Stade Vélodrome valt volledig stil door eng incident met Samuel Kalu

Zondag, 15 augustus 2021 om 22:37 • Laatste update: 23:00

Het Stade Vélodrome viel zondagavond tijdens het duel tussen Olympique Marseille en Girondins de Bordeaux in de zesde minuut even volledig stil. Net op het moment dat Dimitri Payet een vrije trap wilde gaan nemen, zakte Samuel Kalu in de muur in elkaar. De 23-jarige spits van Bordeaux kon gelukkig snel weer opstaan en speelde nog even door, maar moest snel gewisseld worden.

Payet was al bezig met zijn aanloop, maar stopte toen hij zag dat Kalu in de muur in elkaar was gezakt. Toen zijn ploeggenoten en tegenstanders het doorhadden, ontstond er enigszins paniek en werd er wild naar de kant gebaard om zo snel mogelijk medische hulp op het veld te krijgen. De spelers ontfermden zich direct over Kalu en vormden toen de medici eenmaal gearriveerd waren een keten om hem heen, zodat hij in alle rust behandeld kon worden.

Kalu kwam weer bij bewustzijn, kon opstaan en kwam uiteindelijk nog kort weer binnen de lijnen. Met veertien minuten op de klok moest hij zich ogenschijnlijk door duizeligheid toch laten vervangen door Rémi Oudin. De Nigeriaanse spits verliet onder luid applaus van het Stade Vélodrome het veld, nadat het publiek tijdens het incident even volledig stilviel. Het duel eindigde door doelpunten van Cengiz Ünder, Payet (voor Olympique Marseille), Timothée Pembélé en Oudin (voor Bordeaux) in een 2-2 gelijkspel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door buffeltje)

Zo'n speler stuur je toch niet meer terug het veld in, of ben ik nou gek?

15 augustus 2021 om 22:45

Ik ben geen medicus maar daar snap ik inderdaad ook niets van.

15 augustus 2021 om 22:58

Je mag toch aannemen dat de medische staf dat als geoorloofd heeft beoordeeld. Voor ons is het inderdaad gekkenwerk om zo iemand terug te sturen, al is het maar voor de schijn.

Ik kan me overigens er niet aan onttrekken dat dit soort dingen best regelmatig voorkomen de laatste tijd. Nu weet je niet wat hier de oorzaak is dus ik wil echt niet speculeren, maar het is weer een speler die door zijn hoeven gaat.

15 augustus 2021 om 23:10

Het schijnt dat hij verlegen is en geen Frans spreekt wat het alleen maar erger maakt.

15 augustus 2021 om 23:58

Dat gebeurde 'vroeger' net zo goed en met dezelfde regelmaat.

Verder compleet ridicuul natuurlijk dat zo'n jongen nog heeft heeft gespeeld.

16 augustus 2021 om 12:17

Ik zou dat niet aannemen. Ik heb medische staffen gezien die mensen met een duidelijke hersenschudding toch het veld in sturen. Ze zijn laks met dit soort dingen.

16 augustus 2021 om 14:05

Dat is toch wel wat anders dan iemand die uit het niets ter aarde stort.

16 augustus 2021 om 06:34

Of jij gek bent weet ik niet maar ik snap inderdaad niet dat ze iemand verder laten spelen.

Absurd om zo’n jongen terug het veld in te laten. Dan moet je als scheidsrechter toch ook ingrijpen?

15 augustus 2021 om 22:47

Het is aan de technische staf om in te grijpen in mijn ogen. Een scheidsrechter mag er toch vanuit gaan dat de technische staf (medici/dokter) dit soort situaties goed kunnen beoordelen en ervaring mee hebben. Die mensen moeten zeggen je gaat het veld niet meer in. Al snap ik zelf ook niet dat er helemaal niemand iets van zegt zowel, trainer, spelers als technische staf.

16 augustus 2021 om 00:32

Aan de ene kant ben ik het met je eens, aan de andere kant vind ik dat er een autoriteit moet zijn die die keuze voor de trainer maakt. De staf heeft altijd de wedstrijd in gedachten. Eigenlijk zou er gewoon een neutrale dokter moeten zijn bij dit soort gevallen, net als mogelijke hersenschuddingen, die neutraal kan beoordelen en als die dokter de speler van het veld wil hebben, kost het geen wissel. Veel minder risico op blijvend letsel.

Speelde nog even door. Hoe dan? Zo’n medische staf moet toch gelijk ingrijpen. En trainer ook! Dit is echt schandalig.

Wat een ongelofelijke smurf, droeftoeter en kneus zijn de mensen die het toelieten dat hij weer het veld in mocht

Wat voor dokter ben je om zo'n iemand nog terug het veld in te sturen. Iemand die uit het niks ter aarde stort en out is, waarvan je nog niet precies de oorzaak weet, mag je nooit gelijk erna weer terug sturen lijkt mij.

Die keten die om een speler wordt gevormd is toch wel een heel "mooi" iets wat onstaan is sinds het EK dit jaar. Tenminste ik heb het dit EK pas voor het eerst gezien, en "mooi" dat het nu toegepast wordt.

Schrok me echt dood toen ik dit tijdens de wedstrijd zag gebeuren. Gelukkig leek het allemaal wel (enigszins) mee te vallen, maar vond het wel ongelofelijk apart en onverantwoord dat ze het bij Bordeaux toelieten dat Kalu weer het veld in mocht komen. Gelukkig maar voor enkele minuten, maar nog steeds compleet van de zotte in mijn ogen. De wedstrijd zelf was wel echt spectaculair. Marseille speelde sterk in de eerste helft, en er leek geen vuiltje aan de lucht toen ze met een 2-0 voorsprong de rust in gingen door goals van Dimi Payet en Ünder. In de tweede helft kwam Bordeaux beduidend sterker voor de dag door o.a de inbreng van Pembele. Een lucky goal van hem bracht de spanning (helaas) terug, en een goede cornervariant, waar Marseille lag te slapen, gaf Bordeaux de kans om weer geheel langszij te komen. Na de goals van Girondins kreeg L’OM weer grip op te wedstrijd maar kreeg het niet meer echt kansen. Balerdi pakte helaas nog een onnodige rode kaart voor een lompe, onbesuisde actie. Op naar Nice nu! 4 uit 2 is niet slecht! Helemaal als je bekijkt dat Marseille vorige week bij rust nog met 2-0 achter stond in Montpellier! Allez l’OM!

16 augustus 2021 om 00:17

Hoe speelde Gerson? Best knap dat Marseille hem heeft weten te strikken.

16 augustus 2021 om 00:55

OM heeft een leuk team, Ook echt heel leuk dat Sampaoli daar coach is. Vind ik echt een leuke coach. Vind hem daar ook echt passen. Ben blij dat OM weer op niveau is, Hadden helaas wat mindere jaren maar zijn nu redelijk terug naar waar ze horen. Het kan nog beter natuurlijk maar dat komt wel goed. Fantastisch stadion ook, Leuk om er weer fans te zien

16 augustus 2021 om 08:12

Ik was gister voor het eerst bij een wedstrijd van marseille en wat een sfeer zeg. Ik vond het voetbal niet heel best, maar de fans maakten heel veel goed. Jammer dat Marseille zo zwak startte na rust en niet meer de winnende kon maken.

Bleek dan toch de gouden wissel, want Oudin geeft Bordeaux een punt. Los ervan, bizarre situatie. Het lijkt steeds vaker te gebeuren, misschien omdat ik meer voetbalnieuwtjes tot me neem als voorheen, misschien omdat er steeds meer wedstrijden gebeuren of stomweg toeval, maar eng is het wel.

Om er toch nog iets positiefs uit te halen: binnen 3 seconden lag het spel stil en 15 seconden daarna stonden de verzorgers erbij. Heel netjes. Hopelijk is er wat geleerd van wat er gebeurd is met Eriksen, want voorheen werd er nog wel eens wat lakser gereageerd op zulke situaties.

Ontzettend "mooi" om te zien dat de spelers van Beide teams direct aan de mensen langs het veld aandacht vragen voor wat er gaande is. Er is volgens mij veel meer besef van het risico van topsport dan voorheen en voor het feit dat sommige mensen bij topsport een hoger risico lopen dan anderen. We zijn de afgelopen jaren door genoeg incidenten opgeschrikt om alerter te zijn dan voorheen. Ik vond de reacties van de medespelers oprecht zeer waardevol om te zien.

Cengiz Under doet het erg goed daar 2 wedstrijden 2 goals ben trots op hem, heeft het niet makkelijk gehad in Engeland

Ik meen mij te herinneren dat hij in 2019 rond de Afrika Cup ook al een keer in elkaar was gezakt tijdens een training, er werd toen gesproken over ernstige uitdroging. Het lijkt mij verstandig om deze man nu nog eens extra van top tot teen te onderzoeken. Hopelijk komt er niks ernstigs aan het licht!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Girondins de Bordeaux

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Troyes AC12-4
16.Reims11-2
19.Metz6-14
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
S. MaraAanvaller111
R. OudinAanvaller91
B. CostilKeeper110
M. NiangAanvaller10
A. TraoreAanvaller10
G. PoussinKeeper00
P. BaysseVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Girondins de Bordeaux.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren