Tite is boos op Argentinië en op Alejandro Domínguez na nederlaag

Zondag, 11 juli 2021 om 13:35Dominic Mostert

Tite, de bondscoach van Brazilië, is niet blij met het verloop van de finale van de Copa América. In het Maracanã in Rio de Janeiro werd Brazilië met 0-1 verslagen door rivaal Argentinië. Tite vindt dat de spelers van Argentinië zich onsportief opstelden, is niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Esteban Ostojich en uit opnieuw kritiek op de organisatie van het toernooi.

De finale werd beslist door een doelpunt van Angel Di María halverwege de eerste helft. "De wedstrijd werd steeds stilgelegd. We wilden voetballen, maar dit was anti-voetbal", foetert Tite. "Steeds duiken om vrije trappen te krijgen, en daarna een eeuwigheid de tijd nemen om ze te nemen... De scheidsrechter zorgde er niet voor dat er tempo in de wedstrijd zat. De strategie van Argentinië was om het spel te ontregelen."

Het toernooi zou eigenlijk worden georganiseerd door Argentinië en Colombia, maar werd vlak voor de start verhuisd naar Brazilië. Er was geen publiek aanwezig bij de wedstrijden in het ernstig door het coronavirus getroffen land. "De organisatie liet veel te wensen over. De velden waren slecht. De spelers zijn blootgesteld aan serieuze risico's. Dat zou niet moeten gebeuren bij een groot toernooi als de Copa América. Ik heb het specifiek over de verantwoordelijke man, Alejandro Domínguez, de voorzitter van de CONMEBOL. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie."

Mogelijk kan Tite een boete tegemoetzien voor zijn uitspraken. Vorige maand werd hij bestraft voor uitspraken na de gewonnen groepswedstrijd tegen Colombia (2-1). "Ik ga het veld niet 'verschrikkelijk' noemen, maar het is een heel slecht veld om op te voetballen. Daar lijdt de hele amusementswaarde onder", zei Tite toen. "Er is te kort de tijd genomen om het toernooi te organiseren. Het is onacceptabel dat spelers van twee toplanden, die in Europa op velden van hoog niveau spelen, hierheen komen en hierop moeten spelen." De uitspraken leverden Tite een boete van omgerekend circa 4200 euro op.

Aanvaller Marcelo Martins van Bolivia kreeg een schorsing voor een duel en een boete van circa 17.000 euro voor een bericht dat hij tijdens het toernooi op Instagram plaatste. Hij reageerde op berichtgeving over coronabesmettingen die terug te voeren waren op het toernooi, zoals besmettingen bij spelers, delegatieleden en werknemers van ingehuurde bedrijven. Martins zelf testte de dag voor de start van het toernooi ook positief. "Bedankt CONMEBOL, voor dit alles", schreef hij cynisch. "Alle schuld ligt bij jullie. Wat gaan jullie doen als iemand overlijdt? Het enige wat jullie interesseert is geld. Zijn de levens van spelers niets waard?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Haha, praten over de onsportiviteit maar zelf spelers als Casemiro en Neymar in je team hebben die cynisch staan te klappen en iemand in zijn gezicht slaat. Lekker man. Oh ja, ook het duikelen en natrappen van Neymar nog even vergeten.

11 juli 2021 om 13:45

Jaren in en uit werden ze telkens bevoordeeld en nu gaat meneer huilen dat de scheidsrechter slecht was.
Hele zuid Amerika kon zien hoe Brazilië telkens werd bevoordeeld ten opzichten van andere landen.

En bovendien laatste moment het toernooi laten verhuizen naar Brazilië...is alleen maar in het voordeel van Brazilië.

Ik weet niet hoe het werkt daar maar volgens nieuws berichten is Brazilië juist een brandhaard van het virus.

Niet huilen maar gewoon accepteren en tegenstander respecteren.

Want ben ik echt erg blij voor Argentinië en Messi

11 juli 2021 om 13:46

Al die boosheid is nergens voor nodig. Het is juist beter om blij te zijn dat je de finale mocht spelen. Al die anderen speelden hem niet. Brazilië mag trots zijn op die fantastische prestatie. Soms vergeet je hoe mooi die hele lange weg er naar toe niet was. Petje af voor coach en spelers !

11 juli 2021 om 14:47

Freek, jij valt me de laatste tijd op door je positieve reacties op negatieve onderwerpen of threads. Petje af daarvoor!

Zeiken over het spel ontregelen terwijl je mensen als Neymar in je selectie hebt zitten is toch wel een vrij grappige vorm van hypocrisie.

11 juli 2021 om 15:03

Neymar werd toch aantal keren goed geschopt en ja soms moet hij zichzelf beschermen dan valt hij soms wat makkelijk, maar wat krijgt die jongen voor aanslagen te verwerken schandalig voor woorden. Alleen zo kan je de beste speler van zuid Amerika stoppen.. Neymar mag wel meer bescherming krijgen op ene dag trappen ze hem de rolstoel in wat ooit bijna gebeurde en mensen haten op Neymar.

11 juli 2021 om 15:28

Natuurlijk is dat zo. Ik vind hem bij momenten ook aardig onuitstaanbaar. Maar hoe hij soms wordt aangepakt is onvoorstelbaar en als je dan nog incompetente scheidsrechters hebt die niet ingrijpen snap ik dat je als sterspeler zijnde ten einde raad bent en soms eens wat langer door rolt dan nodig is. Die jongen kan belachelijk goed voetballen maar wordt echt veel te weinig beschermd. Zelfde geldt voor wel andere topspelers als Messi of de Bruyne die in 1 maand tijd zowel uit de CL finale werd gebeukt als uit het EK werd getackeld. En fases uit die Copa America tartten echt alle verbeelding, zo'n wild getrek en geschop zien we (gelukkig) niet op onze ek's en wk's. Anderzijds doen de Brazilianen het zelf soms ook, de scheidsrechters moeten daar vooral hardhandiger gaan optreden en minder toelaten.

11 juli 2021 om 16:31

Jullie hebben gelijk. Aanslagen op Neymar is heel normaal. Ik stond sws niet verbaasd te kijken. Maar wat ik wel absurd vond was dat tijdrekken. Prima, iedereen doet dat, maar de scheids hoort geel en extra tijd te geven. Dat deed ie niet. Hij floot zelfs eerder af. Het was gewoon belachelijk. Denk dat de scheids Messi gunde.En al de mensen die beweerden dat Brazilie bevoordeeld zou worden… Als dit tegen Nederland was gebeurd…. Vz zou ontploffen.

11 juli 2021 om 19:04

Als Frenkie half zo hard was aangepakt als Neymar verklaarde Nederland de oorlog aan Argentinië. Dat zou wel ongemakkelijk zijn voor Maxima.

11 juli 2021 om 15:29

Volgens dergelijke redeneringen mag geen enkele Nederlander ooit nog iets hierover of over Neymar zeggen want Nederland had Robben. Tsjah. Met dit soort opmerkingen schieten we weinig op.

Wij hebben het toch maar mooi ver elkaar in Europa als je ziet hoe het daar gaat met corona. Wat een schoppartij is die Copa America toch altijd, ongekend.

11 juli 2021 om 15:08

Het ontsiert het voetbal vind ik. In de Copa Libertadores is schoppen en duiken ook aan de orde van de dag.

Wat de wedstrijd betreft ben ik het niet met hem eens. Brazilië deed er zelf ook vrolijk aan mee en waarschijnlijk was het nog erger geweest als ze zelf voor hadden gestaan.

Op de organisatie van het toernooi snap ik zijn mening helemaal. Het was niet om aan te gluren in die spookstadions, de velden waren inderdaad heel erg slecht en de coronacijfers zijn daar echt schrikbarend.

Was inderdaad één grote schoppartij, maar wel vermakelijk. Als dit werd gefloten door een Europese scheidsrechter dan waren ze met 16 man overgebleven en de meeste spelers krijgen een nominatie voor een Oscar, beste acteur. Overtredingen waren aan beide kanten dus hij moet niet zeiken.

“ Steeds duiken om vrije trappen te krijgen, en daarna een eeuwigheid de tijd nemen om ze te nemen “

Blijft toch grappig hè…..wanneer ze het zelf doen is het allemaal ok maar zodra de tegenstander het doet dan is de wereld te klein….
Kijk vooral eerst even naar je eigen team naar de koning van het duikelen…. Neymar.

Had je de velden maar beter moeten regelen! Dat ging nergens over. Normaal voetballen zat er niet in gewoon. En tsja dan maar strijden maar wat een zeurpiet. Brazilie kon er zelf ook wat van met als hoofdpersoon Neymar die bij elk lichte aanraking ten aarde ging.

11 juli 2021 om 14:55

Brazilie speelt het liefst op de counter kunnen het spel niet maken, Tite is net als als santos spelen ze behoudend met kanttekening dat Brazilie matige voorhoede heeft alleen Neymar is top en op middenveld missen ze creativiteit. Portugal speelde op ek zo in 2016 en word op vz door iedereen uitgekotst en zelfde speelstijl hanteert Argentinië en iedereen prijst ze hypocrisie ten top. Beiden spelen ze behoudend......

11 juli 2021 om 15:01

Haha wel leuk dat je jezelf op zit te eten. Aan je profielfoto te zien snap ik wel waarom je het niet kan hebben dat Argentinië heeft gewonnen. Niemand hier heeft verteld dat het voetbal van Brazilië of Argentinië goed was. Het was een finale. Die speel je niet om mooi te spelen, maar om te winnen. Gelukkig begrijpen de meesten hier denk ik wel dat je dan het technisch hoogstaande spel moet wegdenken, en plaats moet maken voor de lust, de wil en de strijdkracht van een team. Ik heb me 90 minutenlang vermaakt met een ware schoptent met 22 vervelende profs. Iets wat Europa wel mist.

11 juli 2021 om 15:05

Wat heeft mijn foto nou te maken met de finale wedstrijd? Argentinië heeft gelukkig gewonnen door blunder van Lodi dat kan je niet ontkennen, want Argentinië met alle respect Messi voorop liet niets zien, alleen Di Maria vond ik beste aan Argentinië kant..

11 juli 2021 om 16:38

Aqua heeft toch gewoon gelijk. De gun factor wat Messi heeft maken jullie helemaal blind.
Als Argentinie zo had gespeeld tegen Nederland dan zaten jullie nu nog te klagen.

11 juli 2021 om 17:03

Nouja gelijk, tot een bepaalde hoogte, het houdt een beetje op bij Portugal wordt uitgespuugd en Argentinië geprezen, toen was het natuurlijk andersom van nu, messi fans kraakte de speelwijze van Portugal af en nu doen Ronaldo fans dat voor Argentinië (en de neutrale fan vond het 2x niks) je wordt langzaam wel moe van de fans die alles van de ander neer proberen te halen.

Klagen over schoppen, is pot verwijt de ketel. Maar over velden is kritiek wel terecht. Hoe kan een voetbaltempel als Maracana zo een slecht veld hebben.

11 juli 2021 om 15:09

Er zou ook niet gevoetbald worden oorspronkelijk. Dat is de voornaamste reden. Om diezelfde reden was het veld in Sevilla tijdens het EK ook zo slecht.

Ach je doet het zelf ook dus dan heb je niks te klagen lijkt mij. Had je wel verwacht van beide landen. En Argentinië maakt de goal dus de verdiende winnaar.

Zuid Amerikaanse voetbal in een nutshell. Als je kijkt naar kwaliteit van velden en het fysieke felheid verbaasd het me dat er niet ieder wedstrijd iemand met brandcard weggevoerd hoeft te worden.

Tekenend wel, een toernooi in eigen land en de velden slecht noemen. Verder vrij opvallend dat je over onsportiviteit begint, maar zelf jongens als Neymar en Casemiro opstelt.. Zuid-Amerikaans voetbal is hard en theater, dat gaat nooit veranderen. Slechte verliezer, deze man.

11 juli 2021 om 14:54

De velden waren ook gewoon dramatisch? Bal stuitert alleen maar bij elke pass

Hilarisch. Het was van beide kanten een typische Copa finale. Het spel lag meer stil dan dat er voetbal was. Wel erg spectaculair!

Iets met pot verwijt de ketel, meneer Tite? Toen Brazilie rood kreeg tegen Chili had hij opeens zijn ogen dicht hoe zijn ploeg speelde? Dat was het ergste wat ik de hele Copa heb gezien. Was blij verrast dat die scheids geen penalty gaf aan Brazilie na 25x duiken, want je kon de klok erop gelijk zetten. Dit toernooi had niet eens gehouden mogen worden in Brazilie, dus ook nog onterecht thuisvoordeel. Maar gelukkig pakt Argentinie hem, en is deze man slappe excuusjes aan het geven, heerlijk

Een speler als Neymar Jr is in mijn ogen niks anders als een Depay bij oranje. Het voordeel wat hij nog heeft is dat ie nog wel een beetje kan ballen. Verder is het een show mannetje die in mijn optiek te weinig beslissende momenten heeft voor een speler van zijn kaliber. En dan bedoel ik niet een goal in la liga of een voorzet in de copa del rey(in ze Barcelona tijd) Of een leuke passeer actie bij psg. Maar meer de momenten zoals de 6-1 tegen psg wat de uitschakeling betekende. Of de 3-1 wat de genadeklap was voor juve in de cl finale in 2015. Hij zal is wat meer in het team belang moeten spelen ipv met zichzelf bezig te zijn. Laat uhm maarnis goed naar Messi Cristiano of Mbap㨠kijken.

Hypocriet, tijdrekken doen de Brazilianen ook continue als ze voorstaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië3523
3.Ecuador2310
4.Colombia17-1
5.Peru17-5
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
TiteUnknown
AlissonKeeper20
MarquinhosVerdediger61
Thiago SilvaVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

0 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren