Sadio Mané schiet Senegal naar historische Afrika Cup-winst

Zondag, 6 februari 2022 om 22:44Dominic Mostert • Laatste update: 23:19

Senegal heeft voor het eerst in de geschiedenis van het land de Afrika Cup gewonnen. In de finale tegen Egypte was er na een doelpuntloze remise een strafschoppenserie nodig, waarin Sadio Mané voor de beslissing zorgde. Zijn Liverpool-ploeggenoot Mohamed Salah kwam niet tot het nemen van een strafschop. De overwinning voor Senegal was gezien het wedstrijdbeeld verdiend, want de ploeg kreeg veel meer kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. In de openingsfase had Mané zelfs nog een penalty gemist.

Na een indrukwekkende slotceremonie van de Afrika Cup ging de finale van start. Senegal deelde vanaf het eerste moment de lakens uit en kreeg al na vier minuten een strafschop. Scheidsrechter Victor Gomes bestrafte een overtreding van Mohamed Abdelmonem op Saliou Ciss, waarna een psychologisch spelletje ontstond. Salah fluisterde zijn eigen doelman Gabaski ogenschijnlijk informatie in over de plannen van Mané, die daarna ook zelf contact zocht met de keeper en naar rechts wees. Hij schoot uiteindelijk hard richting de linkerhoek, maar Gabaski raadde zijn intenties en voorkwam een vroege achterstand van Egypte.

In de slotfase van de eerste helft drong Salah het strafschopgebied in door meerdere belagers te passeren, maar Édouard Mendy kende weinig moeite met zijn krachteloze schot. Over het geheel moest Egypte zich in de eerste helft vooral beperken tot verdedigen, wat goed lukte. Senegal vond zelden een opening en kon de druk niet voldoende opvoeren om Egypte aan het wankelen te krijgen. De tweede helft begon met een ongevaarlijk schot van Idrissa Gueye, maar daarna kwam de klad erin. Beide ploegen stichtten lange tijd weinig gevaar. Pas een kwartier voor tijd konden de aanwezige fans weer opveren.

Het was Egypte dat een grote mogelijkheid kreeg om de score te openen: na een voorzet van linksback Ahmed Fatouh schatte de twijfelende doelman Mendy de situatie verkeerd in. Hij kon opgelucht ademhalen, want invaller Marwan Hamdi kon zijn kopbal niet de juiste richting meegeven. Er moest dus een verlenging aan te pas komen, zoals ook in alle vorige wedstrijden van Egypte in de knock-outfase. In de dertig minuten durende verlenging kreeg alleen Senegal kansen om een penaltyreeks af te wenden. Bamba Dieng dook op in het strafschopgebied na een lange bal en zag Gabaski redding brengen in de verre hoek. Vervolgens keerde Gabaski ook een kopbal en een afstandsschot van Dieng,

Een strafschoppenserie bleek noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. Egypte zegevierde eerder in het toernooi al in penaltyreeksen tegen Ivoorkust en Kameroen. Kalidou Koulibaly (Senegal), Zizo en Diallo (Senegal) scoorden, maar daarna trof Abdelmonem (Egypte) de linkerpaal en stuitte Bouna Sarr (Senegal) op Gabaski. Daarna kwamen Marwan Hamdi (Egypte) en Dieng (Senegal) tot scoren, maar Mendy keerde de inzet van Mohanad Lasheen. Vervolgens was de eer aan Mané, die Senegal naar de historische Afrika Cup-zege schoot.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door ska_4)

Heerlijk wat een strijders een heel goed toernooi gespeeld.

6 februari 2022 om 23:03

Wat?! Die gasten zijn heel erg geholpen in de groepsfase hebben welgeteld 1 goal gemaakt hebben tegen Kaapverdie slecht gespeeld en 2 rode kaarten voor Kaapverdie , vervolgens tegen Equatorial guinea met geluk gewonnen en de enige pot dat ze een beetje hebben gevoetbald was tegen een vermoeid Burkina Faso en in de finale, maar al met al een heel gelukkig toernooi met zwak voetbal van de kant van Senegal.

6 februari 2022 om 23:06

Nou Egypte dan. 2 gescoord in de groepsfase en ko stage maar in 1 van de 4 wedstrijden een goal weten te maken. Senegal is de verdiende kampioen

6 februari 2022 om 23:09

Geholpen hier slecht daar en dan weer dit en dan weer dat. Wij zeggen dit dat zus zo.

Maar ze zijn gewoon kampioen en terecht. Als je zo ver komt en de beker pakt heb je hem gewoon verdiend gewonnen klaar.

Net zoals Egypte die zo ver is gekomen met slecht voetbal. Maar wel een wereld keeper en hele goede pingels

6 februari 2022 om 23:28

Senegal had hem zeker niet verdient Ivoorkust of Nigeria veel meer !

7 februari 2022 om 00:16

Zag liever Burkinafaso winnen eerlijk gezegd.
Maar wat is niveau zo laag in afrika. Zal wel aan klimaat liggen zekers.

Zo blij met deze overwinning. Anti voetbal is niet kampioen geworden. Gelukkig schoot mane de penal er nu wel in. Wel weer de hoek waar die eerder in mistte, had ik zelf niet gedaan.

6 februari 2022 om 22:54

Anti-voetbal... Als je met zo een matige ploeg zo keihard vecht, alles op alles zet om te winnen, 4 x 120 minuten speelt in anderhalve week, dan mag je echt heel, heel trots zijn. Allemaal topfavorieten uitgeschakeld waar je zelf werd uitgelachen. Dit team heeft er alles aan gedaan en verdienen alle lof en liefde.

6 februari 2022 om 22:59

Blijft toch anti voetbal

6 februari 2022 om 23:00

Het heet voetbal, leer te accepteren dat niet iedereen technisch begaafd is en ook die mensen spelen voetbal en moeten het hebben van andere kwaliteiten.

6 februari 2022 om 23:05

Anti voetbal oké. Maar het gedrag van bepaalde spelers daar moet je je gewoon voor schamen van de gekste schwalbes tot tijdrekken.

6 februari 2022 om 23:12

Elk team rekt tijd en elk team heeft spelers die schwalbes maken, Egypte is echt niet speciaal daar in. Ook vandaag heeft Senegal op verschillende momenten schwalbes gemaakt met o.a Mane. Zo ook genoeg moment bij andere teams. Je onthoud alleen wat je wilt onthouden.

6 februari 2022 om 23:24

Helaas man Lincoln Osiris, ik had het jou van harte gegund en ik zie je vaak eerlijk reageren over Egypte. Het is natuurlijk wel anti-voetbal, maar dat is niet erg want Egypte heeft heel matige spelers. In 2023 weer een kans en dan kn Egypte misschien weer ver komen, succes in de kwalificaties, misschien is dat een kans op wraak

6 februari 2022 om 23:26

Schei uit, het was gewoon echt heel slecht.. ze creeëren te weinig en houden zich teveel bezig met randzaken. Doet me denken aan die jankende Portugezen. Dit was niet om aan te zien. Keeper is de enige die mijn respect heeft. Salah was letterlijk op een onbewoon eiland, arme man.

6 februari 2022 om 23:32

Thanks R.madridista, waardeer ik! Nu is verder ook niet het moment om vooruit te kijken, want het voelt alsof dit de laatste kans was om met onze beste voetballer allertijden een prijs te pakken. Ik zie ons het tweeluik niet winnen voor de WK kwalificatie en de volgende AFCON is Salah 33. Zijn tranen en die van legendarische reservekeeper Gabalski deden echt pijn.

6 februari 2022 om 23:37

@African, naar jou idee, hoe zou Egypte moeten spelen? Het is voetballend een matig team, voorin weinig kwaliteit op Salah na, hoe zou jij dit team neer zetten, hoe zou jij proberen deze cup te winnen?

6 februari 2022 om 23:48

Lincoln, je vergist je! De volgende Afrika Cup is volgend jaar zomer, dan zal Salah dus 31 worden. Het zal gespeeld worden in Ivoorkust. Nog lang geen paniek, denk wel dat het dan de laatste kans voor Salah is of miss die daarna nog. Zijn er misschien nog leuke Egyptische talenten die eraan komen? Dan maken ze nog meer kans want qua strijdlust zijn ze naar de finale gekomen, wat ik echt niet had verwacht.

6 februari 2022 om 23:54

R.madridista kijk eens aan, wellicht dat het dan nog kan, al moeten we eerlijk zijn dat dit toernooi - hoewel we zelf keihard voor iedere centimeter gevochten hebben - ook het geluk mee hebben gehad. Het Egyptische voetbal is helaas niet meer wat het geweest is, daar doet de opkomst van een paar (verdedigende) talenten als Abdelmonem en Fatouh niks aan af. Egypte is Salah, dit toernooi Gabaski en tien overige spelers die alles hebben gegeven en het Egyptische voetbal overboord hebben gegooid om te kunnen winnen. Egypte heeft altijd aan de "Nederlandse ziekte" geleden: mooi voetbal, en op het juiste moment niet het resultaat behalen. Nu onder een Portugese coach werd het team verafschuwd in Egypte, maar als je wint maak je vrienden. Trots op hoe dit team zich heeft laten zien.

7 februari 2022 om 08:59

Ben het alleen niet met je eens over de Nederlandse ziekte. Tussen 2006 en 2010 speelde Egypte dominant voetbal en won daar ook prijzen mee. En we hebben het Brazilië en Italië moeilijk gemaakt op de Confederations Cup. Bij Egypte moeten ze gewoon investeren in goede scouting naar creatieve en voetballende middenvelders. Dan kun je weer dominant spelen. Met de verdediging zit het wel goed zoals we hebben gezien. Ik zie eerlijk gezegd ook liever meer spelers vanuit Egypte naar Europa komen.

6 februari 2022 om 22:58

Gelukkig maar, zou zonde zijn als zo'n elftal vol houten klazen hier had gewonnen. Schrok wel na die misser van Senegal, maar daarna meteen een goede redding van Mendy.

Verdiend natuurlijk, je kunt niet constant op penalty’s blijven gokken. En ook heerlijk voor Mane om zich te revancheren. Salah ook dat praten met de keeper waar Mane zou schieten, vond ik niet netjes van m. Die Gabaski wat een keeper, de beste bij Egypte 3 wedstrijden achter elkaar

6 februari 2022 om 22:49

Waarom niet netjes? Wat moet hij dan? Niets zeggen? Hahaha

6 februari 2022 om 23:00

Je hebt gelijk. Heb het misschien verkeerd verwoord. Maar ik zou het zelf niet doen.

6 februari 2022 om 22:49

Ze vergeten dat Mendy ook een penalty killer is. Salah wilt natuurlijk de vijfde beslissende nemen wat ik goed begrijp.

6 februari 2022 om 22:54

Mendy heeft nooit bekend gestaan als penaltykiller

6 februari 2022 om 22:55

Ik snap daar echt niks van, met zijn schot is Salah bij far op papier de beste penaltynemer. Zo iemand moet je altijd de eerste penal of in ieder geval ervoor zorgen dat hij wat er okk gebeurt minimaal een penalty neemt.

6 februari 2022 om 23:12

Hij wordt door Tuchel gewisseld voor penalties voor Kepa, omdat Mendy nooit 1 stopt inderdaad

6 februari 2022 om 22:54

Mag toch mijn mening geven. Tuurlijk speel je om te winnen en ik begrijp het wel hoor, alleen ikzelf vind het niet netjes hahaha. Waarom zo gefrustreerd? Omdat ik kritiek geef op de sterspeler van Liverpool?

6 februari 2022 om 22:51

Hoezo niet netjes? Je speelt toch om te winnen?

6 februari 2022 om 22:52

Mane mag blij zijn met op papier het met afstand beste team van gehele AFCON, en dan nog zó strugglen. Tja, winnende pingel of niet, relatief veel geluk met z'n teamgenoten. Mane by far de meest geprivilegieerde aanvaller op AFCON. Toch mooie revanche.Maar dit zegt vrijwel niks over individuele kwaliteiten aangezien het overduidelijk is wie de beste individuele speler is van AFCON.

6 februari 2022 om 22:56

Senegal is op papier inderdaad de betere ploeg. Zo struggelen? Veel geluk? Lijkt me eerder dat je een bril op hebt. Egypte is gewoon een ploeg met veel samenhang. Senegal heeft constant gepresteerd op deze Afrika Cup. Dat verhaal van Aliou Cisse heeft me geraakt en daarom gunde ik het Senegal dus meer

6 februari 2022 om 23:02

Hahaha, wat? Heb ík een bril op? Je bent nog butthurt van toen ik laatst Marokko bekritiseerde? Zat je ook al zo te drammen omdat ik reageerde op die Fast Football troll.Idd, Senegal veel geluk ja want ze waren verplicht aan hun stand om hier te winnen in reguliere tijd. Maar ze faalde. Zet jij je “Marokko verloren van Egypte dus nu is Egypte stom” bril nou maar eens af want Senegal presteerde ver onder capaciteiten.

6 februari 2022 om 23:06

Ik zat niet door te drammen hoor. Vond het raar dat jullie zo de hele tijd zaten te discussieren over niks. Met slimme mensen discussieren is moeilijk. Met domme mensen discussieren is onmogelijk. Maar goed was slechts een advies. En heb ik een bril op omdat ik zeg dat Senegal verdiend winnaar is van de Cup? Zie dat meerdere mensen hier reageren hoor. Geen zorgen maat, in 2023 weer een kans.

6 februari 2022 om 23:13

Jullie? Zaten te discussiëren? Ehh, ik plemte welgeteld 1 reactie over hoe zielig die trol was die butthurt Egypte zat af te zeiken en deed alsof Marokko zo uitzonderlijk goed presteerde, waarna jij zichtbaar gefrustreerd reageerde over waarom ik Marokko sarcastisch met France 98-2000-2006 vergeleek, en na uitleg hoorde ik niks meer van zowel jou als die troll. Dus in godsnaam, over welke “discussie” praat je nu???

6 februari 2022 om 23:20

Hahaha waar heb je het over? Jij discussieerde constant in de live meepraten met die man en dan pik je 1 comment eruit? Ik zit niet elke dag op Voetbalzone te checken naar jouw reacties he? Dat jij daar genoeg tijd voor hebt, goed voor jou, maar je moet niet verwachten dat anderen dezelfde tijd ervoor hebben. Ik reageerde niet gefrustreerd, ik zei kort gezegd: waarom reageer je altijd op FastFootball, het is duidelijk dat ie een troll is, dus het is letterlijk gewoon een adviesje. Maar goed, het is duidelijk dat je gefrustreerd bent. Lekker slapen Mionel, in Ivoorkust 2023 nieuwe ronden, nieuwe kansen! Sorry dat jouw Egypte het na 4 verlengingen toch niet kon waarmaken in de penaltyserie!

7 februari 2022 om 11:37

Ik manoeuvreer me even tussen deze verhitte discussie om te vragen naar dat verhaal over Cisse? Heb dat gemist maar ben nieuwsgierig. Vond hem sowieso wel tof eruit zien.

6 februari 2022 om 22:56

Ramos deed dat ook tegen Portugal toen Cristiano achter de bal stond.

Gebeurd wel vaker.

6 februari 2022 om 23:01

Bedoel je tijdens het EK van 2012? Want ik herinnerde namelijk dat Ronaldo niet de vijfde penalty kon nemen omdat Portugal al teveel had gemist.

6 februari 2022 om 23:01

Tja Cristiano werd dan ook verafschuwd bij Man United toen hij een terechte rode kaart van Rooney aankaartte bij de scheidsrechter. Terecht naar mijn mening. Maar daarover waren ze het dan wel eens.

6 februari 2022 om 23:03

Volgens mij op het WK in 2018 Sankento. Was een penalty in de reguliere tijd.

6 februari 2022 om 23:05

@Sankento

Wk 2018. Portugal - Spanje, hij scoort daar een hattrick. Ronaldo naait daar eigenlijk Nacho door eigenlijk te duiken terwijl Nacho weinig tot niks doet.

Vervolgens wijst Ramos hoek uit waar Ronaldo zou trappen. Uiteindelijk koos Ronaldo een andere hoek.

6 februari 2022 om 23:09

Ooh ja. Dat klopt inderdaad. Nu weet ik het weer.
CMG- en R.Madridista, dank je wel voor jullie antwoord.

Schitterend voor Senegal maar het verhaal van Diop en Cisse geven deze overwinning nog dat extra cachet.

6 februari 2022 om 23:01

Ja zeker, is hen echt enorm gegund! Wat is het verhaal van die 2 kort gezegd?

6 februari 2022 om 23:09

Diop, een Senegalese legende (o.a. matchwinner tegen Frankrijk WK 2002) is recentelijk overleden. Aliou Cisse miste op de Afrika Cup 2002 de beslissende penalty in de finale en verloor als bondscoach de finale van Algerije in 2019. Nu dus eindelijk als bondscoach zijn Senegal de eerste Afrika Cup bezorgd!

6 februari 2022 om 23:10

Diop is dood en Cisse miste zijn penalty in een finale ooit. Kort genoeg?

6 februari 2022 om 23:16

Nou dat is dan nog een reden om het Senegal te gunnen.

7 februari 2022 om 00:02

Thanks heren. Ja dat maakt dit echt wel mooier. Senegal is ook gewoon een leuke team met leuke persoonlijkheden. 👍

Wat een heerlijk toernooi gezien. Tuurlijk was niet elke wedstrijd goed maar ik heb zoveel emoties gezien in de wedstrijden, zoveel passie & strijd. Dat heb je niet bij een EK. Prachtig!

6 februari 2022 om 23:22

Blijf erbij dat het niveau van de wedstrijden verschrikkelijk laag lag.
Enige blikvangers waren toch wel de "Europese Afrikanen".

Het geluk houdt een keer op voor Egypte na al die verlengingen en penalties sinds de groepsfase.

De terechte winnaar, gefeliciteerd Senegal!

Yes! Anti-voetbal eindelijk afgestraft. Senegal was de enige ploeg die wilde winnen. Egypte liep alleen maar achteruit. Wat voelt het dan heerlijk dat Senegal wint. Gun het ze van harte, vooral die coach. Was zo bang dat anti-voetbal ging winnen. Dit is gerechtigheid!

Jammer voor mo , mooi voor Sadio. Helaas kan er maar 1 winnen

Denken jullie dat het op zo'n moment een voordeel of een nadeel is als je al eerder in het toernooi een penaltyserie hebt gewonnen?

6 februari 2022 om 22:52

Nadeel, want dat betekent dat je 120 minuten hebt gespeeld. Spelers zullen dus eerder moe zijn.

6 februari 2022 om 22:56

En met het mentale spelletje met de keeper sta je ook 0-1 achter omdat hij weet in welke hoek je twee dagen geleden schoot. Aan de andere kant hebben spelers recent een penalty onder druk genomen en nemen ze het vertrouwen van de vorige gewonnen serie mee.

6 februari 2022 om 22:55

Nadeel normaal gesproken, Oranje had dat in 2014 ook en de keeper kopieerde gewoon exact de penalties van de vorige keer. Maar volgens mij zat er wel wat variatie in dit keer. Dus lastig te zeggen in dit geval.

6 februari 2022 om 22:58

De keeper heeft in ieder geval een informatievoordeel inderdaad. Maar misschien in het makkelijker om een penalty te nemen in de finale als je in de halve finale ook al een penalty hebt gemaakt.

6 februari 2022 om 23:09

Blijft geluk hebben, zit geen voor of nadeel aan.

6 februari 2022 om 23:16

Voordeel lijkt me als winnaar zijnde, meer zelfvertrouwen/omgang met druk bij de penaltynemers en de keeper die begon zowat te vliegen op het einde.

Gerechtigheid! Kunnen de ballerina's uit Caïro weer naar huis. Hopelijk ook geen WK want niemand wilt dit soort gedrag en voetbal zien op een eindronde. Fijne avond, lekker naar bed !

Heerlijk hoor dat Senegal de Afrika Cup wint. Terecht is het zeker.

Helaas, gefeliciteerd Senegal. Het is ook niet zo slim om Salah pas als nummer 5 te laten nemen, dan krijg je dit risico. Tegen Senegal in Wk kwalificatie geef ik ons nog minder kans, dan toch over 2 wedstrijden, achja.

6 februari 2022 om 22:56

Ik vind dit soort dingen altijd lastig. Aan een kant wil je graag dat de beste als eerst nemen. Aan de andere kant wil je ook dat je beste penalty nemer bewaren voor de beslissende penalty. Beide gevallen hebben een voordeel.

6 februari 2022 om 23:02

@Sankento niet helemaal mee eens voor de laatste is de druk het hoogst. Als eer 1e nemer mist, kunnen anderen dat nog fixen of de tegenstander ook weer extra druk geven. Laatste nemer is toch beslissende. Ik zeg dus altijd beste nemers aan het eind.

6 februari 2022 om 23:14

Sommige denken inderdaad dat het zo beter zou zijn. Ik weet nog dat Ronaldo veel kritiek kreeg in 2012 toen hij wachtte om de 5e penalty te nemen maar uiteindelijk niet de kans kreeg. Uiteindelijk heb je gewoon liever in beide gevallen goede penalty nemer die ook de druk aankunnen.

Dat interview met de keeper net hahaha wat is dit dan

6 februari 2022 om 23:12

Puur masochisme! Na alle theater en gejank vorige wedstrijden, nu echt janken overigens wel terecht MOM.

Wie verzint het ook om de keeper van Egypte te vragen hoe die zich voelt om de men of the match te zijn. Terwijl die net een finale heeft verloren en de tranen nog net kan tegenhouden 🤦🏻‍♂️

6 februari 2022 om 22:54

Dat is zo een interviewer met een standaardlijst met vragen die hij moet stellen. Echt een clown.

6 februari 2022 om 22:57

Ja precies. Dat ze zelf ook niet het begrip opbrengen om daarmee te wachten. Vol emotie iemand willen interviewen onbegrijpelijk

Wel mooi dat Senegal hem heeft gewonnen, terecht wat mij betreft. Gabaski wat mij betreft speler/keeper van het toernooi, wat een sportman en wat een beest. Al 33 maar zou hem bij PSV best graag bij willen hebben, respect voor die man.

6 februari 2022 om 23:28

De man heeft 3 wedstrijden gekeept. Hoe kan je dan bijv spelers die heel het toernooi goed gespeeld voorbij streven.

6 februari 2022 om 23:55

Noem een speler wie heel het toernooi goed heeft gespeeld dan? Mane heeft 'm nu gekregen, maar er waren zeker een aantal wedstrijden bij waar hij ontzichtbaar was. Dus noem ze maar eens op.

7 februari 2022 om 06:45

Volgens mij is het toch wcht lastiger om meerdere wedstrijsen goed te spelen, dan dit 2 wedstrijden echt top te doen. Verder ga ik hier geen lijst opsommen omdat dat puur een menning zou zijn en geen toegevoegde waarde heefr.

Wat een anti-voetbalteam is egypte zeg pfff,maar gelukkig won senegal.gefeliciteerd aan de senegal fans hier. Als die er zijn,maar eenk van wel want heb ontdekt dat er op deze site zelfs fans van equatoriaal-guinea zijn dus komt wel goed denk ik😉. Gefeliciteerd

Geweldig! Vooral omdat ik een Cm01/02 had de afgelopen dagen als bondscoach van Senegal.. ook de Afrika cup won tegen Egypte.. wel met 2-1 maar goed!

Ot.
Ontzettend mooi! Hele toernooi al een goede stabiele ploeg.

Gabaski wat mij betreft man of the match, dapper gekeept en hield Egypte in leven. Mané schiet genadeloos binnen.

Senegal de terechte kampioen van de Afrika Cup. Ze kwamen om te voetballen, dat kun je van de Egyptenaren niet zeggen(anti voetbal). Leuk dat Mane die tweede kans heerlijk erin schiet.

Ik ben uiteindelijk blij dat Senegal heeft gewonnen. Ten eerste, het is leuk dat het hun eindelijk een keer lukt na twee finales te hebben verloren terwijl Egypte al 7 heeft. En ten tweede, ze hebben een coach uit eigen land waardoor ik ze het toch meer gunt. Als er leden zijn uit Senegal, van harte gefeliciteerd!

Ploeg met het beste voetbal heeft gewonnen en de ploeg met het saaiste en slechte voetbal heeft verloren en vals spelen tijdens deze penalty's ze hadden gewoon een goede keeper en salah

Gabaski MOTM. "Hoe voelt het om man van de wedstrijd te zijn?" Ongekend. laat deze geweldenaar met rust man

Ongelooflijk dat die keeper geïnterviewd wordt. Dan heb je echt totaal geen mensenkennis. Laat hem met rust en geef die award een stuk later.

6 februari 2022 om 22:59

Nou, ik vind eerder de vraag erg dan dat hij geïnterviewd werd. Ik heb vaak mensen geïnterviewd zien worden na een finale hoor.

De enige terechte winnaar natuurlijk, hadden beter veldspel. Egypte is letterlijk een one man army. Wel heel hard gestreden met 480 minuten in de KO fase en ook 3 shoot-outs. Had het Salah zelf gegund ondanks de negatieve spelopvatting van zijn land maar ze zijn niet voor niets in de finale gekomen natuurlijk, er zit veel degelijkheid in. Weet niet of Egypte de volgende keer ook finale kan halen. Maar Senegal heeft terecht gewonnen. Nu zal iedereen de eerste misser van Mané vergeten, ook dat is voetbal. Hopelijk kunnen ze samen weer vlammen bij Liverpool want daar zie ik ze het liefst. Nu even feestvieren en rouwen.

Meer dan verdiend! Egypte kon geen potten breken binnen de 90 min, dan maar leunen op penalty's. Gaat het een keer fout. Het heeft ook veel met die Portugese trainer te maken.

Super gedaan Senegal!! Eerste triomf voor ze en prachtig voor de bevolking!!

Zoals je ziet zal Anti voetbal nooit winnen. In dit geval Egypte. Vanaf minuut kwamen ze voor de penalty reeks. Kan ze ook niet kwalijk nemen mede omdat Salah de enige goeie speler is. De rest is middelmaat

Wat was die Gabatski goed zeg!
Nog nooit zo'n pijnlijke man of the match uitreiking gezien. Als keeper bij een verloren penaltyserie in een finale.

Het geluk moest een keer op zijn. Niet normaal hoeveel penalties Gabaski dit toernooi heeft tegengehouden, doet nog even een schepje bovenop Sommer tijdens het EK. Sowieso ijzersterk gekeept.
Het spel was niet mooi, maar wel hard gestreden naar de kwaliteiten. Gefeliciteerd Senegal!

Beetjw off topic maar senegal en egypte spelen weer tegen elkaar voor wk ticket. Beetje vreemd dat de 2 beste landen van Afrika die beiden hun poule hebben gewonnen tegen elkaar moeten.

6 februari 2022 om 23:04

Omdat Egypte niet hoog staat op FIFA ranking dit is de top 5 in volgorde : Senegal , Marokko , Algerije , Tunesië en Nigeria.

6 februari 2022 om 23:05

Tja dat krijg je als je een groot continent heb met maar vijf tickets. Ghana moet ook tegen Nigeria. Dat is ook zonde want normaal gesproken horen beide teams op het WK

6 februari 2022 om 23:17

Oh ok. En toch vind ik systeem van concacaf dan beter. Die heeft nog minder plekken en ook veel landen maar je kan daar naar qualificatie toewerken. Nu hoe goed je ook hebt gespeeld moet je nog in maart een playoff spelen.

Gefeliciteerd Senegal, meer dan terechte winnaar! Mooi dat het anti voetbal wat Egypte de afgelopen 4 wedstrijden liet zien niet beloond wordt met de Africa Cup. Hopelijk lukt het Senegal ook om hetzelfde resultaat te boeken tegen Egypte in de WK kwalificatiereeks.

Terecht, Gefeliciteerd Senegal!

Egypte heeft gestreden, nog nooit vertoont dat een team 120 min vier keer achter elkaar speelt in de Afrika cup en ik denk misschien ter wereld. Ben erg trots op het team en hopelijk meer succes tijdens de kwalificatie wedstrijden voor het succes.
Gefeliciteerd Senegal!

Prachtige uitreiking, wat een emotionele momenten voor betreffende (hoofdrol)spelers.

Ik gunde het Egypte eerlijk gezegd niet maar die Gabaski heeft echt met hart en ziel staan keepen, had echt geweldig geweest als hij het voor elkaar had gekregen. Sowieso speler van het toernooi wat mij betreft. Senegal verdiende winnaar uiteindelijk hebben ook een geweldig elftal met sterkhouders in elke linie.

Sorry hoor maar wat is dat voor amateuristisch gedoe? President van Kameroen voelt zich te groot om naar beneden te komen om te beker uit te reiken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Senegal

FIFA ranking: 18
9 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. BadjiKeeper
P. DiengKeeper
A. FatyKeeper
E. BaldéVerdediger
J. BocandéVerdediger
A. DiedhiouVerdediger
A. NdiayeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Senegal.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Senegal.

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren