Fer zat er doorheen na dramatische eerste helft: ‘Ik ben goed geholpen’

Donderdag, 29 juli 2021 om 22:41Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:56

Leroy Fer was donderdagavond veruit de meest ongelukkige aan de kant van Feyenoord. De centrumverdediger ging in de eerste helft van het duel met FC Drita (3-2 winst) in de strijd om de Conference League meerdere keren opzichtig in de fout, maar zag hoe ploeggenoot Guus Til de overwinning eigenhandig veiligstelde met een hattrick. Fer bekende na afloop van het duel schuld voor de camera's van ESPN en zei er behoorlijk doorheen te zitten halverwege.

"Het was zeker mijn avond niet", erkent Fer na afloop. "Zeker in de eerste helft. Ik stond op een positie waar ik in de voorbereiding aan ben begonnen. Ik maak twee fouten en daar komen twee goals uit. Maar ik denk dat we als team geknokt hebben en we verdiend hebben gewonnen." Met name bij de tweede Kosovaarse treffer zag Fer er niet goed uit. De captain probeerde de bal met een halve omhaal uit te verdedigen, maar gunde Astrit Fazliu daarmee een vrije doortocht richting Justin Bijlow. Toen laatstgenoemde vervolgens niet ingreep was het voor de middenvelder een koud kunstje om voor het lege doel af te ronden.

"Je wilt die fouten gewoon niet maken, welke positie dan ook", gaat Fer verder. "De fans stonden achter ons en die gingen door in de tweede helft. Je wilt hun een goede en fijne avond geven. Dan is het zuur om zo die eerste helft te spelen. De fans zijn teleurgesteld omdat ze een fijne avond willen. Ze willen goed voetbal zien en geen fouten waar goals uit komen. In de eerste helft waren ze kritisch. Ik denk dat ze in de tweede helft hebben laten zien hoeveel kracht ze kunnen geven voor ons als team." Fer ontkent dat hij zich niet op zijn plek voelt als centrale verdediger. "We werken er hard en goed aan tijdens de trainingen. Het moet goed zijn en ik moet belangrijk zijn in de opbouw. De trainer gaf ook aan dat dit soort foutjes kunnen gebeuren. Ik wil alles geven voor het team, waar ik ook speel."

Trainer Arne Slot stak de hand deels in eigen boezem. "Leroy gaat bij de tweede goal in de fout, maar ik zou hem daarvoor in bescherming willen nemen. Deze trainer kiest ervoor om hem rechts in het centrum van de verdediging te zetten omdat hij tot vandaag geen andere speler tot zijn beschikking heeft op die positie. Vier weken geleden hoorde hij dat hij daar voor het eerst in zijn leven zou spelen. Dan maak je waarschijnlijk ook wat fouten. Vorige week vond ik hem zonder de bal uitstekend spelen. Vandaag was hij daarin wat ongelukkiger."

Fer zat er in de rust behoorlijk doorheen, zo gaf hij aan. "Ik ben natuurlijk blij dat we naar de volgende ronde zijn, maar als ervaren speler en aanvoerder wil je dit soort fouten natuurlijk niet maken, zeker in dit soort wedstrijden niet. Dit is iets voor mij om hard aan te werken en ik ben goed geholpen door iedereen in de rust. Ze stonden allemaal achter me en de tweede helft ging het beter." De verdediger annex middenvelder verwacht, ondanks belangstelling van clubs uit het buitenland, gewoon bij Feyenoord te blijven. "De kans is groot dat ik gewoon blijf. Ik ben speler van Feyenoord. Ik heb zelf niks gehoord over contact met clubs. Daar weet ik niks van. Ik voel me goed hier en wil alles geven voor het team. Ik ben nu aanvoerder, dus dat is iets extra's wat me een goed gevoel geeft."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door messino)

Tsja. Ik zat er als supporter ook doorheen na Fer 45 min te hebben zien goochelen. Heeft zich redelijk hersteld in de 2e helft, maar is gewoon geen verdediger.

29 juli 2021 om 23:13

Ik kan nou ook niet zeggen dat wonderboy Bijlow zo'n briljante actie bij het uitkomen, maar kennelijk is Fer nu de pispaal.

29 juli 2021 om 23:22

Dan zou ik die goal nog maar eens een paar keer terugkijken. Als je ziet welk effect die halve omhaal van Fer aan de bal geeft en dat die bal vervolgens vlak voor Bijlow stuitert terwijl er ook nog een speler van Drita zn been uitsteekt naar de bal… dat kan je Bijlow echt niet kwalijk nemen. Heeft niks met pispaal te maken, Fer maakt gewoon 2 cruciale fouten en geeft dat zelf ook toe. Dus ik snap de discussie daar ook niet over.

29 juli 2021 om 23:24

@crema
Je kan wel lekker cynisch kletsen over wonderboy Bijlow maar hij was gewoon verstandig om geen domme overtreding te maken en een rode kaart te pakken met 70 minuten op de klok dus wonderboy is niet alleen een uitstekende keeper maar ook slim in de bovenkamer.

29 juli 2021 om 23:50

@crema, zielig ventje ben je als je het niet kan hebben dat we enthousiast zijn over Bijlow.

30 juli 2021 om 00:14

Haha, ik moet wel lachen om jou. Geef me een goede reden waarom ik jaloers zou moeten zijn.
Enthousiasme van jullie is prima, maar vond je zelf wel dat er veel overtuiging in die actie van Bijlow zat. Maar wat erg als er vervolgens wat kritiek is.
En zielige ventjes had de laatste weken genoeg in je omgeving, was je toen ook zo'n held?

30 juli 2021 om 00:49

Ik zeg niet dat je jaloers bent. Je vind het blijkbaar vervelend dat wij enthousiast zijn over de capaciteiten van Bijlow, daarom noem je hem nu cynisch "wonderboy". Heeft gewoon aardig gespeelde ja, de goals zijn fouten van Fer en verder heeft hij er enkele zekere goals uitgehouden. Terechte kritiek is niet erg, maar die flauwe en aanvallende ondertoon in je reactie zorgt voor irritatie, daarbij weet je helemaal niet wie ik in mijn omgeving heb. Mocht je doelen op de "Feyenoorders" rond de acties met Berghuis? Dan kan ik je mededelen dat ik dat soort lui ver van mijn omgeving vandaan houd.

30 juli 2021 om 03:57

Ik denk echt dat we met achraf bouchataoui of burger beter af waren. Vooral achraf heeft heel veel rust aan de bal zijn manier van spelen was veel beter van toepassing gekomen in deze wedstrijd. Een jongen die creatief is en met 1 pas van achter een speler vrij kan zetten.

30 juli 2021 om 00:12

Fer is zeker geen verdediger, maar ook geen 6 zoals hij vorig seizoen speelde. Wat hij wel is, is "passé". Kan wat mij betreft niet meer mee op dit niveau. Want de fysieke capaciteiten om als 8 te spelen (zijn beste positie) heeft ie ook niet meer.

Fer vertrek alsjeblieft. Het is nu echt mooi geweest. We hebben lang geduld gehad maar je maakt nog steeds dezelfde fouten als in je 1e periode. Gewoon een hele domme, tactisch onbenul. En dan voetballend ook nog waardeloos.

30 juli 2021 om 06:55

Van Fer weten we onderhand wel dat hij niet meer goed genoeg is, ik schrok meer van Senesi, die viel wel erg door de mand, waarschijnlijk omdat het nog vroeg in het seizoen is maar man, wat was hij matig op die goede assist na

30 juli 2021 om 08:16

Senesi was slecht (het laatste half jaar al) maar kan gewoon een behoorlijk niveau halen als hij eindelijk een goed maatje in de verdediging krijgt. Met Botteghin en nu Fer krijgt hij de zwakste en traagste spelers naast hem en vrijwel geen rugdekking. Hopelijk heeft hij een klik met Trauner, dan zal zijn niveau wel weer halen.

Je ziet aan alles dat Fer deze positie helemaal niet ziet zitten. Hij heeft ook geen gevoel qua positionering en is mede door zijn leeftijd ook niet meer de snelste. Misschien zou het kunnen als er een verdediger naast zou staan die hem kan coachen maar Senesi doet dat niet en dan is het vragen om problemen.

Daarnaast ben ik ook wel geschrokken van de positionering van Malacia, bij elke omschakeling van Drita stond die verkeerd en moest die met zijn snelheid het zien te repareren. Hij stond eigenlijk steeds veel te diep en lijkt daar weinig gevoel voor te hebben.

Als je dit elftal ziet dan zie je dezelfde problemen als vorig jaar. Geen creativiteit op het middenveld, geen echte spits en defensief enorm kwetsbaar. Ook toen kon je geen pressie voetbal of met een hoge lijn spelen en dat kan nu ook niet. De selectie is gelijk gebleven en zonder aankopen ga je met deze voetbalvisie een heel wisselvallig seizoen tegemoet waarin je blij moet zijn als je Europees voetbal haalt.

Er is echt helemaal niks meer van Fer over sinds hij zijn snelheid is verloren. Hij moest het altijd van zijn fysiek hebben, en was toen ook echt wel een goede middenvelder. Alleen is hij nu fysiek zo afgetakeld dat hij zijn fouten niet of nauwelijks meer kan herstellen.

29 juli 2021 om 22:56

Het gekke is dat hij voor zijn blessure vorig seizoen enorm sterk speelde. Was hij ook niet snel hoor, maar hij haalde gewoon terecht de voorselectie van het Nederlands elftal. Na zijn blessure is hij echt afgetakeld. Nu moeten ze hem gewoon laten vertrekken, maar dat wordt wel lastig na zo'n wanprestatie

29 juli 2021 om 23:15

Klopt wat je zegt, heb het ook meer over de tijd dat hij nog in de premier league speelde + NL Elftal. Toen was hij fysiek echt enorm sterk en had hij ook zeker wel een aardige snelheid. Hij maakt nu ook veel meer fouten aan de bal dan voor zijn blessure en dan heeft hij dus niet de snelheid om het te herstellen.

Het is toch echt klote om als Slot zijnde hier een lulverhaal op te moeten hangen en in bescherming nemen. Ga toch weg zeg, FC F-ing Drita, Fer met ervaring uit de PL die niet scherp genoeg is. Ik snap soms echt niet waarom trainers niet eerlijk zijn, slachtoffer zo’n Fer lekker in de rust. Je had gewoon met 3 man achterin moeten beginnen van meet af aan. Wat een zooi slappe zakken zeg.

Arme vent zei vaker uuh dan Edwin Evers tijdens zijn broertjes de Boer imitaties. kansloze eerste helft maar klasse dat hij wel voor de camera komt. Toon je toch karakter mee.

Wat een drama speler. Als verdediger helemaal ongeschikt, staat verkeerd, geparkeerd en kan niet opbouwen. Het is ongelooflijk. Op t middenveld misschien nog op de bank goed genoeg.

Hebben ze dan echt geen jonge jongen in de jeugd lopen die ze een kans kunnen geven tegen drita. Je zal ook niet heel het seizoen met 2 centrale kunnen doen. Je blijft een kleine club als je de jeugd niet de kans geeft. Doorselecteren moet in Rotterdam nog uitgevonden worden. #dejeugdheeftdetoekomst

29 juli 2021 om 23:14

Trauner en Geertruida, verder Hendriks, maar die is links. En Valk, maar is nog te licht.

29 juli 2021 om 23:21

Ik neem aan dat je het hebt over Sem Valk, 19 jaar oud? Ik kan me niet voorstellen dat een jongen van 19 uit de jeugd het af zou leggen tegen de amateurspits van Drita. Die twee goals kregen ze op een presenteerblaadje, hebben ze niets zelf voor hoeven doen. Als je tegen Drita al niet kan vertrouwen op een jeugdspeler ipv Fer dan is het nog slechter met de jeugdopleiding gesteld als ik dacht. Dit zijn juist potjes waarin je zo’n jongen kan brengen en ‘m echt kan testen, is ‘t niets dan laat je ‘m gaan of verpats je ‘m omdat ie toch een par potjes op z’n naam krijgt. Ik erger me kapot aan Ekkelenkamp of kort geleden de Wit, maar omdat die jongens wel hebben gespeeld hou je er wat aan over. Voor een jeugdspeler betaald nooit iemand een cent als ze geen uitzonderlijk talent zijn.

29 juli 2021 om 23:37

Tsja, dat zou Slot volgend jaar wellicht wel doen, maar nu staat er te veel op het spel. (Als nieuwe trainer moet je dit winnen) Het is lastig om als nieuwe coach direct op jeugd te vertrouwen, dan hoop je toch op ervaring van oudere spelers. Onterecht blijkt achteraf, maar ik kan de keuze wel begrijpen.

Feyenoord gaat zo te zien strijden voor plek 12 dit seizoen.

29 juli 2021 om 23:29

@Jaap-Pieter
Wow knap altijd zoiets te zien terwijl het seizoen nog niet is begonnen, een aantal spelers nog niet meedoen, de transfermarkt nog niet is gesloten en we ook niet weten hoe alle andere teams er in de Eredivisie er voor staan.

30 juli 2021 om 01:26

Uiteraard een grap. Moeite hebben met de nummer 2 van Kosovo is natuurlijk gewoon een treurig vooruitzicht en dat mag wat mij betreft best wel een keer in een grappige jas worden gestoken.

Heel sympathiek dat Slot het voor hem opneemt. Fer kan er in principe ook weinig aan doen, hij is onwennig op die plek en kan niet met ruimte in zijn rug spelen.

Het is natuurlijk wel treurig dat ze Fer nu nog hebben en dat Tapia, Hamer en Amrabat bij andere clubs een veel hoger niveau (en transferwaarde) halen.

Denk ook niet dat er veel clubs zijn die iets gaan betalen voor Fer. Het zal dan transfervrij zijn en wellicht moet Feyenoord zelfs nog meebetalen aan het salaris. Jammer, toen ze hem binnenhaalden was er nog hoop en zat hij nog bij de voorselecties van Koeman..

Terecht gewonnen? Natuurlijk hadden ze meer balbezit maar de beste kansen waren voor Drita. Dus die hadden het verdiend.

‘Ik ben goed geholpen’, dat had de trainer van Drita ook gezegd als hij door had gegaan en met 2-1 had gewonnen door blunders van Fer. Gauw weer naar het middenveld met die man, het is geen Mascherano die het achterin voor je neer gaat zetten.

29 juli 2021 om 23:59

Gauw richting uitgang zul je bedoelen.
Op middenveld is het ook blunder na blunder bij Fer.

Leroy doet altijd wel zijn best om een goede middenvelder te zijn, en dan is goede verdediger een brienenoordje te ver...

Fer is duidelijk op zijn retour, dat ze hem rechtsachter zetten is een duidelijke noodgreep. Maar waarom maak je hem aanvoerder?? Want als straks die nieuwe gozer rechtsachter staat, gaat hij banken denk ik. Tenminste dat zou ik gezien zijn vorm en spel wel doen, als ik Slot was. Maar een aanvoerder haal je er ook weer niet makkelijk uit. Geen slimme actie van Slot.

Het is duidelijk, Fer opstellen als CV is gewoon vragen om problemen. Dit was dan nog tegen voetbaldwerg FC Drita. Hopelijk brengt die Oostenrijker een verbetering. Ik vermoed dat er dan weinig speelminuten voor Fer zijn. Hij kan beter werken aan een vertrek. Beter voor hem en beter voor de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
75 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren