Kevin-Prince Boateng wil niets meer met halfbroer Jérôme te maken hebben

Zaterdag, 11 september 2021 om 10:18Yanick Vos • Laatste update: 10:25

Kevin-Prince Boateng heeft aan BILD laten weten dat hij niets meer te maken wil hebben met zijn halfbroer Jérôme, die deze week een boete van 1,8 miljoen euro opgelegd kreeg voor het mishandelen en beledigen van zijn ex-vriendin Sherin Senler in 2018. “Ik heb mezelf al lange tijd gedistantieerd van Jérôme”, aldus de 34-jarige aanvaller van Hertha BSC.

Boateng, sinds deze zomer in dienst van Olympique Lyon, verscheen afgelopen donderdag in de rechtbank in München. Hij kon maximaal een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd krijgen, maar is uiteindelijk veroordeeld tot een zeer forse boete. “Ik waardeer en respecteer de Duitse wet. Ik haat geweld tegen vrouwen. Ik identificeer mezelf niet met de acties van mijn broer en daarom wil ik niets meer met hem te maken hebben.”

Boateng en Senler hebben een turbulente relatie achter de rug. Het koppel kwam in 2007 bij elkaar en kreeg op jonge leeftijd een tweeling, maar ging in 2011 uit elkaar. Een lang juridisch gevecht over de voogdij van de kinderen volgde en Boateng en zijn ex-vriendin communiceerden alleen nog via advocaten. Eind 2013 kwamen de twee plotseling weer bij elkaar en kreeg de relatie een nieuwe kans. Na het vermeende incident in 2018 kwam daar definitief een eind aan.

Op privégebied kent Boateng sowieso een moeilijke tijd. In februari werd zijn ex-vriendin Kasia Lenhardt dood aangetroffen in haar woning in Berlijn, zes dagen nadat Boateng de relatie met haar had beëindigd. Vlak daarvoor had de vrouw een auto-ongeluk veroorzaakt met alcohol in haar bloed. Boateng schreef toen de relatie te hebben beëindigd, onder meer vanwege het alcoholprobleem dat Lenhardt in zijn ogen had.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door theroscoe)

De twee broers hebben al langer een moeizame relatie volgens mij. In het verleden spraken ze een lange tijd niet met elkaar.

De gebroeders Boateng hebben volgens mij sowieso al langer problemen en niet echt een band met elkaar.

Kan mij nog herinneren dat Michael Ballack geblesseerd raakte toen hij bij Chelsea speelde, door Kevin Prince Boateng die toen bij Portsmouth speelde. Volgens mij kreeg Kevin Prince Boateng toen best wel veel kritiek vanuit Duitsland omdat hij Ballack blesseerde, want Ballack moest daardoor het WK van 2010 missen en dat werd Boateng aangerekend maar toen kregen Jerome Boateng (speelde natuurlijk voor het Duitse-elftal) en Kevin Prince Boateng (speelde voor het Ghanese-elftal) ook ruzie met elkaar en volgens mij hadden ze toen ook een lange periode geen contact met elkaar en gooiden ze in de media zo nu en dan modder naar elkaar.

Maar ze zullen vast wel vaker problemen met elkaar gehad hebben, waarschijnlijk al voordat beide heren profvoetballer werden.

11 september 2021 om 13:24

Kevin Prince Boateng kreeg na het blesseren van Michael Ballack in 2010 een hele shitstorm in DE over zich heen.

En terecht, een sneu kereltje die het nodig vindt om een vrouw te mishandelen doet niet meer mee.

11 september 2021 om 11:30

Nou ja, een boete van 1.8 miljoen is niks voor hem en hij loopt gewoon weer op straat helaas. Zulke kerels horen toch gewoon een aantal jaar in de bak? Maar meneer heeft geld en door een geldboete op te leggen wordt er flink gespekt. Triest eigenlijk..

11 september 2021 om 11:40

Money rules. Blijkbaar kunnen voetballers wel vaker dingen maken waar anderen wel de bak voor in moeten. Ik zou als club ook meteen afscheid nemen van dit zielige hoopje mens.

11 september 2021 om 11:53

Ja klopt helemaal. Geld regeert en als je veel hebt kom je met het meeste wel weg. Inderdaad als club afscheid nemen van hem!

11 september 2021 om 12:58

Wie zegt dat zij ook niet geslagen heeft? Altijd maar mannen mogen vrouwen niet slaan. Waardoor veel vrouwen denken dat dit een vrijbrief is om er zelf maar op los te slaan. Natuurlijk komen de klappen van de meeste mannen harder aan. Maar je blijft ten allen tijde van elkaar af.

Er staat een turbulente relatie.. verhaal heeft altijd 2 kanten. Ik wil geen partij trekken maar uit ervaring weet ik dat het 9/10x genuanceerder ligt dan de meeste mensen vermoeden.

11 september 2021 om 13:35

Nouja, uit onderzoek blijkt dat verhouding tussen man en vrouw in de praktijk wel zo'n 50/50 is. Maar in dit specifieke geval het de rechter wel Boateng veroordeeld voor het mishandelen en beledigen van zijn ex-vriendin. Betekent niet dat dit 100% de absolute waarheid is, maar zoals het nu uitziet is z'n ex onschuldig en heeft Boateng het wel degelijk gedaan.

11 september 2021 om 13:43

"wie zegt dat zij ook niet geslagen heeft?" - Krijg je zo'n bericht weer. Boateng is veroordeeld, heeft bij meerdere vrouwen verhalen rondom mishandeling, moet een torenhoge boete betalen waaruit je al kan opmerken dat die nogal op heftige wijze over de schreef is gegaan en nog heb je altijd van die gasten die een beetje devil's advocate gaan lopen spelen en een situatie wilt creëren waarin de dader een mogelijk slachtoffer is. Ja leuk, boehoe voor Jerome. Zijn eigen broer gelooft niet in hem en die kent hem + er is een hele rechtszaak over geweest, maar Keizer! op een half-Vlamingse ballensite denkt dat de mogelijke rol van het slachtoffer nog onderbelicht is. Goeie.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Hertha BSC15-14
16.FC Augsburg13-11
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. RichterAanvaller143
I. BelfodilAanvaller90
D. SelkeAanvaller90
S. JovetićAanvaller84
A. SchwolowKeeper140
D. BoyataVerdediger90
M. DárdaiVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

154 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren