Derksen, Van der Gijp en Genee laten concurrenten meteen achter zich

Dinsdag, 11 januari 2022 om 08:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:42

De nieuwe talkshow VI Vandaag is maandagavond van start gegaan met 1.064.000 kijkers, zo blijkt uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het praatprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp op SBS6 gaat daarmee ruimschoots langs concurrenten op de andere zenders.

De talkshow van SBS6 was op de eerste uitzenddag namelijk meteen de best bekeken talkshow van de avond. Naar Op1 op NPO 1 keken maandag 881.000 mensen en op RTL 4 wist Beau van Erven Dorens 798.000 kijkers te trekken met Beau. In VI Vandaag bespreekt het voormalige Veronica Inside-trio sinds deze week elke avond in talkshowsetting het nieuws van de dag.

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur waar 2.262.000 mensen naar keken. Kennisquiz De Slimste Mens wist op NPO 2 1.923.000 kijkers aan zich te binden en dat was goed voor een tweede plaats in de kijkcijferlijst van maandag. Het nieuws van 19.30 uur op RTL 4 completeert het podium met 1.525.000 kijkers.

Genee, Derksen en Van der Gijp zijn elke werkdag om 21.35 uur te zien. Tot deze week maakten de heren enkel tijdens grote evenementen in de sportzomer, zoals een EK of WK, een dagelijks programma. De tevredenheid met de kijkcijfers van bijvoorbeeld VI Oranje afgelopen zomer leidde tot het idee om het drietal een dagelijkse show te laten volpraten.

De drie coryfeeën van de televisie zullen in de uitzendingen in gesprek gaan met terugkerende gasten als Özcan Akyol, Leonie ter Braak en Bram Moszkowicz. Ook voormalig politicus Fred Teeven en Wouter de Vries, auteur en broer van de overleden Peter R. de Vries, schuiven af en toe aan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door bassie1967)

Is nieuw dus iedereen wil het zien. Denk dat het snel minder gaat worden.

11 januari 2022 om 08:46

Klopt. Die halen gewoon hun normale kijkcijfers rond de 600.000 straks. Zullen ze ook wel prima vinden denk ik.

11 januari 2022 om 08:48

Klopt. Vond het wel lekker. Iedereen was scherp, er is geen tijd voor onzin. En totaal anders dan het gezwets van m of op1. Kijkt heerlijk weg.

11 januari 2022 om 09:04

Ja logisch dat ze zogenaamd scherp beginnen. Die gaan straks gewoon terugvallen en dezelfde grappen maken als voorheen. Ik vind het wel leuk om naar te kijken vooral omdat je nu af en toe serieuze dingen ertussen hoort en niet constant dat gelach over andere.

11 januari 2022 om 09:38

Het was wel wat gehaast allemaal, zeker in het begin wilden ze allemaal het woord en werd er door elkaar heen gepraat en gingen ze sneller over op andere onderwerpen, terwijl de discussie niet af was. Dat uurtje was toch wat kort, maar dat zal met 5 uitzendingen per week wel gaan wennen. Verder voelde het decor wat leeg aan zonder band en publiek.

11 januari 2022 om 09:40

Mocht van mij wel iets langer duren, vond het nu wel erg kort.

11 januari 2022 om 09:40

Als je 90 minuten over voetbal moet praten is de kans ook groter dat er dingen bij komen die niet relevant zijn. Nu gaat het 45 minuten over het nieuws van dag. Dus veel tijd voor onzin is er ook niet.

11 januari 2022 om 09:13

klopt gewoon slap geouwehoer en doen net of ze overal verstand van hebben

Ik vind het programma van Beau (imo ondergewaardeerd)leuker om naar te kijken. Deze 3 heren van VI ben ik finaal op uitgekeken. Ieder z'n meug.

Tja wat moet je ervan zeggen.. ik mis de humor maar verder prima programma.
Ben zelf niet zo een fan van "eus" en vond het zelf pas de laatste 10-15 min interessant worden toen het "toevallig" over voetbal ging.

