Derksen vol verbazing over nieuws rond Platini: ‘Het is toch belachelijk?’

Woensdag, 16 juni 2021 om 00:23Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:25

Michel Platini maakt bekend terug te keren in de voetbalwereld. De oud-voetballer, die als bestuurder van de UEFA een jarenlange schorsing kreeg, treedt in november toe tot het bestuur van de internationale spelersvakbond FIFPro. De schorsing van Platini liep twee jaar geleden af, waardoor hij vrij is terug te keren in het voetbal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door emre61)

De FIFpro hoef je natuurlijk nooit meer serieus te nemen vanaf nu. Deze man heeft er eigenhandig voor gezorgd dat we volgend jaar november in Qatar gaan voetballen. Als je het heel smerig zou willen stellen is hij dus mede (indirect) verantwoordelijk voor die duizenden doden door zoveel stemmen te ronselen voor een land wat er nog totaal niet klaar voor was zo'n toernooi te organiseren. Samen met Sarkozy overigens, het is een volstrekt corrupte man die dus gewoon weer kan terugkeren op zo'n hoge positie, lachwekkend maar ook erg triest.

16 juni 2021 om 05:16

Kun je me uitleggen hoe de voorzitter van de UEFA er eigenhandig voor gezorgd heeft dat het WK (FIFA organisatie) is toegewezen aan een bepaald land?

16 juni 2021 om 07:15

@Emre, Platini was een van de stemgerechtende in 2010 (waren er 10 volgens mij?). Vlak voor de stemming heeft Platini een lunch gehad met Sarkozy en wat mensen uit Qatar. Na die lunch is bekend geworden dat Qatar PSG zou kopen, Emirates een mega order bij Airbus zou plaatsen en dat Platini op het bid van Qatar zou stemmen.

16 juni 2021 om 07:19

Toevoeging: Tegenwoordig is dat stemcommitee er niet meer. Volgens mij zijn 9 van de 10 stemmers opgepakt wegens corruptie in 2010.
Nu hebben alle FIFA-leden (203) allemaal een gelijkwaardige stem in de toewijzing van een WK.

Er is namelijk ook uitgelekt dat de Duitse bond voor het WK in 2006 ook een ongedocumenteerd potje had om stemmen te kopen.

16 juni 2021 om 09:42

Wat trouwens niet meteen beter is want de kleinere landen zijn nog steeds best eenvoudig om te kopen.

16 juni 2021 om 12:37

@ Sta plaats, dank voor je uitleg. Maar het lijkt me nog steeds niet "eigenhandig" als hij een van de tien stemgerechtigden was. Daarnaast heeft Emirates natuurlijk ook niet veel met Qatar te maken

Dat staat overigens los van het feit dat ik vind dat deze man geen functie binnen een organisatie als Fifpro zou moeten hebben

16 juni 2021 om 06:50

@consy dus je zegt ook dat Platini eigenlijk minimaal een bos bloemen van Ronald de Boer moet krijgen! Mede dankzij hem weliswaar indirect heeft Ronald zijn zakken kunnen vullen

60K boete voor het aannemen van 2M, wat is dat nou voor onzin. Ik wou dat de belastingdienst dat soort percentages aanhield voor ons, kunnen we het verschil goedmaken met een bibob op dit soort witte boord criminaliteit. Kaal plukken die hap.
En vwb de fifpro, ik weet niet wat zieliger is. Dat zij vinden dat zijn kwaliteiten meer zullen toevoegen als zijn naam afbreuk aan hun merk doet, of dat hij zo weinig kwaliteiten heeft dat die toch weer op zoek moest naar pluche in het voetbal. Eén ding is zeker, de fifpro zal dus ook haar belangen boven die van haar spelers (gaan) stellen. Zou spelers sieren om obv dit nieuws direct een alternatief op te zetten.

16 juni 2021 om 08:47

Ja mooi he, alsof je een ton jat en dan als straf 5000 boete krijgt. Corrupte bende.

Als ik 1,8 miljoen ontvang, wil ik daar ook wel 55 duizend van afstaan als boete hoor.

Het is natuurlijk belachelijk dat deze man terugkeert binnen het voetbal. En hoe dik moet de plaat beton voor zijn kop zijn, dat Platini denkt terug te keren naar 'zijn' mensen. Er is geen voetbalfan te vinden die zou treuren als hij nooit meer zou terug keren binnen het voetbal.

Ben ik teleurgesteld, ja, verrast nee. Grote namen kunnen met alles wegkomen omdat het morele kompas van organisatie ondergeschikt is aan de winst. In principe is het natuurlijk zo dat je een straf krijgt die uitzit en daarna zou je er niet meer op beoordeeld moeten worden. In de praktijk is het echter zo dat sommige straffen wel doorwerken en andere niet. Heb je bijvoorbeeld een strafblad en wil je naar Europa komen dan is het moeilijk zo niet onmogelijk om die vergunning te krijgen. In Nederland kan je niet naturaliseren als je een boete van boven de de €800,- hebt. Echter ben je één van de beste voetballers van de wereld en krijg je een celstraf van 21-23 maanden + een miljoenen boete dan kan je ondanks alles gewoon een verbeterd contract tegemoet zien. En toegegeven, we zijn gelukkig nog geen Usa.

Sja, de hier zo verheerlijkte fifa en uefa, die zo geweldig opkomen voor het voetbal zijn weer prachtig onderdeel van het nieuws. Ik zou zeggen fans, ga weer de straat op, dit keer om Platini toe te juichen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren