Porto-preses weerspreekt akkoord over Quaresma

Donderdag, 3 juli 2008 om

Jorge Pinto da Costa heeft eindelijk tekst en uitleg gegeven over de vermeende interesse van Internazionale in Ricardo Quaresma. De preses van FC Porto bevestigde de belangstelling van de Italiaanse landskampioen, maar benadrukte tevens dat het verschil tussen vraag en aanbod bijzonder groot is.

"Er zit wel enige kern van waarheid in de geruchten", laat Pinto da Costa donderdagavond aan de Portugese media weten. "Maar de onderhandelingen bevinden zich in een dusdanig stadium dat er nog absoluut geen sprake is van een akkoord. Daar is het verschil tussen vraag en aanbod gewoon weg te groot voor."

Eerder deze week verklaarde Internazionale-trainer José Mourinho dat hij gecharmeerd is van de grille buitenspeler én landgenoot van FC Porto. "Ik geef toe dat ik Quaresma graag in mijn ploeg zou willen hebben", vertelde hij zonder scrupules. "Hij is een speler die ik heel erg waardeer en ik heb er geen enkel probleem mee dat te vertellen."

'Maar ik heb niet de intentie enige druk te leggen op de onderhandelaars door te zeggen dat ik deze speler wel wil hebben en die speler niet', waarmee Mourinho min of meer al leek te willen zeggen dat Inter in onderhandeling is over een transfer van Quaresma.

De 24-jarige Quaresma, die 23 interlands speelde, staat nog tot medio 2011 onder contract en heeft zijn vierde seizoen in Porto achter de rug. De Portugese landskampioen heeft in zijn verbintenis een transfersom van veertig miljoen euro opgenomen. Quaresma begon zijn loopbaan bij Sporting Lissabon en zocht in de zomer van 2003 zijn geluk bij Barcelona. Daar bleef hij echter niet langer dan een jaar.Gerelateerd

34 reacties

Hij voegt niks toe. Geen rendement, doet alleen maar "leuke" trucjes. Geld verspilling.

3 juli 2008 om 20:46

Op het moment dat hij zijn leuke trucjes kan combineren met Rendement heb je wel een nieuwe ronaldo of ronaldinho.
Bovendien is 8 doelpunten in 17 wedstrijden niet slecht voor een buitenspeler.

3 juli 2008 om 22:43

Klopt. Cristiano Ronaldo had ook weinig rendement in zijn begin jaar; nu is hij de beste voetballer ter wereld . Het kan allemaal keren; ik hoop dat dat bij Quaresma ook gebeurt; want hij is toch wel iemand om naar het stadion te gaan hoor

haha de vorige X schreven ze dat hij al bij Inter zat en gepresenteerd werd ... en nou wten ze weer van niks ik ben echt de draad kwijt...

maar ik zie hem wel graag bij een grote club

Ik denk dat een bod van 30 miljoen wel wordt geaccepteerd. Ze moeten de lat ook weer niet te hoog leggen. Jammer dat hij zich niet heeft kunnen laten zien op het Ek, bjina geen speeltijd.
Zelf denk ik dat Pinto da Costa hoopt dat ie nog 1 jaar blijft en dan de sterren van de hemel speelt om hem vervolgens wel voor de hoofdprijs te verkopen.

quaresma is inderdaad goed.. maar ik weet niet of hij ook zou uitblnken in top competities.. ik bedoel in spanje is het mislukt dus ik heb men twijfels of hij het wel gaat maken in italië.. maargoed de transersom is natuurlijk ook niet voor niks 40 milj. dus hij zal zichzelf wel erg verbeterd hebben..

3 juli 2008 om 20:50

ach die portugese clubs vragen tegenwoordig acht astronomische bedragen voor gewone spelers. dus als er 40 miljoen word gevraagd hoeft hij dat nog niet waard te zijn. 30 miljoen is idd een goed bedrag

3 juli 2008 om 21:32

Inderdaad zo'n beetje elke basis speler van sporting or porto moet tegenwoordig al minimaal 15 miljoen opleveren. Alsof het allemaal nieuwe C. Ronaldo's zijn.

4 juli 2008 om 08:53

Beter dan beste spelers al voor 5miljoen euro laten gaan zoals in Nederland. Portugese spelers zijn erg begeerde spelers en vooral de buitenspelers want, in heel de wereld is er geen land met betere buitenspelers op dit moment. Logisch dat er dan veel word gevraagd en bijna altijd nog betaald wordt.

hey, ik dacht dat "jorge Pinto da Costa" al in de gevangenis zat. Kennelijk nog niet dus.. jammer. pffttt... de man van de gouden fluit. Het jaarlijks voor veel geld verkopen van een belangrijke speler schijnt iets van clubbeleid te zijn. Toen Adriaanse daar nog coach was zijn daar wel artikelen over verschenen,.. de handel en wandel van de Porto preses.

Voor 40 miljoen kan Internazionale net zo goed een andere "leuke" aanvallend ingestelde middenvelder halen. Zoals hierboven al is gezegd: hij voegt niet veel toe. Natuurlijk is hij een goede voetballer, maar dan meer vanwege zijn trucjes en soms overweldigende acties, maar om nu te stellen dat hij een rendementvolle aanvallende middenvelder is: nee, zeker niet voor dat bedrag

3 juli 2008 om 20:51

daar heb je gelijk in, maar bij inter kan hij ook nog veel leren. hij is ook nog 24 jaar...

Kan iemand zich nog C.ronaldo herinneren, ik ken Ronaldo nog als de solo man die 2x zoveel trucjes deed als Quaresma, Ronaldo toen nog spelend voor Sporting werd getransfeerd naar Manchester, een grote club in een grote competitie waar er niet al teveel word gekeken naar acties daarom verminderde Ronaldo zijn acties en kwam er meer rendement in zijn aanvallen. Nu combineert Ronaldo passen en trucjes door ze op de juiste tijd en plaats uit te voeren. Als Quaresma naar Inter vertrekt, zal hij weinig hebben aan trucjes om de seconde dus zal hij zich net als Ronaldo aanpassen aan de situatie, trucjes zitten in zijn aard dus zal hij er nog mee doorgaan maar zal ze waarschijnlijk minder gebruiken en op een betere plaats. Quaresma heeft zonder meer bijzondere kwalititeiten, een technieck die ik, al in langen tijd niet heb gezien, zijn schaartjes zijn op zo'n manier uitgevoerd dat ze onhoudbaar zijn voor de verdedeging, zo'n mooie ritme zit in zijn bewegingen.

hij komt nu in beter team dus betere medespelers he.
Is gewoon goede speler

Als hij gekneed wordt is dit de nieuwe wereldster, voor 99 dat Ferguson/man U Quaresma en Robinho zien als de opvolger van C Ronaldo

Zie hem graag komen, is een goede speler

ik vind Quaresma beter dan Ronaldo, want hij kan net zo als Ronaldo mooie truukjes doen en hij is niet zo´n ego als Ronaldo hij heeft altjd een oogje voor zijn medespelers. Een echte teamworker dus

3 juli 2008 om 21:54

Ja dag, Quaresma is egt geen teamworker hoor, hij is wel minder ego dan ronaldo maar ronaldo is ook gwoon de ergste ego die er is. En 40 miljoen is te veel

Quaresma is opzich wel een goede speler. Het is een speler waar je graag naar kijkt, omdat hij mooi voetbal speelt. Voor Inter zou het een goede versterking zijn.

Quaresma is een leuke speler, Ronaldo type maar dan iets minder goed.. Ik vind hem wel niet bij Inter Passen maar eerder bij een Spaanse club maar dat is ieder zijn mening.. Wat mij wel opvalt is dat die Portugese clubs wel veel geld vragen voor hun spelers:s.. Telkens als een Spaanse, Italiaanse, Engelse club een Speler uit Portugal wilt halen moeten ze altijd veel geld betalen.. Dit is wss omdat ze hun spelers willen behouden maar als dat altijd lukt is iets anders.. Hopelijk gaat Manchester niet voor hem want dan heb je alle 3 de flank spelers van Portugal in 1 ploeg en dat is niet zo leuk vind ik..

waarom praat hier iedereen over truukjes maar niet over zijn beroemde "buitenkantjes"?
hij krult al die ballen zo mooi!

dit is geen truukje, maar een hele andere soort manier van voetballen! pure techniek om van te genieten.

Precies voor zo'n speler ga je naar het stadion

egt een geweldige voetballer, met iets meer rendement egt een geweldenaar, zen buitenkantjes en ze ballen die die met ontzettend veel gevoel krult heerlijk om naar te kijke

ja ik heb een stukje gelezen hier over, en daar staat dit ook in, alleen er staat nog iets bij, wat een Zeer Belangrijk punt is, namelijk, ze Waren dicht bij een akkoord, maar omdat Porto toch Cl mag gaan spelen, is de vraagprijs weer omhoog gegaan. dat stond op de site van gazzetta of corriere, weet niet meer zeker.

Perfecte man voor Italiaanse competitie.
Het tempo is in italie lager dan in engeland waardoor er meer ruimtes zijn.
Bovendien is het aantal bezoekers in Italie treurig ten opzichte van engeland, spanje.
Het gemiddelde daalde als ik me niet vergis terwijl in Nl stijgt dat.

Pato, Ronaldo, Kaka, Del Piero, Seedorf, Ibrahimovic zijn spelers in Italië waarvoor men naar het stadion gaat. En Quaresma past daar prima tussen. Qua truukjes is Quaresma meer show dan een iedere andere voetballer. Of het nou mislukt of lukt voor zulke voetballers ga je voetbal kijken op tv of stadions bezoeken.

3 juli 2008 om 22:46

Kan je mij ook vertellen hoeveel het gemiddelde is in italië qua toeschouwers?? ik denk als het er 20 000 zijn dat ze blij mogen zijn of niet soms?

Dit heeft veel te maken denk ik met dat in italië matchen zomaar worden uitgezonden en er altijd veel voetbal op tv is.. Er altijd veel geweld is in en rond het stadion.. En de tickets zijn in italië ook niet bepaald zo goed koop,, eerder naar de dure kant.. Voor een ticket in het juventus stadion betaal je al makkelijk 23-25 euro..

Quaresma leuke voetballer inderdaad,, Hij heeft echt zo een verfijnde apparte traptechniek.. Technisch zeer goed,, Jammer dat hij tijdens het ek niet zoveel speelde..

3 juli 2008 om 22:47

als het tempo lager ligt zijn de ruimtes minder groot hoor..
in engeland waar het tempo hoog ligt zijn de ruimtes groter, daarom wordt er ook veel meer gescoord in engeland dan in italie.

3 juli 2008 om 22:50

Hoe kan je fenomenen als Cassano, Totti, Lavezzi, en nog veel meer vergeten. Italie heeft nog altijd de meest technische begaafde spelers in haar competitie spelen. Meer dan in een Spanje of Engeland.

Inter moet deze topper des toppers halen! Er is niemand in de wereld die zo technisch begaafd is als deze speler. Juist, Niemand zelfs geen Ronaldinho, C.ronaldo of een Ibrahimovic. Met Mourinho's coaching zie ik Ricky Q de Grootste ster in de voetbalwereld worden. Ik bedoel kijk alleen zijn Trivelas(buitenkantjes), zijn Rabonas(achter de stand been), hij voert die niet alleen consequent uit maar ook met Effect!

Kijk maar naar deze goal: http://www.youtube.com/watch?v=xa1i.
Samen met Ibrahimovic en Adriano zou Inter Dodelijk worden, vol met flair en techniek. Ik hoop echt dat Inter hem binnen kan halen! Een aankoop waarbij ik zonder twijfel durf te zeggen, dat het een betere zal zijn dan mogelijke aankopen van een Ronaldinho(milan?) of C.ronaldo(real?).

En dan nog Amantino Mancini en Lampard halen en Niemand zal op papier zo een sterrenelftal als Inter hebben! Champions league moet zeker te doen zijn aankomend seizoen!

Ik hoop dat hij naar barca gaat, als hij prijzen wilt pakken tenminste, inter stelt europees niks voor...

http://www.youtube.com/watch?v=xa1i. komt de hele link niet?

je kan wel een goede aanval hebben, maar voetbal bestaat nog altijd uit 2 dingen, dat is aanvallen en verdedigen en dat zie ik quaresma minder doen net zoals mancini maar, de verdedigin staat ook niet slecht,( wel als materazzi zo speelt als op Ek)

Ik den dat hij juist wel gaat slagen. Ik herriner me nog toen hy samen met C.ronaldo by sporting speelde Quaresma beter was. Ze gingen allebei naar topclubs. Maar Ronaldo had zich goed aangepast maar Quaresma lukte dat niet omdat ook toen Barcelona een hele verandering had aangeplaats met Ronaldinho, Eto'o en nieuwe spelers. Ik hoop dat hy naar Inter gaat. De voorhoede zal dan geweldig zijn
-----------ibrahimovic--------
Quaresmaa--------adriano

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1022 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4625
2.Napoli3819
5.Lazio253
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Milan ŠkriniarVerdediger00
Joao MirandaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren