Eran Zahavi toont spitseninstinct; Zweden gaat met goed gevoel naar EK

Zaterdag, 5 juni 2021 om 22:41Jeroen van Poppel

Eran Zahavi heeft zaterdag voor de 26ste keer in zijn carrière een doelpunt voor Israël gemaakt. De 33-jarige spits van PSV hielp zijn ploeg tegen Montenegro (1-3 winst) op weg door het openingsdoelpunt te maken. In het andere oefenduel, dat gelijktijdig aftrapte, won Zweden zonder sprankelend voetbal eenvoudig van Armenië: 3-1.

Montenegro - Israël 1-3
Zahavi miste vlak na rust een goede kopkans, maar wist in de 67ste minuut alsnog te scoren. De centrumspits liep slim weg uit de rug van de defensie en rondde na een diepe pass van Mohammad Abu Fani koelbloedig af: 0-1. Diezelfde assistgever bediende twee minuten later Manor Salomon met een steekbal, waarna de middenvelder in alle vrijheid de rechterhoek uitzocht: 0-2. Montenegro deed in de 81ste minuut iets terug via een penalty van Fatos Beqiraj: 1-2. Zahavi kopte in de slotfase op de lat, waarna Gadi Kinda in blessuretijd voor het slotakkoord namens Israël tekende door de bal van grote afstand in de kruising te jagen: 1-3.

Zweden - Armenië 3-1
Emil Forsberg maakte na een kwartier uit een vrije trap van grote afstand de openingstreffer voor Zweden. De vleugelspeler had daarbij geluk dat doelman David Yurchenko volledig mistastte: 1-0. De voorsprong werd na ruim een half uur verdubbeld door Marcus Danielson, die de hoekschop van Forsberg overtuigend met het hoofd afmaakte: 2-0. Sebastian Larsson zag zijn strafschop enkele minuten later gepakt worden door Yurchenko, die daarmee zijn fout bij de eerste treffer enigszins goedmaakte.

Een kwartier na rust profiteerde Armenië van een fout van keeper Robin Olsen, die een zwak schot van Vahan Bichakhchyan terug het veld in kaatste. Diezelfde Bichakhchyan kon daardoor de rebound eenvoudig intikken: 2-1. Zweden liep in de slotfase uit tot 3-1, toen Robin Quaison de bal vanaf de rand van het strafschopgebied slim doortikte op Marcus Berg. De voormalig spits van PSV tikte de bal vervolgens handig over Yurchenko heen: 3-1. Zweden begint op maandag 14 juni begint aan het EK. Op het toernooi zijn Spanje, Slowakije en Polen de tegenstanders.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door davilla_7)

Mooi om te zien dat Zahavi zijn goede vorm van de tweede seizoenshelft bij PSV kan doortrekken bij Israel.

Solomon is ook een leuke speler, gaat Israël nog veel plezier van hebben. Dit seizoen goed bezig bij Shakhtar

Als ik John de Jong was zou ik hopen dat Zahavi een spetterend EK speelt, maar dan omdat je hem dan nog voor zo'n 8 miljoen kunt verkopen. Dan zou ik alles op alles zetten om Malen nog een seizoen als ware centrale spits te houden, omdat diens marktwaarde echt gekelderd is na afgelopen seizoen. Op het EK zal hij ook weinig spelen (zeker als De Boer liever Promes brengt). Die 20 miljoen die Malen nu waard is kan nog verdubbelen na een goed seizoen. Zahavi wordt nooit meer waard en is imho toch de reden, naast 4222, dat Malen zijn matigste PSV seizoen tot nu toe gespeeld heeft.

5 juni 2021 om 23:15

Israël is toch niet geplaatst? Daarnaast is malen zelf degene die alle kansen mist. Beetje krom om dat op zahavi te schuiven.

5 juni 2021 om 23:19

Overigens was Zahavi vorig jaar in alles beter dan Malen. Hij probeerde meer ballen op te eisen, werkte harder bij het veroveren van de Bal en het belangrijkste in belangrijke wedstrijden stond Zahavi op en scoorde vaak 1 of 2 keer.

5 juni 2021 om 23:29

Oh, jammer! Ik dacht dat Israël ook door was. Dan gaat die vlieger niet op. Malen mist inderdaad zelf de kansen (en veel te veel ook), maar volgens mij komt dat omdat er totaal geen chemie tussen die twee is. Zahavi gaat steeds voor eigen succes omdat hij niet mee kan voetballen, en zo gaat Malen steeds geforceerder op zoek naar de goal. Zo egoïstisch en blind als dit seizoen heb ik hem nooit zien spelen. Denk dus dat het geen goede mix is. Kan Zahavi verder ook niet veel aan doen. Het is niet zo dat ik hem een slechte speler vind, sterker nog, ik vind het slecht van Malen dat hij zich niet ondergeschikt aan het team maakt, maar ik vind de ontwikkeling van Malen belangrijker vanwege zijn toekomstige transfersom en die staat Zahavi in de weg.

5 juni 2021 om 23:34

@665, mee eens hoor. Je moet mijn comment in de financiële context lezen. Ik wil Malen weer belangrijk maken, zodat hij die rust in zijn hoofd heeft om te scoren en gewoon lekker te voetballen. Dat lukt hem niet naast Zahavi. Ik ben er heilig van overtuigd dat Malen als centrumspits in 433 30+ goals kan maken, en dan is hij veel meer waard dan nu.

5 juni 2021 om 23:32

Hoezo is Malens marktwaarde gekelderd na een seizoen met 27 doelpunten en 10 assists in 45 wedstrijden? Er zijn maar weinig spelers in Europa die (zeker zonder penalty's) vergelijkbare cijfers halen. Ben het verder ook niet met je eens dat dit Malens matigste seizoen tot nu toe was. Dit was pas zijn eerste seizoen volledig in de basis. In 18/19 was hij invaller en in 19/20 heeft hij door een knieblessure en corona niet veel gespeeld. In mijn ogen was afgelopen seizoen dan ook Malens beste seizoen. Je verwacht wel erg veel van hem volgens mij.

5 juni 2021 om 23:39

Da's statistiek versus veldspel. Ik heb Malen een seizoen lang onder zijn niveau zien spelen met onmogelijke schoten, blinde draafacties, puur egoïsme, en waar hij eerst dodelijk voor de goal was, was hij afgelopen seizoen veel te geforceerd bezig waardoor hij enorm veel kansen gemist heeft. Ik verwacht inderdaad wel erg veel van hem, maar dat is op basis van zijn eerdere spel. Malen zelf zal ook balen dat hij op 19 eredivisie goals is blijven steken.

5 juni 2021 om 23:54

Ik vind dat je overdrijft hoor. Het feit dat we ondanks Malens prima doelpuntentotaal roepen dat hij zoveel kansen mist, geeft ook wel aan hoe enorm vaak hij in scoringspositie komt he. En dat dwingt hij toch grotendeels zelf af, met zijn dribbels, versnellingen en loopacties. Vind hem in aanvallend op zich gewoon de meest dreigende speler van Psv. Het is dus maar net waar je de nadruk op wil leggen; genoeg dingen waarin Malen echt uitblinkt maar jij legt de nadruk nu wel heel erg op het negatieve. En het is ook niet zo dat PSV volmaakte voetballers af moet leveren alvorens ze naar het buitenland kunnen gaan. Bergwijn heeft ons 30 miljoen opgeleverd, maar die heeft in mijn ogen nooit het niveau gehad wat Malen nu al wel heeft. Ik denk dan ook dat PSV deze zomer gewoon al een uitstekend bedrag aan Malen kan verdienen.

6 juni 2021 om 00:03

Mwah, ik vind Malen gewoon een extreem talent, en zulke 'mazzeltjes' komen niet vaak voor. Na dit seizoen zijn topclubs toch gaan twijfelen over hem door dat blinde egoïsme en de gemiste kansen. En hij heeft ook laten zien dat dit niet per se in zijn karakter of voetbalstijl opgesloten zit. Ik denk ook wel dat we er 20+ miljoen voor krijgen, wat inderdaad een prima bedrag is, maar ik zie in hem nog steeds een kans ons transferrecord te breken. En daar wil ik het liefst voor gaan.

6 juni 2021 om 00:22

Een transferrecord zie ik Malen alleen breken als hij uitblinkt in Oranje (lastig onder Frank de Boer) of als hij uitblinkt met PSV in Europa (helaas ook niet makkelijk). Als Malen nog een jaartje blijft bij PSV en gewoon een prima seizoen draait in de Eredivisie, zal dat niet veel effect hebben op zijn marktwaarde verwacht ik. Misschien zelfs eerder een averechts effect, omdat zijn contractdatum dan een jaar dichterbij is gekomen. Denk overigens dat we nu al wel 30 miljoen voor Malen kunnen krijgen hoor, 20-25 zou ik ook wel erg karig vinden voor een speler met zijn kwaliteiten

6 juni 2021 om 01:10

Contract tot 2024 gelukkig wel. Als we minimaal 30 miljoen voor hem krijgen dan ga ik echt niet klagen hoor. Maar mijn hele punt is dat ik bang ben dat hij op dit moment niet meer dan 20, max 25 gaat opleveren. Achjah, pre covid leek het een abc'tje: Malen breekt door, wordt topscorer, speelt het EK, en wij kunnen cashen. Naast alle ellende van corona, en zijn blessure, is het ook zo dat hij helaas niet rendeert in een tweespitsensysteem. Laat ik het dan anders zeggen: als er geen Engelse club komt die 30 miljoen neerlegt (want andere landen hebben nu die financiële ruimte niet), laten we Malen dan houden. Ook omdat wij als PSV ers recht hebben op één seizoen prime Malen. Aangespoord door een vol Philips Stadion. Als enige centrumspits. Dan ben ik er van overtuigd dat hij er 30 scoort.

6 juni 2021 om 08:53

Mt87, Ik ben t eens met zowat alles dat je bericht over Malen. Afgelopen seizoen vond ik hem echt niet sterk, maar dat hij er ondanks dat toch zoveel weet in te tikken en voor te bereiden zegt wel iets over zijn kwaliteiten. Daar heeft Dalila zeker gelijk. Maar dat Malen al 2-3 seizoenen als zo’n enorm talent wordt neergezet terwijl ik juist dat voetballende gedeelte niet heb zien groeien, vind ik opmerkelijk. Aanvankelijk snap ik het wel. Jonge speler die in zijn invalbeurten laat zien al ver te zijn in zijn ontwikkeling en daarnaast ook nog zijn goals mee pikt. Maar 2-3 jaar verder en ook nog international van Oranje geworden, dan verwacht ik in Nederland wel wat meer. Ontwikkeling in teamspel, slimmigheid en inderdaad in een systeem waar druk zetten wordt verwacht dat je dan ook echt mee doet. Maar malen doet niet mee. Hij wil iets te opzichtig die belangrijke speler zijn, doelpunten maken. Nou daar is hij wel in geslaagd, maar het blijft mij wat geforceerd overkomen en het gevoel dat er zoveel meer in had gezeten. En dan was toch nog opmerkelijk vaak zijn pijpje leeg na 70 minuten, terwijl gevoelsmatig zahavi en gotze de spelers waren die tegenstanders opjaagden bij balverlies. Kortom ik ben niet zo zeker of malen echt nog verder zal groeien. Ik heb een gevoel dat hij al redelijk dicht bij zijn Max zit als spits. In mijn opstelling zou hij dan ook linksbuiten zijn, die kan opduiken in de spits. Zoals hij debuteerde bij psv.

6 juni 2021 om 12:17

Leuk dat het niet functioneren van Malen toegeschreven wordt aan de boer, maar onder Koeman was Malen ook nog helemaal geen vaste waarde, of überhaupt iemand die van waarde was. Beetje overdreven om dat nu op de Boer te schuiven, maar sommige mensen kunnen geen enkele andere argumenten meer aandragen tegenwoordig. Ik vond Malen ook minder scherp en happy ogen dit jaar, ondanks zijn goede statistieken. Vorig jaar hoorde je verhalen over Barca enzo, dat soort geruchten zijn er nu totaal niet en geeft ook wel aan hoe Malen dit seizoen gemiddeld bekeken wordt door de grotere clubs. Snap MT daarom ook wel in deze discussie.

6 juni 2021 om 17:47

Begrijpend lezen is ook een kunst. Letterlijk het enige wat ik zeg is dat het onder De Boer lastig uitblinken is in het Nederlands Elftal, dus dat ik er niet op zou gokken dat hij via Oranje zijn marktwaarde nog omhoog gaat krikken. Overigens zijn de geruchten er wel degelijk. Google even op Malen Juventus 2021 of Malen Liverpool 2021 etc.

Mooi dat hij z’n vreugde weer heeft terug gevonden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. OlsenKeeper40
L. AugustinssonVerdediger40
M. DanielssonVerdediger40
E. KrafthVerdediger40
M. LustigVerdediger40
V. LindelöfVerdediger40
V. ClaessonMiddenvelder41
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

4 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 25 11 3 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
Laatste voetbalnieuws

Kranten loven ‘opgepimpt PSV’: ‘Eén man past hier voorlopig niet in’

PSV staat met één been in de volgende voorronde van de Champions League. Mede dankzij een hattrick van Eran Zahavi won het team van trainer Roger Schmidt woensdagavond onder toeziend oog...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren