ben gewoon geen goede voorzitter", en hij heeft er dus wel verstand van?

Geluk dat de zeeuw goed heeft ontwikkeld, kijk naar nick van der velden nee dat is een top aankoop... zo zie je maar als iemand slaagd bij een club dan wilt iedereen met de eer strijken!

Lekker natrappen in de media. Ik ben ook geen fan van Vloet maar om nou te stellen dat hij geen verstand van voetbal heeft omdat hij een speler van Go Ahead niet zag zitten is een beetje kort door de bocht. Ajax kocht Rosenberg van Malmo terwijl Alves daar toen ook voetbalde. Psv stuurde Huntelaar weg. En uit de Ajax opleiding komen ook legio spelers in wie Ajax het niet zag zitten en die later wel succesvol zijn gebleken. Zo gaat dat wel eens. Niemand heeft een glazen bol of de wijsheid in pacht.

Deze man geeft met enkele duidelijke voorbeelden aan waarom hij geen goede voorzitter is.
Ik denk dat hij zo stellig is, omdat hij bang is dat ze hem gaan proberen over te halen om te blijven.
Nou, meneer van Heelsbergen, ik denk niet dat je nog aan de bak komt, maar ook niet buiten het voetbal, want op deze manier zet je jezelf wel enorm te kijk als bestuurder.
Neem je verantwoordelijkheid en stop met het schoonvegen van je eigen straatje.
Bescherm je (oud)medewerkers naar buiten toe, maar pak ze intern aan, dat is een onderdeel van je takenpakket.
Dat schijnen veel voorzitters altijd te vergeten, wanneer ze zelf in de schijnwerpers willen staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AS Roma gaat in januari voor een aanvallende versterking vanwege blessures van Nikola Kalinic en Henrikh Mkhitaryan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren