BBC roept Vivianne Miedema uit tot beste voetbalster ter wereld

Maandag, 29 november 2021 om 07:17Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:46

Vivianne Miedema is bij een verkiezing van de BBC uitgeroepen tot de beste voetbalster van de wereld in 2021. De spits van het Nederlands elftal en Arsenal is gekozen door voetbalfans over de hele wereld. Miedema kreeg de award op de training uitgereikt door voormalig Arsenal-spits en clublegende Kelly Smith.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Dat Martens op die lijst staat na een hopeloze Olympische spelen, verbaast me. Dan lijkt me Miedema een veel betere kandidaat.

29 november 2021 om 07:45

Ja helemaal eens. Miedema is 1 van de weinige speelsters die me vaak wel kan bekoren en echt dingen doet die me soms het wauw effect geven. Ik ken niet alle concurrenten maar Martens vind ik een veel mindere speelster bij het Nederlands elftal.

29 november 2021 om 07:51

Ze heeft de CL met Barça gewonnen en volgens mij ook gescoord in de finale.
Miedema terechte winnaar als ik haar statistieken zo zie (heb het niet gevolgd).

29 november 2021 om 08:53

Even iets anders he, kijk de vrouwen zijn soms zo slecht nog niet vooral schieten dat soort dingen gaat ze altijd prima af. Maar wat is het toch met die keepsters? Die zijn zo ongelofelijk slecht en lijken alleen maar fopduiken te maken dat ze het niveau serieus 3 tredes omlaag brengen qua beeldvorming. Ze duiken nauwelijks en staan er vaak als een 55 jarige veteraan die alleen nog in laag tempo naar de bal kan rennen om zichvervolgens klungelig kan laten vallen. De voetbalsters zie je nog wel dat ze langer voetballen en heel veel aspecten aardig onder controle hebben maar de goalies lijken er oor het eerst te staan. Worden die zo slecht opgeleid?

29 november 2021 om 08:55

De CL winst van Barca wordt opgedragen aan Martens vergelijkbaar met Maradona die Argentinië de wereldbeker bezorgd

Maar ik vind Miedema ook een voetbalster van de buitencategorie. Ook als Miedema zich laat terugzakken ziet zij openingen en creëert kansen die andere niet zien of niet kunnen.

29 november 2021 om 09:19

Goede vraag rayvg waarop ik het antwoord schuldig moet blijven aangezien, zoals ik al aangeef, het vrouwenvoetbal niet volg.

Heel af toe kijk ik een wedstrijd en dan gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik op basis van wat ik gezien heb het met je eens ben.
Veenendaal keepte op het EK wel redelijk maar vaak genoeg lijkt het meer volleybal dan keepen waar zij op zit. Volgens mij is zij ook een stuk minder geworden na dat EK.
De keepster van Brazilië is ook geen wereldwonder.
Ik ga er vanuit dat het niveau met de jaren omhoog gaat net als met de voetbalsters is gebeurd.

Terechte winnaar, Wat een fenomeen en nog zo jong. 25 jaar en topscoorder alle tijden van Oranje. Loopt al drie jaren 1 op 1 qua doelpunten / wedstrijden, echt heel knap,

Dit is echt een megaprestatie. Enorm trots dat een Nederlandse speelster deze prijs heeft gepakt.

Terechte winnaar! Compliment aan voetbalzone, de denigrerende opmerkingen worden direct weggehaald. Het klopt dat het vrouwenvoetbal minder hoogstaand is dan het mannenvoetbal, maar ze is wel de beste in haar "soort". Dafne Schippers zou ook niet meekomen in een sprint over 100 meter met mannen, maar daar hoor je nooit iemand over. Helaas leven we nog steeds in een bekrompen wereld, waar dergelijke prestaties (vooral van vrouwen) niet op waarde worden geschat.

29 november 2021 om 09:18

Hoe kun je van de supporters verwachten dat ze dit serieus nemen als de voetbalwereld zelf deze sport niet eens serieus neemt? Zie salaris, sponsorinkomsten, etc, etc.

29 november 2021 om 09:46

@DR.Mario, eh, het een is het gevolg van het ander he. Supporters nemen het niet niet serieus omdat er weinig salaris en sponsorinkomsten zijn, maar er is weinig salaris en sponsorinkomsten omdat de supporters het gewoon nauwelijks interesseert.

29 november 2021 om 10:18

Supporters nemen het niet serieus door de sponsors en salaris? Neen. Het niveau is simpelweg lager en daardoor trekt het minder supporters. Minder supporters betekent minder sponsors en dat betekent minder geld te verdelen. Dat heeft gewoon even tijd nodig.

29 november 2021 om 10:40

Betweter zolang het niveau niet in de buurt komt van de heren zie ik geen goed gevulde stadions in de eredivisie van de dames. Alleen de wedstrijden van NL dames elftal worden goed bezocht en bekeken. Maar goed, de speelsters staan niet op de loonlijst van de Knvb, wat veel mensen denken. Ik las onlangs een reactie van iemand die dacht dat de salarissen van heren en dames gelijk werd getrokken. 😅

29 november 2021 om 10:47

"Ik las onlangs een reactie van iemand die dacht dat de salarissen van heren en dames gelijk werd getrokken. 😅"

Dit is wel het geval bij de voetbalsters v/d Verenigde Staten, op zich wel logisch aangezien het vrouwenvoetbal (sowieso het nationale team) daar meer in de picture staat dan de manlijke tegenhangers.

29 november 2021 om 10:58

DR.Mario, met die gedachte kunnen we de Eredivisie ook links laten liggen en alleen nog maar de CL serieus nemen.

29 november 2021 om 11:59

@Jansen,Ik snap je vergelijking niet zo goed. Voor Pakweg Twente heeft echt niemand buiten het Tukkerse interesse, voor ploegen als Ajax,PSV en Feyenoord is echt wel een internationale markt te vinden. Voor vrouwenvoetbal is geen markt. Hoe graag ik het ook anders zou willen zien. De NOS probeert het ook al sinds jaar en dag maar hoeveel zijn we nou opgeschoten sinds de EK titel van de dames? Amper tot niets.

29 november 2021 om 12:09

Daarmee bevestig je toch ook wat ik zeg? Die clubs spelen Europees en daar worden (tov bijv RKC of Twente) hoge salarissen en transferinkomsten gegenereerd. Wat maakt Willem II tov Bayern München anders dan mannen tov vrouwen? Met die vergelijking is driekwart van de eredivisie toch ook niet serieus te nemen?

29 november 2021 om 12:17

Mwa, ik denk dat ik begrijp wat je wilt zeggen maar veel van die kleine clubs aan de onderkant van de eredivisie trekken volle stadions waardoor er marktwaarde ontstaat. De vrouwelijke eredivisie wordt op veredelde amateursveld of lege stadions, en niet door het huidige kabinetsbeleid, gespeeld. Kan mij niet voorstellen dat dat dan waarden creëert.

29 november 2021 om 13:55

Tja.. en zo speelde Arsenal dames (pre-corona) al voor 38.000 toeschouwers tegen Tottenham, en als het met corona meezit willen ze het "grote stadion" dit seizoen tegen Tottenham vol hebben.

29 november 2021 om 09:19

Voor mij is het verschil met andere sporten zoals tennis, atletiek etc. dat het er bij voetbal af en toe qua motoriek niet heel best uitziet bij de vrouwen. Het kan natuurlijk dat het ook aan mijn oog op die andere sporten ligt, maar als ik bijvoorbeeld een tenniswedstrijd zie van vrouwen dan ziet het er allemaal wel snel, krachtig en goed uit. Bij voebal, ook al wordt het wel steeds beter, ziet het er gewoon wat minder goed uit naar mijn mening. Neemt overigens zeker niet weg hoe knap het is wat Miedema presteert.

29 november 2021 om 09:26

Vind ik ook, maar ook dat komt wellicht door het grote verschil in faciliteiten, begeleiding e.d. bij de vrouwen. Als je meisjes vanaf 5 jaar op dezelfde manier begeleidt als jongens, zullen er toch echt wel 11 atleten op het veld staan bij oranje, lijkt me? Dit is natuurlijk ook pas de eerste generatie die een beetje aandacht krijgt. Bij sporten als atletiek en tennis is dat al lang veel gelijkwaardiger (al bestaan ook daar verschillen in beloning e.d.).

29 november 2021 om 09:32

Ja dat is ook precies het probleem inderdaad. Als je over een aantal jaar teams hebt met meiden/vrouwen die ook een volledige professionele opleiding hebben doorlopen dan wordt het ook echt wel een leuk niveau om naar te kijken.

29 november 2021 om 11:20

@xavifcb

Er zijn zoveel factoren, maar laten we het aub niet gaan gooien over ongelijke behandelingen(dat doet een probleem altijd te kort). Maakt het eens klein en denk aan je eigen club. Bij mijn club is er 1 vrouwen team op minimaal 10 mannen teams. Dat vrouwen team word echt goed gecoacht en getraind door ervaren trainers.
Dus bij mijn club is het niet een issue, maar uit mijn verhaal kom er wel een issue naar buiten. Het aantal vrouwen leden. Vrouwen voetbal is minder populair en het komt wel steeds meer op, vooral ook door het succes van de Nederlandse voetbalsters. Door het gebrek aan vrouwelijke leden zijn er veel ongelijke teams. Veel leeftijdsverschillen en niveau verschillen binnen een team. Dit maakt het niveau lager en dus ook de ontwikkeling van de speelsters minder snel.
Wat je zegt dat vrouwen ongelijk gecoacht worden, echt een beetje flauw. Juist omdat er bijvoorbeeld 1/2 vrouwen teams zijn op 10x het aantal mannen teams, zorgt ervoor dat die vrouwen over het algemeen zelfs beter begeleiding krijgen.

29 november 2021 om 12:29

@superman123 Ik denk dat je in je eerste zin gelijk hebt, dat je het probleem te kort doet. Maar ik denk dat je daarna diezelfde weg inslaat. Niet per se kritiek op jou, maar ik denk dat het belangrijk is om te erkennen dat deze zaken spelen en we in Nederland gewoon een slechte infrastructuur voor topvoetbal bij vrouwen.

Om jou voorbeeld te gebruiken, je geeft aan, terecht, dat er meer mannen dan vrouwen teams zijn. En het gebrek aan spelers kan/is een probleem. Dit is echter ook ingegeven door de o.a. de zaken die Xavi en andere noemt. Want jij noemt het wellicht zelfs betere begeleiding, maar is dat ook het geval voor die 1 of 2 vrouwen die goed zouden kunnen worden. Voor de mannen, waarschijnlijk ook bij jou club, ligt er dan een heel traject klaar. Maar voor vrouwen is er dat ene team. Hoe goed kan je iemand begeleiden onder slechte omstandigheden, want dat zijn het in principe. Zou die ene dame bijvoorbeeld een deel van haar trainingen bij de mannen mee kunnen doen? Zetten clubs zich actief in om bijvoorbeeld dames uit de omgeving samen te brengen. Een paar jaar geleden had bijvoorbeeld alleen FC Twente een RJO voor dames. Zelfs als dat ondertussen aan het veranderen is ben je waarschijnlijk nog mijlen ver weg.

Op kleine schaal iets aanpakken, zoals jou club, is fantastisch. Maar we moeten ervoor waken dat we het daar bij laten en maar accepteren dat het verder weinig veranderd. Laat ik het zo stellen, ik kan mijn afval scheiden, maar als de gemeente het na de collecte samenvoegt ben ik goed bezig geweest maar heeft het weinig impact.

29 november 2021 om 10:23

Daphne Schippers is dan ook een topsporter, dat kun je van dat vrouwenvoetbal niet zeggen. Het heeft waarschijnlijk nog jaren nodig voor dat bij vrouwenvoetbal ook zo is.

29 november 2021 om 12:17

Ik denk dat de reden waarom je vaker zulke reacties in het vrouwenvoetbal krijgt dan in andere sporten is dat je in het voetbal de voorbije jaren meerdere opmerkingen vanuit de vrouwentak hebt gekregen over de verdeling van geld, media-aandacht etc. Dat de vrouwen (of toch enkele) meerdere keren hebben aangegeven vinden recht te hebben op hetzelfde of meer omdat ze 'dezelfde sport' beoefenen. De vergelijking origineert in feite dus voor een groot stuk vanuit de vrouwentak zelf. Dan is het moeilijk om vervolgens op veel sympathie en begrip te rekenen.

Meest gevaarlijke spits van de vrouwenvoetbalwereld.
Het niveau viel me in de wedstrijd tegen Tsjechiã« toch echt wel zwaar tegen.

GOAT! Miedema is toch fantastisch om in je team te hebben, scoort bijna altijd, terechte winnaar!

Als Miedema in de spits stond bij Barça, hadden we waarschijnlijk 3 plekken hoger gestaan ;-)!

Congrats Viviane!

Ik kijk heel erg weinig vrouwenvoetbal, zie af en toe een samenvatting voorbij komen op de NOS. maar toch goed om te zien dat een Nederlandse tot beste van de wereld wordt uitgeroepen.De Arsenal Goat, heb het gevoel dat ze te vroeg is geboren voor het huidige niveau van vrouwenvoetbal (alhoewel het nu echt heel snel gaat). Echt een geweldenaar om naar te kijken, verdient imo nu al een standbeeld buiten het Emirates.

Terecht. Ze heeft een schot en traptechniek waar veel mannen jaloers op zullen zijn.

Miedema vind ik een van de weinige vrouwelijke voetballers waarbij het leuk is om naar te kijken, op voetballend vlak that is. Super voor haar.

Heee wat leuk! Ik kijk het niet actief, maar wanneer ik Nederland zie spelen of hier en daar wat hoogtepunten voorbij zie komen, die Miedema is bizar goed, dat is echt mooi en leuk voetbal. Dat er mensen hier flauw komen doen is ook maar triest zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren