‘Verhoogd bod moet Feyenoord snel aan opvolger van Senesi helpen’

Zaterdag, 6 augustus 2022 om 22:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:53

Het is 'onvermijdelijk' dat Feyenoord zich opnieuw gaat melden voor Dávid Hancko, zo meldt 1908.nl zaterdagavond. De Rotterdammers slaagden er eerder deze transferperiode niet in om de 24-jarige centrumverdediger weg te halen bij Sparta Praag, maar zullen na het vertrek van Marcos Senesi naar Bournemouth een nieuwe poging wagen.

Feyenoord legde volgens iSport.cz in juli een bod van twee miljoen euro neer bij Sparta Praag, dat resoluut van tafel werd geveegd. Zelezná Sparta eiste volgens de Tsjechische sportsite liefst vier tot vijf keer het bedrag dat Feyenoord wilde betalen. De Rotterdammers hopen dat de vraagprijs is gedaald, nu Sparta Praag is uitgeschakeld in de voorronde van de Conference League. De Tsjechen liepen daardoor een startpremie van rond de drie miljoen euro mis.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De behoefte aan een nieuwe verdediger wordt bij Feyenoord door het vertrek van Senesi flink vergroot. De 25-jarige Argentijn vertrekt naar verluidt voor een vaste som van vijftien miljoen euro, waarvan Feyenoord volgens 1908.nl ongeveer 25 procent kan herinvesteren in nieuwe spelers: slechts 3,75 miljoen euro dus. Mede door de enorme opbrengst van Luis Sinisterra (25 miljoen euro naar Leeds United) en Tyrell Malacia (17 miljoen euro naar Manchester United) kan Feyenoord echter verder gaan dan dat bedrag.

Hancko kan zowel in het centrum als op linksback uit de voeten. Met name laatstgenoemde positie is erg dun bezet in Rotterdam. Hancko begon zijn profcarrière bij het Slowaakse MSK Zilina, de club waarvan Feyenoord in 2020 spits Róbert Bozenik overnam. Al op zijn twintigste maakte hij de overstap naar de Serie A. Hancko speelde slechts een seizoen voor Fiorentina en werd een jaar later verhuurd aan Sparta Praag. In Tsjechië beviel de linksbenige verdediger zo goed dat hij definitief werd overgenomen. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 4,5 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door london calling)

Las op 1908 dat Feyenoord niet veel overhoudt van de verkoop van Senesi. Maar goed daar is niks meer aan te doen. Hancko halen als vervanger en je hebt 1 op 1 een goeie vervanger. Maar het zal lastig worden om hier een echt team van te maken.

6 augustus 2022 om 22:19

Tja heeft helaas tijd nodig he dat ze op elkaar zijn ingespeeld...

6 augustus 2022 om 22:19

Er gaat 15% van de winst naar San Lorenzo. Dat zit rond de 1 miljoen. Blijft genoeg over dan lijkt me.

6 augustus 2022 om 22:19

1908 heeft een kansloze berekening gemaakt waar niks van klopt. Hij rekent die transfersom 7mil en het salaris mee. Maar transfersom mis je nu niet meer en salaris is een ander potje. Volgens hem ben je dus 12 miljoen lichter en kan je maar max 3 herinvesteren, maar dat is geld wat je niet meer mist. Het is gewoon 15 miljoen dat binnen komt. Min een paar miljoen 2-3 aan zakenwaarnemers opleidingsclubs enz. En dan houd je 12 miljoen “over” waarvan vast 6-7 geherinvesteerd kan worden. Dat van hem is een winsr berekening.

6 augustus 2022 om 22:21

Ja mensen halen de aankoop van hem van het bedrag af. Dat klinkt logisch maar is het niet. Dat is al jaren geleden afgeschreven.

6 augustus 2022 om 22:20

Waarom eigenlijk niet veel? Las hij andere verkopen dat 40% kan worden herinversteerd? Is feyenoord bezig om de vrienden van Feyenoord uit te kopen? Of hoe moet ik het zien

6 augustus 2022 om 23:22

Ja daar ben ik ook benieuwd naar, waarom kan er elke keer maar zo weinig herinvesteerd worden? Of zal bij verkoop senesi wel meer dan de 40% gebruikt kunnen worden?

7 augustus 2022 om 13:42

Feyenoord is de VvF aan het uitkopen. 15% van alle Europese inkomsten en 20% van alle transferinkomsten worden gebruikt om aandelen terug te kopen.

7 augustus 2022 om 00:27

Feynoord begint een beetje op Barca te lijken. Geen geld maar wel blijven kopen geen idee waar ze het vandaan halen. Maar goed misschien hebben ze iemand gevonden die een beetje kan investeren in Feynoord. Anders weet ik het ook niet. Hele tijd roepen dat ze geen geld hebben maar ene na de andere spelen kopen.

7 augustus 2022 om 00:42

Duidelijk toch? Veel geld binnengehaald met verkopen van spelers, conference League, en gegarandeerde inkomsten van de Europa League...

7 augustus 2022 om 01:14

'Opvolger van Senesi' staat er 😉. Deel daarvan wordt dus geïnvesteerd

7 augustus 2022 om 02:20

Ik weet niet of je het nieuws de laatste dagen en weken hebt gevolgd, maar feyenoord heeft voor 40 miljoen verkocht en er zitten 2 nieuwe transfers aan tekomen van samen +- 30 miljoen. Daar halen ze het dus vandaan, eerst binnen krijgen en dan (een deel) weer uitgeven, hoe je dat kan vergelijken met het huidige barca is mij een raadsel

7 augustus 2022 om 03:03

AndreG Feyenoord heeft een parkeerplaats verkocht aan de gemeente

7 augustus 2022 om 06:07

Onzin, Feyenoord ontvangt nu redelijke bedragen voor uitgaande spelers. Ongeveer de helft kan in nieuwe spelers worden geïnvesteerd. Clubs als Barca en Real leven in honderden miljoenen schuld en komen overal mee weg. Die luxe hebben we in NL niet.

7 augustus 2022 om 06:00

Zou me idd niets verbazen. Die aankoop komt nog steeds uit het tijdperk van van Geel en co. Die waren niet zo goed in zaken doen.

Paixao traint al niet meer mee bij zijn club, lopes zou zelfs al gekeurd zijn, deze speler zal ook wel snel komen. En dan nog een middenvelder (bij vertrek Ausnes) en tweede lb. Dat zijn er nog minimaal vijf. Erg interessant allemaal, maar tot de winterstop hoef je niet op automatismen te rekenen.

6 augustus 2022 om 23:04

Gewoon Hartman of Klein als tweede LB, er moet ook jeugd doorstromen vind ik en de kans krijgen. Dat hoort ook bij Feyenoord

Sparta Praag weet ongetwijfeld dat Feyenoord 15 tot 18 miljoen voor Senesi heeft ontvangen, dus lijkt me sterk dat Feyenoord hem voor minder dan 4 miljoen krijgt.

6 augustus 2022 om 22:27

Zeker waar, maar uiteindelijk kan je ook maar een bedrag afwijzen wat je financiën toelaat natuurlijk. Maar ok ik ken de financiële positie van Sparta Praag niet.

Die berekening van 1908 slaat echt nergens op. Alsof er nog geen cent aan salaris is betaald aan Senesi en nog geen euro is betaald aan San Lorenzo. Hij zit al 3 jaar in de boeken en is ook al grotendeels afgeschreven. Daarnaast komen salaris en transfersom toch ook uit andere potjes.

6 augustus 2022 om 22:26

Precies San Lorenzo had het geld in 2019 heel erg hard nodig omdat ze financieel er slecht voor stonden, die hebben echt niet gezegd “betaal maar als je hem hebt verkocht”.

6 augustus 2022 om 22:33

Ftm reageerde ergens onder een artikel dat ze vandaag met het team van 1908 een bbq hadden. Ze zullen deze berekening wel achterop een bierviltje hebben gemaakt terwijl ze al een krat pils in de mik hadden, want dit was wel een heel raar artikel, het salaris ineens nu nog meerekenen is wel erg raar.

7 augustus 2022 om 00:54

Het gaat er ook niet om wat ze aan San Lorenzo moeten betalen. Feyenoord moet zelf nog de nodige schulden aflossen. Ze waren op een gegeven moment bijna schulden vrij, maar ook de 2 jaar voor Corona begonnen die weer op te lopen en tijdens corona maakten ze flink verlies. Daarom is er vanaf het begin van de transfer window geroepen dat ze maar 25 van de opbrengsten kunnen herinvesteren.

Daarnaast blijft er bij elke transfer met een dergelijk bedrag al snel 30 of meer procent her en der hangen bij zaakwaarnemers, opleidingsvergoedingen, solidariteitsbijdragen, spelers de meedelen. En heeft Zan Lorenzo ook nog recht op een doorverkoop percentage. Ik heb over Senesi percentages gezien die uiteinlopen van 10procent of de meerwaarde tot 25 procent over het totale bedrag. Zeker in dat laatste geval blijft er dan relatief niet veel over.

7 augustus 2022 om 08:20

Klopt maar we moeten niet vergeten dat Sjaak Troost destijds deze deal heeft geregeld. Die had en heeft er gewoon geen verstand van. Ga er maar vanuit dat een hoop voor de spelersmakelaar is. Dezelfde Sjaak Troost die een clausule in het contract van Berghuis had gezet en daarbij vergeten erbij te zetten dat het niet voor binnenlandse transfers gold. Dezelfde Sjaak Troost die Kelly 6,5 ton salaris gaf en met Jorgensen een contractverlenging overeen kwam incl. salarisverhoging.

En dan denk je van hem af te zijn, zit hij vrolijk in de RvC zijn eigen werk te controleren. Feyenoord en beleid, blijft me verbazen.

7 augustus 2022 om 15:59

Dat salaris van Kelly was inderdaad onbegrijpelijk. Sowieso begreep ik de transfer van Kelly niet, die zat na het vertrek van Stam bij zijn club in de championship alleen maar op de bank.
Maar Senesi was geen slechte deal. Als je dit soort spelers wil halen blijft er al snel een hoop hangen bij zaakwaarnemers. Volgens mij hebben alle clubs daar last van. Dan kun je je heel principieel opstellen en daar niet in mee gaan, dan komen ze waarschijnlijk niet of je kan een paar jaar van zo'n speler genieten, hem voor een leuk bedrag verkopen maar met de wetenschap dat er bij beide transacties flinke bedragen naar 3e partijen gaan.

Ben echt benieuwd wat Feyenoord gaat brengen dit seizoen. Veel leuke spelers gekocht, maar wel echt veel nieuwelingen die moeten gaan wennen!

6 augustus 2022 om 23:25

Ja zeker leuk omdat ze veel spelers van buiten de ED hebben gehaald. Hopelijk hebben de scouts goed werk geleverd.

Puzzelen met dat lage bedrag wat je kan uitgeven, nog maar de vraag of praag akkoord gaat. Word maar te makkelijk over gedaan. Zou wel een leuke aankoop wezen voor feyenoord.

6 augustus 2022 om 23:30

Bedrag wat herinvesteerd kan worden ligt hoger dan wat in artikel wordt geschetst. Ken die Hancko verder niet maar begreep dat hij in verleden wel ernstige knieblessure heeft gehad. Als maar geen Mancko wordt🙈

7 augustus 2022 om 00:08

heeft vorig seizoen vrijwel alles gespeeld. valt wel mee dus

Waar is de "eigen jeugd" van Feyenoord ?
Het lijkt wel of iedere club tegenwoordig alleen maar spelers koopt ipv laat doorstromen !?

7 augustus 2022 om 08:28

De jeugd behalve Benita en heel misschien Kleijn heeft in de voorbereiding aangetoond er nog niet klaar voor te zijn. Denk dat er tijdens het seizoen wel talenten op de deur kloppen.

Het blijft maar moeizaam en armetierig hoor . Van die aankoopjes die Feijenoord heeft gedaan kun je als aanhanger toch niet blij van worden.

Uit de opleidingen van Bvo,s haalt maar 4% het eerste elftal en uit de totale jeugd opleiding in Nederland maar 1% het is dus niet zo gek dat er spelers van buiten worden gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren