Oranje Futsal geeft ticket voor kwartfinales volledig weg tegen Servië

Vrijdag, 28 januari 2022 om 22:18 • Laatste update: 23:23

Oranje Futsal heeft zich niet voor de kwartfinale van het EK 2022 weten te plaatsen. In de laatste groepswedstrijd tegen Servië kwamen de Nederlandse zaalvoetballers op een 2-0 voorsprong, maar die werd in een tijdsbestek van vijf minuten volledig verspeeld: 2-3. Met een gelijkspel zou de volgende ronde veilig zijn gesteld. Portugal en Oekraïne zijn uit groep A door naar de kwartfinales en voegen zich bij Kazachstan, Finland en Georgië.

Bondscoach Max Tjaden koos in de derde wedstrijd voor vier andere namen in de basis dan tegen Portugal. Recordinternational Jamal El Ghannouti had zijn eerste basisplaats, de overige spelers stonden tegen Oekraïne al wel in de basis. Oranje maakte een gretige indruk in de openingsfase. Het zat erbovenop en gaf de Serviërs weinig tijd om op te bouwen. Na een goede onderschepping zette El Ghannouti direct Jordany Martinus vrij voor Nemanja Momcilovic. Met een slim puntertje onder de keeper door maakte hij de eerste kans voor Oranje meteen af. Karim Mossaoui dribbelde even later langs een aantal Servische verdedigers en probeerde het net als Martinus met een puntertje. De inzet werd geblokt. Servië kwam niet veel verder dan wat afstandsschoten en als er toch iemand voor Kuijk opdook kwam de Nederlandse keeper als winnaar uit de strijd.

Uit het niets kreeg Oranje Futsal een gigantische kans. Servië verspeelde onder druk knullig de bal. Mossaoui stond meteen één-op-één, maar schoot het leer naast de paal. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Servië een vrije trap op een gevaarlijke plek dicht bij het doel. Aanvoerder Oualid Saadouni gooide zich met zijn hele hebben en houden voor het schot dat volgde. Hij wist de bal te blokken, maar moest zijn daad met een blessure bekopen. Amper een minuut later kwam Oranje bijna op 2-0. Na een razendsnelle counter kwam Tevfik Ceyar op een paar meter van het doel aan de bal; hij schoot deze uit de draai echter ruim naast. Ceyar moest de eerste twee wedstrijden op het EK aan zich voorbij laten gaan, door vlak voor de start van het toernooi positief te testen op corona.

Tweeënhalve minuut na de rust leek Yoshua St.Juste naast de paal te schieten. De bal werd echter getoucheerd door Rakic, waardoor hij toch het doel in vloog. Servië moest met de 2-0 achterstand meer risico nemen en Nederland loerde op de counter. Lahcen Bouyouzan leek er een daarvan te gaan verzilveren. Hij kreeg de bal echter niet volledig onder controle, waardoor hij ver van het doel af zijn geluk moest proberen. Dat lukte niet. Tegen de verhouding in kwam Servië weer in de wedstrijd. Na een uittrap schoot de Servische routinier Rajcevic uit de lucht door de benen van St. Juste. Kuijk was kansloos op de pegel. Even later leek Matijevic zelfs de gelijkmaker erin te schieten. Kuijk was al verslagen maar het schot ketste af op de paal.

Servië schoot uit alle standen, maar Oranje, met vooral Kuijk, wierp zich als leeuwen voor elke doelpoging. Oranje leek te counteren na een heroverde bal, maar verspeelde hem onnodig. De Nederlandse spelers waren allemaal al naar voren gerend en zo kwamen drie man van Servië tegenover Kuijk te staan. Die was kansloos op de overmacht. Enkele seconden later kwam Servië zelfs op 2-3. Als in een flipperkast ging een schot tussen spelers door, waarna Denis Ramic bij de tweede paal het laatste tikje gaf. In een paar minuten was de magische avond voor Oranje veranderd in de hel. Die hel leek even in de hemel te veranderen, maar Saïd Bouzambou schoot een penalty naast het doel. Kuijk werd gewisseld om plaats te maken voor een extra veldspeler, Mossaoui. Oranje omsingelde de Serviërs, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Pas na het laatste fluitsignaal viel de 3-3, maar die telde niet meer.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)50 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik zei dat Servië te moeilijk ging zijn, die hebben een goede team. Oekraïne is ook geen graadmeter die stellen wereld wijd niks voor kwa zaalvoetbal.

En nu heb je nog twee spelers die voor Marokko hebben gekozen.

28 januari 2022 om 22:25

Oekraïne staat hoger op de ranglijst dan Nederland he. Dus Nederland stelt al helemaal niks voor wereldwijd volgens jou. Ik vind dat Nederland nog verrassend goed presteerde en boven verwachting.

28 januari 2022 om 22:38

Nederland stelt in zaalvoetbal niet zoveel voor toch? Wat zijn de echte topteams?

28 januari 2022 om 22:47

Portugal en Argentinië zijn de absolute top van het zaalvoetbal. Nederland weet zich doorgaans niet te kwalificeren voor een EK of WK en konden nu dus meedoen omdat het in Nederland werd georganiseerd.

28 januari 2022 om 23:08

Je vergeet 3 andere heel grote landen

28 januari 2022 om 23:55

Zolang de KNVB er niet meer geld in gaat pompen blijft het zo. Er keken toch een miljoen Nederlanders.

Je kon zulke wedstrijden vergelijken met aswh tegen Feyenoord

28 januari 2022 om 22:25

Bij deze dus wel duidelijk dat dat zaalvoetbal bij ons niks voorstelt. Heb even zitten kijken aan het begin maar wat een niveau zeg

28 januari 2022 om 22:32

Ik heb vroeger gekeken in de hoogtijdagen van Bunga Melati en nog Edwin Grunholz. Nu voor het eerst weer naar Nederland gekeken vs Ukraine en Servië. Ik zag hem elders ook voorbij komen, maar het leek nog slechter dan damesvoetbal. Qua techniek maar vooral zwakke passing en schoten op doel waren lachwekkend, het leek wel een circus af en toe ook met die keepers..

28 januari 2022 om 22:57

Precies dit. Had véél beter verwacht. Man man man, van een YouTube compilatie van Edwin Grunholz naar dit is echt om te janken..

28 januari 2022 om 23:04

Beetje overdreven...zitten goede voetballers tussen. Maar net geen profs. Dus net niet goed genoeg om tegen subtop aan te haken

28 januari 2022 om 22:28

Oekraine heeft 6-1 van Servie gewonnen man.

Geweldige wedstrijd was dit zeg! Zeer knap van Nederland om zich zo staande te houden tegen full time profs. Hoop echt dat profclubs in Nederland hier brood in zien, en deze sport ook professioneel te maken in Nederland. Er is zelfs een profesionele esports afdeling is kan dit ook wel lijkt me…

28 januari 2022 om 22:29

Oekraïne is even in een dipje beland nadat het een tijdje wereldtop was. Waar Kazachstan nu staat stond Oekraïne vroeger. Nederland heeft het gewoon heel erg goed gedaan in een hele zware groep op dit EK.

Dat Oekraïne geen graadmeter is geldt wel voor de wedstrijd van Servië tegen hun. Servië heeft echt veel last gehad van Corona-besmettingen dit toernooi. Dit geldt ook voor andere teams, maar normaal gesproken zijn Oekraïne en Servië gewoon aan elkaar gewaagde gevaarlijke outsiders.

28 januari 2022 om 22:36

Je hebt gesproken, de meeste mensen volgen het niet dus je kunt het ze niet kwalijk nemen. Maar Ukraine hoorde idd gewoon bij de toppers.

Echt schandalig!!!
Geen andere woorden voor geef je jezelf zo'n mooie voorsprong van 2-0 en je bent eigenlijk zeker van de volgende ronde en dan zo weggeven
Dan verdien je het ook niet
Eigen schuld dikke bult

28 januari 2022 om 22:25

Schandalig? Geen enkele full prof Servië was conditioneel gewoon veel beter

28 januari 2022 om 22:29

Alle drie de landen in de poule van Nederland staan hoger op de ranglijst en nemen zaalvoetbal zeer serieus. Die overwinning tegen Oekraïne was dan ook erg verrassend en ook Servië hebben ze goed tegenstand geboden. Nederland heeft alles eruit gehaald wat erin zat dit toernooi.

28 januari 2022 om 22:33

Vandaag was schandalig als je eenmaal 2-0 voorstaat al is het tegen een hoger staande servie op de wereldranglijst moet je zo'n wedstrijd met deze belangen over de streep trekken
Oekraïne was geen schim van wat ze kunnen dus logisch dat ze daarvan wonnen
De nederlaag tegen portugal is de enigste wedstrijd waarin ze niks valt te verwijten

28 januari 2022 om 22:34Ja dan moet je het slim spelen, dan maar niet mooi. Zie Kazachstan zonder poespas gewoon die 2-0 verdedigen en als er kans komt op de counter dna gewoon scoren, wonnen uiteindelijk 4-1 van Italiã«, waarom zou je gaan aanvallen als er geen noodzaak is om ruimte weg te geven? daar kan Oranje veel van leren hoe je voorsprong moet verdedigen.

28 januari 2022 om 22:35

Hoe je de wedstrijd in een paar minuten weg geeft met 3 goals is gewoon schandalig

28 januari 2022 om 22:39

De gene die roepen dat het schandalig is als je 2-0 weggeeft snapt er echt niks van. Nederland heeft boven zichzelf uitgestegen. En goed gespeeld jammer dat ze net niet door zijn. Daarnaast speel je tegen full profs. Alle landen die in deze poule zaten zijn veel beter dan Oranje. Wees is een beetje trots dat wij hier zo een mooie toernooi mogen organiseren en dat Nederland een beetje erbij hoort.

28 januari 2022 om 22:51

@ Tico helemaal mee eens. Mensen snapen er echt helemaal niks an en praten maar wat. Een conecntratieverlies van 3 minuten nekken je. Verder heeft NL het gewoon hoed gedaan en zeer ongelukkig verloren.

29 januari 2022 om 07:12

En dat praat jij dus goed. 3 minuten...

Wat ongeloof zuur zeg, maar Nederland heeft het aan zichzelf te wijten gehad. Binnen enkele ogenblikken sta je 2-3 achter i.p.v 2-1 voor. Hierna krijg je de ultieme kans op de 3-3, maar Bouzambou schiet de penalty op de paal. Toch ben ik erg trots op het team en heb ik bij vlagen echt genoten van het voetbal.

Het is ook niet om aan te gluren op tv. Ik zal er weinig aan missen.

29 januari 2022 om 01:21

Dat zei mijn vader ook al. Die speelde vroeger op vrij hoog niveau en toen ging het dus nog om wie het meest scoorde. Nu zijn het vooral defensieve wedstrijden, dat maakt het allemaal minder leuk.

Nederland en penalty's. Er was niks aan de hand, en dan geef je zomaar 2 goals in een minuut weg. Ontzettend zonde.

Het is ook echt gewoon slecht om na te kijken. Leuk dat ze balvaardig zijn maar het niveau is om te janken en heel saai.

Echt jammer dit, maar wel je eigen schuld dat je zo’n voorsprobg weggeeft, servie heeft wel echt een leuk team ze hebben vediend gewonnen

Wat een knotsgekke einde. Verliezen ook gewoon lekker op z'n Nederlands haha. Er zijn een paar regels in dit sport die gelijk mogen overnemen in veld voetbal: geen ingooi, maar intrappen en de klok stopzetten tot dat de bal weer op het veld is en weer rolt.

het niveau is ook echt goed hier. Hopelijk kunnen de jongste jongens nog profs worden in hun carrière.

29 januari 2022 om 00:04

Klok stopzetten helemaal eens. Bij zo'n intrap gaat alleen wel de kracht van de corner eraf denk ik. Dan is bijna alles een corner/vrije trap.

Laat ik zo zeggen, de uitschakeling is meer dan terecht, maar ik weet niet hoe goed we zijn met zaalvoetbal. Is dit echt een blamage of moeten we gewoon trots zijn dat we bijna verder gingen. Andere mogen het zeggen, maar na de gelukkige 2-0 was Servië gewoon beter.

28 januari 2022 om 22:29

Servie zijn allemaal full time profs. Nederland niet. Servie was conditioneel gewoon veel beter.

28 januari 2022 om 22:36

Servie verloor dik van Oekraine anders hoor. Je staat 2-0 voor dan moet je die gaan verdedigen in plaats van open huis te spelen. Dit valt echt niet goed te praten...

28 januari 2022 om 22:46

Ben ik wel deels met je eens maar servie miste wel veel spelers door corona in het begin he. Maar klopt. 2-0 mag je idd echt niet meer weggeven. Alleen toch vind ik het lastig om dat zo se stellen, want deze jongens zijn het helemaal niet gewend om op topniveau te spelen. is ook wel een stukkie ervaring natuurlijk.

28 januari 2022 om 22:32

Jullie kunnen zeker trots zijn. Portugal is een van de beste teams op aarde, Servië hikt tegen de top aan maar kan de stap niet maken en Oekraïne was een tijdje top en nu niet meer.

28 januari 2022 om 22:33

Nederland is de laagstgeklasseerde ploeg uit de poule, met Portugal als wereldkampioen er ook aanwezig. Dus de hoop was dat ze als nummer 2 naar de kwartfinale konden. Het is verre van een blamage dat dit verloren werd, het is vooral zuur omdat ze er toch echt dichtbij waren. Het scheelt uiteindelijk maar 1 doelpunt.

Verschrikkelijk zonde, maar het piepte en kraakte al enige tijd. Verder wel genoten van deze ploeg. Hopen dat dit een duwtje in de rug is voor het nationale zaalvoetbal.In plaats van zakelijk te spelen, willen ze gaan pingelen acties gaan maken, en wordt je gepakt in de omschakeling. Zo amateuristisch weggegeven balverlies omdat de speler nodig wilt gaan pingelen, maar loopt dan vervolgens niet achter zijn man aan en meteen wordt er gescoort. tactisch was het echt zwak aan Oranje kant, klopte er niets van.

28 januari 2022 om 22:51

Volgens mij kan je het niet echt zakelijk spelen in de zaal. ruimtes zijn daar te klein voor. Je kan een aanval goed lezen en paas lijnen blokkeren, maar voor de rest moet je bal gewoon goed en snel rond laten gaan en vooral in de helft van de tegenstander blijven voetballen.

Lol al dat gezeik over het niveau. Zelf nooit gevoetbald in de zaal zeker. Het is echt extreem moeilijk om ruimte te vinden tegen een gedisciplineerd team.

Ik ben in ieder geval om. Zuivere speeltijd, weinig tot geen schwalbes, minder diva gedrag. Ik vermaak me prima. Kijk dit liever dan een WK in Qatar.

Hier heb ik in ieder geval nog het gevoel dat het echt om voetbal gaat.

28 januari 2022 om 22:48

Dames voetbal heeft ook weinig schwalbes en diva gedrag. Maar daar is 90 procent van de wedstrijden ook niet om aan te gluren.

29 januari 2022 om 09:00

Zuivere speeltijd en geen schwalbes is idd een verademing. Maar de sport zelf vind ik persoonlijk geen hol aan om naar te kijken. Als ik zelf een enthousiaste zaalvoetballer was, misschien wel, maar ja, da bennik niet.

Gestreden als leeuwen maar helaas niet gelukt. Heel ongelukkig weggegeven. Soms zienje de amateurisme oo het veld maar al met al een goed EK gespeeld. Zuur dat je in hele korte tijd drie doelpunten weggeeft, penalty mist en een seconde te laat scoort. Niveau kan alleen maar omhoog, nu wat meer aandacht hiervoor. Ik heb iig genoten. Dank jullie wel. Op naar WK en dan knallen.

Zuur zuur zuur zeg, onnodig weg gegeven. Het ontbrak ze aan kwaliteiten uiteindelijk. Ze hadden de Darri duo nodig. 🔥🤷

Had flitsend voetbal en mooie acties verwacht tijdens het futsal, maar het is echt niet om aan te gluren. Zo verdedigend, en zo’n matig voetbal. Zend dit aub niet meer uit.

28 januari 2022 om 23:08

Kijk je toch niet...Droeftoeter

Fijn, kunnen we weer op voetbal focussen!

Poeh dat is een bittere pil. Dacht echt dat de overwinning binnen was.

Ik dacht vanavond, ga hier eens lekker voor zitten. Vroeger zelf vaak zaalvoetbal gespeeld, van 6e klasse Boerenbond niveau tot 1e klasse competitieniveau.Ik schrok me rot zeg, wat een vreselijk slecht niveau.Zag gewoon lange ballen die de tribune invlogen ha ha, dat heb ik zelfs niet meegemaakt vroeger op het niveau waarop ik speelde.En technisch zo matig sommige spelers. Het leek echt helemaal nergens op!

Ik vind het jammer dat er zo negatief gereageerd wordt. Natuurlijk kun je twijfelen over het niveau, maar na psv Ajax kun je dat ook over het Nederlands prof voetbal. Nederland heeft lang gestreden voor een goed resultaat maar het was net niet voldoende. Heel zuur voor deze voetballers dat ze net te kort kwamen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren