Gervane Kastaneer keert terug in Eredivisie: ‘Het was een makkelijke keuze’

Donderdag, 22 juli 2021 om 18:41Dominic Mostert

PEC Zwolle heeft zich donderdag versterkt met Gervane Kastaneer. De 25-jarige aanvaller tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Kastaneer komt over van Coventry City; de club uit de Championship verhuurde hem het afgelopen half jaar aan het Schotse Hearts of Midlothian.

Voor zijn tijd in Engeland speelde de international van Curaçao achtereenvolgens voor FC Dordrecht, ADO Den Haag, 1. FC Kaiserslautern en NAC Breda. In 2019 vertrok hij naar Coventry City. Kastaneer kan transfervrij overkomen naar PEC, omdat zijn contract in Engeland niet werd verlengd. Deze maand zou hij met Curaçao meedoen aan de Gold Cup, maar door een aantal coronabesmettingen, waaronder bij Kastaneer, moest de ploeg zich terugtrekken. Inmiddels is hij echter hersteld. De aanvaller, inzetbaar op alle posities in de voorhoede, trainde woensdag al mee met PEC tijdens het trainingskamp in Epe.

"PEC is een mooie club en ook van Gustavo Hamer, teamgenoot bij Coventry City, hoorde ik goede verhalen. Mijn positieve gevoel werd versterkt door de gesprekken met de trainer en technisch manager, waarna het voor mij een makkelijke keuze was om voor PEC te kiezen. Het komende seizoen wil ik belangrijk zijn voor het team met doelpunten en assists, ik kan daarbij niet wachten om voor het eerst met volle tribunes in het MAC3PARK stadion te spelen", reageert Kastaneer, na Mees de Wit, Jasper Schendelaar, Siemen Voet en Kostas Lamprou de vijfde nieuwkomer in de ploeg van Art Langeler, op zijn transfer.

Technisch manager Mike Willems is eveneens blij met de deal. "Met Gervane voegen we een aanvaller toe die op alle drie de posities voorin uit de voeten kan. Hij is fysiek sterk en heeft een constante drang naar voren. Daarmee past hij uitstekend in het voetbal dat wij komend seizoen willen spelen. Vanwege de geplande maar inmiddels geannuleerde deelname van Curaçao aan de Gold Cup heeft de formele afwikkeling van de overeenkomst wat langer op zich laten wachten. Wel ben ik content dat hij zich nu per direct bij de selectie voegt en in die hoedanigheid nog een groot gedeelte van de voorbereiding meepakt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door wanny)

Geen idee of dit een versterking voor PEC is. Maar wat lengte en fysiek was wel nodig. Plus ervaring in Engeland en Schotland.

Alleen mag er nog wel het een en ander bij in alle linies, anders heb ik er een hard hoofd in voor volgende seizoen. Je hoorde ook maar weinig geruchten over nieuwe spelers.

Pec fans: hoe staat het er voor met het team van Pec op dit moment? Vind het een mooie club maar vorig seizoen een matige selectie. Hoop voor ze dat ze flink wat hebben ingekocht. Zijn jullie tevreden met de aankoop van Kastaneer?

22 juli 2021 om 20:24

Slecht. Vorig jaar inderdaad vrij matige selectie en met een wonder veiliggespeeld. Dit seizoen is de selectie nog dunner dan vorig seizoen en dat willen ze dan voornamelijk opvullen met spelers uit eigen jeugd, met weinig tot geen ervaring en transfervrije 'buitenkansjes' zoals de TD het noemt (want: geen geld). Alleen de verdediging is redelijk bezet; tot vandaag zelfs maar 1 aanvaller in de selectie.

Moet nog een hele boel gebeuren, maar ik heb er tot nu toe weinig vertrouwen in. Echte aanwinsten blijven uit, het seizoen komt dichterbij en organisatorisch is het ook een chaos. Mogen heel blij zijn met 15e plaats op dit moment...

22 juli 2021 om 20:28

Over Kastaneer durf ik niet te zeggen.. Kan beide kanten op gaan denk ik. Hoor van de fans van Coventry weinig positieve verhalen, maar vond het in NL vaak een prima speler. Eerder een versterking voor de breedte, maar hij zal voor de basis gehaald zijn, dus ik hoop dat hij zich weer kan bewijzen hier!

22 juli 2021 om 21:25

Doet me een beetje denken aan Twente van de afgelopen jaren: selectie matig en niks voor elkaar voor de eerste trainingen. Jammer, Pec vind ik wel een leuke club, vooral in die periode dat Jans er zat.

22 juli 2021 om 23:41

Weet jij misschien of het scoutingsapparaat is wegbezuinigd of grondig veranderd t.o.v. een aantal seizoenen geleden? In de eerste drie seizoenen in de eredivisie had PEC altijd mooie spelers, zoals mokotjo, klich, achenteh, avdic, etc. De laatste jaren zie ik echter weinig van dat soort jongens.

23 juli 2021 om 09:37

Volgens mij is het een beetje van beide; het is deels wegbezuinigd en het gebeurt nu meer op basis van data. Des te gekker vind ik de keuze voor Kastaneer, aangezien dat op basis van de huidige statistieken/data, op geen enkele manier een verbetering is tov wat we nu hebben.

23 juli 2021 om 09:41

@FC_Twente_65 : klopt helaas wat je zegt. Sinds Jans weg is, is het alleen maar in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Het meest zonde vind ik nog dat je het al van mijlenver ziet aankomen en dat je vertrouwt dat het wel goed komt, wat natuurlijk niet gebeurt...

In de jeugd bij Dordrecht samen met Kastaneer gespeeld. Werd destijds gezien als een beloftevolle jongen, maar wel iemand die (te) veel op kracht en snelheid deed. Vaak zie je dat dat voordeel wegvalt in de bovenbouw en bij de senioren. Maar ik moet zeggen dat hij me daarna bij ADO positief verrast heeft. Liet daar leuke dingen zien, en verdiende toen ook een transfer naar Duitsland. Heb alleen geen idee hoe hij het gedaan heeft bij Coventry en Hearts. PEC fans, blij/tevreden met Kastaneer?

Bij NAC hadden we er geen reet aan. Bij Coventry ook niet.

Hoop voor PEC dat ie zijn vorm van ADO terug vindt. Maar het lijkt me nogal een gok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller50
C. LanduAanvaller50
E. ReijndersAanvaller50
S. TedićAanvaller50
K. LamprouKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren