Nieuwe overnamepartij meldt zich twee dagen voor deadline bij Chelsea

Woensdag, 16 maart 2022 om 15:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:37

De familie Ricketts, eigenaar van de Amerikaanse honkbalclub Chicago Cubs, gaat een bod uitbrengen op Chelsea, zo is woensdag bekend geworden. Middels een officiële verklaring van een in Londen gevestigd communicatiebedrijf zegt de familie dat het leiding geeft aan een investeringsgroep die vrijdag formeel een bod gaat uitbrengen op de regerend wereldkampioen en Champions League-winnaar. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich wordt gedwongen de club te verkopen nu de Britse regering hem sancties heeft opgelegd.

"De familie Ricketts, eigenaren van de Chicago Cubs, kan bevestigen dat ze een investeringsgroep zullen leiden die aanstaande vrijdag een formeel bod zal uitbrengen op Chelsea", bevestigt de familie in het bericht. De deadline voor potentiële kopers is aanstaande vrijdag. "Als eigenaar van een iconische sportclub, begrijpen de Ricketts-familie en hun partners het belang van investeren in succes op het veld, met respect voor de tradities van de club, de fans en de gemeenschap. We kijken ernaar uit om te zijner tijd meer details over onze plannen te delen."

De familie Ricketts is niet de enige potentiële koper voor Chelsea. De verkoop van de Londense club heeft belangstelling gewekt van verschillende partijen. Het Anther-consortium, dat eveneens overweegt een bod uit te brengen, bestaat uit Todd Boehly, mede-eigenaar van de Los Angeles Dodgers, de Zwitserse miljardair Hansjorg Wyss en Jonathan Goldstein, een in Londen gevestigde vastgoedbelegger die CEO is van Cain International. Ook de Britse projectontwikkelaar en miljardair Nick Candy heeft zijn interesse kenbaar gemaakt, net als MMA-ster Conor McGregor.

De Turkse zakenman Muhsin Bayrak, die zijn fortuin van 9,5 miljard euro verdiende als voorzitter van AB Group Holding - een bedrijf dat investeert in toerisme, cryptocurrency en constructie - is een andere gegadigde. Bayrak zou al een ontmoeting hebben gehad met Abramovich om een mogelijke deal te bespreken. Een aanpak vanuit het Midden-Oosten wordt aangevoerd door Mohamed Alkhereiji, die Saudi Media runt en CEO is van het moederbedrijf Engineer Holding Group, opgericht door zijn vader Abdulelah Alkhereiji.

De Britse overheid liet Abramovich net als andere Russische oligarchen jarenlang ongemoeid, maar greep na de invasie in Oekraïne in. De tegoeden van Abramovich zijn bevroren en hij mag niet meer optreden als bestuurder van Chelsea. Ook de Prmeier League heeft de Rus 'gediskwalificeerd' als eigenaar van Chelsea. Ondanks het verdict van de Premier League mag Chelsea nog wel 'gewoon' wedstrijden blijven spelen. Op dit moment werkt Abramovich aan de verkoop van de club. Hij is dinsdag met zijn privéjet geland in Moskou.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door [email protected])

Ik vind iedere overname prima als dit maar gedaan wordt door een integer persoon. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat Abramovich weggaat. Een man van goud en met een hart voor de club Chelsea. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar dit ook heeft en het beste met Chelsea voor heeft en Chelsea niet gaat zien als een verdienmodel of een soort van object om bekendheid te creã£â£ã¢â«ren.

Mooi om te zien dat er zoveel mensen uit alle windstreken Chelsea willen opkopen. Dat laat wederom zien dat Chelsea een echte wereld club is geworden ondere Abramovich. Wel zijn er natuurlijk een aantal biedingen niet serieus te nemen zoals bijvoorbeeld die van Conor Mcgregor.

Ik wacht in elk geval in spanning af wie de nieuwe Chelsea eigenaar zal worden!

16 maart 2022 om 15:41

Abramovic wilde niet verdienen aan de club omdat hij een Chelsea hart heeft en houd van Chelsea.
en Chelsea fan is. Wie zegt mij dat er een eigenaar komt die niets met Chelsea heeft en alleen aan Chelsea wil verdienen en als speeltje gaat zien

16 maart 2022 om 15:46

Dat klopt Roman Abramovich is Ãâ©ã£â©n van ons. Een echte Chelsea fan in hart en nieren. Er zijn natuurlijk wel eigenaren die hun club als ''speeltje'' gebruiken. Ik hoop natuurlijk niet er niet zo'n persoon eigenaar wordt van de huidig wereldkampioen. Ik hoop dus dat er in het verkoopproces hier rekening mee wordt gehouden. En dat de plannen van de koper goed in het licht worden gebracht. Mij zeggen de namen allemaal niet zoveel dus ik laat het aan de experts over.

16 maart 2022 om 15:47

Roman Abramovic is een god voor Chelsea FC die op de juiste moment binnen kwam en Chelsea naar de top van de wereld heeft gebracht

16 maart 2022 om 15:42

Je kent de quote: ""behind every great fortune there is a crime"....

16 maart 2022 om 15:44

wat ik vreemd vind is dat hier staat dat Abramovich met zijn privejet naar Moskou gevlogen is maar voor Russische vliegtuigen is Europees ruim dicht en ook zouden de vrijheden van de Oligarchen aan banden worden gelegd zodat ze niet vrij kunnen reizen... Hoe kan dit dan? Vliegtuig kan natuurlijk geregistreerd staan op Kaaiman eilanden oid die snap ik nog maar hij kan UK toch niet uit?

16 maart 2022 om 15:48

Is dat niet via Istanbul gebeurd? Die hebben volgens mij geen sancties opgelegd aan Rusland en probeert te bemiddelen tussen beide landen. Er heeft ook al een 1e meeting plaats gevonden in Antalya een week geleden.

16 maart 2022 om 16:00

Lol hij is vanuit Tel Aviv vertrokken en dat kan perfect op dit moment.

16 maart 2022 om 16:13

Hij is vanuit Tel Aviv richting Istanbul gevlogen maandag. Wat zijn bestemming zou zijn was nog niet bekend, maar blijkbaar is dat dus richting Moskou.

16 maart 2022 om 16:21

En je kan gewoon over de Noord- en Oostzee bij St Petersburg Rusland binnenvliegen, dat is sowieso geen probleem

16 maart 2022 om 15:53

Het kan sowieso niet veel minder integer dan Abramovich, dan zou je echt een soort Islamitische Staat moeten hebben die de club overneemt (zoals Newcastle)

16 maart 2022 om 16:09

Jawel, als we uw logica gaan volgen dan mag het absoluut geen Amerikaan worden! Zij hebben namelijk de meeste onschulfigr slachtoffers gemaakt sinds hun bestaan. Dan heb ik liever een Rus of een Arabier

16 maart 2022 om 16:19

Ligt een beetje aan wat voor Amerikaan. Is het een Amerikaan die heel directe links had met, bijvoorbeeld, de Bush-regering, die Irak heeft binnengevallen? Heeft hij toen geprofiteerd van wapenverkoop of het uitbuiten van de grondstoffen daar? Dan heb je een vergelijking die rijmt. Abramovich was direct gelieerd aan Poetin, die al twintig jaar schrikbewind voert in Rusland.

16 maart 2022 om 16:42

Sinds hun bestaan? Mao's China, de USSR of Nazi Duitsland vergeten? Bizar dit soort reacties.

16 maart 2022 om 17:05

Lol kom dan ten minste met betere voorbeelden. Die 3 regimes die jij opnoemt hebben samen misschien niet eens de helft van onschuldige slachtoffers gemaakt in vergelijking met Amerika. Vraag het maar aan de originele bewoners van Amerika of vraag het aan de ontelbare nakomelingen van de slaven Jouw kijk op de realiteit is eerder bizar..

16 maart 2022 om 17:10

Dat is gewoon concreet niet waar, maar goed, je steekt je kop in het zand en je bent niet de enige Chelsea-fan.

16 maart 2022 om 18:05

Kun je concreet zeggen wat 'concreet niet waar' is? En nee ik steek mijn kop niet in het zand, ik doe gewoon niet mee met de massahysterie waar jij aan meedoet. Ik snap dat voor de voetbalfans van de concurrenten dit op een mooie kans lijkt om Chelsea de afgrond in te duwen maar we zullen hier nog sterker uitkomen met nog een rijkere eigenaar, daarna kunnen jullie weer voor 20 jaar huilen tot het land van de nieuwe eigenaar vijandig wordt met het westen natuurlijk hahaha

16 maart 2022 om 19:30

Je oeverloos gelul over dat het China onder Mao minder slachtoffers zou hebben veroorzaakt dan "amerika". Amerika bestaat +300 jaar. Zelfs wanneer je het woord slachtoffer breder wil trekken dan directe doden (gezien je verhaal over ontelbare nakomelingen van de slaven), dan nog overstijgt een Mao, Stalin of Hitler de getallen van de VS. Komt nog eens bij dat het feitelijk onjuist is om de VS als enige dader te zien in het leed van de slaven. Daar zaten multinationals achter als het gaat om de handel en genoeg Afrikaanse stammen. Het was per slot van rekening handel. Helaas.

Helemaal als je in ogenschouw neemt binnen wat voor tijdsbestek dat is gebeurd.

Tot slot is het sowieso volslagen imbeciel om als verdediging aan te voeren "pietje heeft er meer vermoord", want daarmee minimaliseer je de waarde van een leven.

16 maart 2022 om 20:00

Almogaver, jij bent de perfecte voorbeeld van wat ik bedoel. Je slaat de plank volledig mis man. Oeverloos? Mijn reactie was een antwoord op die jongen die Islamitische staat aanhaalde om te refereren naar de nieuwe eigenaren van Newcastle maar jij hebt de essentie totaal niet door en bent nu zelf 'oeverloos' aan het lullen over de Amerikaanse geschiedenis.. En dan probeer je Amerikas zonden te minimaliseren lmao. Schei toch uit man.

Misschien moet je je beter inlezen vooraleer je mensen beledigt online? Want nu lijk jij eerder op een imbeciel en dat kan ik in tegenstelling tot jou ook rechtstreeks in je ogen zeggen a khahba.

16 maart 2022 om 20:22

Chelsea007, Almogaver heeft gewoon helemaal gelijk. Jij zet de Verenigde Staten (dus sinds 1776, of 1783) tegenover perioden van Mao, Stalin of Hitler. De werkelijkheid is dat zelfs dan die drie over de getallen van de VS heen gaan, zelfs als je alle slavernij, massamoord op indianen en buitenlandse expedities erbij haalt. Bovendien moet je ook wat proportioneler kijken als je eerlijk in de discussie zou staan- is wat een VS in 250 jaar diverse geschiedenis heeft 'gedaan' (waar ook Hitler en het Japanse Rijk stoppen onder valt, trouwens) vergelijkbaar met wat een Hitler in 12 jaar heeft gedaan, of een Mao/Stalin in een paar decennia?

Je bent gewoon helemaal niet goed ingelezen en je Amerika-haat spat er van af. Nu is Amerika heel erg vaak fout bezig geweest, maar het is onvergelijkbaar met wat bepaalde regimes in korte tijd klaarspelen.

17 maart 2022 om 15:49

Amerika heeft Hitler gestopt? LMAOOOOO, jij slaat de plank ook volledig mis man. Ga een beetje studeren zou ik zeggen.

17 maart 2022 om 15:55

Amerika heeft Groot-Britannië volledig gesponsord voor hun directe invasie van Frankrijk en is ook essentieel geweest bij het verslaan van Mussolini. Als ze niets hadden gedaan, dan had heel Europa onder de Sovjet-Unie gevallen destijds onder de andere grote vriend, Josef Stalin.

'Ga een beetje studeren' is wel komisch om tegen me te zeggen- ik studeer geschiedenis en politicologie tezamen. Vraag me sterk af of jij überhaupt iets hebt 'gestudeerd'.

16 maart 2022 om 16:36

Je wilt dat Chelsea wordt overgenomen door iemand die integer is? Hoe rijm je dit dan met je halve liefdesverklaringen naar Roman, de man is verre van integer. Stop toch eens met die onzin over een gouden hart en dat Chelsea een plek heeft in datzelfde hart. Hij heeft Chelsea maar voor één reden overgenomen en dat is om zijn naamsbekendheid te vergroten in de Westerse wereld. Was Arsenal destijds goedkoper dan had hij die club wel gepakt, gewoon om zijn zwaar criminele geld opzichtig wit te kunnen wassen. Het is om te kotsen eerlijk gezegd, maar goed; ieder zijn ding.

16 maart 2022 om 17:07

Helemaal met je eens. Er wordt net gedaan of het een heilige is. En dan zijn er ook nog van die goedgelovige mensen die denken dat de opbrengst van de verkoop echt naar de oorlogsslachtoffers gaat. Hij is zelf in financiele zin het slachtoffer en daar gaat op slinkse wijze dat geld naar toe als hij de vrijheid krijgt.

16 maart 2022 om 21:31

Ik geloof best dat hij een goed hart voor chelsea heeft. Dat hij zijn geld misschien niet op een nette manier heeft binnengehaald dat staat daar los van. PS op een paar tech miljardairs na heeft geen enkele miljadair een zuiver geweten. Zelfs Musk is een grote rat.

Dan koop je een club met 2 miljard schuld. Of zou Roman kunnen fluiten naar z'n geld?

16 maart 2022 om 15:52

Abramovic heeft zelf gezegd geen geld terug te willen, maar hij verkoopt het wel voor een hoeveelheid dat hij winst erop maakt.

16 maart 2022 om 18:14

Die schuld koopt de nieuwe eigenaar er gewoon bij.

Ik ben benieuwd wie het uiteindelijk gaat worden. Mijn overduidelijke voorkeur gaat uit naar Nick Candy.

16 maart 2022 om 15:46

Nick Candy? Wie is dat Yoeri?

16 maart 2022 om 16:58

Een Britse man met het vermogen om de club te kopen en de lijn van Abramovich door te zetten. Hij is al zijn leven lang supporter van de club. Dat zijn de mensen waar ik vertrouwen in heb. Volgens mij is er ook een Saudische man met een blauw hart, hij zou ook een seizoenskaart hebben, maar dat is wachten tot de volgende sancties, als we allemaal in een auto op elektriciteit rijden en de Saudi’s niet meer nodig hebben..

16 maart 2022 om 15:50

Jaa? Ik heb een persoonlijke voorkeur voor het Boehly-Goldstein-Wyss consortium. Boehly kwam op mij iig over als iemand met ambitie en het vermogen om de club verder te laten groeien.

16 maart 2022 om 17:00

Op mij totaal niet. Het werkt niet mee dat hij een Amerikaan is, dus dat ik bijvoorbaat al niet geloof wat hij zegt. Amerikanen in het voetbal zie ik gewoon niet zitten. 9 van de 10 slechte ideeën waar de FIFA en de UEFA de afgelopen jaren mee gekomen zijn waren bedacht door Amerikanen..

16 maart 2022 om 17:17

Naar wat ik net heb gelezen is Goldstein juist een levenslange Spurs fan. Lijkt mij niet dat je zo iemand dan als mede-eigenaar van Chelsea wilt hebben..

16 maart 2022 om 17:28

Nee precies, wat moeten we met zo'n kerel? We hebben in de afgelopen 20 jaar heel veel eigenaren voorbij zien komen in de Premier League.

We hebben de excentrieke eigenaren gezien zoals de familie Tan bij Cardiff en zo'n zelfde eigenaar bij Hull City, zij wilden andere clubkleuren en de naam veranderen, investeerden veel te weinig en kwamen vooral in het nieuws als ze weer een maatregel hadden getroffen die immens controversieel was.

Dan zijn er de eigenaren zoals Mike Ashley. Engelse/britse mensen die een sportclub kopen en dan niet weten wat ze er mee moeten. Aston Villa en Newcastle zijn de beste voorbeelden. Zij deden het erg leuk voor die eigenaren kwamen en zijn langzaam afgegleden door het klote beleid van die eigenaren.

Ook zien we de Amerikanen: eigenaren die club als een cash cow zien en constant maar aan de winst trekken die zo'n club maakt. Eigenaren zoals die mensen die voorheen Liverpool bezaten, Manchester United bezitten en nu eigenaar zijn van Arsenal. Die mensen moet je als Chelsea zijnde ten alle kosten vermijden en weren!

Daarnaast hadden we eigenaren zoals die van Manchester City en Roman Abramovich. Zij hebben hun clubs eindeloos vooruit geholpen. Het liefst heb je natuurlijk een eigenaar in deze categorie. In mijn ogen hebben we maar twee aanbiedingen gekregen die in deze categorie vallen. Nick Candy is in mijn ogen met afstand de meest stabiele.

Conor Mcgregor? Zou wat zijn... Al heeft die uiteraard onvoldoende middelen om zo maar even 3.5 miljard euro op tafel te leggen.

Maar mocht hij, op een of andere manier, eigenaar worden van Chelsea dan kijk ik nu al uit naar de wekelijkse persconferentie En hoop ik dat de aankomst van de spelersbus van de tegenstrever steeds live gestreamd wordt...hahaha ("get off the fooking bus"

16 maart 2022 om 15:44

Thenry

Conor wil weer wat aandacht. Hij kan natuurlijk wel waarschijnlijk wat geldschieters bij elkaar zoeken, maar denk dat het echt publiciteit is.

Dan moet trouwens Khabib ergens anders eigenaar worden. Send me your location

Zou hilarisch zijn, 2 directeuren die op de vuist willen met elkaar

16 maart 2022 om 17:27

De terugkeer van Mystic Mac met zn voorspellingen, lolll.

16 maart 2022 om 18:06

In dat scenario is het dan toch eeuwig zonde dat Louis niet meer bij United zit. Die persco had ik de dikke PPV graag voor over gehad, met of zonder de gebaren van Irma

Oooof niet een Amerikaan toch. Ik zat te lezen en dacht bij mij zelf waarom? Ik bedoel ik wil niet dat mijn team Chelsea een nieuwe Arsenal of Manchester United word. Als je bekijkt wat hun eigenaren hebben gedaan bij hun clubs. Tuurlijk Arsenal speelt afgelopen maanden als Real Madrid in hun prime jaren maar kom op zeg een Amerikaan bij de beste club van de wereld?!?!? Chelsea ik wil liever een andere Rus of een Chinese omdat Chinezen goed een bedrijf kunnen runnen ook heb ik een rumour gehoord dat Chelsea van plan is om verkocht te worden aan Chineze eigen Shi Sha hoop dat dat waar is dan als ik deze schokkende bericht zie hier op Voetbalzone.

16 maart 2022 om 15:51

Wauw, alsof een Amerikaanse overname direct geldt dat Chelsea dezelfde kant opgaat als Arsenal of United. Bovendien spelen er een heleboel andere factoren een rol bij United en Arsenal. Zo was het aankoopbeleid van Arsenal gewoon dramatisch en dat heeft niet alleen met de eigenaar te maken. Beetje generaliserend en simpel gedacht. De ene eigenaar is de andere niet.

16 maart 2022 om 17:18

Ik begrijp BigboyPhil zijn reactie wel. Ben Kroenke ook al helemaal zat. Een man met al 5+ sportclubs in zijn bezit. Je kan me niet vertellen dat Arsenal dan zijn prioriteit is. Ditsoort praktijken van grootinvesteerders moet je niet willen. Chelsea heeft nog 2 rijke fans die het mogelijk willen opkopen en geen Amerikaan zijn. Amerikanen en sport staat voor pure winstmakerij. Binnen het voetbal hebben ze te weinig binding met zo een club. Nee zou het als ik Chelsea fan was ook niet willen.

Pfoe... erg positief dat er zoveel interesse in CFC is. Maar verschillende namen zie ik liever niet. Ik vertrouw dat Roman Abramovich de juiste partij kiest. Hij denkt met zijn blauwe hart, alles wat hij heeft opgebouwd wil hij zorgvuldig overdragen. Come On CFC, we come back stronger!

Ikzelf hoop persoonlijk op Mohamed El Khereiji, die is in zijn tijd dat hij in Londen woonde fan geworden van de club, is bij de wedstrijden geweest en zijn kinderen zijn dankzij papa ook fan. Hij is nog jong (50 jaar) en heeft binding met de supporters.

Ik verwacht voor eind van de maand al dat Chelsea in handen is van een nieuwe eigenaar, laten we hopen dat de nieuwe eigenaar net zoveel passie en liefde voor de club heeft zoals Roman Abramovich. Dan komt het helemaal goed.

16 maart 2022 om 15:55

Ik heb op een Chelsea forum gelezen dat er een Ghanese investeerder bereid was Chelsea te kopen. Hij heeft een binding met de club en is zoals zovele Afrikanen groot fan van Chelsea. Tevens helpt hij Essien met het investeren in vastgoed, hij bezit zelf goudmijnen. Bernard Antwi, dat is de naam. Laten we bidden voor een goed vervolg.

16 maart 2022 om 16:15

Bidden voor een goed vervolg? Ik hoop dat Chelsea als een kaartenhuis in kakt en dat de FA ook iets gaat doen tegen (potentiële) eigenaren uit bijvoorbeeld Saudi Arabië.

Ben het grote geld bij de clubs echt spuugzat. Daar is Chelsea geen uitzondering op. En hoe kan de FA in hemelsnaam de verkoop van Newcastle Utd aan die nieuwe eigenaren goedkeuren met hun verleden?! Bespottelijk.

16 maart 2022 om 16:15

Dat heb ik idd ook gelezen, hij heeft iig tot vrijdag om een bod uit te brengen. Ik hoop echt dat de nieuwe eigenaar een zelfxe soort plan en binding heeft met Chelsea zoals RA dat heeft gehad. Waar die vandaan komt interesseert mij niet.. diegene wordt zover ik weet gescreend door de overheid dus dan ben je ook gelijk van dat gezeur af.

16 maart 2022 om 16:21

[email protected], hele eenvoudige reactie en zelf zeker jaarlijks shirtjes en traingspakken kopen, dag in dag uit voor de buis om voetbal te kijken? Door het grote animo en de enorme fanbase is het aantrekkelijk voor de mannen met het grote geld. Je kan beter mee gaan met de huidige tijd zowel als club en supporter. Het is zo als het is, de traditionele clubs vallen om en kelderen verder.

16 maart 2022 om 16:30

Goudmijnen? Als er iets in Afrika waar dubieus geld wordt verdiend zijn het wel goud en diamanten!

16 maart 2022 om 16:33

Stan80, zullen we even alle eigenaren grondig natrekken? Geen een miljardair gaat niet over lijken of andere belastende ontduikingen, gedragingen. Zo simpel is het. In Europa, Azie, Afrika etc. overal is het een groot vies spel.

16 maart 2022 om 16:37

Daar heb je gelijk in maar goud en diamantmijnen in Afrika worden vaak door warlords beheerd die gebruik maken van kindsoldaten.

16 maart 2022 om 18:01

Dus moet je ze niet bij een voetbalclub willen hebben! Omdat het overal gebeurt, is het niet erg dat het gebeurt? Dat is werkelijk waar het aller aller zwakste argument dat ik ooit heb gehoord. Dit soort mensen horen in de bak of lekker in hun villa in Verweggistan weg te rotten

16 maart 2022 om 21:11

In het geheel niet simpel. Meegaan met de huidige tijd zoals je zelf doet is simpel. Kijk eens wat dieper naar de situatie zou ik zeggen.

En nee, ik koop geen shirtjes/trainingspakken en kijk niet elke dag voetbal. Ik heb meer te doen met mijn leven.

Wat je beter kunt doen is kijken naar hoe het in godsnaam mogelijk is dat die nieuwe eigenaar van NUFC goedgekeurd bijvoorbeeld.

Slaafs meegaan met de huidige tijd, dat is pas simpel. Veel kijkplezier bij Chelsea maar mij niet gezien.

Niks tegen Amerikanen, maar we hebben er niet nog meer nodig. De Kroenke's en de Glazers zijn HET ultieme voorbeeld van hoe ze het tot nu toe doen in het voetbal. Business first, voetbal second. Als je de interviews hoort van deze Amerikaanse eigenaren, matched het gewoon totaal niet met de voetbalcultuur. Matt Judge bijvoorbeeld, degene die verantwoordelijk is voor de transfers bij United had in zijn Linkedin bio staan dat hij "ook" het transferbeleid bij United verzorgt. Niet de prioriteit dus. Kortom, hoeveel meer Amerikaanse invloed willen ze hebben in de Britse premier league? Ik begrijp dat er meer miljardairs zijn in de VS dan in de UK, maar ik dacht juist dat ze de Premier League's integriteit wilden beschermen?

Aub geen Amerikaan of uberhaupt Westerling. Die hebben de neiging om een club als cashcow te gebruiken. Zie bijvoorbeeld Kroenke bij Arsenal. Ik zie liever die Saudi’s een overname doen.

16 maart 2022 om 21:13

Ik zie liever geen mensen die gekoppeld kunnen worden aan het regime van Saudi Arabie. Ik zie liever gewoon minder geld in het voetbal.

16 maart 2022 om 21:30

Maak je geen illusies. Geld domineert bijna alle aspecten van voetbal (helaas)

16 maart 2022 om 21:37

Maak van voetbal, maar het gehele leven. Zelfs de oorlog in oekraine gaat om geld. Heel veel geld.

16 maart 2022 om 21:57

Heb je helemaal gelijk in en ik maak me geen illusies. Maar toch vind ik het raar dat mijn collega, een supporter van Nufc, staat te juichen bij het binnenhalen van de nieuwe eigenaar uit Saudi Arabie terwijl men weet dat het regime daar niet zuiver is.

Hoe die dan in hemelsnaam door zo'n ownership keuring heenkomen is mij een raadsel.

Hebben mooie dingen gedaan in Chicago. Veel vastgoed ontwikkeling rond Wrigley Field en uiteraard de World Series 2016. Benieuwd wat ze in Londen zouden kunnen..

Maar hoe werkt dat nou precies? Abramovich staat op de sanctielijst en mag dus geen zaken doen binnen het VK of de EU, maar tegelijkertijd moet Chelsea wel verkocht worden. Hoe moet die transactie dan plaatsvinden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder3211
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren