Venezuela roept 15 nieuwe spelers op voor Copa América na corona-uitbraak

Zondag, 13 juni 2021 om 07:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:15

Venezuela heeft liefst vijftien nieuwe spelers opgeroepen voor de deelname aan de Copa América, het toernooi dat zondag van start gaat. Zaterdag werd bekend dat liefst twaalf personen uit de selectie én de technische staf positief hadden getest op het coronavirus. Dat blijkt nu om acht spelers en vier leden van de technische staf te gaan. Venezuela speelt zondag om elf uur ‘s avonds Nederlandse tijd zijn eerste groepswedstrijd tegen organisator Brazilië.

Bondscoach José Peseiro staat mogelijk voor de grootste uitdaging in zijn trainersloopbaan. “We spelen tegen Brazilië met elf spelers die nog nooit eerder samen hebben getraind of gespeeld.’’ Venezuela reisde afgelopen vrijdag af naar Brazilie en deed dat al zonder Wilker Ángel and Rolf Feltscher, die een dag eerder positief hadden getest. Alle twaalf besmette personen in Brazilië zijn direct in zelfisolatie gegaan.

Ook vier personen van de Boliviaanse delegatie testten positief. Volgens een verklaring van de Boliviaanse voetbalbond gaat het om drie spelers en één lid van de technische staf. Bolivia speelt maandagavond lokale tijd zijn eerste wedstrijd tegen Paraguay.

Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi zou aanvankelijk in Argentinië en Colombia worden gehouden, maar de corona-situatie in beide landen leidde ertoe dat de organisatie werd afgenomen en de keuze uiteindelijk voor Brazilië viel. De situatie in Brazilië qua corona-gevallen is echter desastreus met liefst 480.000 doden. Alleen de Verenigde Staten werden nog zwaarder door de pandemie getroffen.

Volgens de Braziliaanse minister van Volksgezondheid zullen geïnfecteerde spelers het land pas mogen verlaten na een negatieve coronatest. “Er zal geen komen en gaan van spelers zijn. Spelers die positief testen, blijven in quarantaine”, benadrukte Marcelo Queiroga.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Snap ook echt niet dat dit door mag gaan in een land waar het grote crisis is wat betreft Corona.

Gewoon onverantwoord.

13 juni 2021 om 01:15

Kijk voor de grap anders door wat voor een imbeciel dat land geleid wordt. En sowieso heel die zooi van Conmebol valt op geen enkel vlak serieus te nemen. Hoe ze het daar regelen is zo goor dat je het professioneel inteelt zou kunnen noemen.

Ze hadden dit toernooi gewoon ook moeten uitstellen. Heel Zuid-Amerika is een brandhaard. Waardeloos comité die organisatie.

Gaat toch nooit goed aflopen?

Om dit toernooi in Brazilië te laten spelen is spotten met alle corona regels die er wereldwijd zijn. En respectloos naar alles en iedereen die met corona te maken heeft of heeft gehad.

12 juni 2021 om 20:52

Dat is toch wat er al ruim anderhalf jaar gebeurd? De ‘bevoorrechten’ hebben hele andere regels. Weet niet of je de bijeenkomst van de G7 hebt gezien, maar die hielden zich precies niet aan de regels; net als talloze politici voorafgaand aan de G7. Exact de reden waarom iedereen gewoon verder moet leven en de natuur z’n werk moet laten doen

13 juni 2021 om 09:41

Je bedoelt de G7 die voor het eerst in lange tijd nog eens een fysieke ontmoeting gehad hebben nadat ze het maandenlang online gedaan hebben omwille van covid?

13 juni 2021 om 10:16

En die bovendien met z'n 7en (ongetwijfeld zeer frequent getest, het zijn immers aardig belangrijke personen) aan een ronde tafel van 6 meter diameter zitten te vergaderen. Netjes op 1.5m zelfs!

13 juni 2021 om 10:21

En dan valt me nu dat “de natuur zijn werk laten doen” pas op. Ook maar stoppen met k***behandelingen, medicatie en reanimaties. Want ja we moeten de natuur zijn werk laten doen...

13 juni 2021 om 11:54

@lierse: Je bedoelt diezelfde politici die al talloze keren in de fout zijn gegaan voorafgaand aan de G7, maar met de 'online G7 meetings' ineens het goede voorbeeld hebben gegeven? Bij de eerste en de beste fysieke bijeenkomst wordt de anderhalf meter regel niet in acht genomen, staan ze allemaal zonder mondkapjes lekker kort op elkaar, etc. Zeer, zeer goede reclame voor het naleven van de maatregelen en de Corona aanpak inderdaad En je weet overigens zelf ook wel hoe schadelijk behandelingen tegen k*** zijn voor een lichaam en dat het in de meeste gevallen ook gewoon terugkomt. Het grootste gedeelte van mijn familie is gestorven aan k***. Allemaal zijn ze behandeld. De een met 'succes' (let op: paar jaar clean en vervolgens in rap tempo overleden) en de ander zonder succes, dus de natuur heeft uiteindelijk nog steeds zijn werk gedaan.

13 juni 2021 om 11:59

@sander: Net zo frequent als Rutte, wie aangaf nog nooit getest te zijn (let op: tot een X aantal maanden geleden) omdat hij nog nooit klachten heeft gehad? Wie of wat zegt dus dat deze politici allemaal frequent getest zijn? Is daar bewijs voor, buiten een perspraatje waar een woordvoerder beweerd dat dit zo is natuurlijk. Daarnaast even verder kijken dan je neus lang is, want er waren zat momenten dat de G7 zich niet aan de regels hield. Echter worden die niet breed uitgemeten in de media. Als groepen demonstranten, voetbalsupporters of wat dan ook dit doen, wordt het breed uitgemeten in de media. Lekker selectief wel overigens

13 juni 2021 om 12:00

Ja dan moet je die gevallen opnoemen en niet net dat ene voorbeeld dat niet aan je beschrijving voldoet.

13 juni 2021 om 12:06

@lierse: Wat jij wil jongen. Mijn voorbeeld was duidelijk/specifiek genoeg, maar doe ermee wat je wil. Als jij het oké vind dat de rijken en de machthebbers in de wereld lak hebben aan de regels die ze jou opleggen, moet je dat helemaal zelf weten, maar ik heb dan ook lak aan die regels. Zij hebben een voorbeeldfunctie richting de bevolking; niet ik

13 juni 2021 om 01:17

Je begrijpt dat, ondanks alle zieken en doden daar, Brazilië nog steeds geleid wordt door een zwakzinnige die ontkent hoe ernstig de ziekte is? Wij hebben, net als veel landen, ook dat soort types rondlopen in onze politiek, maar goddank hebben ze (in ieder geval nóg) niet zoveel macht.

Brazilië/Venezuela - Corona 0-1
Dat toernooi had nooit mogen plaatsvinden gezien de barre omstandigheden daar.

Heeft er iemand al een documentairemaker naar Zuid-Amerika gestuurd? Lijkt me interessant om in een vlot uurtje te zien wat er allemaal fout ging, aangezien het toernooi een grote slapstick is geworden.

Ze hadden tenminste tournooi kunnen inkorten. Nu heb je een poule van 5. Nr 1 tm 4 gaan door en dan heb je kwart finales. De winnaar speelt dan 7 wedstrijden, evenveel als WK. Ze hadden alleen nr 1 en 2 kunnen doorlaten zodat je direct een halve finale hebt en de poule fase tenminste spannend is..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
DaniloVerdediger70
Renan LodiVerdediger70
RicharlisonAanvaller71
CasemiroMiddenvelder61
FredMiddenvelder60
MarquinhosVerdediger61
ÉvertonMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren