Willem II voorziet stadion van nieuwe naam

Vrijdag, 30 januari 2009 om

Willem II heeft de naam van het eigen stadion veranderd naar het Koning Willem II Stadion. Eerder ging het onderkomen door het leven als het Willem II Stadion, maar die naam riep volgens voorzitter Hans Verbunt soms valse associaties op met het gelijknamige sigarenmerk.

“Op deze wijze willen wij refereren aan de rijke historie van de club en die tot uitdrukking brengen in ons stadion”, zo laat de preses weten op de website van de Brabantse Eredivisionist. Willem II wil de link met Koning Willem II nadrukkelijker gaan onderstrepen, en hoopt dat de naamsverandering daar voor een deel aan bij kan dragen.

“Daarom noemen we onze open dag Koningsdag, gezichtsbepalende spelers worden Koningskinderen genoemd, de tribune achter een van de doelen met onze fanatiekste fans heet de Kingside en de fanclub van kinderen WII Kings”, zo laat directeur Frank Molkenboer verder weten in het Brabants Dagblad.

De diverse zalen in het stadion zullen overigens worden vernoemd naar diverse grootheden die in het verleden de club dienden. Spelers als Joris Mathijsen en Sami Hyypiä en de trainers Frantisek Fadrhonc en Co Adriaanse krijgen allen een eigen plek.Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door StJobWll)

Mooi, moeten meer clubs doen, vind de sponsor naam verwerkt in de stadion naam maar niks.

30 januari 2009 om 12:18

Maar dat is meestal één van de redenen dat ze die club sponseren
Maar je hebt gelijk, het klinkt meestal voor geen meter.

heel goed, veeeeel beter dan emirates stadium ofzo of eneco stadion, fujifilm stadion
een stadion naar een sponsor vernoemen, heeft nix met voetbal te maken

30 januari 2009 om 12:24

juist wel voetbalclubs willen goeie spelers en die kosten geld. het geld komt voor namelijk van de sponsors en de supporters dus is het een goed idee om je stadion naam te verkopen je verkoopt eigenlijk gebakken lucht en je vangt er een klap met geld voor dus het heeft weldegelijk wat met voetbal te maken en ik vind dat sommige stadion namen met spons wel mooi bijv:
allianz stadion
grolsch veste
dsb stadion

maar moet je wel na geven dat Higbury mooier is dan het emirates stadium:s

30 januari 2009 om 12:26

@ Jelden:
Ben het niet met je eens dat je gebakken lucht verkoopt. Je leent je naam uit aan een groot uithangbord. Allianz Arena wordt met 1 naam genoemd met Bayern Munchen. Dat is het perfecte reclamemateriaal. Ongeveer hetzelfde als bekende mensen voor je karretje spannen.

30 januari 2009 om 12:27

@ jelden,
Was het niet de allianz arena?

30 januari 2009 om 12:25

@ Wests1de:
ben ik helemaal met je eens dat zo'n stadion niet klinkt. Maar onder de fans zal dan toch gewoon de 'normale' naam blijven leven en niet de sponsornaam. Bovendien is de naam van je stadion aan een sponser uitlenen een goede bron van inkomsten

30 januari 2009 om 12:42

ik als twentesupporter ga tegenwoordig gewoon naar de Grolsch Veste, Op het begin van het seizoen versprak ik me nog wel eens maar tegenwoordig praat iedereen nog over de Grolsch Veste niet meer over het Arke stadion, uiteraard praat de oude garde nog steeds over het Diekmanstadion maar dat zijn verhalen hoe het toen was, maar deze mensen gaan ook gewoon tijdens een thuiswedstrijd van Twente naar de Grolsch Veste..
Van mij had het natuurlijk ook het Epi Drost stadion mogen heten maar ben blij met deze naam en de financien die het met zich meebrengt.

30 januari 2009 om 12:25

najah koning willem Ii, heeft ook weinig met voetbal te maken. leuk voor de mensen uit Tilburg en omstreken maar het maakt mij niets uit of ik naar het Dsb stadion, de Arena, de Grolsch Veste of naar het Koning Willem Ii stadion ga. ik kom voor het voetbal.

Echt een koningszet dit van Willem Ii. Majestueuze beslissing.

Nou ik ben het eens dat de naam gewoon slecht is maar dat dacht ik eerst over de naam van het nieuwe stadion van Fc Twente, nu omdat ik het vaak heb gehoord ben ik er aan gewend geraakt. Misschien is dat ook met deze naam van Willem ll.

goede naamsverandering. beter dan al die commerciele namen zoals: grolsch veste en fujifilm stadion of nog veel meer van dat. dat klinkt gewoon allemaal niet

30 januari 2009 om 12:45

Fujifilm stadion is toch het Rat Verlegh stadion geworden naar de grote held van Nac?

wij bij fctwente noemen het stadion het Epi Drost stadion en sinds kort staat er ook een standbeeld van hem in het stadion. ook is zijn hoofd verwerkt in de stoeltjes op de 2e ring.

En hoe gaat de persruimte heten, de ridderzaal? Ik vind het mooi dat je de historie van je club wil uitdragen maar gezichtsbepalende spelers; koningskinderen noemen gaat wel ver. Welke daadwerkelijk gezichtsbepalende spelers heetf Willem Ii nu dan? Welke criteria gelden daarvoor?
Ik vind je spelers Koningskinderen noemen neigen naar dezelfde misplaatste arrogantie als godenzonen.

30 januari 2009 om 16:15

Met Koningskinderen wordt helemaal niet beweerd dat het spelersmateriaal "koninklijk" is maar wordt verwezen naar een oude term die verwees naar de koninklijke voetbalclub Willem Ii. Koninklijk omdat de club is genoemd naar Koning Willem Ii die tot kort voor de oprichting van de club in Tilburg woonde.
Heeft dus niks met arrogantie te maken.
Het is eenzelfde soort naam als "tukkers" voor Twente..alleen is "koningskinderen" natuurlijk lang niet zo bekend.
Maar met arrogantie heeft het helemaal niks te maken.

Ot:
Ik vind het een mooi besluit, nu de korte zijde nog naar de belangrijkste man uit het verleden noemen; Wim Groels.

Ach 'whats in a name.' Vindt eigenlijk niet dat Willem 2 zo heer en meester is op de voetbalvelden. Misschien moeten ze eens gaan denken om toch 'het Compac Complex', 'hans Worst Arena' of 'remia stadion' te introduceren. Het brengt genoeg geld met zich mee en daar kunnen de nederlandse koninklijken mooi van profiteren.

Het lenen van je naam aan een bekende sponsor is trouwens helemaal geen schande. Neem Psv bijvoorbeeld, het Philips Stadion is onlosmakend verbonden aan de club en philips betaald goed voor deze naamsbekendheid.

30 januari 2009 om 16:17

De naam heeft helemaal niks met heer en meester op de voetbalvelden te maken.
Lees je eerst eens goed in voor je reageert.

voor diegene die nog steeds denken dat het Nac-stadion "fujifilm stadion" heet:

in 2003 werd dat veranderd in "mycom Stadion" om vervolgens in 2006 toch maar te kiezen voor het "rat Verlegh stadion" (onze lokale held).

Als Willem Ii supporter maakt het me echt totaal niet uit of er nou Koning voor komt te staan of niet.

Ik vind het een prachtige nieuwe naam.

Joris Mathijsen en sammi hypia zaal. lol

30 januari 2009 om 18:03

Bombarda-bar.

Goh, dat Koning Willem ll satdion moet nog heel wat zalen bijbouwen, willen ze de echte helden nog eens eren... Jan van Roessel, Jaap Stam, Marc Overmars, Bud Brocken, Kevin Maddock, Henk van Rooy, en (nu even serieus: de veel te vroeg overleden) Ruben Kogeldans, en Pietje de Visser, heeft ook veel gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.VVV-Venlo26-1
9.Willem II22-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Fernando LewisVerdediger10
Darryl LachmanVerdediger10
Jordens PetersVerdediger10
Freek HeerkensVerdediger10
Thom HayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren