Antony spreekt in openhartige video van ‘shock’ na zomerse transfer

Maandag, 3 mei 2021 om 09:47Yanick Vos

Antony heeft na het behalen van zijn eerste landstitel met Ajax een openhartige video gepubliceerd. Op zijn socialmediakanalen kijkt de Braziliaanse buitenspeler terug op zijn eerste jaar in Nederland. Hij vertelt dat hij het moeilijk heeft gehad in zijn eerste maanden in Amsterdam, mede doordat hij zijn familie achter moest laten in Brazilië. Inmiddels voelt hij zich volledig op zijn plek bij Ajax.

“Het afscheid in Brazilië viel me zwaar”, vertelt Antony in de video. “Ik moest iedereen achterlaten vanwege de pandemie. Het begin was een shock. Een nieuwe cultuur, nieuw land, nieuwe taal. Er was nog zo’n grote barrière tussen mij en mijn droom. Maar het is me gelukt. Alle verwachtingen gaven me extra kracht.” Antony vertelt in de video verder dat hij zich welkom voelde bij Ajax en nieuwe vrienden heeft gemaakt. “Ik heb een nieuwe familie ontdekt.”

Antony veroverde vlak na zijn komst al snel een basisplaats in het team van trainer Erik ten Hag. De teller van de aanvaller staat in de Eredivisie op acht doelpunten en acht assists. In de Champions League was hij eenmaal trefzeker. De 21-jarige buitenspeler eindigt zijn eerste seizoen bij Ajax met het winnen van de TOTO KNVB Beker en de Eredivisie. “Ik wil mijn dank uitspreken aan de club, de spelers, mijn vrienden, de fans en familie voor dit onvergetelijke eerste jaar.”

“Ik kijk terug op een geweldig seizoen”, aldus Antony. “Ik heb veel geleerd. Nu kijk ik vooruit en vertel ik jullie dat we samen nog meer mooie momenten gaan beleven. Op naar het volgende seizoen.” Het huidige seizoen is echter nog niet voorbij voor Antony. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Daarna volgen nog wedstrijden tegen VVV-Venlo (thuis) en Vitesse (uit).Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Gek genoeg was hij in zijn eerste maanden op zijn best. Maar goed het was een lang en vreemd seizoen, qua cijfers prima maar qua voetbal vond ik het toch wat tegenvallen. Kijken of hij volgend seizoen nog stappen kan zetten.

3 mei 2021 om 10:12

Ik vind dat echter niet zo heel gek meer als ik naar ajax kijk dit jaar.
Alvarez -- begon echt prima bij ajax in zijn eerste weken, scoorde wat goals (belangrijk ook in de CL) tot er na een periode het gewoon minder werd. Alvarez miste zijn gezin en die zijn nu eindelijk weer bij elkaar, en je ziet Alvarez opleven.
Haller -- begon echt prima in de januari maand bij ajax. Speelde gewoon aantoonbaar beter als dat hij nu deed. Haller mist zijn gezin want die zijn er nog niet en je ziet dat hij minder is gaan spelen des te langer ze uit elkaar zijn.
Antony -- begon ook heel lekker, veel flair en lef. Dat werd ook minder en er was weinig rendement. Nu geeft hij hierin ook aan dat hij zijn familie mist.. ik zie hier toch best een verband in.
De rust en zekerheid om de spelers heen doet toch aardig wat met ze denk ik zo. Kijk daarom ook even naar de reactie van Klaassen over zijn vader.. als deze spelers dit moeten missen en zo.. snap ik wel dat je in een dip komt te zitten.
Ik vind namelijk dat Antony de afgelopen weken weer eindelijk iets van zijn flair laat zien, terwijl ik hem juist een tijd met de handrem op vond spelen dus ik heb er veel vertrouwen in dat dat weer goed gaat komen!

3 mei 2021 om 10:19

Haller zijn familie is hier al een tijdje maar beter speelt hij nog niet. Ik vind het best makkelijk om alles daar op te gaan gooien. Spelers moeten ook gewoon wennen in een nieuw land en bij een nieuwe club. Vooral als je van ver komt zoals Alvarez en Antony.

3 mei 2021 om 11:01

Oh ik wil het daar ook niet volledig opgooien natuurlijk, en ben het zeker met je laatste stuk eens, maar het was wel een lijn die je zag bij deze spelers, en ik vind het niet geheel toevallig dat het bij Alvarez beter lijkt te gaan nu zijn familie weer compleet is.

3 mei 2021 om 11:18

@arsenal890, zolang Haller betrokken is bij doelpunten heb ik geen klachten over hem. Daarnaast las ik in een interview hoe moeilijk hij het had zonder zijn familie. Dan belde hij ze en hoorde hij zijn kind huilen. Zo lang zijn ze volgens mij ook niet hier, dus geef hem de tijd. Edit: als hij naast het bijna 1 op 1 lopen ook nog geweldig gaat spelen, is Ajax hem natuurlijk zo weer kwijt.

3 mei 2021 om 11:40

Ik zeg ook niet dat hij het slecht doet hoor, zijn cijfers zijn echt geweldig. Alleen het spel is af en toe nog wat stroef. Dat hij het moeilijk heeft zonder zijn familie begrijp ik ook goed hoor. Echter zijn die hier al een tijdje. Na zijn komst in januari kwam de familie ongeveer in maart. Ik wil dus alleen zeggen dat als het stroef loopt niet alleen naar de familie gekeken hoeft te worden. Het is ook wennen aan een nieuwe omgeving.

3 mei 2021 om 11:51

@arsenal890....Beter speler haller niet. Tis maar hoe je dat bekijkt Maar z’n statistieken zijn goed voor 3 maandjes. En hij is een aanspeelpunt. Mensen kunnen zeggen wat ze willen maar hij heeft gewoon wat toegevoegd aan Ajax. Misschien lijkt het slecht maar voelen de spelers dat anders. Klaassen is er blij mee in ieder geval

3 mei 2021 om 12:57

Ik zeg toch ook nergens dat hij niks toevoegt? Ik zeg dat hij geweldige statistieken heeft en dat het af en toe nog wat stroef is maar dat dat geen probleem is. Hij is er ook nog maar net. Volgend seizoen zie ik hem het nog beter doen. Maar nergens zeg ik dat hij het slecht doet.

Top aankoop achteraf.
redelijk wat goals, redelijk wat assists en bovenal veel mooie acties.

Hij is in dit seizoen wat meer volwassen geworden. Niet dat ik Anthony wil vergelijken met Neymar maar je ziet wel iets wat het zelfde is bij beide spelers.
In Brazilië speelde ze beiden zowat straatvoetbal en nu dat ze in Europa spelen is het een heel stuk zakelijker geworden. Misschien net wat minder leuk voor de fans maar het gaat uiteindelijk om het behalen van de winst en Anthony heeft zeker ook een groot aandeel aan de dubbel dit dit seizoen behaald is.

3 mei 2021 om 10:07

''niet dat ik Anthony wil vergelijken met Neymar maar je ziet wel iets wat het zelfde is bij beide spelers.'' Vind eigenlijk de meeste Braziliaanse spelers (buitenspelers) wel op elkaar lijken qua speelstijl. Vind daarnaast Neymar juist een speler die niet veel zakelijker is geworden, hij kan nog steeds met zijn straatvoetbal stijl effectief zijn op het veld.

3 mei 2021 om 10:16

Tuurlijk. Neymar is natuurlijk ook gewoon een grootheid, ondanks zijn theater showtjes.

Maar ook Neymar was vroegah, in Brazilië, veeeel meer bezig met truken aan de bal dan nu.

Ik bedoelde gewoon dat zowel Neymar en Anthony (en uiteraard meerdere Braziliaanse aanvallers) in eigen land veel meer bezig zijn met Fifa Street taferelen. In Europa kan dit simpelweg niet meer en Anthony heeft zich dat snel gerealiseerd. Naar mijn mening is dat dan ook een goede zaak.

3 mei 2021 om 10:23

@yojimbo Daar heb je gelijk in haha. Maar ik denk dat de verdedigers dat hier in Europa ook niet accepteren. Bedoel ik weet nog dat Neymar bij Barca een keer Godin en nog wat verdedigers van Atletico probeert te dollen. Hij werd gewoon door 2 gezaagd. Ik denk dat als je benen je lief zijn dat je moet op letten op wanneer je wel en wanneer je niet trucjes gaat uit halen.

3 mei 2021 om 11:59

Vind juist dat Antony iets te taakbewust is geworden de laatste maanden. Het is belangrijk dat buitenspelers onvoorspelbaar zijn en risico's durven te nemen (bijv een actie buitenom). Nu is het meer: versnelling, kappen, draaien naar binnen en aan de inlopende middenvelder geven. Tenminste, tegen AS Roma. De wedstrijden daarna vond ik hem het beter doen.

Oeff wat een filmpje zet het media team van Ajax weer in elkaar! Geweldig!

3 mei 2021 om 10:16

oeff ? Waarom verdienen die andere nieuwkomers geen exclusieve video promo ? Omdat Antony een exclusieve sambaspeler is,en die anderen slechts " normale" spelers. Ajax moet zoiets slimmer oplossen.

3 mei 2021 om 10:25

Ik denk eerder dat dit komt omdat hij uit Zuid Amerika komt.

Ook van Alvarez en Martinez worden dit soort filmpjes gemaakt.

Hun 'fans' kunnen natuurlijk amper live wedstrijden kijken van Ajax en blijven alleen door hoogtepunten en door dit soort filmpjes op de hoogte van de spelers.

Slimme zet van Ajax natuurlijk.

3 mei 2021 om 10:28

Vond die Antony welkomsvideo overigens fantastisch. Mis wel een gave Klaassen,Kudus en Haller clip.

3 mei 2021 om 10:32

Volgens mij is het een filmpje van zijn communicatiebureau en niet van het Ajax mediateam

3 mei 2021 om 20:03

Scherp. Kijk het logo onderin rechts.

Hij begon er goed en veelbelovend de eerste maanden en het leek een topaankoop te worden.
Valt helaas erg ver terug en 9 goals in 43 wedstrijden is erg mager als je voorin bij Ajax speelt.
Hopelijk herpakt hij zich weer want hij heeft wel iets..

3 mei 2021 om 10:21

Wat een onzin, gun die jongen toch gewoon een mooi filmpje, die andere spelers komen heus wel een keer aan de beurt (of niet), who care!
P.s. die Klaiber is goed aanwezig in de kampioenschapsfilmpjes, was 'ie op het veld maar zo actief 🤣

3 mei 2021 om 12:24

Wat is het doel eigenlijk? Individuele stats of dat de club kampioen wordt, beker(s) pakt, mogelijk Cl/el succes want meer dan dat is er niet.

Dus Ajax is nu kampioen geworden en heeft de beker gepakt. El/cl heb je een kleine kans om dit te winnen dus goed toch.

ik zie zelf dit soort spelers echt graag. Een buitenspeler die echt zo veel techniek heeft en zo makkelijk spelers op verkeerde been kan zetten. Zo'n Gakpo is ook goed maar die is vooral op snelheid goed en kan veel scoren. Anthony kan uit stand een speler voorbij komen met een handige beweging. Wel echt bijzonder trouwens hoeveel zuid Amerikanen Ajax heeft lopen nu, niet heel gebruikelijk normaal gesproken.

3 mei 2021 om 10:42

Anthony is idd heel technisch en ook lichtvoetig. Aan de andere kant is Gakpo wel heel zakelijk voor de goal en echt een killer. En dat mis ik dan weer bij anthony.

3 mei 2021 om 11:40

Sja beiden hebben kwaliteiten die de ander niet heeft. Antony is iets meer een dribbelaar en gooit regelmatig een trucje eruit, terwijl Gakpo een veel betere traptechniek heeft, fysiek sterker is en daardoor zn lichaam ook beter in kan zetten. Antony is dan wel weer iets lichtvoetiger. Ik vind de een dan ook niet beter dan de ander, het is net wat je team nodig heeft.

3 mei 2021 om 12:05

@rubentje13 zeker eens Rubentje13 maar als voetballiefhebber kijk ik toch liever naar Anthony. Gakpo vind ik ook echt goed hoor maar ik zie toch liever het lichtvoetige van een Anthony. Het mooiste zou ik vinden als PSV beide zou hebben op de flanken. Een type Anthony aan de rechterkant en Gakpo links met Madeuke en Zahavi in de spits.

3 mei 2021 om 13:05

Het ziet er bij Gakpo inderdaad soms een beetje slungelig uit en dan snap ik wel dat je als liefhebber liever Anthony ziet, maar op de een of andere manier is Gakpo wel enorm stabiel en komt hij met zn grote lichaam toch regelmatig langs tegenstanders, een beetje een slangenmens. Persoonlijk zie ik liever Gakpo maar dat zal wel met clubvoorkeur te maken hebben :P Ik kan echt enorm genieten met het gemak waarmee hij de bal kan beroeren met binnenkant en buitenkant, zo veel precisie maar met zo veel kracht.
En eens wat betreft Psv, Zahavi had van januari tot en met maart een sterke periode maar is nu niet meer in besten doen en zou wat liever een opportunistischer speler daar neerzetten als Madueke en ook Vertessen deed het gister alleraardigst.

3 mei 2021 om 15:06

Wat een onzin. Anthony komt doorgaans niemand voorbij en doet steeds hetzelfde. Voor mij een overschatte speler die het af en toe laat zien tegen de kleintjes. En zoveel techniek? Nou nou, heb ik ook niet gezien. Vervolgens zeggen dat Gakpo het moet hebben van zijn snelheid terwijl dat nou niet eens een sprintgigant is...

3 mei 2021 om 15:33

Je kunt duidelijk zien dat Antony in zijn eerste seizoen bij Ajax het beter doet dan Neres in zijn eerste jaar. En Antony was de eerste seizoenshelft wat beter dan de tweede, maar geef die jongen nog wat tijd.
Niemand voorbij komt? Vraag dat even aan Max van Psv, die werd in de eerste topper van januari helemaal dolgedraaid door Antony. Die overigens ook scoorde in die wedstrijd. Was begin van het seizoen belangrijk met beslissende goals tegen Sparta en Vitesse, ondanks de ondertal situatie van Ajax in die wedstrijden. Ook in de CL belangrijk uit tegen Midtjylland. En scoorde dus ook nog tegen PSV en AZ in de topper, dus dat enkel tegen de kleintjes scoren kun je ook wel weghalen.

3 mei 2021 om 15:37

Tja, je noemt een paar voorbeelden waar hij wel een keer iemand voorbij kwam. Ik kan daar tegenover duels zetten waar hij werkelijk waar niks goed heeft gedaan. Denk aan de wedstrijden tegen AS Roma of Young Boys (dat zijn er al 4). Mee eens dat Anthony aan het begin van het seizoen leuk speelde, maar raakt het laatste halfjaar nauwelijks iets goed.

Ik vind het zeker een goede aankoop. Heeft gewoon een goede actie en snelheid. Met 9 goals en behoorlijk wat assists vind ik het eigenlijk best heel netjes in je debuutseizoen waar je meestal wel flink wat aanpassingen nodig hebt. Waar ik hoop dat hij nog verbetert, is dat hij zijn acties en snelheid nog meer gaat inzetten. Wat mij betreft nog teveel balletjes breed/terug. Ik kijk bijv naar Overmars vroeger die als geen ander zijn snelheid wist te benutten. De bal 20m naar voren tikken en sprint je tegenstander eruit. Dit kan Antony ook. Dan icm beetje samba en hij is levensgevaarlijk

3 mei 2021 om 11:43

Ik vind hem in de tweede seizoenshelft wel echt een stuk minder hoor, zowel qua rendement als qua spel. Dat is ook niet heel erg hoor en misschien ook wel begrijpelijk. Waar hij vooral aan moet werken is de voorspelbaarheid in zn acties en zn effectiviteit. Hij draait vrijwel altijd naar zn linkerbeen en ik denk als ie wat vaker afwisselt dat dat dan zn onvoorspelbaarheid ten goede komt. En misschien zou Ten Hag er ook goed aan doen hem gewoon eens 90 minuten te laten staan, door hem steeds na 70 minuten te wisselen bouwt hij ook geen inhoud op.

3 mei 2021 om 12:11

Volgend seizoen zullen we denk ik meer gaan zien. Als neres weggaat dan zal hij ook wekelijks 90min gaan spelen. Ben het over de afwisseling met je eens. Hij heeft de snelheid en actie om buitenom te passeren. Speelt in mijn ogen het laatste halfjaar veel te veel op safe. Is jammer

3 mei 2021 om 12:16

Qua acties en snelheid is dat helaas al bijna niet meer mogelijk omdat de meeste tegenstanders al een dubbele dekking op hem zetten, vooral de teams uit het rechterrijtje. Wat mij zo ontzettend aan hem bevalt is dat hij, buiten het feit dat hij fantastisch kan voetballen, ook de vuile meters niet schuwt en regelmatig met zijn snelheid mee verdedigt. Dit zie je bij bijvoorbeeld een Neres toch minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren