Openbaar Ministerie voerde deze week ‘raar’ gesprek met Johan Derksen

Zaterdag, 14 mei 2022 om 16:17Jeroen van Poppel

Het Openbaar Ministerie heeft Johan Derksen deze week op bezoek gehad, zo meldt mediadeskundige Rob Goossens op basis van informatie van de tv-analist zelf. Het lijkt erop dat Derksen niet langer hoeft te vrezen dat het OM serieus werk maakt van zijn veelbesproken 'kaarsverhaal'. "Ik heb Johan net even gesproken en hij heeft eigenlijk een heel gezellig, een beetje raar gesprek bij het OM gehad", aldus Goossens in RTL Boulevard.

"Een beetje raar, want over dat onderzoek hebben ze het nooit meer met geen woord gehad", aldus Goossens, doelend op het persbericht van het OM, dat aankondigde de uitspraken van Derksen te gaan onderzoeken. "Ze zeiden: 'Trouwens, als dat kaarsverhaal al gebeurd is, dan is dat sowieso verjaard.'" Die informatie is correct: verkrachtingen die voor 1993 hebben plaatsgevonden kunnen niet meer behandeld worden. Het vermeende voorval waarover Derksen sprak vond begin jaren zeventig al plaats.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Derksen keert maandag met Wilfred Genee en René van der Gijp terug met Vandaag Inside. Goossens verwacht niet dat het 'kaarsincident' nog ter sprake komt. "Het OM heeft Johan gevraagd om er niets over te zeggen, dus het klinkt een beetje alsof we hier nooit meer iets over gaan horen." Het is nog onduidelijk wie de vierde tafelgast wordt bij de rentree van de omstreden talkshow.

Angela de Jong vertolkte die rol bij de laatste uitzending die op televisie was, maar zit maandag waarschijnlijk niet opnieuw aan tafel. "Ik heb nog geen uitnodiging", aldus de columniste van het Algemeen Dagblad bij Shownieuws. "Maar ik zie ook geen reden om te zeggen: 'Ik kom niet.' Ik vind: als je kritiek op iemand hebt, moet je het ook in zijn gezicht zeggen. En dat hele gecancel, daar word ik echt helemaal tureluurs van."Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door mervfcg)

Nu de histerie een beetje gedaald is en de emotie die erbij komt kijken kunnen we overgaan tot de orde van de dag.
Uiteindelijk was het allemaal gedoe om niks en zijn er mensen die in de histerie en emotie allemaal conclusies hebben getrokken.
Ik wil hier iedereen adviseren dat wanneer je hoog zit in emotie je geen abrupte beslissingen neemt. Maar juist even wacht tot je rustig bent.
Deze hele situatie was een goed voorbeeld van hoe volwassen mensen niet moeten reageren.

14 mei 2022 om 16:48

Superman

Goed advies. Ik zit sowieso niet emotioneel in dit verhaal, maar het blijft een vreemde gang van zaken. Twee versies van een verhaal met een cruciaal verschil er tussen. We zullen nooit weten welke versie waar is.

Ik hoop overigens dat Derksen je advies ook opvolgt. Wel op tv, niet op tv, toch weer wel, toch weer niet.

14 mei 2022 om 17:26

Ik vind het nog steeds bizar dat je ubehaupt dom genoeg bent om zn verhaal op tv te vertellen lol

14 mei 2022 om 17:31

Dat ook, maar dan de volgende dag niet zegt; "jongens, al die heisa, denken jullie daadwerkelijk dat ik zoiets zou doen." Ik denk eerlijk gezegd dat je meteen overal vanaf bent en door kan gaan met de orde van de dag.

Welcome back. We hebben jullie allen gemist maandag 21.30 ik en vele andere zullen weer voor de buis genieten en kijken naar een programma die er echt toe doet. Van voetbal tot aan zaken als politiek zijn jullie allen altijd recht toe recht aan geweest op de Gezondheid van jullie heren en op na 25jaar heerlijke ouderwetse tv.

14 mei 2022 om 16:46

Ieder z'n smaak

14 mei 2022 om 18:31

Blijf het vreemd vinden dat vele mensen die niks met dit programma of de betreffende kerels altijd weer in deze forums te vinden zijn.Dus het OM heeft wel tijd om met Johan een gezellig gesprek te hebben. Zullen wel geen tijd hebben om onderzoek te doen naar D66. 19 meldingen over grensoverschrijdend gedrag, de mogelijke verkrachting inzake Pechtold én de zaken over Van Drimmelen en Smeets. Vermoed dat ze geen tijd hebben om een gezellig gesprek met D66 te voeren.

14 mei 2022 om 17:16

Voor actuele zaken hebben ze inderdaad geen tijd. Ze beginnen volgende week met verjaarde zaken uit de jaren 60.

14 mei 2022 om 22:00

Zo zo, vermoed jij dat?
Zoals mn wijlen opa zei: drink geen Vermouth als je vermoedt dat je nog ver moet.Allemaal voor de bã¼hne dus. Ik hou er niet van om te zeggen; "ga boeven vangen". Dat is zo'n dooddoener. Maar had het OM nou echt daadwerkelijk niets anders te doen? Kan me niet voorstellen dat het onderzoek naar bijvoorbeeld Johnny de Mol en Marco Borsato en co. geen extra hulp nodig heeft.

Over de tafelgast, laat Oz of Helene maar tafelgast zijn, die hebben naar aanleiding van dit verhaal ook een bak ellende over zich heen gehad. Ben wel benieuwd naar hun verhaal.

14 mei 2022 om 16:53

Niemand gaat Angela de Jong missen. Zo'n hypocriet persoon die een 'stoere dame' na doet en maar een beetje schreeuwt. Maar kritisch accepteren ho maar.

Ach, hij heeft gewoon een "groot" verhaal op willen hangen, zoals we allemaal wel eens doen. Hij heeft de gevolgen hiervan enorm onderschat. Op zich is het natuurlijk een belachelijk verhaal, van de andere kant moet je eens weten wat er in de jaren 70, 80 en 90 allemaal gebeurde met de zgn topvoetballers en andere bekenden. Het was een opeenvolging van neuken, neuken en nog eens neuken. En dat gebeurde echt niet altijd op een zgn verantwoordelijke manier. Ook veel vrouwen die alleen maar achter de bekende Nederlanders aanliepen om hen in het bed te krijgen.

Ik vind het raar dat Derkens op TV een smeuïg verhaal verteld wat niet klopt. Hij wist van te voren dat hij bijna heel Nederland over zich heen zou krijgen. Volgens mij kickt hij daarop

Jaha en ze zijn nu weer terug, missie geslaagd heel goed. Ik ga alsnog niet kijken.

Ik blijf het hilarisch vinden. Zodra ze een beetke aandavht willen, gwn roepen dat het nu echt definitief voorbij is. Om dan na een paar dagen gwn doodleuk schaamteloos op exact dezelfde wijze terug te keren. En hun fans slikken t als zoete koek....keer op keer...op keer....

Ik zal maar niet zeggen wat dat zegt over deze groep mensen, maar men kan dat zelf wel invullen, gok ik....

Jesus, laat die man toch lekker met rust. Puntje bij paaltje komt lult die toch elke rechter uit. Mijn TV held is verbaal toch zo ontzettend sterk die krijg je niet aan het wankelen.

Triest dat veel mensen nog steeds niet begrijpen waarom Johan met dit verhaal is gekomen. Dat het (achteraf) niet slim is geweest om dit op nationale televisie te doen is duidelijk, maar eigenlijk was de enige reden, dat wordt nu vergeten, dat hij niet anderen wilt veroordelen en dat tegenwoordig wel heel snel iemand aan de schandpaal wordt genageld en uiteindelijk heeft hij dus groot gelijk....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren