Besiktas lijdt puntenverlies in aanloop naar kraker in top van de Süper Lig

Na vijf opeenvolgende overwinningen weet Besiktas weer wat puntenverlies is. De koploper van de Süper Lig kwam zondag niet voorbij Hatayspor (2-2) en heeft daardoor een voorsprong van twee punten op Galatasaray en van drie punten op Fenerbahçe, dat maandag nog in actie komt. Volgende week wacht de topper tussen Besiktas en Galatasaray.

Het duel met Hatayspor begon goed voor Besiktas, dat nog voor het verstrijken van de zesde speelminuut op voorsprong kwam. Vincent Aboubakar werd net buiten het zestienmetergebied aangespeeld en controleerde de bal met zijn knie, waarna hij uit de draai uithaalde en op fraaie wijze doel trof: 0-1. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong, want nog geen minuut later kwam Hatayspor al langszij. Aaron Boupendza kreeg de bal ter hoogte van de penaltystip aangespeeld en produceerde een op het oog houdbaar schot, maar doelman Ersin Destanoglu blunderde opzichtig: 1-1.

Nadat er in de twintigste minuut een doelpunt van de thuisploeg door de videoscheidsrechter werd afgekeurd wegens buitenspel, kwam Hatayspor enkele minuten later alsnog op voorsprong. Mesut Çaytemel vond met een voorzet vanaf de linkerkant Boupendza in het strafschopgebied, die de ruimte kreeg om aan te nemen. De spits stuurde vervolgens twee verdedigers het bos in en schoot diagonaal de 2-1 binnen. Het zag ernaar uit dat 2-1 ook de ruststand zou worden, maar op slag van rust kwam Besiktas toch nog op gelijke hoogte. Rachid Ghezzal had een goede hoekschop in huis en vond Cyle Larin, die bij de tweede paal overtuigend binnenknikte: 2-2.

Acht minuten na de pauze stoomde Larin door naar de achterlijn en legde hij de bal terug voor Aboubakar, wiens schot door doelman Akin Alkan tegen de paal werd verwerkt. In de blessuretijd pareerde Alkan opnieuw een inzet van Aboubakar, waardoor het bij 2-2 bleef. Besiktas moest het nog steeds stellen zonder Jeremain Lens, die in september geblesseerd raakte. Voor de topclub kwam er niet alleen een einde aan een reeks van vijf gewonnen duels, maar ook aan een reeks van vijf wedstrijden zonder tegengoals. Hatayspor, dat eind vorige maand nog met 0-6 won van Antalyaspor, blijft als promovendus verrassen en staat zesde.

Wordt Besiktas dit seizoen kampioen van Turkije?

1
2

Man man man, ik wist dat dit ging gebeuren, en nogsteeds kwamen Besiktas supporters met Sergenin bildiği vardir ja ga maar weg en vertel dat maar aan een kind, niemand gaat toch met zo'n opstelling beginnen en helemaal niet met 3 nummer 6, laatst toen we dat deden ging het ook mis.
Dramatische eerste helft, Ersin die weer moeite heeft om een bal te klemmen.
Ik snap ook niet waarom Sergen Atiba continue tot het einde laat spelen, haal hem rond minuut 65 eraf.
Maarja op naar volgende week

10 januari 2021 om 19:46

Volgens mij wordt de bal bij de 1-1 licht getoucheerd door Rosier, waardoor Ersin wordt verrast.

10 januari 2021 om 21:05

We missen een playmaker. Nu is Ghezzal dat vanaf de flank

Precies zelfde fout als tegen Alanyaspor. Met 3 verdedigende middenvelders lukt het gewooon niet!!! Sergen geeft weer de wedstrijd zelf weg. Ghezzal moet je nooit eruit halen hij geeft voorzetten en houdt de bal vast. Je haalt hem eruit en we kunnen geen bal meer vasthouden en aub Oguzhan is vergeten hoe je moet voetballen waarom zet je Hasic er niet in ? Als we kampioen willen worden moet Talisca of een andere nummer 10 gehaald worden en doe ook gelijk een keeper erbij want die twee jonge gasten kunnen er niks van. Nskala aub begin gewoon pijn te krijgen aam mijn ogen als ik naar jouw kijk. Volgende week van Galtasaray winnen ik heb er vertrouwen in!

Hele leuke eerste helft. Veel tempo, kansen én goals. Aboubakar speelde werelds. Tweede helft ging veel te traag, ook dankzij de spelers van Hatay die maar bleven liggen. Vreemd genoeg gaf de scheids slechts 5 minuten extra tijd. Necip, Nsakala en Wellinton hopeloos. Die laatste is gelukkig geschorst volgende week. Sergen hoca moest Hasic en Dorukhan ook inbrengen. Larin heb ik nauwelijks gezien nadat Ghezzal werd gewisseld. En Atiba was ook op. Al bij al is een gelijkspel in Hatay niet slecht. Op naar de derby nu.

10 januari 2021 om 19:13

Waarom speelt Dorukhan nooit?

10 januari 2021 om 19:20

Zijn voorwaarden voor een nieuw contract is blijkbaar te hoog, hij heeft nog 6 maanden daarom bankt hij

10 januari 2021 om 19:21

Omdat hij einde contract is dit jaar. Bovendien deden de overige middenvelders het redelijk goed. Maar ik had hem toch ingezet omdat Mensah geblesseerd was. Atiba was echt op na minuut 65-70.

10 januari 2021 om 19:49

Canbartu

Ik heb hier en daar gelezen dat dorukhan misschien transfervrij naar Fener komt. En dit meen ik serieus, zonder provoceren of iets dergelijks

10 januari 2021 om 19:59

Enige tijd geleden had ik dat ook gelezen, maar dacht dat het ondertussen wel was opgelost met BJK. Hoe dan ook zou ik hem wel gebruiken, was vandaag wel van pas gekomen.

10 januari 2021 om 21:27

Het bestuur heeft hem 2 opties gegeven: verleng of vind een club die bereid is een transfersom te betalen. Zo niet, zit je de rest van het seizoen op de bank en mag je het EK ook vergeten.

1 doelpunt van Hatay onterecht afgekeurd en 1 penalty niet gegeven. De scheidsrechter was vanouds weer zeer constant aan het fluiten: abominabel. Sergen weer met 3 verdedigende middenvelders, die gaat het niet leren.

10 januari 2021 om 19:10

Bij het afgekeurde doelpunt raakt de Hatay-speler de bal als eerst, dus terecht afgekeurd wegens buitenspel. Dat de bal vervolgens via Welinton gaat, doet er niet toe.

10 januari 2021 om 19:22

Ik zie dat alleen Welinton het aanraakt, en ik heb het toch vanuit de meest beschikbare perspectieven bekeken, denk ik. Afijn, en de penalty in minuut 90+1 dan die niet is gegeven? Sloeg nergens op.

10 januari 2021 om 19:33

Ik vond het geen penalty. Larin brengt hem een beetje uit balans, als je daarvoor gaat fluiten kun je net zo goed bij iedere hoekschop een penalty geven.

10 januari 2021 om 19:53

Ik zie toch echt dat Larin hem op een dusdanig agressieve manier uit balans brengt waardoor Kamara valt binnen het strafschopgebied. Dit is in alle gevallen een strafschop.

10 januari 2021 om 21:08

Flacko je doet net of je het 100% zeker kan zeggen. Bij die afgekeurde goal leek mij ook de bal door de Hatayspeler geraakt te worden maar je kan het moeilijk zien.

En die situatie van Larin kom op man hij gaat gewoon in duel en is fysiek sterler dan zijn tegenstander die na zijn schot een beuk krijgt maar als je voor deze dingen een pingel geeft kun je er 30 per wedstrijd fliuiten.

Als je kijkt naar hoe de verdediging vandaag speelde, is 1 punt mooi meegenomen. Met zo´n middenveld zat er eigenlijk ook niet meer in, Sergen deed dat waarschijnlijk om de counters van Hatay af te stoppen maar in de eerste helft lukte dat nauwelijks. Ik begin het wel een beetje zat te worden dat Ridvan Yilmaz de enige speler is die telkens de roulatie in moet, alsof hij alleen vermoeid raakt.

Er moet ook wat gezegd worden over het stil leggen van het spel iedere keer als er een speler op de grond ligt. In de tweede helft gold dat volgens mij voor alle veldspelers van Hatayspor en de arbiter trapte daar telkens in. Zo kom je natuurlijk nergens, het spil ligt om de minuut stil.

10 januari 2021 om 19:12

Als ik ridvan in de bekerwedstrijd zie spelen, dan ga ik flippen bro!

10 januari 2021 om 19:18

Ridvan speelt in de beker en Nsakala in derby, zo gaat het waarschijnlijk worden

10 januari 2021 om 20:45

Ik vond NSakala wel sterk vandaag maar heb ook liever Ridvan.

En dat blijven liggen is idd afgrijselijk. In de derby gaan we zo spelen:

Ersin - Rosier, Necip, Vida, Ridvan - Atiba,Souza, Mensah - Ghezzal, Abou, Larin.., Alleen is de vraag of N’Koudou speelt of Ghezzal

Pff je gaat snel 1-0 voor staan en kan je ervoor zorgen dat je hatayspor pakt op hun eigen spel door te counteren, maar dan maakt ersin gewoon een dikke blunder. Als keeper moet je zo een schot op je altijd gewoon pakken!

En wat waren welinton en vida aan het doen bij het 2de doelpunt van hatayspor. Welinton draait zich letterlijk om met zijn rug tegen de aanvaller van hatayspor. Als ik nskala in de wedstrijd tegen gala in de basis zie, dan gaan we het echt moeilijk krijgen...

Ik begreep de wissel van ghezzal ook niet om eerlijk te zijn. Die man zorgt voor zoveel gevaar met zijn voorzetten dat die als laatste eraf zou moeten gaan. Ik vond daarnaast atiba en necip redelijk matig en de invalbeurt van oguzhan was dramatisch.

Gelukkig is Welinton geschorst

10 januari 2021 om 19:23

Dat was het eerste waar ik aan dacht toen ik de scheids hem een gele had gegeven.

10 januari 2021 om 20:46

Welinton speelt ijzersterk de laatste tijd dus hoezo gelukkig. Vormt een goed duo met Vida

Wat was dit toch een goede wedstrijd. Goed voetbal met veel strijd van beide kanten.Heb niet het vermoeden dat boupendza covid symptomen als verhoging of koorts heeft. Zijn koelbloedigheid bij zijn 2e goal was een compliment waard. Is toch wel een smaakmaker van dit seizoen.Ondanks deze puntenverlies van Besiktas zie ik ze nog steeds als een potentiële kampioens kandidaat.Hopen dat Fener morgen de overwinning pakt en gedeeld koploper wordt.

10 januari 2021 om 19:14

Als jullie morgen winnen wie staat op nummer 1 Fener of Besiktas? Aangezien de Turkse regels steeds veranderen af en toe kijken ze naar onderling resultaat andere keer doelpuntensaldo andere keer gekregen doelpunten

10 januari 2021 om 19:16

Besiktas want in onze competitie gaat het eerst om de onderlinge resultaten als ik me niet vergis.

10 januari 2021 om 19:37

Er wordt gekeken naar doelpuntensaldo. Pas eind van seizoen nadat alle wedstrijden gespeeld zijn wordt er naar onderling resultaat gekeken.

10 januari 2021 om 19:44

Besiktas heeft een beter doelsaldo dus denk dat Besiktas 1 blijft. Maar ik zal je eerlijk zeggen. Fener heeft nog lang niet gewonnen. Uit in Erzurum is niet makkelijk. Grote kans op een gelijkspel.

Ik verwacht dat Besiktas als derde eindigt dit seizoen

Gelijkspel was terecht. We begonnen met een prachtgoal van Abou maar 1 min later was het alweer gelijk door een blunder van Ersin.

De manier waarop Boupendza de 2-1 maakte was gewoon pure klasse, wat een speler is dat. Hatay heeft m voor 3 ton opgepikt en gaan dikke winst maken bij verkoop.

Gelukkig maakt Larin voor rust 2-2 en is nu samen met Boupendza topscorer.

Als je met Necip, Souza en Atiba op het middenveld start kan je niet veel creativiteit verwachten. We creeerden een paar kansen, maar dat was niet genoeg.

Welinton pakte een domme kaart op het einde en is geschorst, Necip die matig speelde zal m wel vervangen tegen Gs.

10 januari 2021 om 20:14

Ohja? Schaam jij je dan niet voor het feit dat een topclub als Besiktas genoegen neemt met een puntje tegen een debutant in de SL? Aangezien wij ons zo moesten schamen voor onze 3 punten op Alanya.

10 januari 2021 om 20:49

Wie zegt dat wij genoegen namen met een punt? Wij maakten het spel en hadden 66% balbezit dus je reactie slaat nergens op.

Boupendza. 24 jaar gratis aangetrokken en speelt voor 300.000. Schiet net gewoon zijn 12e doelpunt binnen in 15 wedstrijden.

Leuke en aantrekkelijke pot, Hatay kon de wedstrijd in de 2e helft naar zich toe trekken maar het te kort aan kwaliteit in de voorhoede belemmerde dat.

Ik kijk uit naar de Derby next week !

Hatayspor, gevaarlijke counterploeg die van iedereen kan winnen maar vind persoonlijk dat wanneer je je goed instelt van dit team moet winnen als Besiktas zijnde.

Ik word moe van een paar beslissingen:
1. Waarom Ridvan steeds rouleren? Dat is je meest waardevolle speler als het zo doorgaat en zit bovendien in een uitstekende vorm! Zeker beter dan Nsakala!
2. Atiba is onze legend maar waarom speelt de beste man bijna altijd 90minuten en vooral in duels als deze? Heeft 0,0 toegevoegde waarde!
3. Necip verdient gewoon respect maar we moeten niet overdrijven als je dan toch met 3 controleurs wilt gaan spelen doe dan dorukhan (zoniet geef uitleg wat zijn situatie is en iedereen heeft er vreden mee!
4. Ghezzal is samen met Abubakar jouw brein voorin waarom haal je hem er in godsnaam af?
5. Waarom wissel je maar 2x? Hasic gaat heerlijk laat hem gewoon spelen!!

Wat we moeten doen? AUB haal een nummer 10, linksbuiten en een centrale verdediger! Hoe? Geen idee maar dan zie ik ons titelkandidaat nummer 1 worden zoniet wordt het nog een lange marathon!

10 januari 2021 om 20:52

Als Ljajic dit ziet moet ie toch denken, ik ben precies wat dit team nog mist?