11 januari 2022 om 08:57

Geef het tijd. Heb zelf niet gekeken, maar is een nieuw format.

Nu de voetbalkantinesfeer er totaal uit is en al die halve journalisten zichzelf vooral serieus willen neerzetten, is het voor mij in ieder geval wel klaar. Ik kijk geen tv, maar de maandag- en vrijdagavond waren vroeger toch altijd heerlijk om even mee te pakken!

11 januari 2022 om 08:53

De sfeer is er ook uit omdat er geen publiek bij mag zijn.

11 januari 2022 om 09:14

ga hier helemaal in mee

11 januari 2022 om 09:58

Niet kijken wel oordelen, klinkt als de basis voor een goede recensie. Of wacht....
Lijkt me wat te vroeg om de conclusie te trekken.

Hun geluid is broodnodig in het huidige talkshow landschap. De concurrentie categoriseert het graag als kantinepraat. Een net woord voor kwaliteit en inhoudloos. Zij hebben blijkbaar niet door dat het gros van NL op de VI manier praat en redeneert. Dus ik denk dat ze deze lijn wel kunnen doorzetten.

11 januari 2022 om 10:09

Mocht het uit mijn bericht voor jou niet duidelijk zijn, ik heb de eerste aflevering wel gezien. Kantinepraat is nota bene het paradepraatje van Johan Derksen. 'wij zijn de stem van de voetbalkantine'. Er zal vast een doelgroep voor dit format zijn, maar aan de reacties en duimpjes te zien zijn er vele met mij die de complete opzet minder kunnen waarderen..

11 januari 2022 om 14:50

Pasevski helemaal gelijk! Die Johan Derksen is veel te veel in zichzelf gaan geloven. Jammer idd dat er op Maandag en Vrijdag niet meer gewoon het leuke oude VI kunnen kijken. Heb ondertussen ook al langer dan een maand niks meer van ze gezien of gehoord en mis er eigenlijk vrij weinig aan want het Veronica Inside van afgelopen jaar was ook vaak vrij weinig aan.

11 januari 2022 om 12:59

Ze hadden beter op maandag en vrijdag nog een Boskamp of Kraaij kunnen uitnodigen om dat format er ook in te houden. Aan de andere kant vond ik het gister niet eens zo slecht. Niet tig veel reclames tussendoor en kijkt makkelijk weg.

Voor hetzelfde geldt zijn die kijkcijfers helemaal niet zo hoog als ze zeggen. Het is nu eenmaal zo dat mensen lezen dat de cijfers hoog zijn en vervolgens mensen benieuwd zijn wat er dan zo interessant is aan dat programma en de volgende keer massaal gaan kijken. Dan kloppen de cijfers weer wel. Kan me niet voorstellen dat er zoveel mens3n zijn die hun boeiend vinden.

11 januari 2022 om 09:09

Laten wij vooral doen alsof alles wat in de "msm" gezegd word, dat dat leugens zijn en dat wij zelf de wijsheid in pacht hebben. Daar komen wij met z'n allen een stuk verder mee...🤔

Edit; met jouw laatste zin ben ik het dan wel weer eens.

11 januari 2022 om 09:12

Sorry, bedoel je nou echt dat je denkt dat ze bewust een foutief aantal kijkers rapporteren? Voor iedere minuut dat er tv gekeken wordt, gelden dezelfde calculatieregels. Een daggrapport is gewoon te bekijken bij de website van het kijkonderzoek. Het is niet iets dat de heren van VI of voetbalzone verzint.

11 januari 2022 om 09:24

Er bestaan dus blijkbaar ook kijkcijfer-complotdenkers…..

11 januari 2022 om 10:29

Echt hoor. Af en toe vraag ik me wel eens af wanneer de experts wel gewoon gehoord worden. Tegenwoordig hebben we niet alleen 17 miljoen bondscoaches, maar ook 17 miljoen virologen en nu ook 17 miljoen kijkcijferspecialisten.

Hoe kunnen we zorgen dat we 17 miljoen zorgmedewerkers krijgen? Zijn we van die tekorten ook weer verlost

11 januari 2022 om 09:14

Precies, en misschien ben jij wel een vrouw ipv een man. Dit zijn gewoon kijkcijfers die worden gemeten met kastjes wat al sinds jaar en dag gebeurt. Maar nu het over VI gaat, trekken we het in twijfel… 🤨

11 januari 2022 om 10:27

Man man man, ik word hier zo moe van. 'voor hetzelfde geldt zijn die kijkcijfers niet zo hoog'. Lekker niks aannemen en maar een eind weg roepen. Als je dan dit soort claims maakt (want dat zijn het), doe dan tenminste je onderzoek. Daaruit had je geconcludeerd dat een aparte stichting verantwoordelijk is voor het onderzoeken en publiceren van de cijfers.

Historisch gezien heeft VI een vaste kijkersbasis van 600.000 tot 700.000. Eerste afleveringen worden altijd beter bekeken bij vrijwel elk programma. die kijkersaantallen van net boven het miljoen zijn niet zo gek. Over drie weken de stand dan maar eens zien.

Het moet nog wat groeien denk ik. Dit programma heeft uiteindelijk ook interessante tafelgasten nodig passend bij de actualiteiten van het moment.

Geweldig, een nieuwe talkshow op TV voor de gewone man. In gewone taal met respect voor iedereen wordt er gesproken. Ga zo door!

11 januari 2022 om 09:09

Derksen en respect zijn volgens mij twee heel verschillende werelden.

11 januari 2022 om 09:20

Verklaar je nader.

11 januari 2022 om 09:22

In Nederland word meestal niet gewaardeerd als iemand echt zijn ongezouten mening.

11 januari 2022 om 09:32

@mario: Als je er vanuit gaat dat de term 'respect' betekent dat je rekening houdt met een ander en/of eerbied of ontzag toont, dan sluit dat verre van aan op de ongezouten mening van Derksen die het liefst heilige huisjes omver schopt.
Daarmee wil ik niet zeggen dat Derksen nooit respect toont, want buiten de camera's om schijnt het een lieve man te zijn die van alles voor dieren, goede doelen en 'fans' doet... maar in de spotlights voor de camera is hij dat niet.

11 januari 2022 om 10:08

Mwa, oneens. Je kunt ook prima ontzag tonen en rekening houden met een ander terwijl je toch je ongezouten mening geeft. Het een sluit het ander niet uit natuurlijk. Je zou ook kunnen stellen dat je te weinig respect voor iemand hebt wanneer je niet eerlijk bent over hetgeen je vindt, omdat je dan simpelweg niet genoeg boeit en je zodoende dus te weinig respect voor die persoon hebt om het dan uit te spreken.

11 januari 2022 om 10:12

Ik heb hem ooit ontmoet en toen was het echt een super aardige kerel. Hij stond een sigaartje te roken voor de deur en toen heb ik even met hem staan kletsen. Hij kon het heel erg waarderen dat mensen gewoon normaal doen zonder meteen iets van hem te vragen. Hij zal namelijk vaak genoeg omringd worden door types die van alles willen.

Wat betreft zijn meningen op tv. Ik snap niet dat mensen zich daar überhaupt druk om kunnen maken. Het is gewoon een komiek. Soms heeft hij een punt, maar meestal niet. Ik vind hem iig meestal wel een grappig.

11 januari 2022 om 11:20

@dr Mario: ik vind het niet respectvol wanneer je iemand een klootzak noemt hoor (Derksen over van Gaal).

11 januari 2022 om 11:46

Dat is inderdaad weinig respectvol maar ik mag toch hopen dat je mening niet enkel gestoeld is op dit enkele woord. Ik heb ook wel eens iemand uitgescholden maar ik denk dat er voldoende mensen zijn die mij als respectvol zouden beschrijven. Althans, dat hoop ik dan toch.

11 januari 2022 om 12:02

Nou dat hij regelmatig vrouwen die een andere mening toebedeeld zijn dan die van hem of niet in zijn straatje past, trut(je) noemt of wat al dan niet meer getuigt niet van respect. Een bevolkingsgroep over 1 kam scheren mag je daar ook aan toevoegen.

11 januari 2022 om 12:21

@lindanolta

In Nederland wordt het meestal niet gewaardeerd als iemand zijn echt ongezouten mening geeft, wanneer je mening zoals die van Johan Derksen ridicuul en bespottelijk is. Over het algemeen horen we graag iemands ongezouten mening, maar dan wel van een betrokken en intelligent persoon Linda.

11 januari 2022 om 12:33

@mario: als het alleen bij die ene keer was gebleven bij die ene persoon dan had ik dat wel door de vingers gezien. Er lijkt echter eerder een terugkerend karakter te zitten in dit soort taalgebruik.

11 januari 2022 om 13:08

Eens met ijsmuts hier. Ik waardeer dat Derksen een sterke eigen mening heeft, die hij vaak ongezouten ventileert, naar wie dan ook. Maar de vorm waarin hij dat doet, zijn taalgebruik (malloot, mafkees, eng mannetje, roeptoeter, meneertje…) dat vind ik dan toch zonder respect.

11 januari 2022 om 14:37

Zijn mening is ook ongezout alleen omdat het kijkers trekt. Werd laatst bij een programma geconfronteerd met woorden die hij zei erkende hij direct ook dat het populistisch was en gaf al een nuance aan zijn woorden.

Mensen miskennen soms dat ongezoute meningen gelijk staan aan eerlijkheid. Soms zijn mensen bot omdat het gewoon choqueert en ze hiermee automatisch een groter bereik mee krijgen.

12 januari 2022 om 06:50

"Respect voor iedereen" hahaha. Juist niet, en dat maakt het interessant tov knuffelhuiskamersfeer Beau en woke/EO Op1.

Het is meer een meningenshow ipv een talkshow en kijkt een stuk lekkerder weg. Je weet dat die gasten niet overal verstand van hebben dus je kunt het ermee eens zijn of niet. Dat kijkt ontspannender dan wetenschappers of iemand met een studie die steeds veranderd waarbij bijv mondkapjes eerst niet werken, dan wel werken zolang ze maar niet medisch zijn om vervolgens weer over te gaan naar medisch.

11 januari 2022 om 09:23

Op1 en Beau zijn ook gewoon meningenshows hoor. Daar zitten ook niet constant wetenschappers. Ik zou een grondig wetenschappelijk onderzoek nooit tegenspreken, maar vaak is een topic daarin best 1-dimensionaal. In het echte leven heb bijna altijd te maken met veel meer factoren, waarbij zo'n verhaal vooral theoretisch klopt maar in de praktijk minder.

Voor de liefhebber nog een kleine deepdive in de cijfers. 70% van de kijkers is 50 jaar of ouder. 56% van de kijkers was mannelijk. 69% van de kijker behoort tot de sociaal lagere klasse. Slechts 8% van de kijker is onder de 30 jaar. Scheelt het dan heel veel met gemiddeld kijkend Nederland? Nee, ook daar is 70% 50 jaar en ouder. Het is wel wat mannelijker dan normaal, maar dat is logisch.

11 januari 2022 om 11:23

Bron? Ben oprecht nieuwsgierig

11 januari 2022 om 12:24

SKO, Intomart GfK. Ik werk met kijkcijfers op dagelijkse basis, dus ik heb het zelf even uitgedraaid.

11 januari 2022 om 22:42

Hahaha en de droeftoeters hier nog beweren dat Derksen “de stem van de gewone burger” is. Van een 55 jarige Henk die met een uitkering de hele dag bier ligt te zuipen ja.

Het mag wel wat rustiger en de mensen uit laten praten, je zag toch dat derksen echt wel gespannen was en en het wel spannend vond. Dit is toch zijn idee en gijpie was denk ik vergeten zijn pilletjes in te nemen.

11 januari 2022 om 13:11

Nou inderdaad zeg. Ik heb slechts 10 minuten gekeken, waarin van der gijp en Özcan Akyol het hadden over Rai Vloet. Dan wordt Akyol om zijn mening gevraagd. Maar nog in de eerste 5 woorden van het antwoord komt Gijp er alweer doorheen met al zijn aannames, zijn gebrek aan informatie etc. Ik heb t echt uitgezet, omdat ik de mening van Akyol wilde weten, maar er geen doorkomen aan leek. Dit was echt gewoon VI, met een figurant als gast. Maar oké, ik heb t maar 10 minuten gezien.

Gaat het niet worden. Gijp is zwartgallig, weemoedig, zoals hij zelf gedurende het gesprek aangeeft.... Het is geen tijd om uitbundig te zijn......özkan ging nog wel , maar die politieke betweter Sam Hagens, man man wat een farce is dat.., Hoop dat Teven , Angela de Jong of Moskowicz wel iets toevoegt aan dit programma... Verwacht veel rellen over uitspraken uit de rechtse hoek....de toon zal naarmate steeds harder gaan worden....maar ja dat is ook TV, voor ieder wat wils,,,

Tja als je kunt kijken naar deze heren of je ziet elke dag Van Dissel, Ab Osterhaus of Marion Koopmans op tv dan is de keuze snel gemaakt natuurlijk. Ondanks dat er blijkbaar vooral lagere sociale klasse naar kijkt, kan ik het altijd wel waarderen. Maar ik keek al niet elke week dus dat zal nu ook zeker niet elke dag gaan gebeuren.

Programma heeft weinig nieuwswaarde en kent geen structuur. Beetje mening geven over van alles, ook nog eens in snel tempo, en dat straks 5 dagen per week...vrees dat de kijkcijfers wel dalen in de loop van de week..
Deze formule hadden ze naar mijn mening ook gewoon 2x per week kunnen aanhouden.

Ik vond het wel aardig. Je moet het allemaal niet te serieus gaan nemen. Ik denk niet dat ik het dagelijks ga kijken, want je wil ook wel eens serieuze dingen zien. Maar als je er toevallig op uit komt is het best vermakelijk.

Heb het gezien. Je mist vooral het publiek. Als dat terug is komt de sfeer vanzelf. Dit gaat wel werken. Mag van mij iets langer. En wat meer items tussen door. Zoals Jackhalsen. Iets met humor. Item van Sierd de vos. Iets meer afwisseling. Maar komt goed denk ik

Wel een beetje appels met peren vergelijken. Ze zenden uit op een ander tijdstip dan de andere talkshows en dat heeft natuurlijk gevolgen voor de kijkcijfers in absolute zin. Om 21:30 kijken er meer mensen televisie dan om 22:20 uur.

Het Marktaandeel van dit programma was 20,1%, dat van Op1 was 22,1% en dat van Beau was 20,6%.

Dus in absolute aantallen hebben ze "gewonnen", relatief zijn ze laatste van die drie.

Overigens, het journaal op 1 pakt 36.6% en het RTL nieuws 29% en de slimste mens 29,8%.

Vond het wel lekker wegkijken, wel
Storend was dat ze te vaak door elkaar aan het heen praten waren

Komt natuurlijk deels omdat veel mensen nieuwsgierig zijn naar een eerste aflevering. Ben benieuwd hoe ze er over week voor staan qua kijkcijfers.

Beetje OT: ik denk dat als je momenteel echt wil scoren met een talkshow je moet komen met een actualiteitentalkshow die gegarandeerd 100% vrij is van coronagerelateerde onderwerpen. Volgens mij hebben heel veel mensen daar momenteel wel behoefte aan.

Ik heb de eerste aflevering gezien en dat was ook de enige. Wat een bagger zeg dat die gast, Eus Geert Wilders als "extreem rechts" bestempeld en niemand van "die drie" die hem daarover aanspreekt. Dat moeten wij eens in zijn land proberen...sta je meteen voor het vuurpeloton.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren