Sigthorsson uit IJslandse selectie gegooid; speculatie over seksaffaire

Maandag, 30 augustus 2021 om 10:41Rian Rosendaal • Laatste update: 12:14

Kolbeinn Sigthorsson ontbreekt in de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden van IJsland tegen Roemenië, Noord-Macedonië en Duitsland. De 64-voudig international, met een verleden bij Ajax en AZ, mag van de voetbalbond niet in actie komen vanwege naar verluidt een grootschalig onderzoek naar vermeende seksuele ongeregeldheden. De IJslandse voetbalbond weigert echter om de exacte reden van het ontbreken van Sigthorsson wereldkundig te maken.

Er wordt in de media in IJsland gespeculeerd over de vermeende rol van Sigthorsson bij seksueel overschrijdend gedrag in het verleden, maar bewijzen kunnen daar voorlopig niet voor worden aangeleverd. Naast de spits van het Zweedse IFK Göteborg is ook Rúnar Már Sigurjónsson niet opgenomen in de definitieve selectie van bondscoach Arnar Vidarsson voor de drie interlands in september. De middenvelder ontbreekt vanwege blessureleed en persoonlijke redenen, zo valt te lezen in de officiële verklaring van de IJslandse voetbalbond.

Gylfi Sigurdsson (31) aangehouden in zaak rond kindermisbruik

Er loopt nog steeds een onderzoek naar de middenvelder van Everton.Lees artikel

Het is al enige tijd onrustig rondom het nationale elftal van IJsland. De bal ging rollen toen Gylfi Sigurdsson eerder deze zomer werd aangehouden vanwege zijn vermeende aandeel in een zedenzaak. De beschuldiging tegen Sigurdsson luidt 'child sex offence', een brede term die meerdere vormen van kindermisbruik omvat. Sigurdsson werd al snel op borgtocht vrijgelaten, maar het onderzoek naar de aanvallende middenvelder van Everton is nog steeds in volle gang.

De naam van Sigurdsson werd in eerste instantie niet naar buiten gebracht door Everton en de IJslandse voetbalbond, maar de media wisten al snel dat het om de middenvelder ging. Er verscheen een artikel in de IJslandse pers waarin een relaas van een jonge vrouw naar voren werd gebracht over een groepsverkrachting uit 2010. Uit het artikel was af te leiden dat verschillende spelers van het nationale elftal hier bij betrokken waren geweest, zonder dat er specifiek op namen werd ingegaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door schwarz)

Dezelfde Kolbeinn die bij Ajax zijn schouder uit de kom had geneukt. Toch niet helemaal de soort persoonlijkheid waar je zulk gedrag achter zoekt.

30 augustus 2021 om 11:07

Daarom zijn het ook nog alleen maar speculaties en snap ik niet waarom hier de reacties aan staan.

30 augustus 2021 om 11:16

Zo dat we kunnen speculeren op deze speculatie

30 augustus 2021 om 11:30

En weer allemaal aannames gaan doen.

30 augustus 2021 om 12:05

Omdat het pure sensatie is natuurlijk. Overigens staat heel VZ vol met speculaties (o.a. over transfers). Ik snap dat dit natuurlijk gevoeliger ligt, maar zo heel gek is het ook weer niet dat zoiets wordt geplaatst.

30 augustus 2021 om 12:16

Nu zijn we aan het speculeren over waarom we kunnen speculeren op deze speculatie.

30 augustus 2021 om 11:37

He? Dat was toch een stoeipartij met Daley Blind in het krachthonk waardoor dat gebeurde?

30 augustus 2021 om 11:56

Jij noemt het een stoeipartij, wij noemen het een sekspartij ;-)

31 augustus 2021 om 16:03

Haha, beetje mannenliefde, moet kunnen ;-)

Wat hebben die voetballers met sex schandalen. Eerst mendy nu kolbein

30 augustus 2021 om 11:15

Zijn nog wel meer voorbeelden te noemen toch? o.a. Ribery, higuain, Het zwembad tefereel van NL selectie, wellicht wil je postma er ook nog bij rekenen
Het zijn bijna net mensen he?! Schering en inslag toch. Alleen deze gasten zijn bijna publiek bezit dus hoor je er meer over. Ik hoop dat ze snel veroordeeld worden op het moment dat ze schuldig bevonden worden.

30 augustus 2021 om 12:14

Helemaal waar. Begrijp het alleen nooit heb je het mooiste beroep van de wereld doe je zoiets.

30 augustus 2021 om 12:34

Lijken net mensen he?

30 augustus 2021 om 11:16

Nouja als je Cristiano Ronaldo als voorbeeld hebt dan probeer je misschien iets te letterlijk in zijn voetsporen te treden?

30 augustus 2021 om 11:33

Het zijn net mensen.

30 augustus 2021 om 12:35

Behalve dat Ronaldo beticht wordt van anale verkrachting. Dat is redelijk wat stappen verder dan seksueel onwenselijk gedrag.

@VZ Ik begrijp dat jullie terecht voorzichtig zijn bij het kiezen van de juiste woorden. Maar de titel slaat de context toch redelijk mis naar mijn mening? Alle speculaties die jullie vermelden zijn misdaden. Dit soort zaken afdoen als een affaire - iets wat niet strafbaar is - maakt het nogal een understatement.

30 augustus 2021 om 11:40

Het zijn tot dusver alleen maar onderzoeken of mensen die ze aanklagen. Er is nog niks bewezen dus het lijkt mij juist verstandig om dan niet meteen te hard van stapel te lopen. Het moet nog eerst maar eens bewezen worden. Zijn genoeg mensen die iets fake om er geld uit te halen.

30 augustus 2021 om 12:02

@dimitri, en exact dat geef ik ook aan in letterlijk de eerste zin. Blijft dat betekenis van het woord 'affaire' niet aansluit bij de context. Een affaire kan controversieel zijn, maar het is geen misdaad. In de tekst gaat het over het speculeren over een mogelijke misdaad. VZ heeft dan ook een legio aan mogelijke beschrijvingen die dit dekken zonder direct een schuldige aan te wijzen.
Zover ik uit de tekst kan halen is er niemand die hen aanklaagt trouwens. Er zijn beschuldigingen en een onderzoek.

30 augustus 2021 om 12:39

Niet perse. Blijkbaar is het nog moeilijk om de gebeurtenis te kwalificeren. Kan zijn dat er sprake was van verkrachting, wat overduidelijk een misdaad is. Kan ook sprake zijn van seksueel overschrijdend gedrag. Wat verkeerd is, maar niet strafbaar hoeft te zijn.

30 augustus 2021 om 12:57

Ik denk dat je je hier vergist over de betekenis van het woord affaire. Naast een buitenechtelijke relatie betekent het namelijk ook een zaak waar veel maatschappelijke verontwaardiging over bestaat. Deze tweede betekenis sluit vrij perfect aan (en kan zeer zeker strafbaarzijn, hoewel het geen voorwaarde is)

30 augustus 2021 om 13:26

Dweyer, je hebt helemaal gelijk hoor wat betreft die andere betekenis. En als er verder geen of andere voorbeelden van speculatie in de tekst stonden was dat ook prima geweest. Echter, die voorbeelden staan er en ieder voorbeeld gaat over iets wat strafbaar. Vandaar dat ook dat ik stel dat het gebruik van het woord affaire een understatement is gezien de context. Er is geen reden om een ruimere meer omvattende term te gebruiken als je specifieker kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

IJsland

FIFA ranking: 46
8 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina IJsland.

126 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren