Vitesse is slagvaardig en houdt ‘bepalende speler’ binnenboord

Maandag, 17 mei 2021 om 10:25Rian Rosendaal • Laatste update: 10:35

Jacob Rasmussen blijft Vitesse trouw. De verdediger wordt ook volgend seizoen gehuurd van Fiorentina, zo maakt de Arnhemse club maandagochtend wereldkundig. De Deense mandekker kwam in de voorbije voetbaljaargang tot 28 wedstrijden in de Eredivisie. Rasmussen had een belangrijk aandeel in de vijftien clean sheets van Vitesse, dat het seizoen afsloot op de vierde plaats.

"Vitesse heeft in alles mijn verwachtingen overtroffen. De faciliteiten, de voetbalvisie, maar bovenal de mensen binnen en rondom de club", jubelt Rasmussen op de website van de subtopper uit Arnhem. "Alles is aanwezig om volop te concentreren op resultaten. Het behalen van Europees voetbal is een terechte beloning. Dat was mijn doel toen ik binnenkwam bij Vitesse. Ook heb ik toen gezegd dat ik de verdediging op sleeptouw wilde nemen. Samen met mijn teamgenoten zijn we trots op de behaalde clean sheets. Ik ga er alles aan doen om volgend jaar deze prestaties minimaal te evenaren", kijkt de stopper met veel optimisme naar de toekomst.

Technisch directeur Johannes Spors deelt het enthousiasme van Rasmussen. "Jacob is een uitstekende speler. Hij is sterk, meedogenloos in de duels en ook op coachend vlak volop aanwezig", deelt de Duitse bestuurder een groot compliment uit. "Jacob brengt een winnersmentaliteit met zich mee die je maar zelden ziet. Ondanks verschillende andere clubs die op de loer lagen, voelt Jacob zich bij ons het beste thuis. Jacob is dit seizoen al uitgegroeid tot een bepalende speler in onze selectie. Daarom zijn we ontzettend blij dat hij in onze plannen gelooft en samen de ambities wil gaan waarmaken", aldus Spors.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door 026vitesse)

Heel verstandig. Echt een ondergewaardeerde kracht bij Vitesse naast Doekhi en Bazoer. Mooie speler op wie je volgend seizoen kan bouwen naast die jonge Cornelisse als Bazoer en Doekhi waarschijnlijk vertrekken

17 mei 2021 om 10:46

Door de Vitesse fans wordt hij redelijk op waarde geschat volgens mij. Ken niemand die negatief is over Rasmussen in ieder geval. Buiten de Vitesse fans om wordt hij vaak overgeslagen. Echte strijder achterin die niet vaak genoeg de waardering krijgt die bijvoorbeeld Doekhi achterin wel krijgt. Hopelijk een goede vervanger aantrekken voor Doekhi en dan het liefste koop natuurlijk en dan hebben we het achterin in ieder geval aardig voor elkaar. Hopelijk kunnen ze ook snel Gorter binnenhalen van GAE als nieuwe doelman.

17 mei 2021 om 11:08

Klopt. @026vitesse. Ik merk ook dat onder Vitesse fans Rasmussen veel vaker genoemd wordt. Bij Fiorentina baalt men ook dat hij niet is gebleven en een kans heeft gekregen. Is een hele solide verdediger.

17 mei 2021 om 12:44

Blijkbaar hebben ze weinig vertrouwen in hem in Italië...

17 mei 2021 om 15:01

Nou prima, laat hem dan maar definitief komen

17 mei 2021 om 10:59

Bazoer zou er heel goed aan doen door bij Vitesse te blijven. Voor het eerst is hij een onbetwiste basisspeler en is het elftal grotendeels om zijn kwaliteiten heen gebouwd. Verdedigend heeft hij nog een hoop te leren. Bij een topclub of in het buitenland zal hij door deze tekortkomingen niet aan de bak komen en zal het elftal niet om hem worden heen gebouwd.

17 mei 2021 om 11:10

Vitesse zou er heel goed aan doen om Bazoer te lozen denk ik. Als verdediger 5 heerlijke doelpunten erin geschoten en gewoon heel goed gespeeld. Dus die jongen kan zo maar eens tussen de 5 en 10 miljoen gaan opleveren. Maar met zowel hem als Tannane moet je gewoon niet verder willen. Het geld wat je aan die twee overhoud kan je heerlijk door investeren. En met Cornelisse staat er ook een jongen uit de jeugd klaar die echt een aantal leuke wedstrijden heeft gespeeld op de plek van bazoer

17 mei 2021 om 11:12

@afcavorsje

"bazoer zou er heel goed aan doen door bij Vitesse te blijven."

Dat geldt toch ook voor Doekhi en Tananne. Zou beste zijn om 1 jaar te verlengen en alles er aan te doen om in de poulefase te komen (4e plek speelt dacht ik playoffs van die nieuwe competitie?).

Paar versterkingen erbij te halen en weer strijden voor plek 3 t/m 5.

17 mei 2021 om 11:32

@zinedane, vanuit Vitesses perspectief zou ik hem ook zeker proberen te verkopen als er een mooi bod komt. Want persoonlijk vind ik hem de meest overschatte speler van de Eredivisie.
Ik denk dat de interesse echter niet al te hoog zal zijn. Omdat hij op Vitesse na nooit ergens is geslaagd.

17 mei 2021 om 15:06

@afcavosje. Als Vitesse zijnde is het heel verstandig om Bazoer te verkopen. Heeft zelf aangegeven interesse te hebben in een transfer. Heeft op de laatste paar weken na echt wel een lekker seizoen achter de rug en met Cornelisse komt er ook een jongen uit de jeugd aan. Bazoer moet je verkopen nu je er goed voor kan vangen. Wat betreft Bazoer oogpunt, dat weet hij zelf natuurlijk het beste, maar ik denk dat dat een jongen is die met enige regelmaat een nieuwe omgeving nodig heeft.

Top nieuws zo op de maandagochtend. Echt een fantastische verdediger voor Vitesse en vooral een persoon die echt constant er voor gaat en voorop gaat in de strijd. Heerlijk dat hij nog een jaar blijft. Weet iemand of er ook een optie tot koop is? Is natuurlijk nog pas 23 en als we hem voor een goede prijs over zouden kunnen nemen zou fantastisch zijn.

Fijn dat het in ieder geval zo snel al rond is dat hij volgend jaar weer bij ons is, Vitesse is koning in laat op gang komen op de transfermarkt en willen we volgend jaar ook op z'n minst de groepsfase halen is het zaak dat we de selectie bijtijds rond hebben. Goed bezig Spors, drukke weken/maanden komen er nog aan, maar het (goede) begin is er in ieder geval.

17 mei 2021 om 12:02

Vitesse was koning laat op gang komen. Vorige zomer was de selectie supersnel rond en ook in de winter werden de versterkingen (Ohio en Oroz) in de eerste paar dagen al vast gelegd. Spors doet goede zaken!

Hopelijk zit er een optie tot koop in het huurcontract.
Fiorentina heeft hem destijds voor 7 miljoen aangetrokken, dus waarschijnlijk zal het koopbedrag toch net iets te hoog liggen voor Vitesse. Maar wellicht doen ze het redelijk in Europa en komt er budget vrij.

Goed nieuws voor Vitesse, hopelijk kunnen ze de selectie enigzins intact houden. Zou toch leuk zijn om hun volgende jaar in de conferrence leauge een rol van betekenis te zien spelen. Voor de Eredivisie is de toon nu ook gezet voor Vitesse, die zullen nu definitief willen blijven bij de top 5.

17 mei 2021 om 10:53

Mwah mag van mij wel de bezem door de selectie hoor. Achterin ben ik redelijk tevreden over, maar Bazoer en Doekhi gaan waarschijnlijk weg. Middenveld is echt wat creativiteit nodig, want momenteel hebben we alleen tannane die er niks van bakt. Vind het ook echt niet erg dat die vertrekt en met mij aardig wat Vitesse fans volgens mij. Voorin is het momenteel ruk, maar zou Broja nog wel terug willen zien. Daar zit wel rek in. Openda kan er niks van, maar die lijkt nog een seizoen te blijven. Hiernaast moet echt een balvaste goaltjesdief komen a la Bony of Matavz. Maar vooral het middenveld is het pijnpunt. Hier moeten eigenlijk twee a drie spelers bijkomen die echt wat kunnen creëren.

17 mei 2021 om 11:07

Het verbaasd mij toch wel enigzins wat je zegt over Openda, ik kijk bij lange na niet alle wedstrijden van Vitesse maar in de samenvattingen en tegen mijn Club vond ik het altijd wel aardig ogen eerlijk gezegd.

verdedigend hebben jullie wel een probleem als Doekhi en Bazoer inderdaad transfervrij vertrekken.

ik was alweer vergeten dat er een aantal zeer belangrijke spelers voor Vitesse aflopende contracten hebben.

Tannane is in vorm de beste speler die er rond loopt bij jullie, echter als het effe tegen zit of als er lichte kritiek komt dan is meneer gelijk de weg kwijt.

17 mei 2021 om 11:14

Openda loopt meer in de weg bij een aanval dan hij bijdraagt en hij kan niet echt goed kansen afmaken. Wel is hij erg rap, dus in de tegenaanval is dat vrij prettig. Wellicht als je naast hem een balvaste spits zet dat het er ook beter uit komt, maar Openda en Broja is gewoon veel van hetzelfde momenteel.

Wat betreft contracten, de vorige td's hebben er een beetje een potje van gemaakt bij Vitesse, maar het lijkt erop vooralsnog dat Spors echt daad bij woord voegt. Is naar schijnt druk bezig met de contracten en voor het eerst in hele lange tijd hebben we daadwerkelijk een td die bezig is met op tijd de selectie klaar hebben.

Als het op Tannane aankomt, die gozer was aan het begin van het jaar erg goed, maar hij is een beetje in zichzelf gaan geloven alsof hij de redder van Vitesse is. Het loopt sinds de winterstop al niet bij hem, maar hij blijft ook maar constant voor zichzelf gaan. Speelt nooit af en loopt zichzelf dan vast en verliest of de bal of schiet vanaf 30 meter. Soms vliegt er een in en dan lijkt het voor de buitenstaander briljant, maar de echte Vitesse volgers weten wel beter. Geef 1 iemand als enige taak constant tannane blijven dekken en je hebt ons uitgeschakeld. Dat is het grootste probleem van ons. Denk als je Tannane inruilt voor twee creatieve spelers die wellicht iets minder kwaliteit hebben, je qua voetbal er enorm op vooruit gaat.

17 mei 2021 om 12:30

Klopt, als we Tannane vervangen door wat minder getalenteerde maar veel stabielere speler(s) dan heb je al met al een beter elftal. Zelfde geldt voor Bazoer. Beide heren kunnen briljant zijn, maar minimaal de helft van de tijd geven ze niet thuis en heb je er dus weinig tot niets aan.

Lekker nieuws! Nu Bazoer en Tannane nog verkopen voor een mooie zak geld zodat we de selectie kunnen versterken. Balvaste(re) spits die afmaker is, creativiteit op het middenveld erbij, nieuwe meevoetballende keeper en vervanging voor Doekhi. Voor die laatste krijgen we ook weer wat geld, hoewel ik liever zie dat hij bijtekent en een jaartje blijft. Maar dat is een utopie, vrees ik.

17 mei 2021 om 11:46

Ligt eraan voor Doekhi wat je ervoor kunt vangen. Is momenteel een van de betere Rcv's van de eredivisie, even Timber en Teze niet meegerekend, maar heeft helaas nog maar 1 jarig contract. Ik hoop dat we rond de 5 miljoen kunnen krijgen voor hem, maar denk het niet. Hoop alleen echt niet dat Vitesse hem gaat verkopen voor anderhalf a 2 miljoen. Dan heb ik liever dat we hem een jaar houden voor in Europa, goede centrale verdediging dan en dan loopt hij volgend jaar maar transfervrij weg. Prijzengeld van conference league schijnt vergelijkbaar te worden met de EL en als we ons dan plaatsen voor de Conference League mede dankzij Doekhi maakt dat goed voor het gebrek aan transfersom wat we dan voor hem zullen vangen.

17 mei 2021 om 12:28

Eens. Bij 'maar' 2 miljoen houd ik hem er ook liever bij maar Vitesse kan zich dat niet permitteren, heb ik het gevoel..

Een echte leider en strijder achterin. De passie spat er vanaf (leuk om te zien in het filmpje). Een jongen die wat mij betreft kandidaat is om captain te worden volgend jaar. Super blij met dit nieuws zo op de maandag ochtend!

Het is te hopen dat Valentijn Driessen het filmpje niet ziet, want dan zou hij, net als hij bij Ajax heeft gedaan, de hele club door het slijk moeten halen omdat je spelers met de fans ziet juichen. Ik neem aan dat het was na het bereiken van de bekerfinale, wat op zich niet eens een prijs is...

17 mei 2021 om 12:35

Het was na de wedstrijd tegen Fortuna, plaatsing voor Europees voetbal.

17 mei 2021 om 13:07

Oke, dat kun je inderdaad wel een 'prijs' noemen, alleen zal dit ook niet binnen de richtlijnen van Valentijntje vallen.

17 mei 2021 om 15:13

Nee maar volgens mij neemt geen enkel voetbalfan in Nederland Valtijd Driessen serieus dus dat scheelt dan weer.

Dat is zeker goed nieuws. Van Rasmussen had ik eerlijk gezegd geen al te hoge pet van op, maar hij is me volkomen meegevallen. Een uitstekende verdediger, goed in de duels, voetballend redelijk en is gewoon een goede en enthousiaste gast. Alleen jammer dat we door het huren nets opbouwen... Verder ben ik ontzettend benieuwd hoe Spors het aanstaande vertrek van Pasveer, Doekhi, Bazoer, Tannane gaat opvangen. En dan zitten we nog met Broja, Openda en Toure als overige huurspelers. En dan is het aannemelijk dat Bero, Gong en Darfalou vertrekken. Het zou mooi zijn als we ook wat Nederlandse spelers kunnen halen; zoals Scherpen, Flemming, Van der Ven, Harraoui bijvoorbeeld.

17 mei 2021 om 14:46

Alsjeblieft niet Scherpen. De enige keer wanneer ik hem in de gelredome onder de lat wil zien is met een ander logo op de borst. Die gozer was een grabbelaar bij Emmen en heeft in zijn tijd bij Ajax niet bewezen beter te zijn geworden met als hoogtepunt zijn waardeloze keepen in het eerste van Ajax. Zet dan je geld op Gorter of op Okoye van Sparta, die zijn jong, waarschijnlijk nog goedkoper ook en aanzienlijk beter. Harraoui denk ik dat een beetje te prijzig wordt voor Vitesse, maar Flemming of Vloet moet bijvoorbeeld wel te doen zijn denk ik. VD Ven is zeker een optie, maar is wel links centraal. We hebben rechtscentraal nodig natuurlijk. Al met al heeft Spors nog flink wat werk te verzetten, maar kijkend wat hij vorig jaar heeft gedaan zonder geld ben ik benieuwd wat hij dit jaar laat zien met geld.

17 mei 2021 om 15:00

Scherpen is gewoon een talentvolle doelman en gezien zijn leeftijd gaat dat weleens met ups and downs. Drommel was eerst ook een uitstekende keeper en die maakte de laatste tijd ook wat foutjes. Gorter heeft het goed gedaan in de KKD maar is geen garantie op een hoger niveau. En die lijkt ook naar Ajax te vertrekken. Maar Okoye is idd ook een goed alternatief. Nou voor Harraoui mag je best wel een transfersom over hebben. Die slaagt wel in Arnhem. Verder heb ik wel vertrouwen in Spors, die heeft vorige zomer met niets een behoorlijke selectie neer gezet. Maar persoonlijk zou ik graag wat Nederlandse talenten richting Arnhem willen halen.

17 mei 2021 om 15:07

Op basis waarvan is Scherpen talentvol? Hij heeft niks, maar dan ook niks laten zien in zijn professionele carrière. Krijgt hij eindelijk in een paar wedstrijden (noodgedwongen) een kans bij Ajax, blundert hij keer op keer. Het is ook niet dat hij wereldreddingen maakt. Die jongen is jong en lang, daarom is hij toen gehaald door Ajax. Over 10 jaar komt hier op voetbalzone een lijstje met "ken je ze nog" en dan zie je dat Scherpen ergens in Litouwen onder de lat staat. Gorter heeft in ieder geval zijn talent getoond in de Kkd, daar deed hij het beter dan Scherpen die op hetzelfde niveau acteerde. Over Harroui zie ik toevallig nu dat hij een contract heeft tot 2022. Met een jaarcontract op zak moet daar wel wat mogelijk zijn voor Vitesse. Wat betreft Nederlands talent ben ik het met je eens. Het liefste zie k natuurlijk 11 Nederlanders in de basis staan, maar we zitten helaas nog een beetje in een positie roeien met de riemen die je hebt. Wat ons primaire doel moet zijn is kapitaal opbouwen. Elk jaar minder huur en meer eigen spelers. Wat AZ gerealiseerd heeft kan ook echt te doen zijn voor ons. Alleen dan heb je jong talent nodig wat van ons zelf is en niet van een red bull of Chelsea of wat dan ook.

17 mei 2021 om 15:16

Ik denk dat Spors en Letsch hun Duitse netwerk aan gaan spreken en dat we versterkingen uit de eredivisie wel kunnen vergeten. Als Gorter al niet haalbaar is ( schijnbaar heeft Vitesse 500k geboden en wil GAE 1 miljoen) dan zal het moeilijk worden om spelers als scherpen, Flemming en Harroui te halen

17 mei 2021 om 15:45

Heb je gelijk in, maar wellicht is Vitesse ook bereid om wat meer te betalen voor een "bewezen" talent. Harroui is nog jong en doet het fantastisch bij Sparta, daarbij heeft hij nog maar een jaarcontract dus zal hij relatief goedkoop zijn. Gorter doet het natuurlijk waanzinnig, maar wel op een aanzienlijk lager niveau en speelt op een positie waarbij de marktwaarde gewoon lager is.

17 mei 2021 om 16:11

Ik zou van Den Dam halen van de Graafschap, 2e keeper daar en een heel groot talent. Daarbij komt die ook nog eens uit Arnhem. Ze hebben het vorig jaar al overwogen maar toen vroegen ze teveel. goede voetballende keeper en net 22 jaar.

17 mei 2021 om 16:42

Deze reactie hieronder was voor jou bedoeld.

Niet lullig bedoeld, maar wat hebben wij aan de tweede keeper van de Graafschap? Als hij zo'n groot talent was, had hij wel een basisplaats gehad daar en hadden ze niet een keeper van AZ gehuurd die op een seizoen bij telstar na nergens gekeept heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3310
O. TannaneAanvaller297
O. SmitUnknown
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren