NEC kondigt vlak voor aanvang Eredivisie goed supportersnieuws aan

Maandag, 1 augustus 2022 om 16:46Jonathan van Haaster • Laatste update: 16:47

NEC kan komend seizoen vijfhonderd gasten ontvangen in het bezoekersvak van het Goffertstadion. De Nijmegenaren melden op hun eigen website dat het beschadigde vak inmiddels is gerestaureerd en goedgekeurd. Dat proces heeft maanden in beslag genomen, maar de goedkeuring komt voor NEC, dat zondag zijn Eredivisie-seizoen in eigen huis opent tegen FC Twente, op een heel goed moment.

De restauratie was nodig nadat op 17 oktober 2021 een deel van het uitvak van het Goffertstadion instortte. Op dat moment vierden supporters van Vitesse feest, na de overwinning van de Arnhemmers op hun aartsrivaal (0-1). Voor de ogen van de spelers van Vitesse zakte een deel van de tribune in, waarna het stadion van de Nijmegenaren om veiligheidsredenen enige tijd leeg moest blijven. De laatste wedstrijden van vorig seizoen stelde NEC een ingekort bezoekersvak ter beschikking. Met de hulp van enkele bouwbedrijven hebben de Nijmegenaren nu dus weer de mogelijkheid om vijfhonderd man te kunnen huisvesten. Om de veiligheid te garanderen is er gekozen om het ingestorte tribunedeel te versterken met een stalen constructie, die is volgestort met beton. De Nijmegenaren noemen het 'een oplossing die goed en snel te realiseren was'.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Algemeen directeur Wilco van Schaik is vanzelfsprekend verheugd met het goede nieuws. "De instorting van het bezoekersvak vorig jaar oktober luidde voor NEC een lastig jaar in", vertelt de bestuurder. "Met het herstel van het vak sluiten we een nare periode af voor de club. Alle betrokken partijen hebben zich vanaf dat moment keihard ingezet om het stadion, inclusief het bezoekersvak, volledig veilig te krijgen. Het doel om vanaf dit seizoen weer vijfhonderd bezoekende supporters in het bezoekersvak te ontvangen is dan ook geslaagd. Zo hoort voetbal ook te worden gespeeld, met thuis- en uitpubliek. We willen iedereen die heeft meegewerkt aan deze operatie hartelijk danken. Vanaf dit seizoen zal een uitverkochte Goffert weer een échte uitverkochte Goffert zijn!”

NEC zal met het versterkte uitvak hopen de goede prestaties van vorig seizoen te kunnen evenaren of verbeteren. De ploeg van Rogier Meijer bleef als promovendus weg van de onderste regionen en verbaasde vriend en vijand door zich bijna voor de play-offs om Europees voetbal te plaatsen. Door een matige reeks in de slotfase van vorige seizoen eindigden de Nijmegenaren uiteindelijk als elfde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door edforce2)

Goed om te horen dat het vak weer volledig benut kan gaan worden op een veilige manier. Uitsupporters zijn imo toch een vereiste bij een wedstrijd en helaas wordt er niet altijd alles aan gedaan om uitvakken vol te krijgen of om überhaupt uitsupporters toe te laten (zie Heracles - Excelsior vorig seizoen).

1 augustus 2022 om 17:34

Eens!

Vaak gezien als een noodzakelijk kwaad bij velen. Imo een must.
In spanje is er geen awayday cultuur, uitvakken zitten dan ook verstopt in het stadion. In Nl ook vaak verre van ideaal.
Kijk eens naar het verschil in Engeland en Duitsland.
En dan gaan er hier nu vast mensen zeggen dat het publiek zich daar wel kan gedragen, nou daar gebeurd minstens zo veel als hier. Alleen focussen zij zich op de positieve kanten en hier in NL op de paar negatieve excessen.

Zou wel eens willen zien hoe mensen zouden reageren op ieder wissewasje tijdens een concert/festival. Dan zou er ongeveer geen concert of festival meer kunnen zijn.

1 augustus 2022 om 18:13

Als je kijkt naar andere landen in Europa, valt het in Nederland echt wel mee inderdaad.

1 augustus 2022 om 19:52

Het verschil is dat er in Engeland politie in het stadion is met knuppels. Heb het zelf ervaren. In Engeland was het schijnbaar niet normaal om een sigaret te roken op de tribune. Tikten meteen 2 man op m'n schouders, ik zou dat niet doen als ik jou was. Heb je dalijk een knuppel in je nek

1 augustus 2022 om 23:22

Ja en bij de meeste clubs mag je gewoon roken in NL dus wat is je punt?
Er gaat er daar niet minder vaak mis in en rond de stadions. Dat is mijn punt.

1 augustus 2022 om 18:32

Het is ook jammer dat veel clubs wel veel capaciteit hebben, maar dan wel heel weinig parkeerplaatsen. Zo ga je ook niet zo snel uitvakken mee volkrijgen.

Zondag dus direct een uitverkocht vak! Zin in, eindelijk weer voetbal...

Goed nieuws dus ook met name voor de Twente supporters , èn de (bier) omzet voor de NEC kassa.
Ik ben superblij dat ik Vrijdag weer naar de eerste divisie kan kijken met òòk mooie clubs , en de rest van het weekend de eredivisie.
Ik baal wel ontzettend dat ik geen Premierleague meer kan kijken van mijn tv provider.

2 augustus 2022 om 23:15

Met alle respect, maar ooit gehoord van livestreams? Gratis? 1 kabeltje vanaf laptop naar je TV en je kijkt gratis letterlijk elke PL wedstrijd die je maar wilt?

3 augustus 2022 om 01:14

Bedankt voor de tip,ik ga proberen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder20
L. SchöneMiddenvelder20
Pedro MarquesAanvaller20
O. TannaneAanvaller21
E. TavşanAanvaller21
S. El KarouaniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren